OK-Junior | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/karting/ok-junior-ca/ FormulaRapida.net is a website that inform about Motorsport in Catalan, Spanish, English and French. Wed, 24 May 2023 09:24:40 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://formularapida.net/wp-content/uploads/2019/05/cropped-fr-twt-400x400-blue-32x32.jpg OK-Junior | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/karting/ok-junior-ca/ 32 32 BONDAREV TREU LA SEVA MILLOR VERSIÓ DESPRÉS DE SUPERAR 10 CIRURGIES https://formularapida.net/bondarev-treu-la-seva-millor-versio-despres-de-superar-10-cirurgies/ https://formularapida.net/bondarev-treu-la-seva-millor-versio-despres-de-superar-10-cirurgies/#respond Wed, 24 May 2023 09:24:40 +0000 https://formularapida.net/?p=180101 El jove pilot de karting, Oleksandr Bondarev, que va patir múltiples fractures, ha tornat als circuits mostrant la seva millor versió i tornant a guanyar. Bondarev es queda parat a la meitat de pista. Set pilots aconsegueixen evitar-lo però finalment és envestit per Sankka Dahlstrom. Que no va poder evitar-lo. Tots dos pilots són atesos […]

L'entrada BONDAREV TREU LA SEVA MILLOR VERSIÓ DESPRÉS DE SUPERAR 10 CIRURGIES ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El jove pilot de karting, Oleksandr Bondarev, que va patir múltiples fractures, ha tornat als circuits mostrant la seva millor versió i tornant a guanyar.

Bondarev es queda parat a la meitat de pista. Set pilots aconsegueixen evitar-lo però finalment és envestit per Sankka Dahlstrom. Que no va poder evitar-lo. Tots dos pilots són atesos inmediatament pels doctors. La cursa s’atura, la vida de Oleksandr també.

Aquest 2 de maig començava una història de superació impossible de qualificar. Era impensable que després de 10 operacions i dos mesos a l’hospital. Bondarev tornés tan aviat a l’asfalt i tornés a triomfar com el feia abans d’aquest accident.

Un any després, Oleksandr s’inscrivia a la competició de karting de la FIA organitzada per primera vegada en el circuit Steel Ring de Trinec (República Txeca).

Els organitzadors txecs no van escatimar esforços per a donar la benvinguda als participants. Assistents i oficials de la segona ronda del Campionat Europeu de Karting de la FIA – OK & Júnior. I la primera ronda del Trofeu de l’Acadèmia de Karting de la FIA. Amb la presència del President de Karting de la FIA Akbar Ebrahim i el Vicepresident John Ryan.

La pista Steel Ring de 1223 metres. Amb el seu traçat sinuós i accidentat, va oferir desafiaments als pilots i tècnics, especialment enmig de condicions canviants.

Oleksandr Bondarev (UKR-*KR/*IAME/Vega) es va mostrar imbatible en la categoria Júnior. Considerat el favorit a l’inici de la final, va fer honor al seu estatus liderant de principi a fi malgrat els atacs de Lewis Wherrell en les últimes voltes. Menys de dues dècimes els van separar en la línia de meta.

Zac Drummond es va fer amb la tercera posició per davant de Thibaut Ramaekers. Dries van Langendonck va completar els cinc primers per davant d’un pilot en progressió, Jack Iliffe.

També cal destacar a Kit Belosky. Va remuntar 10 posicions per a acabar 11è per davant d’Andy Consani, que va avançar 13 llocs.

Així, Ramaekers i Bondarev van pujar set llocs en la Classificació Internacional de Karting de la FIA (IKR) i es van situar segon i tercer respectivament en totes les categories. Bondarev va conservar la seva primera posició en OK-Júnior, mentre que Wherrell va pujar tres llocs i es va situar segon.

En definitiva, la història de superació de Oleksandr Bondarev ha de servir d’exemple qualsevol persona. El repte era majúscul, però mai ha perdut les ganes de continuar lluitant per recuperar-se. Després de dos intensos mesos de molts esforços va aconseguir, no sols tornar a competir en temps rècord, sinó també tornar a la primera posició del podi. Ara, no hi ha dubte que continuarà lluitant pels seus somnis a la pista, competint de nou i gaudint del karting.

L'entrada BONDAREV TREU LA SEVA MILLOR VERSIÓ DESPRÉS DE SUPERAR 10 CIRURGIES ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/bondarev-treu-la-seva-millor-versio-despres-de-superar-10-cirurgies/feed/ 0
Ucraïna guanya la batalla en el kàrting https://formularapida.net/ucraina-guanya-batalla-karting1/ https://formularapida.net/ucraina-guanya-batalla-karting1/#respond Mon, 07 Mar 2022 12:12:30 +0000 https://formularapida.net/?p=159885 El pilot ucraïnès Oleksandr Bondarev ha vençut el passat cap de setmana la cursa final de les WSK Súper Màster Sèries disputades al icònic Kartodrom de La Conca, i ha dedicat la seva victòria i proeses a pista a Ucraïna i l’exèrcit Ucraïnès. El món del esport ha sortit ben afectat de l’invasó de Rússia […]

L'entrada Ucraïna guanya la batalla en el kàrting ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El pilot ucraïnès Oleksandr Bondarev ha vençut el passat cap de setmana la cursa final de les WSK Súper Màster Sèries disputades al icònic Kartodrom de La Conca, i ha dedicat la seva victòria i proeses a pista a Ucraïna i l’exèrcit Ucraïnès.

El món del esport ha sortit ben afectat de l’invasó de Rússia sobre Ucraïna. Aquest cap de setmana en l’escena del kàrting internacional, a la prestigiosa WSK Súper Màster Sèries, campionat per on han passat pràcticament tots els pilots de Fórmula 1, ja s’han vist les primeres afectacions d’aquest conflicte entre els pilots de la categoria base de les quatre rodes.

Per començar, tots els pilots russos has participat sense la seva bandera, i han estat obligats a tapar la bandera de les seves granotes de cursa i dels seus propis karts. També més d’un pilot ha decidit no participar, o simplement no ha pogut a causa de les sancions econòmiques i la devaluació de la moneda russa.

Pel que fa a l’activitat de pista, el cap de setmana l’ha protagonitzat, precisament, un ucraïnès. Oleksandr Bondarev aconseguia dominar durant la jornada del diumenge a la categoria júnior (OK-Júnior). El pilot que forma part de l’equip Ricky Flynn Motorsports, que es guany competeixen amb el nou xassís de Lando Norris, LNKart, s’ha mostrat reivindicatiu en la celebració de la victòria, mostrant la bandera ucraïnesa durant aquest procediment i llançant un missatge a la seva nació i als seu exèrcit:

I és que de nou, el món de l’esport, i en especial del kàrting, ha donat una lliçó de moral als seus líders polítics.

Oleksandr Bondarev: un campió en potència

A la resta de categories, victòria a OK-Sènior, pel professional Joe Turney, seguit del campió del món júnior, Kean Nakamura-Berta, i el protegit de Lando Norris, Freddie Slater. A Míni, l’espanyol Christian Costoya ha tornat a fer-se amb un podi amb el seu xassís Parolin.

Pel que fa als pilots dels pasïsos catalans, destaca l’arribada a la final del balear Lucas Fluxà. La seva germana, Luna Fluxà, flamant nou pilot de Mercedes, no va poder entrar a la final després de diversos abandonaments durant la jornada de dissabte.

El kàrting internacional no s’atura i de nou té cita aquesta setmana amb la ronda final de les WSK Súper Màster Sèries, al clàssic circuit de Sarno, als peus del Vesuvi.

Qui és Oleksander Bondarev, el pilot ucraïnès que es postula com a la referencia aquesta temporada al karting internacional

L'entrada Ucraïna guanya la batalla en el kàrting ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/ucraina-guanya-batalla-karting1/feed/ 0
Qui és Oleksander Bondarev, el pilot ucraïnès que es postula com a la referencia aquesta temporada al karting internacional https://formularapida.net/oleksander/ https://formularapida.net/oleksander/#respond Mon, 14 Feb 2022 09:52:00 +0000 https://formularapida.net/?p=158964 L’ucraïnès amb història a Catalunya és el pilot referència aquesta temporada. Oleksander Bondarev és la gran novetat en les primeres posicions del kàrting internacional. El pilot de l’equip de Ricky Fylnn Motorsport ha aconseguit el seu primer podi de la temporada durant la segona ronda de les WSK Super Master Series al circuit de Lonato (Itàlia), el passat diumenge.  Bondarev tot i estrenar-se en el podi en realitat […]

L'entrada Qui és Oleksander Bondarev, el pilot ucraïnès que es postula com a la referencia aquesta temporada al karting internacional ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
L’ucraïnès amb història a Catalunya és el pilot referència aquesta temporada.
Oleksander Bondarev és la gran novetat en les primeres posicions del kàrting internacional. El pilot de l’equip de Ricky Fylnn Motorsport ha aconseguit el seu primer podi de la temporada durant la segona ronda de les WSK Super Master Series al circuit de Lonato (Itàlia), el passat diumenge. 

Bondarev tot i estrenar-se en el podi en realitat va vèncer en la primera ronda d’aquest campionat, però una penalització el va deixar en quarta posició, fet que el posiciona ara mateix com a líder del campionat.

Cap de setmana (Gairebé) perfecte

El circuit de Lonato és un terreny familiar per al jove pilot de 12 anys que va ser quart durant la sessió de classificació. Una classificació que en el karting serveix per establir l’ordre de sortida per a les “curses classificatòries”, ja que en aquesta ocasió, un total de 87 pilots lluiten per arribar a competir en la cursa final del diumenge on només i poden participar 36 pilots.

Bondarev va escalar posicions durant les curses classificatòries, aconseguint la pole position per a la pre-final del diumenge. Una prefinal en la qual el pilot que estiueja a Calella va ser intractable, obtenint una dominant victòria i la pole position per a la cursa final.
A la final, Oleksander Bondarev, qui ha viscut durant diversos anys a Madrid, Espanya, lideraria en mà de ferro pràcticament tota la cursa, assolint la segona posició i el seu primer podi de la temporada.

Aquests resultats sumats a la quarta posició de la primera ronda, deixen a Oleksander Bondarev en el primera posició del campionat a la categoria Junior.

Qui és Oleksander Bondarev?

Oleksander Bondarev és un pilot dins de l’equip de Lando Norris al karting, el Ricky Flynn Motorsport, equip el qual ha portat a grans pilots a Fórmula 1 com el mateix Norris o Guanyu Zhou, a més d’altres grans figures com Jack Doohan o Oscar Piastri.

Bondarev competeix a la categoria júnior i s’ha incorporat a l’equip per aquest 2022, ja que la temporada anterior va competir en l’àmbit internacional en una estructura d’equip privada, és a dir, de forma independent. L’ucraïnès va debutar i competir a la categoria júnior amb un equip totalment familiar, on aquesta s’ha enfocat en construir l’equip al seu voltant, per tal de fer créixer a Bondarev com a pilot professional i preparar-lo per al 2022, el seu principal any a la categoria Júnior.

Els resultats d’aquesta estructura van resultar bons durant el 2021, ja que el bo d’en “Sasha” va fer-se amb un podi també a les WSK, a part de finalitzar entre els tres primers de la prestigiosa competició FIA Karting Academy Trophy, campionat en el qual han sortit pilots com George Russell, Alexander Albon o Charles Leclerc.

Aquest enfocament diferent dins del món del motor i en especial el del kàrting, que tan professionalitzat està, demostra que hi ha altres camins per formar pilots, tal com es demostra en el cas de Bondarev que està a punt per lluitar per tots els campionats aquesta temporada.

Oleksander Bondarev ara és vist com un dels homes a batre en el nou estatus qui de la categoria júnior, per aquesta temporada 2022.

L'entrada Qui és Oleksander Bondarev, el pilot ucraïnès que es postula com a la referencia aquesta temporada al karting internacional ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/oleksander/feed/ 0
Oleksandr Bondarev: un campió en potència https://formularapida.net/oleksandr-bondarev-un-campio-en-potencia/ https://formularapida.net/oleksandr-bondarev-un-campio-en-potencia/#respond Wed, 21 Apr 2021 14:17:50 +0000 https://formularapida.net/?p=149115 Oleksandr Bondarev és un pilot de kàrting internacional de 11 anys que actualment competeix en un equip familiar amb Andriy Honta, el seu mecànic i entrenador en el Campionat Mundial de OKJ. Bondarev és un corredor de karts ucraïnès-espanyol nascut el 27 d’abril de 2009. Va començar la seva carrera als 5 anys, el 2014. […]

L'entrada Oleksandr Bondarev: un campió en potència ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Oleksandr Bondarev és un pilot de kàrting internacional de 11 anys que actualment competeix en un equip familiar amb Andriy Honta, el seu mecànic i entrenador en el Campionat Mundial de OKJ. Bondarev és un corredor de karts ucraïnès-espanyol nascut el 27 d’abril de 2009. Va començar la seva carrera als 5 anys, el 2014.

 

Oleksandr Bondarev va mostrar passió per la competició des de molt jove, i el 2014 va començar a competir en karts, quan només tenia 5 anys. No va trigar a començar a guanyar, i per al 2016, ja estava entre els principals pilots a nivell nacional. Amb tan sols 7 anys, Oleksandr es va convertir en Campió d’Ucraïna. No només això, sinó que també va conquistar el Rotax Max Challenge del país i la Copa d’Ucraïna a classe Nacional.

 

Va continuar millorant els seus resultats per a l’any següent, quan va aconseguir ser el Subcampió del seu país. Oleksandr va ser novament Campió de la Copa d’Ucraïna el 2017 amb només 8 anys. Va ser en aquest moment quan va decidir ampliar les seves oportunitats de carreres i va decidir començar a competir a Europa.

Havent viscut a Madrid i passat els seus estius a Calella, les campanyes europees de l’Oleksandr van començar a la Península Ibèrica, competint tant a Espanya com a Portugal. Va aconseguir guanyar diverses etapes en el Campionat Nacional d’ambdós països, sent encara menor de 10 anys. El més destacat de l’any va ser la Gran Final del Rotax Max Challenge, on els 36 millors pilots del món competeixen per la glòria. Lluitant entre els millors del món, va aconseguir acabar en un destacat sisè lloc. Però no li va prendre molt de temps tornar al camí de la victòria. A Portugal va guanyar la Copa Bridgestone i la Copa de Campions de Portugal.

Va ser un any atrafegat, però va valer la pena, ja que el 2018 es va convertir en membre de l’equip professional espanyol EKR Kart Racing. Als seus 9 anys, Bondarev va iniciar una temporada plena de victòries en la varietat de campionats en els quals va competir. La seva primera victòria va arribar en el Campionat Nacional d’Espanya, en la primera ronda de la prova. Era un senyal del que vindria després. Va guanyar etapes de CEE en Rotax Max Challenge, Rotax Espanya i Rotax Portugal, i també es va convertir en guanyador en el Campionat d’Europa Central i de l’Est (CEE) Rotax Max Challenge. La cirereta del pastís va ser una aparició única en la Sèrie WSK, competint a la fi de la temporada del Campionat Mundial. Tot i que era novell en la sèrie, Oleksandr va acabar entre els 5 primers.

En 2019, Oleksandr Bondarev va canviar d’equip per competir amb l’equip italià Gamoto Kart. Amb ells, participaria en les WSK Series, un dels campionats internacionals de kàrting més prestigiosos de món, on va competir en la classe Mini.

 

La temporada 2020 va ser fructífera per Oleksandr. Aquest cop va començar a competir en la categoria Júnior X30, convertint-se en un guanyador en la seva classe. També va guanyar premis en rondes de la Sèrie IAME Itàlia i en el Campionat Nacional Italià de kàrting. Amb aquests resultats, es va assegurar un 3er lloc a la general que li va valer la medalla de bronze en el Campionat d’Itàlia. A més, va participar en el famós Trofeu Margutti, acabant en un meravellós segon lloc.

Ara amb 11 anys, el jove pilot ucraïnès-espanyol ha fet un pas endavant per competir en el Campionat Mundial de OKJ a WSK, i és seleccionat entre tots els pilots d’Ucraïna per representar el país en el Trofeu de l’Acadèmia FIA.

L'entrada Oleksandr Bondarev: un campió en potència ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/oleksandr-bondarev-un-campio-en-potencia/feed/ 0
Bones actuacions dels catalans aquest cap de setmana al karting internacional https://formularapida.net/bones-actuacions-dels-catalans-aquest-cap-de-setmana-al-karting-internacional/ https://formularapida.net/bones-actuacions-dels-catalans-aquest-cap-de-setmana-al-karting-internacional/#respond Wed, 31 Mar 2021 07:30:04 +0000 https://formularapida.net/?p=148279 Els pilots catalans que competien aquest cap de setmana en el karting internacional han fet un gran paper. Destaquen la quarta posició de Pol Chaos a la IAME X30 Euro Series, i el novè lloc de Pedro Hiltbrand a les WSK Super Master Series. Bones actuacions de Santi Vallvè i Eric Gené. La majoria dels […]

L'entrada Bones actuacions dels catalans aquest cap de setmana al karting internacional ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Els pilots catalans que competien aquest cap de setmana en el karting internacional han fet un gran paper. Destaquen la quarta posició de Pol Chaos a la IAME X30 Euro Series, i el novè lloc de Pedro Hiltbrand a les WSK Super Master Series. Bones actuacions de Santi Vallvè i Eric Gené.

La majoria dels catalans aquest cap de setmana competien a la cita inaugural de la IAME X30 Euro Series a Mariembourg, Bèlgica. En aquesta competició hi trobem a Santi Vallvè, Pol Chaos i Eric Gené. A les WSK al circuit de Sarno, Pedro Hiltbrand era l’únic representant català.

Santi Vallvè segueix demostrant el seu talent

A la categoria Sènior, Santi Vallvè era l’únic representant català. El pilot de Vilanova del Vallès es feia amb la vint-i-sisena posició de la classificació general. Després de les curses classificatòries i al mostrar una constància plena, el pilot de MOL Racing escalava fins la vint-i-tresena plaça. A la pre-final, una penalització el deixaria en vint-i-cinquena posició. Malauradament, Santi Vallvè abandonaria posteriorment en la cursa final.

Pol Chaos sorprén i Eric Gené segueix progressant

A la categoria Júnior, Eric Gené i Pol Chaos iniciaven el cap de setmana amb una bona classificació, acabant en tretzè i catorzè lloc. Després de les classificatòries, Pol Chaos, pilot de FA Racing Spain escalaria fins al novè lloc, mentre que Eric Gené, pilot de MOL Racing, baixava fins al dinovè.

A la pre-final, els dos catalans oferirien molt bones actuacions. Pol Chaos remuntava quatre posicions per finalitzar cinquè. El pilot de Sant Quirze del Vallès, aprofitaria aquesta posició per finalment ser quart a la final.

Mentrestant, Eric Gené remuntava tres posicions a la pre-final. El pilot de Bellaterra seguiria remuntant fins a la catorzena posició a la final.

Pedro Hiltbrand: novè a Sarno

A les WSK l’única participació catalana va ser la de Pedro Hiltbrand. El pilot de Blanes va realitzar una bona classificació a la categoria KZ2 on es va situar vuitè de la general. Hiltbrand que no és nou competint a Sarno, afrontava el repte d’enfrontar-se a un traçat reformat i molt més ràpid.

Després de dos cinquenes posicions i un abandonament a les classificatòries, Hiltbrand entrava fàcilment a la pre-final. Una pre-final en la que protagonitzaria una remuntada de sis posicions per acabar quart. A la final, el pilot de Tony Kart acabaria en novena posició. D’aquesta manera suma uns punts molt valuosos que el deixen en tretzè lloc en el campionat.

Descobreix quins van ser els 10 millors pilots de karting espanyols la pasada temporada:

Top 10 mejores pilotos de karting españoles 2020

L'entrada Bones actuacions dels catalans aquest cap de setmana al karting internacional ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/bones-actuacions-dels-catalans-aquest-cap-de-setmana-al-karting-internacional/feed/ 0
Thomas Ten Brinke, nou campió del món de karting OKJ https://formularapida.net/thomas-ten-brinke-nou-campio-del-mon-de-karting-okj/ https://formularapida.net/thomas-ten-brinke-nou-campio-del-mon-de-karting-okj/#respond Sun, 08 Sep 2019 18:00:29 +0000 https://formularapida.net/?p=102061 El pilot holandès Thomas Ten Brinke s’ha redimit després de no poder guanyar el Campionat d’Europa i s’ha alçat amb el Campionat de Món de Kàrting en la categoria OKJ. Segon ha estat Rafael Chaves Camara i Kajus Siksnelis tercer. L’espanyol Pepe Martí ha sigut quart. Després d’una sortida bona per part de Ten Brinke […]

L'entrada Thomas Ten Brinke, nou campió del món de karting OKJ ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El pilot holandès Thomas Ten Brinke s’ha redimit després de no poder guanyar el Campionat d’Europa i s’ha alçat amb el Campionat de Món de Kàrting en la categoria OKJ. Segon ha estat Rafael Chaves Camara i Kajus Siksnelis tercer. L’espanyol Pepe Martí ha sigut quart.

Després d’una sortida bona per part de Ten Brinke des de la pole, James Wharton era el pilot que es col·locava segon, avançant a Pepe Martí que sortia en contra pole. En la mateixa sortida, un incident deixava Taponen i Lindblad fora de la cursa.

Per darrere, Siksnelis avançava des de la 16a a la 9a en les primeres voltes quan James Wharton patia un problema de motor que l’obligava a abandonar abans d’hora.

Al capdavant de la cursa, Ten Brinke obria marge amb Rafael Camara, que al seu torn obria buit s’allunyava de Martí. L’espanyol semblava assegurar la 3ª posició, ja que Jamie Day no podia amb el seu ritme des de la 4a plaça i feia un tap on estaven Antonelli, Siksnelis, Van Hoepen i Ugochukwu.

Antonelli i Siksnelis aprofitaven per passar a l’pilot d’EUA abans que el lituà es posés 4t. La velocitat de l’pilot de Ward Racing era superior i començaria a retallar la distància amb Pepe Martí.

El ritme de voltes ràpides de Siksnelis era massa per a Martí, que poc va poder fer per defensar la seva plaça de podi. En aquest moment, es retirava Ugo Ugochukwu.

Finalment, Thomas Ten Brinke creuava la meta com a Campió de l’Món Junior, recollint el testimoni de Lando Norris que ja va guanyar amb Ricky Flynn l’any 2014. Rafael Chaves Camara i Kajus Siksnelis han acabat immediatament al darrere del neerlandés.

L'entrada Thomas Ten Brinke, nou campió del món de karting OKJ ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/thomas-ten-brinke-nou-campio-del-mon-de-karting-okj/feed/ 0
Dos nous campions coronats després del suspens a Le Mans https://formularapida.net/dos-nous-campions-coronats-despres-del-suspens-a-le-mans/ https://formularapida.net/dos-nous-campions-coronats-despres-del-suspens-a-le-mans/#respond Wed, 24 Jul 2019 11:29:35 +0000 https://formularapida.net/?p=82717 No va ser fins a l’última final de la temporada que es va decidir la FIA Karting European Champions – OK & Junior 2019. L’estratègia va estar en el cor de la competència de Le Mans, on les batalles van ser nombroses i espectaculars. El Campió del Món OK 2018, Lorenzo Travisanutto, va guanyar el […]

L'entrada Dos nous campions coronats després del suspens a Le Mans ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
No va ser fins a l’última final de la temporada que es va decidir la FIA Karting European Champions – OK & Junior 2019. L’estratègia va estar en el cor de la competència de Le Mans, on les batalles van ser nombroses i espectaculars. El Campió del Món OK 2018, Lorenzo Travisanutto, va guanyar el seu primer títol europeu, mentre que el jove Marcus Amand va ser coronat Campió Europeu Júnior per tancar un cap de setmana particularment difícil.

Després de Angerville (FRA), Genk (BEL) i Kristianstad (SWE), el Campionat d’Europa de Kàrting de la FIA – OK & Junior no va revelar els noms dels Campions fins a la quarta Competició al circuit de Le Mans (FRA) . Al començament de les Finals, diversos contenidors encara esperaven ser coronats, en paral·lel amb la lluita per la victòria en l’última Carrera.

El bon clima va dominar a Le Mans durant els tres dies de la competència, amb l’excepció d’un període de pluges breu dissabte a la tarda. La gestió gratuïta dels dos jocs de pneumàtics slick atorgats a partir de la Pràctica Qualificada des d’ara va donar lloc a diverses estratègies simples o elaborades per aprofitar al màxim cada situació. Les carreres, ja intenses dissabte al final del dia, van augmentar una mica el diumenge al matí a les últimes sis eliminatòries. Incidents, escaramusses i penalitzacions es van multiplicar amb alguns participants jugant les seves cartes finals, i els favorits van intentar preservar la seva avantatge en aquesta atmosfera elèctrica. Les dues finals de la tarda van mantenir la tensió alta amb diversos girs que van afectar a alguns dels 34 finalistes en les dues categories. Els dos nous Campions d’Europa de Kàrting de la FIA, Lorenzo Travisanutto (ITA) a OK i Marcus Amand (FRA) en Junior, finalment tenen el seu talent i mèrit confirmats durant aquesta intensa temporada continental.

Junior: Antonelli guanya, Amand Campió

La cara de la competència seguia canviant en les últimes tres eliminatòries diumenge al matí. El Poleman Martinius Kleve Stenshorne (NOR – FA Kart / Vortex Vega) va confirmar la seva gran forma en compartir la primera fila de la graella de sortida Final amb Andrea Kimi Antonelli (ITA – KR / Iame / Vega), després Connor Zilisch (EE. UU . – Tony Kart / Vortex / Vega) en 3er. Marcus Amand (FRA – Kosmic / Iame / Vega), el líder de la classificació provisional del Campionat, va començar en una posició incòmoda en el sisè lloc després de dues sèries complicades. El seu perseguidor directe Thomas Tingues Brinke (NLD – FA Kart / Vortex / Vega) no es trobava entre els finalistes.

Des del principi, la confrontació va ser molt propera. Antonelli va prendre la davantera ràpidament i va arribar fins a 1.6 “per davant d’Alfio Spina (ITA – KR / Iame / Vega) qui va estar tan a prop com tres dècimes a la línia de meta i va marcar la volta més ràpida en la cursa. Ugo Ugochukwu (EE. UU. – FA Kart / Vortex / Vega) va fer una bona remuntada per aconseguir el tercer esglaó del podi després de superar el seu company d’equip Stenshorne, qui va acabar quart per davant de James Wharton (AUS – Parolin / TM Racing / Vega). Empès inicialment, Amand després es va recuperar amb una barreja de precaució i atac per preservar els seus possibles títol. Va complir la seva missió perfectament en creuar la línia de meta en la sisena posició.

Classificació final del Campionat d’Europa de Kàrting FIA 2019 – Júnior

1- Marcus Amand (FRA) – 70 pts
2- Andrea Kimi Antonelli (ITA) – 63 pts
3- Thomas Tingues Brinke (NLD) – 58 pts
4- Tuuka Taponin (FI) – 51 pts
5- Nikita Bedrin (RUS) – 51 pts

OK: Gran victòria per Mini ‘, Travisanutto el Campió

El líder de la nit de dissabte, Gabriele Mini ‘(ITA – Parolin / TM Racing / LeCont) va perdre el control en les últimes eliminatòries classificatòries diumenge al matí a favor de poleman Kobe Pauwels (BEL – KR / Iame / LeCont), el líder de la provisional Lorenzo Travisanutto (ITA – KR / Iame / LeCont) i Kirill Smale (ITA – Tony Kart / Vortex / LeCont). Un altre contendent al títol, Dexter Patterson (GBR – KR / Iame / LeCont), va començar des del setè lloc. Smale i Kas Haverkort (NLD – CRG / Iame / LeCont) van prendre la davantera al principi de la carrera. Patterson va desaparèixer després d’una col·lisió i Travisanutto va caure al sisè lloc. Mentrestant, Mini va reprendre el lideratge i va aprofitar una falla mecànica perquè Smale prengués el lideratge. Després es va retirar inexorablement a una gran victòria, mentre que el resultat del Campionat es va decidir darrere d’ell. Joseph Turney (GBR – Tony Kart / Vortex / LeCont) va ser 2n per davant de Luigi Colucci (ITA – Birel ART / TM Racing / LeCont). Taylor Barnard (GBR – KR / Iame / LeCont) després va maniobrar per prendre el 3er lloc. Coluccio va respondre en l’última volta, però es va contactar amb el seu rival i Travisanutto va tornar a la 3ª posició en la línia, que es va convertir en la 2a posició després que la penalització del carenat davanter de Turney el col·loqués en la 4a posició darrere de Barnard . Amb un guany de 10 llocs, Nikolas Pirttilahti (FI – KR / Iame / LeCont) va acabar cinquè.

Travisanutto va guanyar el OK European Championship contra Mini ‘, ja que Patterson no va poder defensar les seves possibilitats.

Classificació final del Campionat Europeu de Karting FIA 2019 – OK

1- Lorenzo Travisanutto (ITA) – 97 pts
2- Gabriele Mini ‘(ITA) – 84 pts
3- Dexter Patterson (GBR) – 82 pts
4- Taylor Barnard (GBR) – 49 pts
5- Dilano Vant’hoff (NLD) – 38 pts

L'entrada Dos nous campions coronats després del suspens a Le Mans ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/dos-nous-campions-coronats-despres-del-suspens-a-le-mans/feed/ 0
Bedrin aconsegueix finalment la seva primera victòria del 2019 https://formularapida.net/bedrin-aconsegueix-finalment-la-seva-primera-victoria-del-2019/ https://formularapida.net/bedrin-aconsegueix-finalment-la-seva-primera-victoria-del-2019/#respond Wed, 03 Apr 2019 15:26:56 +0000 https://formularapida.net/?p=75536 Nikita Bedrin va pujar a l’esglaó més alt del podi a la primera ronda de la WSK Euro Series a la categoria OKJ. El pilot de Tony Kart va dominar des de la prefinal fins a la final amb molta autoritat per davant de Ten Brinke i Day, que es van disputar la segona plaça […]

L'entrada Bedrin aconsegueix finalment la seva primera victòria del 2019 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Nikita Bedrin va pujar a l’esglaó més alt del podi a la primera ronda de la WSK Euro Series a la categoria OKJ. El pilot de Tony Kart va dominar des de la prefinal fins a la final amb molta autoritat per davant de Ten Brinke i Day, que es van disputar la segona plaça a una final de photo-finish.

La Prefinal “A” va estar dominada per complet per Nikita Bedrin (Tony Kart / Vortex / Vega). El pilot rus va prendre avantatge al principi i es va allunyar de la lluita per la segona posició entre Ugo Uguchukwu (FA Kart / Vortex / Vega) i Robert de Haan (Energy / TM Racing / Vega). Finalment, de Haan va ser qui es va quedar amb la segona posició.

La Prefinal “B” va ser salvatge i els que eren en principi els preferits es van quedar sense accedir a la final. Va ésser el cas de Josep Maria Martí (Tony Kart / Vortex / Vega), que es va tocar amb l’hongarès Levente Revesz (Exprit / Vortex / Vega) i va perdre totes les seves opcions. Martí va realitzar un cap de setmana molt positiu lluitant sempre per les victòries a les eliminatòries.

Tampoc ho va aconseguir Conrad Laursen (FA Kart / Vortex / Vega), que sortia des de la pole però es va estavellar contra el seu company d’equip de Ricky Flynn, Christian Ho (FA Kart / Vortex / Vega), que va perdre el control del seu kart al segon sector. James Wharton (FA Kart / Vortex / Vega) va ésser el guanyador per davant de Alex Dunne (Tony Kart / Vortex / Vega) i Jamie Day (Exprit / Vortex / Vega).

A la final, Nikita Bedrin va tractar de repetir la seva tàctica de la prefinal i immediatament va aconseguir obrir una bretxa sobre els seus perseguidors. El rus era més ràpid que un Robert de Haan, que ocupava la segona posició i que contínuament tenia que defensar-se dels atacs de Thomas Ten Brinke (FA Kart / Vortex / Vega). L’holandès va tenir més sort que el seu compatriota i company d’equip, Laurens Van Hoepen, qui es va estavellar a la segona volta de la cursa amb Marcel Kuc (Parolin / TM Racing / Vega).

No va ésser l’únic accident de la cursa, ja que Alex Dunne i Martinius Stenshorne també vas estar involucrats en un xoc al segon sector i van haver de retirar-se. També Maxwell Dodds (KR / Iame / Vega) va haver d’abandonar una mica després.

De mentres, a la lluita per la segona posició De Haan va ésser superat per Thomas Ten Brinke a falta de cinc voltes per al final. Una volta després, De Haan també va perdre la tercera posició, que va passar a mans de Jamie Day. Els tres es van mantenir junts fins la bandera a quadres, però les posicions no van canviar.

Nikita Bedrin va guanyar per davant d’ells amb més de 3 segons de avantatge, mentre que Alfio Spina (KR / Iame / Vega) va ésser qui va tancar el top 5 després de realitzar una impressionat remuntada a lo llarg del cap de setmana després de començar molt malament a les classificacions. L’italià de Cetilar Racing va superar totes les eliminatòries, va remuntar des del d’enrere a la prefinal i a la final va completar una molt bona actuació.

A la classificació del campionat, Bedrin marxa de Sarno amb 49 punts de distància sobre Robert de Haan. Tercer a 51 punts està Thomas Ten Brinke, mentre que James Wharton està a 52 punts del pilot de Tony Kart.

La pròxima ronda de WSK Euro Series es celebrarà al circuit francès de ASK Angerville del 25 al 28 d’abril.

L'entrada Bedrin aconsegueix finalment la seva primera victòria del 2019 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/bedrin-aconsegueix-finalment-la-seva-primera-victoria-del-2019/feed/ 0
Antonelli guanya tot i la remuntada de Ten Brinke a La Conca https://formularapida.net/antonelli-guanya-tot-i-la-remuntada-de-ten-brinke-a-la-conca/ https://formularapida.net/antonelli-guanya-tot-i-la-remuntada-de-ten-brinke-a-la-conca/#respond Mon, 11 Mar 2019 17:45:19 +0000 https://formularapida.net/?p=73967 Andrea Kimi Antonelli ha aconseguit la victòria en la final de OK-Junior de la tercera ronda del campionat de les WSK Super Master Series que s’ha disputat al circuit Internacional de La Conca. Ten Brinke i Bedrin van completar el podi. Arvid Lindblad (Exprit / TM Racing / Vega) de l’equip Forza Racing mantenia la […]

L'entrada Antonelli guanya tot i la remuntada de Ten Brinke a La Conca ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Andrea Kimi Antonelli ha aconseguit la victòria en la final de OK-Junior de la tercera ronda del campionat de les WSK Super Master Series que s’ha disputat al circuit Internacional de La Conca. Ten Brinke i Bedrin van completar el podi.

Arvid Lindblad (Exprit / TM Racing / Vega) de l’equip Forza Racing mantenia la pole position en el moment de la sortida tot i que de seguida seria superat en la primera volta per Marcus Amand (KR/Iame/Vega).

El francès no aguantaria massa estona al capdavant de la cursa ja que començaria a lluitar tant amb Arvid Lindblad com amb Andrea Kimi Antonelli (KR/Iame/Vega) de l’equip Rosberg Racing Academy.

Quan l’italià va desfer-se tant del britànic com del francès, immediatament s’escaparia fins a una distància de 1.3 segons. Un marge de temps que només va aconseguir reduir Thomas Ten Brinke (FA Kart/Vortex/Vega) del equip Ricky Flynn Motorsport. El pilot holandès que havia iniciat la cursa des de la vint-i-tresena posició, va escalar fins la segona plaça amb només 11 voltes i tot i tallar la distància amb Andrea Kimi Antonelli, el fill del mític pilot de Dakar es va haver de conformar amb la segona posició.

Arvid Linblad i el rus Nikita Bedrin (Tony Kart/Vortex/Vega) van lluitar per la darrera posició del podi que va aconseguir el pilot de Tony Kart Racing Team.

En quant a la participació de catalans, Josep Maria Martí (Tony Kart / Vortex / Vega) va mostrar un molt bon ritme de nou, aconseguint acabar la final en onzena posició després de rodar tot el cap de setmana entre els 10 primers.

Pel que fa a la lluita pel campionat, Andrea Kimi Antonelli ha aconseguit un bon marge gràcies a la victòria d’aquest cap de setmana. L’italià té 215 punts, mentre Thomas Ten Brinke i Nikita Bedrin estan en segona i tercera posició amb 154 punts, mentre Arvid Linblad és quart en el campionat amb 130 punts.

La propera ronda i darrera del campionat es disputarà al Circuit Internacional de Nàpols a Sarno els dies 21 a 24 de Març.

L'entrada Antonelli guanya tot i la remuntada de Ten Brinke a La Conca ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/antonelli-guanya-tot-i-la-remuntada-de-ten-brinke-a-la-conca/feed/ 0
Jamie Day aprofita l’accident de Bedrin i Severiukhin per vèncer contra tot pronòstic https://formularapida.net/jamie-day-aprofita-laccident-de-bedrin-i-severiukhin-per-vencer-contra-tot-pronostic/ https://formularapida.net/jamie-day-aprofita-laccident-de-bedrin-i-severiukhin-per-vencer-contra-tot-pronostic/#respond Tue, 26 Feb 2019 17:49:28 +0000 https://formularapida.net/?p=72480 El britànic Jamie Day ha aconseguit la victòria en la categoria OK Junior durant la segona ronda de les WSK Super Master Series al South Garda Karting de Lonato, Itàlia. Day ha aprofitat l’accident entre Bedrin i Severiukhin per creuar la meta en primera posició per davant de Ten Brinke i Zhivnov. Després d’un cap […]

L'entrada Jamie Day aprofita l’accident de Bedrin i Severiukhin per vèncer contra tot pronòstic ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El britànic Jamie Day ha aconseguit la victòria en la categoria OK Junior durant la segona ronda de les WSK Super Master Series al South Garda Karting de Lonato, Itàlia. Day ha aprofitat l’accident entre Bedrin i Severiukhin per creuar la meta en primera posició per davant de Ten Brinke i Zhivnov.

Després d’un cap de setmana de domini absolut per part de Nikita Bedrin (Tony Kart / Vortex / Vega), en que el rus havia aconseguit la victòria en totes les mànigues eliminatòries en les que ha disputat, i la victòria en la prefinal, Bedrin no era qui sortia en pole position per la final sinó que aquesta posició era per Andrea Kimi Antonelli (KR / IAME / Vega).

A la sortida, Andrea Kimi Antonelli de l’equip Rosberg Racing Academy mantenia la primera posició i immediatament s’escapava de la resta de competidors que entrarien en la lluita per la segona posició.

Una segona posició en la qual es consolidava Nikita Bedrin de l’equip Tony Kart Racing Team, que després d’una mala sortida on baixaria fins la cinquena plaça, només necessitaria de 3 voltes per escal·lar al primer lloc.

Però la final va ser una cursa de sorpreses. La primera va ser veure com Andrea Kimi Antonelli havia d’entrar a box per col·locar bé el seu puntó. Això permetia a Nikita Bedrin prendre el liderat al voltant de la volta 7.

Nikita Bedrin, liderava comodament per davant de Thomas Ten Brinke (FA Kart / Vortex / Vega) i Artem Severiukhin (Tony Kart / Vortex / Vega). Ten Brinke seria superat per Severiukhin al cap de dues voltes, també el superaria Jamie Day (Exprit / Vortex / Vega).

Al arribar a l’última volta, Severiukhin intentava la maniobra sobre Bedrin però els dos es tocarien en un espectacular accident que va fer enfadar molt al pilot de Tony Kart que va arribar a les mans amb el seu compatriota, segons algunes fonts.

Aquest accident, va permetre a Jamie Day aconseguir la seva primera victòria internacional creuant la meta amb el seu Lennox Racing Team. El pilot de Ricky Flynn Motorsport, Thomas Ten Brinke repeteix podi en el campionat amb la segona posició, mentre Andrey Zhivnov de l’equip Kosmic Racing Department assolia l’últim esglaó del podi.

El campionat s’estreny més que mai. Rafael Camara de l’equip Birel ART Racing perd el liderat al no haver aconseguit arribar a la final. És el jove de Rosberg, Andrea Antonelli qui passa al capdavant de la classificació amb 94 punts, 4 punts més que Thomas Ten Brinke i 5 més que Camara.

Pel que als catalans, Josep Maria Martí va ser l’únic representant que va arribar a la final. El de Barcelona va sortir en la posició 16 de la graella de sortida i després de remuntar diverses posicions, un toc amb Enzo Trulli el va deixar fora de combat en un cap de setmana en què va tornar a estar entre els primers guanyant eliminatòries.

Ara una setmana de descans abans d’afrontar la tercera ronda de les WSK Super Master Series al Circuit Internacional de La Conca.

L'entrada Jamie Day aprofita l’accident de Bedrin i Severiukhin per vèncer contra tot pronòstic ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/jamie-day-aprofita-laccident-de-bedrin-i-severiukhin-per-vencer-contra-tot-pronostic/feed/ 0
Camara guanya després de la penalització de Martí https://formularapida.net/camara-guanya-despres-de-la-penalitzacio-de-marti/ https://formularapida.net/camara-guanya-despres-de-la-penalitzacio-de-marti/#respond Wed, 06 Feb 2019 12:02:17 +0000 https://formularapida.net/?p=70749 Rafael Camara ha vençut la primera ronda de les WSK Super Master Series al Adria Karting Raceway. El brasiler va acabar segon a la línia de meta però una penalització al vencedor Josep Maria Martí, ha fet que el brasiler es fes amb la victòria. Robert de Haan i Thomas Ten Brinke completen el podi. […]

L'entrada Camara guanya després de la penalització de Martí ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Rafael Camara ha vençut la primera ronda de les WSK Super Master Series al Adria Karting Raceway. El brasiler va acabar segon a la línia de meta però una penalització al vencedor Josep Maria Martí, ha fet que el brasiler es fes amb la victòria. Robert de Haan i Thomas Ten Brinke completen el podi.

Després d’un cap de setmana passat per aigua, les finals es van poder disputar en condicions de sec a la categoria OK-Junior.

A la prefinal A, Andrea Kimi Antonelli (Rosberg Racing Academy) va estar imparable i va vèncer per més de 5 segons de marge sobre Josep Maria Martí (Tony Kart Racing Team). Mentre que a la prefinal b, Rafael Camara (Birel ART Racing) es va imposar gràcies a la penalització que va rebre William Silverhorm (Ward Racing).

A la final B, el pilot de Ricky Flynn Motorsport, Laurens Van Hoepen va dominar la cursa després d’una espectacular remuntada de 14 posicions. El brasiler de Vinicius Tessaroo (Parolin Racing Kart) no va poder repetir la victòria de la setmana passada però va aconseguir acabar segon, amb el rus Miron Pingasov (DPK Racing) completant la tercera posició.

La final va ser una cursa memorable gràcies a la lluita per la victòria que van protagonitzar Rafael Camara, William Silverholm, Robert de Haan (Energy Corse), Andrea Antonelli i Josep Maria Martí.

Andrea Antonelli va tenir un inici molt ràpid i va prendre el liderat de la cursa després de sortir en segona posició. El pilot italià va començar liderant confortablement la cursa per davant de William Silverholm i Robert de Haan.

Però els perseguidors d’Antonelli van començar a pressionar-lo a la volta 10, amb el suec William Silverholm prenent el liderat de la cursa. Aquest moviment va iniciar una lluita molt aferrissada entre Silverholm, Antonelli i De Haan que va acabar amb la sortida de pista d’Andrea Antonelli a la volta 13 que el va fer baixar fins la vuitena posició. Antonelli finalment va aconseguir finalitzar en sisena posició.

Aquesta lluita a tres bandes va permetre a Josep Maria Martí atrapar els líders de cursa. El català va arribar i moldre, aconseguint el liderat de la cursa a falta de dues voltes.

La darrera volta va ser d’infart. Silverholm va superar Martí al revolt 2. El pilot de Tony Kart va ser superat també per Camara qui intentaria la maniobra sobre Silverholm al revolt 6, maniobra que no va funcionar.

Al mateix temps, Josep Maria Martí s’obria per superar a Camara i lluitar amb Silverholm, amb qui es tocaria un revolt més tard. SIlverholm es quedava fora de cursa i Martí creuava la línia de meta en primera posició.

Però després de que els comissaris investiguessin la maniobra entre Martí i Silverholm, aquests decidien aplicar una penalització de 10 segons a Josep Maria Martí per efectuar una maniobra poc acertada.

Gràcies això Camara aconseguia la victòria seguit de De Haan i Thomas Ten Brinke que repetia podi per segona vegada consecutiva.

Les WSK Super Master Series tornen d’aquí tres setmanes amb la ronda al South Garda Karting de Lonato.

L'entrada Camara guanya després de la penalització de Martí ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/camara-guanya-despres-de-la-penalitzacio-de-marti/feed/ 0
Alex Dunne aprofita la lluita dels seus rivals per guanyar la WSK Champions Cup https://formularapida.net/alex-dunne-aprofita-la-lluita-dels-seus-rivals-per-guanyar-la-wsk-champions-cup/ https://formularapida.net/alex-dunne-aprofita-la-lluita-dels-seus-rivals-per-guanyar-la-wsk-champions-cup/#respond Mon, 28 Jan 2019 11:39:03 +0000 https://formularapida.net/?p=70038 Alex Dunne ha estat el vencedor final d’una nova edició de les WSK Champions Cup al Adria Karting Raceway en la categoria OK-Junior. El pilot irlandès va aprofitar una oportunitat única per escapar-se dels seus rivals durant la final per liderar el doblet de Forza Racing amb Arvid Lindblad segon. Thomas Ten Brinke completa el […]

L'entrada Alex Dunne aprofita la lluita dels seus rivals per guanyar la WSK Champions Cup ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Alex Dunne ha estat el vencedor final d’una nova edició de les WSK Champions Cup al Adria Karting Raceway en la categoria OK-Junior. El pilot irlandès va aprofitar una oportunitat única per escapar-se dels seus rivals durant la final per liderar el doblet de Forza Racing amb Arvid Lindblad segon. Thomas Ten Brinke completa el podi.

El cap de setmana començava de manera molt poderosa per James Wharton (Ricky Flynn Motorsport) que aconseguia la pole position per davant d’Andrea Antonelli (Rosberg Racing Academy), el seu company d’equip, Ugo Ugochukwu i el franco-finlandès, Marcus Amand (KR Motorsport).

L’australià James Wharton va seguir el seu domini vencent en totes les eliminatòries. Andrea Antonelli i Thomas Ten Brinke (Ricky Flynn Motorsport) també es van mostrar molt forts, vencent en gairebé totes les seves curses.

Però el domini de James Wharton es va frenar en sec el diumenge. El pilot australià es va veure superat en la pre-final A per l’italià Paolo Gallo, qui amb el seu CRG i amb molts menys recursos que els pilots capdavanters, va assolir vèncer el pilot de Ricky Flynn Motorsport per sortir en la primera línia de la graella de sortida per a la final.

D’altra banda a la pre-final B, el jove pilot de Nico Rosberg, Andrea Antonelli es va mostrar imparable i es va endur la victòria d’aquesta pre-final i la pole position per a la final, seguit d’Alex Dunne (Forza Racing) i el Croc Promotion de Andrey Dubynin.

Una de les novetats més destacades de la nova temporada de les WSK és la incorporació de la Final B, on els pilots que no s’han pogut classificar per la Final competeixen entre ells en una cursa a la mateixa distància d’una eliminatòria, amb entrega de trofeus inclosa però, que no compta puntuació per al campionat.

En aquesta ocasió ha estat el brasiler Vinicius Tessaro (Parolin Racing Kart) qui ha aconseguit el triomf després de remuntar des de la quarta plaça. Cristian Bertuca (Birel ART Racing) que sortia primer ha estat segon, seguit de Alessandro Cendese (Parolin Racing Kart), que ha pujat al podi gràcies a una penalització a Matthew Rees (KR Motorsport).

Ja a la Final definitiva, aquesta va esdevenir la millor cursa del cap de setmana. Andrea Antonelli va començar liderant la cursa abans de que James Wharton prengués el liderat a la tercera volta. Tot i això, Andrea Antonelli va saber reaccionar i li va tornar la maniobra dues voltes després, liderant un grup de fins a 8 pilots lluitant pel liderat.

Però qui va ser més intel·ligent en aquesta final va ser l’irlandès, Alex Dunne qui va superar Andrea Antonelli a la sisena volta de la cursa. Antonelli però no el va poder seguir ja que d’altres pilots com és el cas de James Wharton, van alentir el grup per lluitar per la segona posició, permetent a Alex Dunne escapar-se 1 segon en una volta que li va permetre sentenciar la victòria.

Al darrere, James Wharton semblava tenir la segona posició assegurada seguit d’Andrea Antonelli, però una última volta de bojos amb una maniobra espectacular per part de Arvid Lindblad (Forza Racing) el va permetre pujar a la segona posició del podi completant un doblet inesperat per l’equip Forza Racing. Thomas Ten Brinke, va aprofitar aquest caos per escalar de la cinquena a la tercera posició final, deixant sense podi als dos grans dominadors del cap de setmana, James Wharton i Andrea Antonelli.

La setmana vinent, les WSK tornen al mateix indret per disputar la primera ronda de les WSK Champions Cup.

L'entrada Alex Dunne aprofita la lluita dels seus rivals per guanyar la WSK Champions Cup ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/alex-dunne-aprofita-la-lluita-dels-seus-rivals-per-guanyar-la-wsk-champions-cup/feed/ 0
Els 10 millors pilots de kàrting espanyols de 2018 https://formularapida.net/top10-millors-pilots-de-karting-esp-18/ https://formularapida.net/top10-millors-pilots-de-karting-esp-18/#respond Wed, 02 Jan 2019 12:41:10 +0000 https://formularapida.net/?p=67725 Després de repassar anteriorment les posicions de 11 a 50 del top50 que hem estat publicant durant aquesta setmana, arriba l’entrega més esperada. A continuació, descobreix quins han estat els deu millors pilots de kàrting espanyols de la temporada 2018 10 – Alejandro Meléndez Alejandro Meléndez tanca el top 10 d’aquest selecte grup de pilots, […]

L'entrada Els 10 millors pilots de kàrting espanyols de 2018 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Després de repassar anteriorment les posicions de 11 a 50 del top50 que hem estat publicant durant aquesta setmana, arriba l’entrega més esperada. A continuació, descobreix quins han estat els deu millors pilots de kàrting espanyols de la temporada 2018

10 – Alejandro Meléndez

Alejandro Meléndez tanca el top 10 d’aquest selecte grup de pilots, descobrim els motius.

El pilot de MDC, entra en el top10 gràcies al triomf en un campionat a nivell europeu, aconseguint el títol de la Iame Euro Series a la categoria Mini, gràcies a les seves dues victòries i una constant regularitat.

A més a més d’aquest títol, el pilot de CRG va endur-se el sub-campionat de la ROTAX, i la desena posició (de 70 pilots) a la IAME International Series de Le Mans. Un bon any que ha finalitzat amb el podi en el seu debut a la categoria Junior a la copa de Campions.

Encara que al campionat nacional, Meléndez només ha aconseguit un podi a la ronda de Campillos, finalitzant en vuitena posició a la categoria cadet.

9 – Josep Maria Martí

Josep Maria “Pepe” Martí, segurament ha estat el pilot revelació de la temporada. Tant revelació que vam haver d’entrevistar-lo per poder-lo conèixer nosaltres.

Provinent del Campionat Català de Kàrting (CCK), Martí ha tingut un calendari carregat de curses enguany competint en el campionat d’Espanya, WSK’s, Europeu, Mundial i IAME International final, juntament amb alguna ronda més de campionats regionals.

Tot aquest temps en pista, ha resultat ser un gran aprenentatge pel pilot Junior que en el mundial de Kàrting va mostrar el seu màxim rendiment. A bord de Tony Kart oficial, Martí va classificar desè per a la final, encara que en aquesta va finalitzar en dinovena posició, un gran resultat tenint en compte que hi havia 113 inscrits per la prova.

Trenta-dosè en el campionat europeu, essent el tercer millor espanyol en el campionat, aconseguint classificar-se per tres de les quatre finals, on destaca la final de Sarno, en que el pilot català va finalitzar cinquè però va rebre una penalització que el va baixar a la dotzena plaça.

A les WSK, bona etapa d’aprenentatge a la Super Master on va aconseguir la quaranta-unena posició en el campionat, seguit d’una espectacular remuntada a la Open Cup on de després de fer P57 a classificació, va remuntar a P14 a la final. Finalment en aquesta competició va tancar l’any a la Final Cup, aconseguint la tretzena posició en el campionat.

Pel que fa a la competició nacional, desè en el campionat essent l’únic en vèncer en pista a Mari Boya.

8 – Miguel Peiró

Miguel Peiró de l’equip FA Kart ha estat el millor pilot de la categoria cadet en quant a nivell mostrat, durant la temporada 2018.

Peiró ha aconseguit el sub-campionat d’Espanya gràcies als seus tres podis i una victòria aconseguida.

Sisè en la IAME Euro Series, Peiró es va veure molt perjudicat per dues descalcificacions en pre-finals que el van deixar sense opcions al títol.

Tot i això el nivell mostrat a la IAME International Series va ser sublim. L’espanyol va aconseguir la pole position d’aquesta cursa tant important. Fàcilment es va classificar per la pre-final on un error el va baixar fins la trenta-dosena posició. Tot i això, Peiró va protagonitzar una espectacular remuntada que el va deixar a la cinquena plaça final de la prova.

Pel 2019, prepara el seu debut a la categoria Junior on, ja ha mostrat tenir molt bon ritme de cursa després del seu debut en la darrera ronda del campionat català de Kàrting on va assolir posicions de podi.

7 – Carlos León

Carlos León de l’equip FA Kart ha completat un 2018 on destaca el seu sots-campionat a la categoria Super Shifter de la IAME Euro Series.

Subcampió el 2017 de Sènior a Espanya, Carlos León ha tornat a ser un candidat al títol aquesta temporada tot i només assolir un podi. Amb una regularitat constant s’ha fet amb el quart lloc en el campionat.

A nivell internacional, la IAME Euro Series va demostrar de nou una de les seves grans qualitats, la regularitat que el va premiar amb el sots-campionat.

Va provar fortuna a la IAME International Final on el pilot de Terrassa després de classificar-se i liderar bona part de la Final C a la categoria Sènior, va finalitzar en tercera posició en un final molt ajustat.

6 – Jorge Pescador

Jorge Pescador, pilot hispano-argentí amb 29 anys ha competit aquesta temporada amb l’equip Praga com a pilot professional, a la categoria OK.

De Pescador en destaca sobre tot un excel·lent mundial de kàrting, on va aprofitar al màxim les prestacions del motor Vortex per aconseguir la dotzena posició per a la graella de sortida de la final. Una final on va aconseguir el divuitè lloc.

En el campionat europeu també va ser un gran pilot a tenir en compte, així ho demostren els seus resultats, acabant vint-i-tresè en el campionat.

5 – Maya Weug

Sense cap mena de dubtes Maya Weug trenca els estereotips que qualsevol poguí tenir sobre les dones en el món del motor i recordem que, només té 14 anys.

Competint en WSK’s, Europeu i Mundial per l’equip Lenzokart, Maya Weug ha estat sempre competitiva en totes les competicions.

La pilot hispano-holandesa va iniciar l’any amb la vint-i-sisena posició a la Champions Cup. Seguidament, vint-i-tresena posició a la Super Master Series. A continuació el seu excel·lent nivell de pilotatge va seguir amb la vint-i-vuitena posició en el campionat Europeu.

Però el seu moment àlgid va arribar en el mundial de Kàrting on va finalitzar en setzena posició, essent la millor entre els espanyols i la millor holandesa entre els Junior també cal dir.

Finalment, va completar la temporada amb una excel·lent dinovena posició en les WSK Final Cup. I per més inri, va aconseguir ser seleccionada per la Acadèmia de Joves talents Richard Mille, el que significa un canvi d’equip per 2019, incorporant-se a Birel ART de forma gratuïta.

Tot i no guanyar o aconseguir cap podi, indubtablement estem davant de una gran pilot, que ha aconseguit grandíssims resultats en totes les competicions i amb un material no massa popular com és Luxor.

4 – Gerard Cebrián

L’any de Gerard Cebrián ha estat pràcticament perfecte, descobrim per què a continuació.

L’experimentat pilot de CRG, aquesta temporada s’ha proclamat campió d’Espanya en la categoria de KZ2, gràcies a la seva perseverança mostrada amb una victòria a Recas, vencent ni més ni menys que a Pedro Hiltbrand, juntament amb cinc podis.

Però probablement el moment més espectacular de l’any va ser el mundial de KZ2 disputat a Genk. Cebrián entre 105 inscrits, va ser vuitè del qualifying, a més a més va fer unes bones classificatòries, classificant-se el vint-i-quatrè per la final. Final en la qual va finalitzar en onzena posició, oferint un rendiment espectacular tot el cap de setmana amb el seu CRG.

D’altra banda cal dir que l’europeu va ser complicat per el pilot de Sant Cugat del Vallès, on va acabar trenta-dosè.

3 – Mari Boya

Mari Boya és el pilot espanyol de l’any. Una temporada 2018 que serà recordada com una de les millors, sinó la millor, per al pilot de la Vall d’Aran

A Espanya competint a la categoria Junior no va tenir rival, sempre al podi o millor dit, sempre en primera posició (excepte en una cursa), Boya té l’impressionant rècord de 7 victòries consecutives, i una segona posició. Resultats excepcionals que demostren el seu gran talent en aquest esport i que li van permetre guanyar el campionat una ronda abans de la conclusió d’aquest.

A nivell internacional, va ser escollit per representar Espanya a l’Academy on es va fer amb el campionat. Això sumat amb aparicions puntuals al campionat Europeu, la vint-i-cinquena posició a les WSK Super Masters i la participació en el mundial de kàrting amb l’equip Kosmic on va fer P60.

El bon rendiment en terres espanyoles a la categoria junior el va fer decidir passar a Sènior per l’última cursa en el campionat. La tònica del cap de setmana va ser la mateixa, tot i ser un debutant, Boya va arrasar aconseguint les dues victòries i és un dels preferits al títol en aquesta categoria per la temporada vinent.

2 – Pedro Hiltbrand

El emperador del kàrting espanyol, Pedro Hiltbrand

El 2018 es va iniciar amb una cinquena posició en la WSK Super Master Series on va ser el millor CRG en categoria OK, un bon resultat tot i no lluitar pel campionat.

Seguidament va ser el torn pels campionats europeus, tant el de KZ com el de OK. En OK va aconseguir lluitar pel títol, tot i que aquest no va ser finalment possible. El de Blanes es va haver de conformar amb la tercera posició. En el de KZ, vuitena plaça de la general amb una molt bona ronda a Lonato i una complicada a Salbris.

Després de l’estiu, vam veure com va fer el seu retorn al campionat d’Espanya on va aconseguir tres de quatre victòries possibles. I mentre això passava, entre mig disputaria els mundials de KZ, de OK i les 24h de Le Mans.

El de KZ, Hiltbrand era un dels candidats al títol però malauradament la cursa no la va poder finalitzar. També va ser complicat el mundial de OK, el pilot de CRG va entrar “pels pèls” a la final, on va protagonitzar una de les grans remuntades, escalant de la trenta-unena a la tretzena posició.

Un podi a les 24 hores de Le Mans i la participació a la famosa cursa de Las Vegas ha estat la seva conclusió de la temporada.

1 – David Vidales

David Vidales ha estat el millor pilot espanyol de kàrting de la temporada 2018.

El inici d’any de David Vidales va ser tal i com ens té acostumats, lluitant per la victòria a les WSK Super Master Series on va finalitzar en setena posició. Un bon Europeu va deixar a Vidales en sisena posició d’aquest campionat, sumat a la tercera posició a les WSK Open.

En el mundial de kàrting va demostrar perquè mereix aquest primer lloc, aconseguint la segona posició de la graella de sortida per a la final. Una final en que el pilot de Tony Kart no va poder fer front als poderosos Kart Republic, acabant en vuitena posició.

Això a OK, perquè Vidales enguany ha debutat també a KZ2 competint tant en l’Europeu com en el mundial.

Al Europeu va fer un gran debut, finalitzant en catorzena posició de la general. Això va significar un gran aprenentatge pel pilot castellà que en el mundial va assolir la tercera posició, la seva fita més important del any.

Un 2018 que probablement podria haver estat el seu darrer al kàrting, ja que com han pogut llegir a FormulaRapida.net ha estat provant el Fórmula Renault i es rumoreja que podria militar al equip de Fernando Alonso en aquesta categoria de cara 2019.

L'entrada Els 10 millors pilots de kàrting espanyols de 2018 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/top10-millors-pilots-de-karting-esp-18/feed/ 0
Top 50 millors pilots de Karting espanyols de 2018: 20-11 https://formularapida.net/top-50-millors-pilots-espanyols-18-20-11/ https://formularapida.net/top-50-millors-pilots-espanyols-18-20-11/#respond Tue, 01 Jan 2019 13:15:08 +0000 https://formularapida.net/?p=67521 Seguim amb el repàs dels 50 millors pilots de kàrting a nivell Espanyol de la temporada 2018, segons FormulaRapida.net, tenint en compte el seus resultants tant a nivell nacional com internacional. Avui coneixerem qui figura entre les posicions 20 a 11. 20 – Sergio Ruiz Tot i finalitzar dotzè en el campionat d’Espanya de Kàrting […]

L'entrada Top 50 millors pilots de Karting espanyols de 2018: 20-11 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Seguim amb el repàs dels 50 millors pilots de kàrting a nivell Espanyol de la temporada 2018, segons FormulaRapida.net, tenint en compte el seus resultants tant a nivell nacional com internacional. Avui coneixerem qui figura entre les posicions 20 a 11.

20 – Sergio Ruiz

Tot i finalitzar dotzè en el campionat d’Espanya de Kàrting a la categoria cadet, Sergio Ruiz de l’equip Kids To Win ha estat un pilot que projecte poder fer més del que ha fet.

També ha competit en rondes internacionals com en la Iame Euro Series a la categoria Mini on tot i no completar la temporada, es va fer amb el vuitè lloc de la general.

19- Genís Cívico

Una temporada 2018 amb aspectes positius i aspectes negatius per al pilot català que ha competit per primer any a la categoria OK, i sense competir a cap cursa del territori nacional.

Va meravellar-nos a tots amb un espectacular rendiment a la WSK Super Master Series on el pilot de DPK va aconseguir arribar a la Final en tres de les quatre ocasions possibles, finalitzant en vint-i-quatrè lloc en el campionat.

També va ser espectacular el seu rendiment al campionat del món disputat a Kristianstad on va quedar-se a les portes de la final, finalitzant trenta-setè en una graella de 101 pilots.

En canvi l’europeu ha estat el que pitjor li va anar, i segurament un dels motius pel qual no està més amunt en aquest rànquing. Cinquanta-tresè en el campionat amb 0 punts i cap participació a les finals.

Cívico però és un gran talent que té aquest país tot i la seva poca fama, veurem que el depara el 2019 en el seu segon any a OK.

18- Rubén Moya

En el seu debut a Sènior, Rubén Moya va debutar amb molta força al Kartòdrom Lucas Guerrero amb un podi i una victòria. Tot i això, el pilot valencià tot i lluitar per posicions cap davanteres mai va poder enfilar-se entre el top 3.

La seva regularitat en una categoria “de bojos”, el deixa en sisè lloc en el campionat, un resultat excel·lent.

A més a més, va realitzar una bona campanya fora de les terres espanyoles, competint a la IAME Euro Series on va finalitzar quinzè en el campionat. A més a més també va competir a la IAME International Final de Le Mans a la categoria Super. Tot i fer un molt bon paper durant tot el cap de setmana rodant sempre en el top10, un abandonament el va deixar fora de cursa.

17 – Lucas Pons

2018 ha estat l’any de debut a la categoria Junior per el pilot madrileny. Una temporada en la que ha anat de menys a més. Amb un inici molt complicat en el campionat d’Espanya de Kàrting, Pons ha anat progressant durant l’any, aconseguint un total de dos podis, ambdós a Recas on el pilot de M2 Racing va estar sublim.

A nivell internacional, Pons ha tingut un any ple de curses però també cal dir que ha estat complicat en quant a resultats es refereix. Una WSK Champions Cup molt dura, sumat amb una WSK Super Master i un campionat Europeu també molt complicats, Lucas Pons va aconseguir un gran material d’aprenentatge que després va aplicar a Espanya.

Tot i això aquest aprenentatge a nivell internacional s’ha vist recompensat a finals d’any, acabant seixanta-setè en el mundial de kàrting entre 113 pilots. I fent unes bones aparicions a les WSK Final. A més a més d’endur-se la victòria a la Copa de Campions del Vendrell.

Per 2019 s’espera un gran progrés per part del pilot de CRG que figura entre els candidats al títol de la categoria Junior.

16 – Javier Sagrera

Bona temporada o millor dit, espectacular progrés de Javier Sagrera aquest any 2018. El pilot català ens comença ens ensenya el seu màxim talent quan menys ens ho esperem i això és el que ha succeït enguany en el seu debut a Sènior.

Un 2018 amb un inici realment dur, especialment en el campionat d’Espanya on Sagrera va tenir dificultats i algun toc en cursa. Aquesta ronda tant “pobre” el podria haver descartat pel campionat però no va ser així. Sagrera va ser molt regular durant tota la temporada en el top5, aconseguint dominar amb dues victòries a Campillos a més dels dos podis de Chiva II que el van deixar a només dos punts del campionat. Potser una bona ronda a Chiva I hagués permès veure a Sagrera com a campió.

En l’apartat internacional, bon inici d’any competint a les WSK, especialment a la Super Master on Sagrera va finalitzar en la posició vint-i-quatre (empatat a punts amb Cívico) del campionat amb molt bones aparicions a les finals.

En canvi però, el campionat Europeu va ser una fase dura i complicada per Sagrera encara que al mundial de kàrting un cinquanta-vuitè lloc es pot llegir de forma molt positiva, juntament amb les aparicions de final d’any a les WSK Final Cup on va classificar-se per una final.

En definitiva un any molt bo per Sagrera que s’està formant per esdevenir un dels grans pilots d’aquest país, veurem que li depara el 2019 al pilot de M2.

15 – Kilian Meyer

Tot i deixar el kàrting per debutar a Fórmula 4 al mes de Setembre, seria deshonest oblidar tot el bon any de kàrting que ens ha aportat el pilot de M2.

A Espanya competint en el campionat de KZ2, Meyer sempre ha estat entre els líders del campionat aconseguint fins a tres podis, mostrant la seva gran regularitat. Amb opcions al títol, un cap de setmana complicat a Recas ha estat el seu últim record de kàrting que ens ha deixat.

A nivell internacional, Meyer ha demostrat que és un pilot apunt pels Fórmules. Tretzè en el campionat de les WSK Super Master amb un gran rendiment, Meyer es va fer un nom a mitjans d’any com a pilot a tenir en compte. A més a més de la cursa disputada en l’Europeu de KZ2 a Salbris on va meravellar amb una vint-i-quatrena posició.

14 – Urbeltz Moar

El 2018 de Urbeltz Moar ha estat una mica descontrolat. En primer lloc, va iniciar la temporada amb DPK al campionat d’Espanya i de seguida fa fer el canvi a FA Kart per a les següents rondes amb qui també va competir a la IAME Euro Series i la International Final.

A partir del canvi d’equip, Moar va progressar en quant en resultats es refereix i es va imposar com a candidat al sub-campionat de la categoria Júnior. Dos podis aconseguits i una victòria perduda a Campillos per culpa d’una maniobra bastant polèmica de Pintos no han estat suficients per assegurar el sub-campionat a Espanya, per culpa d’una darrera ronda amb bastantes complicacions.

A nivell internacional, desè a la Iame Euro Series juntament amb unes poc destacades IAME International Final de Le Mans i el mundial de kàrting amb Tony Kart oficial on va acabar vint-i-cinquè (de 113 pilots) després de varies penalitzacions per culpa de pontons.

13 – Lucas Fluxá

Lucas Fluxá ha estat l’home del any a la categoria Aleví de forma indubtable. Campió de la categoria en el campionat d’Espanya, el pilot de Praga va aconseguir unes xifres espectaculars amb tres victòries i quatre podis.

A més a més, aquest domini al campionat nacional l’ha complementat amb victòria a la ROTAX i victòria al campionat Valencià, juntament amb la participació en alguna ronda internacional a les WSK, a la Iame Euro Series i al Trofeo delle Industria.

En definitiva un any de 10 per Lucas Fluxá, qui sense cap mena de dubte mostra un gran talent per aquest esport i el 2019 serà un dels pilots referència a Cadet.

12 – Lorenzo Fluxá

Lorenzo Fluxá ha viscut un 2018 estrany, i al mateix temps bo.

Estrany i complicat a nivell nacional amb Praga España a la categoria Júnior on el pilot balear mai va poder lluitar per posicions capdavanteres, decidint finalitzar el campionat una ronda abans, acabant en vint-i-cinquena posició.

Però al mateix temps que patia un any complicat a Espanya, al campionat Europeu era el pilot espanyol de referencia a la categoria Junior, competint amb l’equip Lennox.

Fluxá es va classificar en dues de les quatre finals del Europeu, aconseguint ser el millor espanyol de la categoria en vint-i-sisena posició.

A més a més també va meravellar en el mundial de kàrting disputat a Kristianstad on es va classificar fàcilment per la final (recordem 113 pilots competien en aquella cursa). Tot i això a la final va tenir poca fortuna, acabant vint-i-sisè per culpa d’un toc a la sortida.

Després del mundial, canvi a Kart Republic oficial per debutar a OK i culminar un bon rendiment a les WSK Final Cup i al Trofeo delle Industrie on, va fer front a una de les seves mancances, la conducció en aigua, acabant vint-i-tresè de la prova.

11 – Isidro Callejas

Bon any el d’Isidro Callejas a la categoria Junior en el campionat d’Espanya. Tot l’any lluitant pel subcampionat, finalment aquest no va ser possible ja que va decidir fer el canvi a Sènior per la darrera ronda del campionat.

Un dels representants espanyols en el CIK-FIA Academy, Isidro Callejas va demostrar tenir un molt bon nivell finalitzant en novena posició, essent regular tot l’any tot i una complicada ronda a Lonato.

L'entrada Top 50 millors pilots de Karting espanyols de 2018: 20-11 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/top-50-millors-pilots-espanyols-18-20-11/feed/ 0
Top 50 millors pilots de Karting espanyols de 2018: 30-21 https://formularapida.net/top-50-millors-pilots-espanyols-2018-30-21/ https://formularapida.net/top-50-millors-pilots-espanyols-2018-30-21/#respond Mon, 31 Dec 2018 13:49:39 +0000 https://formularapida.net/?p=67500 Seguim el repàs dels que hem considerat els 50 millors pilots de karting a nivell Espanyol durant la temporada 2018, tenint en compte els seus resultats tant a nivell nacional com internacional. En l’edició d’avui, moment de repassar qui està entre la posició 30 i 21. 30 – Lluc Ibáñez Tot i només haver fet […]

L'entrada Top 50 millors pilots de Karting espanyols de 2018: 30-21 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Seguim el repàs dels que hem considerat els 50 millors pilots de karting a nivell Espanyol durant la temporada 2018, tenint en compte els seus resultats tant a nivell nacional com internacional. En l’edició d’avui, moment de repassar qui està entre la posició 30 i 21.

30 – Lluc Ibáñez

Tot i només haver fet una ronda en el campionat d’Espanya de Kàrting, no ficar a Lluc Ibàñez en aquest rànquing seria injust. El 2018 pel pilot de 18 anys d’edat de Sant Cugat del Vallès serà segurament el seu darrer competint en karting.

Amb el seu característic mono de Kosmic competint amb l’equip Binakart, Lluc Ibáñez aquest 2018 va vèncer el Trofeo Iberico Rotax, encara que va fer segon en el campionat Rotax de DD2. Tot i això amb el tiquet aconseguit per la final mundial de Rotax, el pilot català no va poder arribar a la final d’aquesta important cursa per culpa d’un abandonament a la pre-final.

I evidentment tothom recorda la seva única aparició en el campionat d’Espanya de Kàrting a la categoria sènior, on es va fer amb la victòria en la primera cursa i amb la segona posició en la segona cursa.

29 – Iván Bataller

L’any 2018 d’Iván Bataller ha estat una mica muntanya rusa, tot i això, recordem que el valencià enguany ha aconseguit proclamar-se sub-campió de la categoria Junior en el campionat d’Espanya de kàrting.

El pilot d’EKR va iniciar bé l’any amb un podi en la primera ronda a Chiva després d’haver dominat les classificatòries. A Zuera tot i no pujar-se al podi va estar a la lluita pel podi, que va arribar a Campillos amb el segon lloc.

Aquesta regularitat es va veure en falta a Recas, encara que amb la doble victòria a Chiva, Iván Bataller va poder saldar el sub-campionat junior, una posició en que fins a 8 pilots podien aconseguir.

28 – Aaron García

Tercer en el campionat d’Espanya a la categoria Cadet, Aaron García ha estat una gran sensació. Dos podis i dues victòries l’han permès finalitzar en tercera posició en el campionat on sempre ha estat lluitant per la victòria.

Les seves participacions a les WSK i la IAME International Series, l’han permès assolir tal posició i millorar el seu rendiment de la mà de l’equip DPK Racing.

27 – Daniel Nogales

Si Daniel Nogales hagués de tenir un nickname, aquest seria “l’espanyol de les remuntades”.

El pilot de Uno Matricula K-Team va estar sublim en la IAME International Series de Le Mans on va aconseguir classificar-se per la final, que va acabar en vint-i-sisena posició. Resultat excel·lent tenint en compte que va ser el segon millor espanyol de la categoria, i que a més a més es va haver d’enfrenar a 118 pilots més.

Les seves aparicions a curses europees l’han ajudat a progressar com a pilot i a permetre’l convertir-se en tercer millor d’Espanya a la categoria Junior, amb un total de tres podis.

El 2019, Kart Republic sembla que pinta bé.

26 – Eliseo Martínez

Sense saber quins seran els seus plans per 2019, sembla que Eliseo Martínez el 2019 no competirà el campionat d’Espanya de Kàrting de KZ2 amb Praga España després de la confirmació oficial que va haver-hi fa uns dies.

El pilot valencià de nou, es va perdre una cursa del campionat d’Espanya al coincidir amb compromisos amb la Fórmula Renault.

Eliseo és l’home que està enganxat al podi. Tres victòries, i quatre podis, xifres excel·lents que només es veuen difuminades pels problemes tècnics que va tenir a Campillos. De no ser així, Eliseo podria haver guanyat el campionat tot i faltar en una ronda.

Sense dubte, Eliseo Martínez és un gran pilot de kàrting espanyol.

25 – Adrián Malheiro

Després de gairebé arrasar aquesta temporada 2018 amb el campionat d’Espanya de kàrting a la categoria cadet, Adrián Malheiro podria estar més amunt d’aquest rànquing però hem considerat que això no pot ser així degut a la seva participació a la IAME International Series on el hispano-portuguès no va ser prou competitiu.

Tot i això, ningú li pot robar ni treure el gran campionat d’aleví de 2017, i essent rookie a cadet, tornar a vèncer i de la forma que ho ha fet, amb ni més ni menys que 5 victòries i un podi.

24 – Maximus Mayer

Si ens parem a mirar estrictament els resultats de Maximus Mayer a Espanya, molts podrien pensar que no mereix tal posició tant alta, mentida.

Si es cert que a espanya un dotzè lloc no fa flor d’estiu, també hem de pensar que és el seu primer any de junior i diguéssim que ha estat un dels que estat sempre en condicions complicades de cursa, fet que per d’altra banda l’haurà permès aprendre moltíssim.

Però si fem un pas endavant i mirem més enllà, trobem les seves participacions a les WSK amb l’equip Magik i sobretot, la seva participació a la IAME International Series de Le Mans.

Mayer que ha competit amb Fusion tant a la IAME Euro Series com a la International Series, va brillar en el esdeveniment disputat en el circuit francès. Dissetè classificat en el qualifying entre 119 pilots, i millor espanyol a la final acabant vint-i-dosè, a més del seu dotzè lloc en el campionat europeu.

Compte amb aquest pilot el 2019, ja avisem que és un pilot a tenir en compte.

23 – Óscar Palomo

Campió d’Espanya de Karting en la categoria Sénior, res més a dir. Oscar Palomo ha aconseguit vèncer un campionat on la regularitat ha estat clau i ell, ha guanyat el campionat empatat a punts amb Enric Bordas gràcies a les segones posicions aconseguides.

Pilot excepcional, agressiu i una mica entremaliat com demostra la seva desclassificació de la IAME International Series, després de protagonitzar grans remuntades.

Oscar Palomo però potser no era dels grans preferits pel campionat de Sènior d’enguany i per això mereix tal alta posició ja que mai ha baixat de la cinquena posició en cursa. Fet realment impressionant.

22 – Enric Bordas

Subcampió d’Espanya empatat a punts amb Óscar Palomo, la temporada del pilot català de Kids To Win ha estat molt bona.

Iniciant el campionat amb victòria a Chiva -única de la temporada, ha estat sempre constant a la lluita per la victòria i un habitual al podi. Però el pobre cap de setmana de Recas el va perjudicar greument en la lluita pel títol.

A més a més, ha estat l’únic espanyol en classificar-se per la Final A de la IAME International Series de Le Mans a la categoria Sènior.

21 – Alberto Hurtado

Alberto Hurtado tanca en posició 21. El pilot andalús ha finalitzat aquesta temporada en la segona posició en la categoria Aleví en el Campionat d’Espanya de Kàrting.

Hurtado amb victòria a la ronda de “casa” a Campillos sempre ha estat a l’ombra de Lucas Fluxá durant tot l’any, tot i la victòria i els quatre podis aconseguits.

El campionat li era molt complicat i sembla que ell només ha tingut ulls per això. Està bé, però això l’ha afectat en carrera definitivament, juntament amb el canvi d’equip que va fer a mitjans de la temporada.

L'entrada Top 50 millors pilots de Karting espanyols de 2018: 30-21 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/top-50-millors-pilots-espanyols-2018-30-21/feed/ 0
Top 50 Millors pilots de Karting espanyols el 2018: 40-31 https://formularapida.net/top-50-millors-pilots-karting4031/ https://formularapida.net/top-50-millors-pilots-karting4031/#respond Sun, 30 Dec 2018 11:33:21 +0000 https://formularapida.net/?p=67368 Seguim el repàs dels que hem considerat els 50 millors pilots de karting a nivell Espanyol durant la temporada 2018, tenint en compte els seus resultats tant a nivell nacional com internacional. En l’edició d’avui, moment de repassar qui està entre la posició 40 i 31. 40 – Eric Alanis El pilot català ha mostrat […]

L'entrada Top 50 Millors pilots de Karting espanyols el 2018: 40-31 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Seguim el repàs dels que hem considerat els 50 millors pilots de karting a nivell Espanyol durant la temporada 2018, tenint en compte els seus resultats tant a nivell nacional com internacional. En l’edició d’avui, moment de repassar qui està entre la posició 40 i 31.

40 – Eric Alanis

El pilot català ha mostrat talent durant tota la campanya 2018 a la categoria junior, el seu primer any en aquesta. Tot i això mai ha estat en la lluita pel podi, fet que el deixa en onzena posició al campionat d’Espanya

Les competicions fora d’Espanya li han anat bé per preparar un 2019 on segur estarà lluitant pel top10 en el campionat.

Les seves actuacions a la IAME Euro Series han estat molt bones per ser Junior de primer any, juntament amb la seva participació a la IAME International Series a Le Mans on es va classificar per la Final C entre els 119 participants.

39 – Lisard Santos

La temporada 2017 Lisard Santos ja va mostrar el seu potencial a la categoria KZ2, i enguany amb l’equip NM Racing i xassís CRG ha estat un dels pilots referencia de la categoria.

Cinquè en el campionat amb un rendiment espectacular a Zuera on va aconseguir el seu únic triomf de la temporada.

La propera campanya Lisard ho tindrà complicat per mantenir aquest lloc, ja que la categoria KZ2 comptarà amb pilots de renom.

38 – Rubén Sabater

El pilot de Kids to win ha mostrat ser un pilot molt dur de rosegar. Constant durant tota la temporada a la categoria sènior amb un company d’equip que lluitava pel títol, Sabater ha estat igualment regular per acabar cinquè en el campionat.

La seva explosió de talent a l’última ronda amb la segona posició i la quarta, completant el seu millor cap de setmana.

Això sí, de cara 2019 Sabater ha de millorar en classificació i classificatòries.

37 – Hugo López de Miguel

Hugo López de Miguel ha estat el gran tapat sense cap mena de dubte de la categoria júnior aquesta campanya 2018 al campionat d’Espanya.

Tot l’any lluitant per el subcampionat una última cursa 2 a Chiva i un mal cap de setmana a Campillos el va deixar sense aquest premi. I tot i aquesta implacable i silenciosa constància al top5, López de Miguel només ha aconseguit un podi.

Pel 2019 sense cap mena de dubte serà un pilot a tenir en compte.

36 – Dario Djodeyre

Un any de més a menys per Dario Djodeyre Ruiz, amb un inici d’any realment molt complicat a Chiva, pocs haguessin pensat que aquest pilot finalitzaria cinquè en el campionat d’Espanya a la categoria Cadet.

Però els seus dos podis a Campillos, juntament amb el de Chiva II i la constància que ha tingut durant la resta de l’any el fan mereixedor d’aquesta posició aconseguida amb molt esforç i treball.

35 – Aleix Soriano

El pilot català del equipo de Emilio Segura va ser la sensació de principis de temporada amb un rendiment espectacular tant a Chiva com a Zuera, liderant el campionat en aquestes rondes i acumulant una victòria i dos podis.

Però el seu rendiment es va desinflar a partir de Campillos, moment pel qual Soriano ha passat a ser un pilot que ha competit per la zona mitja de la taula.

Tot i això una cinquena posició en el campionat d’Espanya és un resultat molt meritori pel pilot aleví que amb el temps es podria convertir en aspirant real al campionat.

34 – Jon Tanko

Aquest pilot simplement trenca tots els esquemes o paradigmes que qualsevol de vostès puguin tenir sobre l’edat.

Tanko enguany de nou ha tornat a ser campió a la categoria Silver de KZ2 del campionat d’Espanya, però és que a més a més, ha estat quart de la general amb una victòria a Campillos i dos podis més a Chiva I i Recas.

33 – Iván Arias

Aquest pilot va iniciar l’any de forma espectacular a Chiva amb victòria a la primera cursa i podi en la segona. El gran ritme va seguir pel pilot cadet a Zuera amb dos podis però des de Campillos que el pilot de Birel ART no ha pogut fer més per pujar al podi.

Una quarta posició meritòria per un pilot que ha estat molt regular en el top5 i que l’experiència de final d’any a la WSK Final Cup amb l’equip AC Motorsport potser el permet ser el pilot referència la temporada vinent.

32 – Hugo Sánchez

Hugo Sánchez ha finalitzat quart en el campionat d’Espanya a la categoria d’Aleví gràcies als seus dos podis i a una constància perfecte entre els cinc primers llocs durant tot l’any.

Espectacularment, en l’última cursa de la temporada a Chiva ens va sorprendre a tots en les mànigues eliminatòries, i més encara en cursa on va lluitar per ambdues victòries que al final no van arribar.

Per la temporada 2019 si millora el seu treball “de grup” en pista, és a dir, aquells moments que veu que la resta és més ràpid, però tot i això no els deixa passar de cap manera, perdent més temps; si canviés la mentalitat per seguir el grup, segurament podríem veure a Hugo Sánchez lluitant pel sots campionat com a mínim.

31 – Adrián Benito

Un pilot que ha impressionat. Ell es dels pocs que ha pogut vèncer en un duel tu-a-tu al campió d’Espanya Lucas Fluxá, i això que és un rookie.

Adrián Benito és el pilot que en una paraula se’l podria definir com a treballador. Així han sigut totes dues victòries que ha assolit enguany, treballant. Ha hagut de fer un gran treball en carrera del qual haurà ajudat segurament el seu coach Ricky Ferrando.

Unes victòries de foto-finish i sempre contra Fluxá. Sembla que aquesta rivalitat en pista durarà anys.

L'entrada Top 50 Millors pilots de Karting espanyols el 2018: 40-31 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/top-50-millors-pilots-karting4031/feed/ 0
Top 50 Millors pilots de Karting espanyols del 2018: 50-41 https://formularapida.net/top-50-pilots-karting-espanyols-2018-50-41/ https://formularapida.net/top-50-pilots-karting-espanyols-2018-50-41/#respond Fri, 28 Dec 2018 12:23:19 +0000 https://formularapida.net/?p=67330 Comencem el repàs dels que hem considerat els 50 millors pilots de karting a nivell Espanyol durant la temporada 2018, tenint en compte els seus resultats tant a nivell nacional com internacional. 50 – Juan Carlos Hernández Aquest 2018 en Juan Carlos Hernández ens ha mostrat que té el que necessita qualsevol pilot de competició […]

L'entrada Top 50 Millors pilots de Karting espanyols del 2018: 50-41 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Comencem el repàs dels que hem considerat els 50 millors pilots de karting a nivell Espanyol durant la temporada 2018, tenint en compte els seus resultats tant a nivell nacional com internacional.

50 – Juan Carlos Hernández

Aquest 2018 en Juan Carlos Hernández ens ha mostrat que té el que necessita qualsevol pilot de competició en aquest món, regularitat. El pilot de FA Kart ha mostrat una gran millora durant les sessions de classificació, tot i que li ha faltat una mica més de gestió de cursa.

A més a més les dues curses que ha disputat fora d’Espanya, a Castelleto di Branduzzo per la IAME Euro Series i la IAME International Final a Le Mans, li han servit per progressar molt més com a pilot.

49 – Vicente Márquez

En el seu primer any a KZ, Vicente Márquez ha estat dels pocs que ha amb un xassís OTK ha pogut plantar cara als tot poderosos CRG’s.

El pilot de Uno Matricula K-Team ha finalitzat en setena posició en el campionat de KZ on sempre s’ha mostrat regular, tot i els problemes que pogués tenir durant l’última ronda a Chiva competint amb el xassís Kart Republic.

48 -Ayrton Fontecha

El pilot català de l’equip MDC ha tingut un 2018 ple de curses i amb un nivell de rendiment que ha estat una autèntica muntanya russa. Un exemple n’és la seva no classificació per les finals a Chiva I, però d’altra banda guanyar a Zuera en una última volta molt agressiva.

A partir d’aquell moment ha estat un habitual en la lluita pel podi a Espanya. A Europa ha estat un any molt dur on Ayrton ha pogut aprendre molt en el seu primer any d’OK, una experiència que definitivament serà de gran ajut per a la temporada 2019, on probablement sortirà més amunt en aquest rànquing.

47 – Hugo Belda

Una temporada molt prometedora on el pilot de FA Kart ha demostrat que pot lluitar per victòries, però li falta una mica més de regularitat. Tothom esperava una mica més d’aquest pilot després d’aconseguir finalitzar en el top10 l’any passat a Junior.

Esperem que la temporada 2019 sigui aquella en que Hugo Belda estarà tot l’any lluitant pels 5 primers.

46 – Bruno Del Pino

Famós per la seva agressivitat al volant, Bruno del Pino que ha competit enguany a la categoria cadet amb Uno Matricula K-Team ha demostrat que és capaç del millor i del pitjor.

És un pilot amb el talent per lluitar per un campionat però que encara li falta una mica de fredor en certes situacions de cursa.

Setè enguany al CEK juntament amb varies curses a les WSK on sempre ha estat a les pre-finals, Bruno del Pino saltarà el 2019 a Junior com un pilot a tenir en compte.

45 – Jan Peral

Jan Peral ha demostrat ser un dels pilots capdavanters aquesta temporada a la categoria Aleví però que malauradament, no ha pogut materialitzar el seu rendiment amb victòries, tot i que si amb podis com van ser els de Campillos, el seu millor cap de setmana del any.

Li falta millorar en la lectura de les curses per poder-lo veure en el top5 d’un campionat com el del CEK on enguany ha estat setè.

44 – Enrico Prosperi

El campió de KZ2 d’Espanya del 2017 enguany no ha pogut revalidar el títol amb l’equip M2. Tot i això el balear va arribar amb opcions a l’última ronda del campionat.

L’any de Prosperi es resumeix amb la dada de 0 podis, una dada realment demolidora per qui defensava el títol que pel 2019 farà un canvi d’aires, deixant M2 i CRG per incorporar-se al equip Praga España Motorsport.

43 – José Antonio Gómez

El pilot de l’equip DPK ha finalitzat sisè en el campionat d’Espanya on ha aconseguit un podi a la primera cursa de Campillos. Ha estat un any dur, complicat però sense errors, tot i això, en cap moment ha tingut possibilitats de victòria reals enguany al CEK.

El seu rendiment a nivell europeu l’ha permès progressar i agafar un estil de pilotatge molt bo, que s’ha demostrat en el seu salt a Sènior a finals d’any a les WSK on sempre s’ha classificat per les pre-finals i en alguna ronda per la final inclòs.

42 – Nacho Tuñon

Després d’un inici d’any no gaire espectacular, Nacho Tuñon ha estat un dels pilots més forts i competitius en la darrera part del any aconseguint 4 podis consecutius al CEK en la categoria de Cadet.

Les poques curses que ha pogut fer a Europa l’han servit per progressar i molt. 2019,  un nou repte a la categoria júnior.

41 – Luis Fernández

El nivell competitiu de Luis Fernández ha estat excel·lent. El pilot aleví, ha estat molt constant aquesta temporada en posicions capdavanteres tot i la mala actuació de Chiva I.

Sisè lloc en el campionat d’Espanya, Fernández pot presumir dels seus dos podis a Zuera i a Campillos.

L'entrada Top 50 Millors pilots de Karting espanyols del 2018: 50-41 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/top-50-pilots-karting-espanyols-2018-50-41/feed/ 0
CRG confirma a Enzo Trulli i a Gabriel Bortoleto https://formularapida.net/crg-confirma-a-enzo-trulli-i-a-gabriel-bortoleto/ https://formularapida.net/crg-confirma-a-enzo-trulli-i-a-gabriel-bortoleto/#respond Thu, 27 Dec 2018 11:17:21 +0000 https://formularapida.net/?p=67201 CRG va fer oficials dues noves incorporacions en la seva línia de pilots pel 2019: Enzo Trulli es va anunciar per a la classe OK Junior i Gabriel Bortoleto per OK. Tots dos pilots es van confirmar l’any passat al CRG Racing Team, subratllant la seva voluntat de continuar el treball positiu realitzat junts. Enzo […]

L'entrada CRG confirma a Enzo Trulli i a Gabriel Bortoleto ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
CRG va fer oficials dues noves incorporacions en la seva línia de pilots pel 2019: Enzo Trulli es va anunciar per a la classe OK Junior i Gabriel Bortoleto per OK. Tots dos pilots es van confirmar l’any passat al CRG Racing Team, subratllant la seva voluntat de continuar el treball positiu realitzat junts.

Enzo Trulli, de 14 anys, fill de l’expilot de F1 Jarno, que el segueix com a entrenador a la pista, està a punt de començar la seva segona temporada a OK Junior, després de causar una bona impressió amb un creixement constant en el seu primer any en el kàrting internacional. Va aconseguir dues victòries en 2018 (el Trofeu Margutti i el DKM a Lonato), però principalment va guanyar molta experiència per ser utilitzada en el seu segon any a OK Junior.

La relació entre Gabriel Bortoleto i CRG està encara més consolidada, si pensem que el jove brasiler va créixer en un equip extern de CRG a 60 Mini i ha estat protagonista durant dues temporades a OK Junior amb el Factory Racing Team. Molts resultats importants es van aconseguir l’any passat, com el tercer lloc en el Campionat d’Europa i el tercer lloc en el Campionat del Món. Ja en les últimes dues carreres WSK de la temporada, Gabriel va començar a la classe OK sent ràpid immediatament. El 2019 realitzarà un programa complet a OK a les carreres de la FIA, però tampoc s’exclou un programa a la categoria KZ2, que es decidirà després de realitzar algunes proves al començament de la temporada.

Trulli i Bortoleto s’uneixen al confirmat Paolo De Conto a KZ, Pedro Hiltbrand (KZ i OK), als germans Luyet a KZ2 i al francès Théophile Naël a OKJ. En les properes setmanes, més pilots es faran oficials, després de definir alguns detalls del contracte, però l’objectiu és reduir el nombre total de pilots en comparació amb la temporada passada.

CRG també va anunciar una restricció en el programa de curses, amb l’objectiu de fer que l’activitat de l’equip de carreres sigui més funcional a les necessitats de la companyia. L’objectiu del 2019 és concentrar-se en els esdeveniments de la FIA (Campionats europeus i mundials), la funció és promoure el kàrting i representen el concurs tècnic més famós, mentre que la nostra presència en esdeveniments internacionals secundaris es reduirà considerablement, ja que penalitzen l’activitat en els Campionats Nacionals. I no tenim un retorn important en termes tècnics i d’imatge. Sobre aquests temes, CRG ha intentat diverses vegades atreure l’atenció dels operadors i l’autoritat esportiva internacional per reduir les carreres internacionals, però malauradament hi haurà més de 25 carreres també el 2019. Una reducció de carreres per a l’equip de curses de CRG significa també poder brindar una millor assistència als nostres clients i equips associats compromesos en els Campionats Nacionals i en els trofeus de marca única més importants en termes de vendes.

Comunicat de Premsa: CRG

L'entrada CRG confirma a Enzo Trulli i a Gabriel Bortoleto ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/crg-confirma-a-enzo-trulli-i-a-gabriel-bortoleto/feed/ 0
WSK Promotion presenta el seu programa per a 2019 amb novetats https://formularapida.net/wsk-promotion-programa-2019-amb-novetats/ https://formularapida.net/wsk-promotion-programa-2019-amb-novetats/#respond Thu, 13 Dec 2018 10:04:03 +0000 http://formularapida.net/?p=66238 WSK Promotion ha presentat aquesta setmana el seu programa de carreres de la pròxima temporada amb importants novetats respecte el calendari, les categories, els formats, els pneumàtics i altres aspectes tècnics. El calendari de 2019 de WSK Promotion estarà format per 12 rondes internacionals de karting, a més d’un test hivernal, repartides al llarg de […]

L'entrada WSK Promotion presenta el seu programa per a 2019 amb novetats ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
WSK Promotion ha presentat aquesta setmana el seu programa de carreres de la pròxima temporada amb importants novetats respecte el calendari, les categories, els formats, els pneumàtics i altres aspectes tècnics.

El calendari de 2019 de WSK Promotion estarà format per 12 rondes internacionals de karting, a més d’un test hivernal, repartides al llarg de tot l’any de gener a novembre. Hi haurà, com és habitual, quatre categories: 60 Mini, OK, OK Junior i KZ2. Les tres primeres disputaran totes les curses de la temporada, mentre que els KZ2 només en disputaran la meitat (6).

En els caps de setmana en els que es disputin les quatre categories, el format serà el mateix que l’habitual en els últims anys amb pre-finals i finals per a totes les categories. No obstant, en les rondes en les que no hi seran els KZ2, s’introduirà una nova carrera extra de 60 Mini i d’OK Junior. Serà la Final B, oberta per a tots aquells pilots que no hagin pogut classificar-se per a la Final des de la Pre-Final.

Un altre de les novetats de la pròxima temporada serà que una de les rondes es disputarà de nit. El 30 de juny el circuit italià Adria Karting Raceway acollirà l’última prova de les WSK Euro Series per a les categories 60 Mini, OK i OK Junior en un esdeveniment nocturn que tancarà la primera part de la temporada abans d’una llarga aturada fins a finals d’octubre.

Però el més important per als aficionats espanyols al karting és que, tot i que inicialment semblava que el WSK tornaria a la península, finalment ha caigut del calendari la ronda que s’havia de disputar al circuit aragonès de Zuera. Tampoc hi haurà WSK la pròxima temporada al circuit alemany de Wackersdorf i la única ronda que es disputarà fora del territori italià serà a Angerville (França). Aquest és el calendari complert:

D’altra banda, la organització també ha concretat de forma oficial el nou reglament tècnic. Els pilots de 60 Mini i d’OK Junior tindran a Vega com a subministrador únic de pneumàtics amb compostos opcionals, mentre que en OK i KZ2 serà Bridgestone Prime qui s’encarregarà de les gomes. Panta serà l’aprovisionador exclusiu de combustible.

A més, a la categoria 60 Mini serà obligatori tenir instal·lat un nou silenciador únic fabricat per Elto i marcat per WSK. Tindrà un preu de 80 euros i estarà disponible a partir del 15 de gener per a que tots els pilots i equips el puguin començar a provar en el test hivernal que obrirà la temporada el pròxim cap de setmana del 19 i 20 de gener a l’Adria Karting Raceway.

L'entrada WSK Promotion presenta el seu programa per a 2019 amb novetats ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/wsk-promotion-programa-2019-amb-novetats/feed/ 0
Anunciat el calendari oficial del FIA Karting World Championship 2019 https://formularapida.net/anunciat-calendari-oficial-fia-karting-world-championship-2019/ https://formularapida.net/anunciat-calendari-oficial-fia-karting-world-championship-2019/#respond Thu, 13 Dec 2018 08:58:11 +0000 http://formularapida.net/?p=66226 El Consell Mundial de l’Esport Motor de la FIA va presentar el nou calendari del FIA Karting World Championship, que estrena nom aquest any (antic CIK-FIA World Championship), juntament amb noves regles per a la temporada 2019. Un cop presentades de manera oficial les dates, els horaris i els llocs de cada prova veiem que, […]

L'entrada Anunciat el calendari oficial del FIA Karting World Championship 2019 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El Consell Mundial de l’Esport Motor de la FIA va presentar el nou calendari del FIA Karting World Championship, que estrena nom aquest any (antic CIK-FIA World Championship), juntament amb noves regles per a la temporada 2019.

Un cop presentades de manera oficial les dates, els horaris i els llocs de cada prova veiem que, finalment, Espanya no albergarà cap esdeveniment durant el proper any, igual que va ocórrer el 2018. El Circuit de Zuera, era una possible seu per celebrar la primera prova del Campionat d’Europa a l’abril, però finalment no serà així i es disputarà a Angerville, França.

Diverses novetats respecte al calendari de 2018. Finlàndia apareix en les categories OK i Junior del campionat del món que l’any passat es va disputar a Suècia. Mentre que el de la categoria KZ es disputarà a Lonato, Itàlia, en comptes de a Genk, Bèlgica.

La novetat en el campionat d’Europa d’OK i Junior és l’entrada de Genk i Kristianstad (Suècia). La Super Cup de KZ2 viatja de Bèlgica a Lonato.

Entre molts altres canvis, a continuació podem veure el calendari oficial:

Calendari 2019:

FIA Karting World Championship – OK: 5-8 setembre (Alahärmä, Finlàndia)

FIA Karting World Championship – Junior: 5-8 setembre (Alahärmä, Finlàndia)

FIA Karting World Championship – KZ: 19-22 setembre (Lonato, Itàlia)

FIA Karting European Championship – OK:

18-21 abril (Angerville, França)

16-19 maig (Genk, Bèlgica)

30-02 juny (Kristianstad, Suècia)

18-21 juliol (Le Mans, França)

FIA Karting European Championship – Junior:

18-21 abril (Angerville, França)

16-19 maig (Genk, Bèlgica)

30-02 juny (Kristianstad, Suècia)

18-21 juliol (Le Mans, França)

FIA Karting European Championship – KZ:

02-05 maig (Wackersdorf, Alemanya)

13-16 juny (Sarno, Itàlia)

FIA Karting European Championship – KZ2:

02-05 maig (Wackersdorf, Alemanya)

13-16 juny (Sarno, Itàlia)

FIA Karting International Super Cup – KZ2: 19-22 setembre (Lonato, Itàlia)

FIA Karting Academy Trophy:

02-05 maig: (Wackersdorf, Alemanya)

13-16 juny: (Sarno, Itàlia)

19-22 setembre (Lonato, Itàlia)

FIA Karting Endurance Championship:

26-29 setembre: (Le Mans, França)

FIA Karting European Championship – Superkart:

25-27 octubre (Le Mans Bugatti, França)

 

Noves regles que s’aplicaran a partir de l’1 de gener que de 2019:

– L’aprovació de la classe Mini del xassís, motors i pneumàtics es realitzarà juntament amb l’encesa, el silenciador i el carburador. El procés d’aprovació tindrà lloc el 2019 per entrar en vigor l’1 de gener de 2020.

– Article Q 2.14 de la seguretat general s’ha canviat. A partir l’1 de gener de 2019, està estrictament prohibit l’inici, funcionament, escalfament o prova dels motors de kart al pàdoc i a les àrees restringides. Els delinqüents rebran una multa d’almenys 250 € i poden ser desqualificats en cas de violacions repetides.

– Les sessions de prova gratuïtes de dimecres i dijous a les competicions de karting de la FIA se suspendran a partir l’1 de gener de 2020.

– La penalització per l’aleró davanter en la posició incorrecta durant els Campionats, Copes i Trofeus de Kàrting de la FIA serà de cinc segons en lloc de 10 segons, amb efecte immediat a partir l’1 de gener de el 2019.

L'entrada Anunciat el calendari oficial del FIA Karting World Championship 2019 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/anunciat-calendari-oficial-fia-karting-world-championship-2019/feed/ 0