Karting | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/karting/ FormulaRapida.net is a website that inform about Motorsport in Catalan, Spanish, English and French. Fri, 29 Sep 2023 18:30:59 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://formularapida.net/wp-content/uploads/2019/05/cropped-fr-twt-400x400-blue-32x32.jpg Karting | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/karting/ 32 32 Arrenca al Circuit de Sant Tirs la temporada CCK https://formularapida.net/arrenca-al-circuit-de-sant-tirs-la-temporada-cck/ https://formularapida.net/arrenca-al-circuit-de-sant-tirs-la-temporada-cck/#respond Fri, 29 Sep 2023 18:30:59 +0000 https://formularapida.net/?p=186430 El circuit de kàrting El Pla, a Sant Tirs, va ser l’escenari de les proves inaugurals dels Campionats de Catalunya de l’especialitat. En total es van disputar vuit carreres corresponents a les categories Mini, Júnior-Sènior, Karts de Lloguer, i el Trofeu Dona-Gas Les dues curses de la categoria Mini es van celebrar a deu voltes. […]

L'entrada Arrenca al Circuit de Sant Tirs la temporada CCK ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El circuit de kàrting El Pla, a Sant Tirs, va ser l’escenari de les proves inaugurals dels Campionats de Catalunya de l’especialitat. En total es van disputar vuit carreres corresponents a les categories Mini, Júnior-Sènior, Karts de Lloguer, i el Trofeu Dona-Gas

Les dues curses de la categoria Mini es van celebrar a deu voltes. En la primera cursa va guanyar en Nil Casacuberta, seguit de Javier Garcia i d’Iker Padilla. En la segona cursa va ser el Javier Padilla qui es va imposar, per davant de l’Iker Padilla i d’en Ni Casacuberta.

Els participants de la Júnior i la Sènior van disputar junts les dues curses, que també van ser a deu voltes. En Júnior, Joan Jiménez es va imposar a Lucas Mariconda, segon, i a Xènia Boixader, tercera, en la primera cursa, i en la segona carrera va guanyar la Xènia Boixader, seguida per Lucas Mariconda i per Joan Jiménez.  En Sènior, a la primera carrera, la primera va ser la Denisse De la Torre, que va fer el doblet en les dues curses de la categoria. En Biel Martínez va fer segon, també a les dues curses, i en Manel Berencia va fer tercer a la primera cursa, mentre que en Marc Munera va ser el tercer en la segona cursa.

S’estrenava a Sant  Tirs la nova categoria de karts de lloguer que disputava també dues curses a 10 voltes cadascuna. L’Àlex Mateo s’enduia la victòria en la primera carrera seguit per en Jordi Albert Graells i d’Antonio Luis Vallejo. A la segona cursa es va imposar en Jordi Albert Graells, seguit de l’Àlex Mateo i de l’Álvaro Leon.

Quan el Trofeu Dona-Gas a les dues curses es va repetir el podi, amb Alicia Berrocal  al primer calaix a les cues curses, seguida de Luz Àlvarez, i de Laura Santacatalina, tercera a

El Campionat de Catalunya de kàrting tornarà el 11 i 12 de novembre i tindrà com a escenari el nou Circuit d’Osona.

L'entrada Arrenca al Circuit de Sant Tirs la temporada CCK ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/arrenca-al-circuit-de-sant-tirs-la-temporada-cck/feed/ 0
IMPRESSIONANTS FINALS PELS TÍTOLS DE KÀRTING FIA A ALEMANYA https://formularapida.net/impressionants-finals-pels-titols-de-karting-fia-a-alemanya/ https://formularapida.net/impressionants-finals-pels-titols-de-karting-fia-a-alemanya/#respond Sun, 17 Sep 2023 16:36:56 +0000 https://formularapida.net/?p=185882 Diumenge al matí, els Super Heats ja havien donat un cop d‘ull a la competició a Wackersdorf. Però això no va ser res comparat amb les finals de la tarda, que van produir un espectacle impressionant amb molts girs inesperats. Al final d‘una memorable competició FIA de kàrting, l‘italià Paolo Ippolito es va coronar campió […]

L'entrada IMPRESSIONANTS FINALS PELS TÍTOLS DE KÀRTING FIA A ALEMANYA ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Diumenge al matí, els Super Heats ja havien donat un cop dull a la competició a Wackersdorf. Però això no va ser res comparat amb les finals de la tarda, que van produir un espectacle impressionant amb molts girs inesperats. Al final duna memorable competició FIA de kàrting, litalià Paolo Ippolito es va coronar campió del món KZ, lalemany Niels Tröger va guanyar la Copa del Món KZ2 i litalià Davide Forè va afegir la FIA Kàrting International Super Cup KZ2 Masters a la seva impressionant llista dhonors.

El bon temps constant sobre lAlt Palatinat durant diversos dies va contribuir de manera important a lèxit dun esdeveniment FIA de kàrting de rara intensitat, amb 25° al matí i 30° a la tarda. El circuit Pro Kart Raceland de 1190m i la qualitat de lorganització també van ser factors importants en aquest èxit. Amuntegats a la tribuna, als balcons i al voltant de la pista, el públic va gaudir dun espectacle esportiu de primer nivell. Tot i que els pneumàtics LeCont utilitzats en les tres categories es van pressionar, no van ser criticats. El president del kàrting de la FIA, Akbar Ebrahim, va fer un punt destar present a Wackersdorf. Retransmès en directe des de divendres a la tarda per Motorsport. tv, la web de kàrting de la FIA i les seves xarxes, lesdeveniment va atreure una gran audiència internacional.

Campionat del Món FIA de Kàrting KZ: Merescuda corona per a Ippolito i KR

David Trefilov (DEU-Maranello/TM Kart/LeCont) va confirmar la seva actuació en les eliminatòries classificatòries guanyant Super Heat A per davant de Tom Leuillet (FRA-Tony Kart/Vortex/LeCont) i Jérémy Iglesias (FRACRG/TM Kart/LeCont). Emilien Denner (FRA-Sodi/TM Kart/LeCont) va quedar molt per davant de Paolo Ippolito (ITA-KR/IAME/LeCont) i Stan Pex (NLD-KR/TM Kart/LeCont) a Super Heat B.

Trefilov i Ippolito van compartir la primera fila de la graella a la final, per davant de Denner i Pex, després dIglesias i Leuillet. Tan bon punt es van apagar els semàfors vermells, una sèrie dincidents, no greus però no exempts de conseqüències, van afectar el funcionament del Campionat. Diversos protagonistes com Trefilov, Denner, Iglesias i Leuillet van haver de retirar-se a la primera volta. Danilo Albanese (ITA-KR/IAME/LeCont), després Senna van Walstijn (NLD-Sodi/TM Kart/LeCont), Pedro Hiltbrand (ESPBirel ART/TM Kart/LeCont) i Giuseppe Palomba (ITA-Birel ART/TM Kart/LeCont) es van afegir a la llista dels que no van aconseguir arribar a la meta. Viktor Gustafsson (SWECRG/TM Kart/LeCont) va aprofitar la situació per remuntar deu llocs al capdavant de la cursa. Col·locat gairebé dos segons per darrere dIppolito a la mitja part, semblava capaç de treure una gesta. Però Ippolito va tenir prou reserves i motivació per endur-se lanhelada victòria amb un avantatge de gairebé cinc dècimes. Conduint per a lequip KR Motorsport, va donar a la marca Kart Republic de Dino Chiesa el seu primer títol mundial KZ.

Campionat del Món FIA de Kàrting Classificació KZ

1- Paolo Ippolito (ITA)

2- Viktor Gustafsson (Suècia)

3- Stan Pex (NLD)

4- Matteo Vigano (ITA)

5- Lorenzo Camplese (ITA)

La Copa del Món FIA de Kàrting KZ2 va a Tröger i Maranello

Maksim Orlov (Parolin/TM Kart/LeCont) va guanyar el Super Heat A per davant de Thomas Imbourg (FRA-Sodi/TM Kart/LeCont) i Alex Powell (JAM-KR/IAME/LeCont), mentre que Kean Nakamura-Berta (GBR-KR/IAME/LeCont) va guanyar el Super Heat B per davant de Niels Tröger (DEU-Maranello/TM Kart/LeCont) i Robert Kindervater (DEU-Birel ART/TM Kart/LeCont). Tröger i Powell van estar a la primera fila de la graella per a la final per davant dImbourg i Daniel Vasile (ROU-Birel ART/TM Kart/LeCont), després Kindervater i Nikolas Roos (ZAF-CRG/TM Kart/LeCont).

Powell va sortir immediatament a la recerca de Tröger, mentre que Vasile estava fermament atrinxerat en la tercera posició. El camp es va aprimar amb la desaparició primerenca de diversos pilots a linici de la cursa, inclosos Kindervater, Orlov i Roos. Nakamura-Berta shavia mantingut en la 21a posició després de la sortida. Powell va reduir la seva diferència amb el líder a dues dècimes al voltant de la mitja part, però no va poder atacar. Tröger va anar ampliant el seu avantatge i va guanyar la Copa per 1,4. Va ser el primer èxit alemany a nivell mundial durant diverses dècades, i el primer en sòl nacional. El Maranello SRP Factory Team encara no havia guanyat cap títol mundial. Lequip oficial de la marca italiana Maranello estrets vincles amb Alemanya, especialment a través del seu entrenador Maik Siebecke.

Copa del Món FIA de Kàrting Classificació KZ2

1- Niels Tröger (DEU)

2- Alex Powell (JAM)

3- Daniel Vasile (ROU)

4- Thomas Imbourg (FRA)

5- Jean Nomblot (FRA)

FIA Kàrting International Masters Super Cup KZ2 per Forè i Sodi

Alessandro Manetti (ITA-CRG/TM Kart/LeCont) va prendre el lideratge sobre Davide Forè (ITA-Sodi/TM Kart/LeCont) en Super Heat A, mentre que Daniel Bray (NZL-Parolin/TM Kart/LeCont) va guanyar Super Heat B per davant de Mirko Mizzoni (ITA-Italcorse/TM Kart/LeCont).

Bray va aconseguir la pole position per a linici de la final al costat de Forè, amb Manetti i Mizzoni a la segona fila. Forè va saltar al capdavant tan bon punt es van apagar els llums, per davant de Bray i Manetti. Manetti va superar Bray, que es va retirar amb un problema tècnic a la volta 4. Thomas Mich (FRA-Birel ART/TM Kart/LeCont) va començar amb bon peu i va pujar fins al tercer lloc. Forè ja estava 2per davant del subcampió, però Manetti va marcar llavors un ritme molt ràpid. Gràcies a la seva gran velocitat, va atrapar el líder a la mitja part. Després de preparar la seva estratègia, va passar a latac a la volta 21, però es va trobar amb una dura resistència de Forè. Mentrestant, Mich defensava la seva tercera posició davant Mizzoni al capdavant dun grup perseguidor. Manetti va tornar a Forè en lúltima volta, però de nou sense èxit. Forè va guanyar la cursa per 15 mil·lèsimes de segon i, amb 49 anys, va sumar un nou títol mundial al seu palmarès gràcies en aquesta ocasió a lequip Renda Motorsport. Un altre campió múltiple, Manetti, als seus 52 anys, havia demostrat, no obstant això, una competitivitat agradable. Amb el seu tercer lloc, Mich, a ledat de 35 anys, va tornar a la competició internacional.

FIA Kàrting International Masters Super Cup Classificació KZ2

1- Davide Forè (ITA)

2- Alessandro Manetti (ITA)

3- Tomàs Mich (FRA)

4- Riccardo Nalon (ITA)

5- Alessio La Martina (ITA)

Lesdeveniment de Wackersdorf es pot trobar a laplicació oficial del Campionat de Kàrting de la FIA per a dispositius mòbils i a la pàgina web. Propera ronda a Franciacorta del 6 al 8 doctubre per al Campionat del Món FIA de Kàrting OK i Júnior amb el suport de Mondokart.com.

L'entrada IMPRESSIONANTS FINALS PELS TÍTOLS DE KÀRTING FIA A ALEMANYA ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/impressionants-finals-pels-titols-de-karting-fia-a-alemanya/feed/ 0
VIKTOR GUSTAFSSON, LÍDER IKR KZ https://formularapida.net/viktor-gustafsson-lider-ikr-kz/ https://formularapida.net/viktor-gustafsson-lider-ikr-kz/#respond Thu, 14 Sep 2023 15:51:29 +0000 https://formularapida.net/?p=185715 El campió del món de KZ 2022, Viktor Gustafsson (SWE) i pilot de fàbrica CRG, acaba de registrar el seu setè resultat del Rànquing Internacional de Kàrting (IKR) de la temporada a Wackersdorf. El seu 2n lloc al Campionat del Món de Karting FIA de Mondokart.com – KZ i la seva consistència en els altres […]

L'entrada VIKTOR GUSTAFSSON, LÍDER IKR KZ ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El campió del món de KZ 2022, Viktor Gustafsson (SWE) i pilot de fàbrica CRG, acaba de registrar el seu setè resultat del Rànquing Internacional de Kàrting (IKR) de la temporada a Wackersdorf. El seu 2n lloc al Campionat del Món de Karting FIA de Mondokart.com KZ i la seva consistència en els altres esdeveniments KZ del calendari esportiu internacional de kàrting FIA que compten per a lIKR significa que ara està en el 1r lloc de la categoria KZ. Amb 2621 punts, està per davant del nou vigent campió Paolo Ippolito i Matteo Vigano. 3r al Campionat del Món, Stan Pex ha pujat tres llocs en el rànquing KZ.

La categoria KZ forma part de la classe 1, que utilitza equips homologats CIK-FIA. KZ és la reina del kàrting. Impulsat per potents motors amb caixes de canvis de 6 velocitats, és capaç de rendiments impressionants. És el domini dels equips de fàbrica i els pilots professionals, i és la llar dalguns dels noms més grans del kàrting.

Amb 19 anys, el suec Viktor Gustafsson un historial afalagador dèxits. Després dhaver competit internacionalment des del 2016 en la categoria Mini, Viktor va pujar a OK-Junior lany següent amb alguns resultats interessants, encara que inconsistents, amb lequip Ward Racing. Sisè a la Copa dhivern a Lonato, sisè també a Sarno per a la ronda inaugural del Campionat dEuropa, finalment va acabar 19è i es va quedar sense classificació per a la final del Campionat del Món a PFI, però va aconseguir la seva primera victòria a Adria a la WSK Final Cup en la seva primera aparició amb lequip Tony Kart Racing Team.

Va pujar a lOK per a la temporada 2018 amb els colors del departament de curses de Kosmic amb diferents fortunes. Anònimament 41è al Campionat dEuropa, va aconseguir el seu millor resultat al Campionat del Món dAlahärmä a Finlàndia, acabant 11è.

Un ràpid augment de les categories de caixa de canvis

Viktor va debutar a KZ2 durant la temporada 2019 amb Kosmic, un cop havia arribat a ledat requerida de 15 anys, i va mostrar una bona competitivitat a partir de lany següent. Va guanyar el Campionat dEuropa de KZ2 a ledat de 16 anys amb Birel ART Racing i va confirmar el seu lloc al top 10 de la KZ2 International Super Cup a Lonato. El 2021 va haver de fer el pas a la categoria KG. Vuitè al Campionat dEuropa, va acabar quart al Campionat del Món, guanyat pel seu compatriota Noah Milell. Es va incorporar a lequip oficial del CRG per al 2022. No va tenir gaire èxit al Campionat dEuropa dOK, però ho va compensar guanyant el seu primer Campionat Mundial de KZ a Le Mans. Convertit en membre de lexclusiu club dels millors pilots de KZ, Viktor va acabar quart al Campionat dEuropa del 2023 i va fer una remuntada notable per acabar segon al Campionat del Món de Wackersdorf.

L'entrada VIKTOR GUSTAFSSON, LÍDER IKR KZ ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/viktor-gustafsson-lider-ikr-kz/feed/ 0
Comencen els Campionats de Catalunya de kàrting en el Pla de Sant Tirs https://formularapida.net/comencen-els-campionats-de-catalunya-de-karting-en-el-pla-de-sant-tirs/ https://formularapida.net/comencen-els-campionats-de-catalunya-de-karting-en-el-pla-de-sant-tirs/#respond Wed, 13 Sep 2023 16:42:45 +0000 https://formularapida.net/?p=185661 El dia 17 de setembre començaran en el Pla de Sant Tirs els Campionats de Catalunya de Kàrting, amb un total de tres proves El dia 17 de setembre començaran en el Pla de Sant Tirs els Campionats de Catalunya de Kàrting, que enguany constaran de tres proves –Sant Tirs, Osona i Móra d’Ebre- on […]

L'entrada Comencen els Campionats de Catalunya de kàrting en el Pla de Sant Tirs ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El dia 17 de setembre començaran en el Pla de Sant Tirs els Campionats de Catalunya de Kàrting, amb un total de tres proves

El dia 17 de setembre començaran en el Pla de Sant Tirs els Campionats de Catalunya de Kàrting, que enguany constaran de tres proves –Sant Tirs, Osona i Móra d’Ebre- on hi hauran set diferents categories, entre les quals destaca una amb karts de lloguer, i a més  el Trofeu DONA-GAS. De la mà de KURUMA MOTOR SPORT S.L., promotor que aquest any va signar un acord amb la Federació Catalana d’Automobilisme, s’han renovat els campionats, fent-los més accessibles i oberts i, a la vegada, procurant que els costos d’accés i participació siguin continguts.

L'entrada Comencen els Campionats de Catalunya de kàrting en el Pla de Sant Tirs ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/comencen-els-campionats-de-catalunya-de-karting-en-el-pla-de-sant-tirs/feed/ 0
Noves categories al Campionat de Catalunya de Kàrting https://formularapida.net/noves-categories-al-campionat-de-catalunya-de-karting/ https://formularapida.net/noves-categories-al-campionat-de-catalunya-de-karting/#respond Wed, 02 Aug 2023 11:40:31 +0000 https://formularapida.net/?p=183768 El proper 17 de setembre al Kàrting del Pla de Sant Tirs s’iniciarà el Campionat de Catalunya de Kàrting 2023, tot i que amb alguns canvis Com a gran novetat es posa en marxa la primera edició del Campionat de Catalunya de karts de lloguer, amb un format de carrera similar a la resta de […]

L'entrada Noves categories al Campionat de Catalunya de Kàrting ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El proper 17 de setembre al Kàrting del Pla de Sant Tirs s’iniciarà el Campionat de Catalunya de Kàrting 2023, tot i que amb alguns canvis

Com a gran novetat es posa en marxa la primera edició del Campionat de Catalunya de karts de lloguer, amb un format de carrera similar a la resta de categories:

– Entrenaments lliures

– Entrenaments oficials

– Dues curses a 10 voltes

– Final a 8 voltes dels més ràpids

– Repartiment de premis

Aquestes categories permeten gaudir de tota l’emoció de la competició en un entorn segur i amb uns costos reduïts al màxim.

Hi haurà dues categories diferenciades segons l’edat, i per cada categoria es farà el repartiment de karts segons el número d’ordre d’inscripció, i durant la prova s’aniran fent successius canvis de karts.

Per obtenir una millor igualtat, els pilots del grup de fins a 14 anys hauran de tenir un pes mínim de 60 kg i pels del grup de 15 anys en endavant serà de 75 kg.

Per poder participar, es requereix casc integral, granota de kàrting, guants, i botins de kàrting. Per aquells que no disposin de l’equipament, el promotor del Campionat, KURUMA Motorsport, ha arribat a un acord amb el distribuïdor de material Motorsport GT2i, per tal que per un preu final de 215 € amb IVA inclòs disposin de l’equipament complet. Evidentment, qui ja ho tingui pot utilitzar el seu.

També serà necessari disposar de la llicència federativa, que inclou l’assegurança que cobreix els danys personals dels participants en cas d’accident. N’hi haurà prou amb disposar de la llicència més econòmica que per aquestes categories seran la PKart_IN fins a 14 anys, a un preu de 50€, o la PKart_JU a partir de 15 anys, a un preu de 70€.

L'entrada Noves categories al Campionat de Catalunya de Kàrting ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/noves-categories-al-campionat-de-catalunya-de-karting/feed/ 0
BONDAREV TREU LA SEVA MILLOR VERSIÓ DESPRÉS DE SUPERAR 10 CIRURGIES https://formularapida.net/bondarev-treu-la-seva-millor-versio-despres-de-superar-10-cirurgies/ https://formularapida.net/bondarev-treu-la-seva-millor-versio-despres-de-superar-10-cirurgies/#respond Wed, 24 May 2023 09:24:40 +0000 https://formularapida.net/?p=180101 El jove pilot de karting, Oleksandr Bondarev, que va patir múltiples fractures, ha tornat als circuits mostrant la seva millor versió i tornant a guanyar. Bondarev es queda parat a la meitat de pista. Set pilots aconsegueixen evitar-lo però finalment és envestit per Sankka Dahlstrom. Que no va poder evitar-lo. Tots dos pilots són atesos […]

L'entrada BONDAREV TREU LA SEVA MILLOR VERSIÓ DESPRÉS DE SUPERAR 10 CIRURGIES ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El jove pilot de karting, Oleksandr Bondarev, que va patir múltiples fractures, ha tornat als circuits mostrant la seva millor versió i tornant a guanyar.

Bondarev es queda parat a la meitat de pista. Set pilots aconsegueixen evitar-lo però finalment és envestit per Sankka Dahlstrom. Que no va poder evitar-lo. Tots dos pilots són atesos inmediatament pels doctors. La cursa s’atura, la vida de Oleksandr també.

Aquest 2 de maig començava una història de superació impossible de qualificar. Era impensable que després de 10 operacions i dos mesos a l’hospital. Bondarev tornés tan aviat a l’asfalt i tornés a triomfar com el feia abans d’aquest accident.

Un any després, Oleksandr s’inscrivia a la competició de karting de la FIA organitzada per primera vegada en el circuit Steel Ring de Trinec (República Txeca).

Els organitzadors txecs no van escatimar esforços per a donar la benvinguda als participants. Assistents i oficials de la segona ronda del Campionat Europeu de Karting de la FIA – OK & Júnior. I la primera ronda del Trofeu de l’Acadèmia de Karting de la FIA. Amb la presència del President de Karting de la FIA Akbar Ebrahim i el Vicepresident John Ryan.

La pista Steel Ring de 1223 metres. Amb el seu traçat sinuós i accidentat, va oferir desafiaments als pilots i tècnics, especialment enmig de condicions canviants.

Oleksandr Bondarev (UKR-*KR/*IAME/Vega) es va mostrar imbatible en la categoria Júnior. Considerat el favorit a l’inici de la final, va fer honor al seu estatus liderant de principi a fi malgrat els atacs de Lewis Wherrell en les últimes voltes. Menys de dues dècimes els van separar en la línia de meta.

Zac Drummond es va fer amb la tercera posició per davant de Thibaut Ramaekers. Dries van Langendonck va completar els cinc primers per davant d’un pilot en progressió, Jack Iliffe.

També cal destacar a Kit Belosky. Va remuntar 10 posicions per a acabar 11è per davant d’Andy Consani, que va avançar 13 llocs.

Així, Ramaekers i Bondarev van pujar set llocs en la Classificació Internacional de Karting de la FIA (IKR) i es van situar segon i tercer respectivament en totes les categories. Bondarev va conservar la seva primera posició en OK-Júnior, mentre que Wherrell va pujar tres llocs i es va situar segon.

En definitiva, la història de superació de Oleksandr Bondarev ha de servir d’exemple qualsevol persona. El repte era majúscul, però mai ha perdut les ganes de continuar lluitant per recuperar-se. Després de dos intensos mesos de molts esforços va aconseguir, no sols tornar a competir en temps rècord, sinó també tornar a la primera posició del podi. Ara, no hi ha dubte que continuarà lluitant pels seus somnis a la pista, competint de nou i gaudint del karting.

L'entrada BONDAREV TREU LA SEVA MILLOR VERSIÓ DESPRÉS DE SUPERAR 10 CIRURGIES ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/bondarev-treu-la-seva-millor-versio-despres-de-superar-10-cirurgies/feed/ 0
Entrevista a Max Mayer: “El meu objectiu és arribar al WEC” https://formularapida.net/entrevista-a-max-mayer-el-meu-objectiu-es-arribar-al-wec/ https://formularapida.net/entrevista-a-max-mayer-el-meu-objectiu-es-arribar-al-wec/#respond Mon, 17 Apr 2023 16:10:35 +0000 https://formularapida.net/?p=178050 Max Mayer, pilot de karting, actualment també competint en la Ligier European Series, està en un gran moment de forma Max Mayer ens ha explicat com va viure la passada temporada i el que espera d’aquest any, on a més de competir en karting, també ho farà en la Ligier European Series. De cara al futur, […]

L'entrada Entrevista a Max Mayer: “El meu objectiu és arribar al WEC” ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Max Mayer, pilot de karting, actualment també competint en la Ligier European Series, està en un gran moment de forma

Max Mayer ens ha explicat com va viure la passada temporada i el que espera d’aquest any, on a més de competir en karting, també ho farà en la Ligier European Series.

De cara al futur, un dels seus principals objectius és arribar a poder competir en el Campionat Mundial de Resistència.

PREGUNTA: QUI ÉS MAX MAYER?

Max Mayer: Soc un pilot bastant agressiu, però també tinc molta capacitat mental. He treballat molt per a anar aconseguint coses i aconseguir el meu objectiu, que és competir en el Campionat Mundial de Resistència (WEC) i ser pilot professional per a un equip d’Hypercar.

P: QUI ET VA INTRODUIR EN AQUEST MÓN?

MM: Des de petit vaig començar amb el meu pare, amb quatre anys. Vaig conduir el meu primer kart amb cinc anys, un TopKart. Recordo quan el vaig veure per primera vegada, em vaig quedar molt impactat. Després amb set anys vaig començar a córrer en carreres nacionals, i des d’aquí vaig anar progressant, competint en europeus, fent mundials en karting, i ara estic on estic gràcies a això, i a Kokoro, que és un programa de pilots que m’ha ajudat a passar de karting a cotxes.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

MM: El meu inici en karting va ser molt divertit. Ho recordo fent els regionals i els nacionals, on vaig guanyar tres vegades seguides el Campionat Valencià. A partir d’aquí vaig competir en campionats més grans. En el meu primer any de mini vaig quedar tercer, i en júnior vaig començar molt bé, però va ser una cosa difícil. Estic molt content amb la meva trajectòria de karting.

P: COM VAS VIURE LA PANDÈMIA?

MM: En la pandèmia va ser quan em vaig unir a Kokoro. En aquest programa també treballo molt amb el simulador, que m’ajuda a preparar molt millor cada cursa, i també podem practicar diferents tècniques. Vam estar sense tocar el kart uns sis mesos, la qual cosa va fer que perdéssim molt domini del kart.

P: ÉS COMPLICAT COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

MM: No crec, ja que en el karting sempre competim els mateixos pilots. És més complicat quan avances de X30 a OK, que és un motor que no té embragatge. A més, estàs amb equips de fàbrica i amb una altra mena de pilots, però és fàcil adaptar-se.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

MM: Diria que no, perquè si ho fas et poses molta pressió a sobre i et poses nerviós. Jo no penso en això. Abans em menjava el cap una mica, però ara vaig fluint sense pensar.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

MM: Tinc molts amics en el karting, però això és fora de la pista. Quan estàs competint, és un altre món. Quan estàs dins del kart canvia l’actitud, però mai he tingut problemes amb això.

P: QUI ÉS EL TEU RIVAL A PISTA?

MM: Els vull guanyar a tots. Quan dono el millor de mi, però no és suficient, em fa una mica de ràbia. Sempre soc aquí per a intentar guanyar-los.

P: TENS UNA RELACIÓ PROPERA AMB EL TEU EQUIP?

MM: Porto tota la meva vida amb el meu equip de karting, Marlon Kart, un total d’11 anys. Sempre han estat com una família per a mi, sempre m’han donat suport. És una relació molt pròxima.

P: COM ÉS HAVER COMPETIT TANTS ANYS EN KARTING?

MM: Arriba un punt que t’avorreixes una mica en referència al tema dels automàtics. Si competeixes tants anys en una mateixa disciplina pots arribar a atabalar-te una mica. En canvi, si avances cap a KZ, que és el que he fet jo, és un altre món. És el més divertit que hi ha en karting.

P: COM DE DIFÍCIL ÉS COMPETIR EN LA LIGIER EUROPEAN SERIES?

MM: És molt interessant. Em veig bé en el campionat, l’objectiu principal és guanyar-lo. Crec que podem fer-ho molt bé, encara que tots són pilots molt ràpids.

P: QUÈ VAS SENTIR AL COMPETIR EN LA FÓRMULA 4 ESPANYOLA?

MM: Vaig guanyar una beca per a Fórmula 4 gràcies a Fórmula Campeones. Estic molt content, soc molt feliç. Ha estat un any increïble, on he après moltes coses. També ha estat difícil, ja que el nostre equip és més petit, no tenim tants pilots com Campos Racing per exemple. Va ser un any positiu, encara que no estiguéssim on volíem.

P: COM VALORES EL TEU INICI DE TEMPORADA?

MM: M’he vist molt bé en els tests de pretemporada, i ja estic preparat per a la primera cursa a Barcelona. No serà fàcil, veurem el nostre rendiment real durant el divendres.

P: QUINA ÉS LA TEVA RUTINA EN TEMPS DE COMPETICIÓ?

MM: Estic en un centre de tecnificació d’automobilisme on estem vuit pilots de tota Espanya. Entrenem dues hores al matí, després tenim classe i a la tarda fem dues hores dins del kart, encara que també tenim gimnàs per a poder preparar-nos bé.

P: COM QUALIFICARIES LA TEVA ANTERIOR TEMPORADA?

MM: Va ser difícil, ja que no teníem la mateixa telemetria que els altres. No obstant això, estic content, ja que he pogut millorar la meva capacitat mental. Si alguna cosa no acaba de funcionar em puc adaptar molt bé, i si alguna cosa no va bé ho puc arreglar.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

MM: Estant en la Ligier European Sèries, el meu objectiu és arribar al WEC. Em veig molt bé per als següents anys, on puc arribar a estar en un món molt competitiu. Des de petit sempre he volgut competir en les 24 Hores de Le Mans, les 24 Hores de Daytona…

L'entrada Entrevista a Max Mayer: “El meu objectiu és arribar al WEC” ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/entrevista-a-max-mayer-el-meu-objectiu-es-arribar-al-wec/feed/ 0
Eloi González i Pol Chaos comencen el CEK amb bon peu https://formularapida.net/eloi-gonzalez-i-pol-chaos-comencen-amb-bon-peu-al-cek/ https://formularapida.net/eloi-gonzalez-i-pol-chaos-comencen-amb-bon-peu-al-cek/#respond Fri, 07 Apr 2023 15:05:05 +0000 https://formularapida.net/?p=177497 Els pilots catalans Eloi González i Pol Chaos van pujar al podi durant la primera ronda del Campionat d’Espanya de Kàrting A la categoria sènior, Aarón García va començar de la millor manera possible la temporada a casa seva, aconseguint un important doblet que li situa com a líder del campionat en el seu any […]

L'entrada Eloi González i Pol Chaos comencen el CEK amb bon peu ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Els pilots catalans Eloi González i Pol Chaos van pujar al podi durant la primera ronda del Campionat d’Espanya de Kàrting

A la categoria sènior, Aarón García va començar de la millor manera possible la temporada a casa seva, aconseguint un important doblet que li situa com a líder del campionat en el seu any de debut.

En la primera cursa, García va haver de lluitar amb Eloi González, l’actual campió, qui li ho va posar molt difícil, aconseguint pujar al segon esglaó del podi, seguit de Daniel Briz. Pol Chaos va acabar quart després de remuntar disset posicions.

La segona cursa va ser diferent. González va liderar la gran totalitat de la prova, però no va poder evitar que García el superés en el tram final d’aquesta, emportant-se la segona victòria del dia. El seu company Chaos va ser capaç de pujar al segon esglaó i González va acabar en tercer lloc, sumant uns punts molt importants.

A més, a la categoria academy, Eydan Vaello aconseguia, en una prova igualada, imposar-se per tan sols trenta-nou mil·lèsimes sobre Marc Moral a la primera cursa del cap de setmana. Lucca Pavel va ser el tercer membre del podi.

Adrián Jiménez va acabar en la quarta posició, després de realitzar una gran actuació, ja que va ser capaç de guanyar un total de vuit posicions.

A la segona cursa, Vaello va realitzar una virolla quan disputava el liderat, deixant via lliure a Jiménez, qui s’imposava amb comoditat, amb Moral i Pavel que repetien en la segona i tercera plaça del podi.

 

L'entrada Eloi González i Pol Chaos comencen el CEK amb bon peu ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/eloi-gonzalez-i-pol-chaos-comencen-amb-bon-peu-al-cek/feed/ 0
Gran cap de setmana per a Josep Vea al CEK https://formularapida.net/gran-cap-de-setmana-per-a-josep-vea-al-cek/ https://formularapida.net/gran-cap-de-setmana-per-a-josep-vea-al-cek/#respond Thu, 06 Apr 2023 17:15:40 +0000 https://formularapida.net/?p=177467 El pilot català Josep Vea va acabar en posicions de podi durant la primera ronda del Campionat d’Espanya de Kàrting a Campillos La primera cursa de l’any del Campionat d’Espanya de Kàrting de la categoria KZ, celebrada a Campillos, semblava que estaria disputada entre dos pilots: Daniel Vasile i Daniel Macià. No obstant això, no […]

L'entrada Gran cap de setmana per a Josep Vea al CEK ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El pilot català Josep Vea va acabar en posicions de podi durant la primera ronda del Campionat d’Espanya de Kàrting a Campillos

La primera cursa de l’any del Campionat d’Espanya de Kàrting de la categoria KZ, celebrada a Campillos, semblava que estaria disputada entre dos pilots: Daniel Vasile i Daniel Macià.

No obstant això, no va ser així, ja que, a tres voltes del final, van tenir una gran lluita que va acabar amb un toc entre ells, fent trompejar a Macià. A més, quan es va reincorporar a la pista, va acabar xocant amb Álvaro García, veient-se obligats tots dos a abandonar.

El líder de la cursa, Vasile, que havia patit alguns danys, va poder frenar a Josep Vea i Adrián Malahiero durant uns instants. Finalment, es va veure superat, i Malahiero es va emportar la victòria, seguit de Vea, que va mantenir la segona plaça durant tota la cursa, i de Carles Martínez, que va guanyar tres posicions.

La segona cursa va transcórrer sense tants incidents, amb Vasile guanyant tres posicions a l’inici de la prova i mantenint-se al capdavant fins al final, aguantant la distància amb el seu company d’equip Vea, que va tornar a adjudicar-se la segona posició.

Álex Lahoz va rodar en tercera posició fins que a dos girs de la conclusió, Malheiro el va superar, traient-li la tercera plaça del podi. Gran remuntada Macià, guanyant vint-i-vuit posicions, i finalitzant vuitè.

L'entrada Gran cap de setmana per a Josep Vea al CEK ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/gran-cap-de-setmana-per-a-josep-vea-al-cek/feed/ 0
Èxit català i valencià al Campionat d’Espanya de Kàrting https://formularapida.net/exit-catala-i-valencia-al-campionat-despanya-de-karting/ https://formularapida.net/exit-catala-i-valencia-al-campionat-despanya-de-karting/#respond Wed, 05 Apr 2023 18:31:23 +0000 https://formularapida.net/?p=177402 Angelina Simmons es va emportar la victòria i Benjamin Mañach va aconseguir el podi a la primera ronda del Campionat d’Espanya La categoria mini es presenta, un any més, com una de les categories més obertes i emocionants. A Campillos, Angelina Simons va aconseguir la primera victòria de la temporada al Campionat d’Espanya, després d’ascendir […]

L'entrada Èxit català i valencià al Campionat d’Espanya de Kàrting ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Angelina Simmons es va emportar la victòria i Benjamin Mañach va aconseguir el podi a la primera ronda del Campionat d’Espanya

La categoria mini es presenta, un any més, com una de les categories més obertes i emocionants. A Campillos, Angelina Simons va aconseguir la primera victòria de la temporada al Campionat d’Espanya, després d’ascendir al liderat de la primera cursa arribat el seu equador.

La pilot espanyola va ser capaç de contenir els atacs constants que rebia dels seus rivals fins a la mateixa línia d’arribada, imposant-se sobre Winston Kamperin i Daniel Mirón, que es va fer amb la tercera plaça del podi per tan sols dues mil·lèsimes sobre Iván González, relegat a la quarta plaça.

Destacar la gran actuació de Max Cruz, que va acabar en la sisena posició després de guanyar un total de dotze posicions. Vicente Barros no es va quedar curt, finalitzant novè i guanyant onze posicions.

La segona cursa va començar amb un fort accident en la sortida, en el qual diversos pilots es van veure involucrats, afortunadament sense conseqüències greus per a cap.

Després de tres voltes en règim slow amb bandera groga i Winston Kamperin a la primera posició, era Daniel Miron qui passava al capdavant en la represa, i finalment aconseguia emportar-se la victòria, després d’una lluita intensa en l’última volta amb Nikita Botte i Gustavo Marques.

No obstant això, Botte va rebre una penalització, situant-lo en la quarta plaça, i fent que Benjamin Mañach aconseguís pujar al tercer esglaó del podi. El pilot català va realitzar una cursa espectacular, guanyant fins a divuit posicions en aquesta cursa.

L'entrada Èxit català i valencià al Campionat d’Espanya de Kàrting ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/exit-catala-i-valencia-al-campionat-despanya-de-karting/feed/ 0
Aleix Piñera guanya a Campillos https://formularapida.net/aleix-pinera-guanya-a-campillos/ https://formularapida.net/aleix-pinera-guanya-a-campillos/#respond Tue, 04 Apr 2023 15:30:05 +0000 https://formularapida.net/?p=177349 El pilot català Aleix Piñera s’ha emportat la victòria en la primera ronda del Campionat d’Espanya de Kàrting La primera ronda del Campionat d’Espanya de Kàrting a la categoria júnior s’ha decidit en l’últim moment. Sandro Pérez i Raúl Zunzarren van liderar la gran totalitat de la prova, donant a entendre que entre ells estaria […]

L'entrada Aleix Piñera guanya a Campillos ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El pilot català Aleix Piñera s’ha emportat la victòria en la primera ronda del Campionat d’Espanya de Kàrting

La primera ronda del Campionat d’Espanya de Kàrting a la categoria júnior s’ha decidit en l’últim moment. Sandro Pérez i Raúl Zunzarren van liderar la gran totalitat de la prova, donant a entendre que entre ells estaria la lluita per la victòria.

No obstant això, aquesta lluita va permetre l’arribada del grup perseguidor en el final de cursa, encapçalats per Aleix Piñera, que després de remuntar tretze posicions, acabaria emportant-se la victòria.

En una última volta d’infart, Hugo Mañas aconseguia travessar la línia d’arribada en segona posició, seguit de Sandro Pérez que aconseguia assegurar la tercera plaça. Daniel Dallakyan es va quedar a un pas del podi, acabant quart.

La cursa de Mañas també va ser espectacular, igual que la de Piñera. El pilot espanyol va aconseguir remuntar un total d’onze posicions, acabant a menys de dos segons del pilot català.

9 ganadores y 22 pilotos diferentes en los podios de la primera ronda del CEK Finetwork 2023

La segona cursa va resultar menys moguda si ens centrem en la lluita per la victòria, amb Sandro Pérez i Marius Barry-Berg separant-se de la resta. Finalment, la victòria se la va emportar Pérez, sent capaç d’aguantar aquesta primera posició, seguit de molt a prop per Barry-Berg

La lluita pel tercer esglaó del podi va ser molt intensa. Després d’una gran cursa amb una bona progressió, Raúl Zunzarren va ser capaç d’acabar en el tercer lloc. El pilot espanyol va realitzar una gran actuació individual, guanyant fins a tretze posicions. Daniel Dallakyan va acabar darrere seu, repetint la quarta posició que havia aconseguit en la primera cursa del cap de setmana.

L'entrada Aleix Piñera guanya a Campillos ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/aleix-pinera-guanya-a-campillos/feed/ 0
Gabriel Gómez i Taym Saleh surten des de la Pole a València https://formularapida.net/gabriel-gomez-i-taym-saleh-surten-des-de-la-pole-a-valencia/ https://formularapida.net/gabriel-gomez-i-taym-saleh-surten-des-de-la-pole-a-valencia/#respond Sat, 25 Mar 2023 18:56:14 +0000 https://formularapida.net/?p=176736 Els Campionats d’Europa FIA de Kàrting – OK i Júnior acaben de començar a Espanya en el Kartòdrom Internacional Lucas Guerrero de València amb 169 participants. El brasiler amb llicència italiana Gabriel Gómez ha aconseguit la pole position a la sessió classificatòria dels 86 pilots OK i el jove alemany Taym Saleh ha estat el […]

L'entrada Gabriel Gómez i Taym Saleh surten des de la Pole a València ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Els Campionats d’Europa FIA de Kàrting – OK i Júnior acaben de començar a Espanya en el Kartòdrom Internacional Lucas Guerrero de València amb 169 participants. El brasiler amb llicència italiana Gabriel Gómez ha aconseguit la pole position a la sessió classificatòria dels 86 pilots OK i el jove alemany Taym Saleh ha estat el més ràpid dels 83 pilots OK-Júnior.

El primer esdeveniment de la temporada de kàrting de la FIA, la primera de les quatre proves dels Campionats d’Europa OK i Júnior, se celebra del 24 al 26 de març a València, a la costa mediterrània. El nombre de pilots presents confirma una participació elevada i equilibrada que augura un bon futur. Els entrenaments classificatoris es van celebrar el divendres al migdia sota un cel lleugerament ennuvolat. El vent es va mantenir moderat i la temperatura va superar els 20°. Per tant, les condicions eren ideals.

Les sessions es van alternar entre OK-Júnior amb pneumàtics Vega i OK amb pneumàtics MG. La diferència de temps entre les categories va ser de poc més d’un segon per volta, amb els OK al capdavant. En general, els pilots van esperar fins a la segona meitat de la sessió classificatòria per a buscar un temps, i les seves millors actuacions es van produir entre la segona i la tercera volta. Les diferències entre els contendents van resultar ser escasses.

Taym Saleh, poleman júnior

Era la primera vegada que Taym Saleh (DEU) aconseguia una pole position en el Campionat Europeu Júnior de Karting de la FIA en el seu tercer any en la categoria. Després de rodar entre els 10 primers en els entrenaments lliures del divendres al matí, Taym Saleh va protagonitzar una magnífica actuació a la tercera sessió millorant la seva segona tornada amb 55”343. El seu principal rival en aquesta sèrie va ser Zac Drummond (GBR) a 0.026”, seguit de Iacopo Martinese en 3a posició a 0.064”. La primera sessió ha estat liderada per Niklas Schaufler (AUT) a 55’413, seguit a 0.028” per Oleksandr Bondarev (UKR) i Christian Costoya (ESP) a 0.980”. Elliot Kaczynski (SWE) va ser el més ràpid en la Sessió 2 amb 55”385, seguit a 4 centèsimes per Thibaut Ramaekers (BEL), mentre que Salin Hanna (COL) va acabar tercer a 1,5 dècimes.

En la classificació general, Saleh va quedar per davant de Kaczynski i Schaufler, seguit de Drummond i Ramaekers en els cinc primers llocs, amb Bondarev, Martinese, Hanna, Costoya i Bottaro completant un top 10 ocupat per nou països diferents. Els set primers classificats van estar separats per menys d’una dècima de segon.

OK: Gómez torna a la pole

Corrent aquí amb llicència italiana, Gabriel Gómez ja s’havia fet un nom en aconseguir la pole position en el Campionat del Món de Kàrting FIA 2021 – OK a Espanya, a Campillos. Enguany, el brasiler va brillar en l’inici de la temporada en l’obertura del Campionat Europeu OK en aconseguir una altra pole espanyola durant la segona sessió de classificació amb un temps de 54”023. Alex Powell (JAM) i Arthur Poulain (FRA) li han seguit a més d’una dècima. Luviwe Sambdula (ZAF) havia marcat prèviament un temps de referència inicial de 54”191 en la Sessió 1, només una mil·lèsima per davant de Kean Nakamura-Berta (GBR), i després David Walther en 3a posició unes centèsimes més enrere. En la Sessió 3, el Campió del Món Júnior 2022 Enzo Tarnvanichkul (THA) s’ha quedat a 4 centèsimes de la pole position, amb Jan Przyrowski (POL) i René Lammers (NLD) agrupats per 0.080”.

Gómez, Tarnvanichkul i Sambudla van formar el grup de cap enfront de Powell i Przyrowski, mentre que Nakamura-Berta, Poulain, Lammers, Walther i Turney van completar el top 10.

Programa provisional de la prova de València

Dissabte 25 de març

09.00 – 10.13: Escalfament

10.15 – 17.55: Eliminatòries – Retransmissió en directe

Diumenge 26 de març

09.00 – 10.05: Escalfament

10.10 – 11.45: Super Heats – Streaming en directe

13.15 – 14.40: Finals – Streaming en directe

L’esdeveniment de València podrà seguir-se en l’aplicació oficial del Campionat de Kàrting de la FIA per a dispositius mòbils i en la pàgina web.

L'entrada Gabriel Gómez i Taym Saleh surten des de la Pole a València ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/gabriel-gomez-i-taym-saleh-surten-des-de-la-pole-a-valencia/feed/ 0
Bosco Arias guanya el Trofeu Andrea Margutti https://formularapida.net/bosco-arias-guanya-el-trofeu-andrea-margutti/ https://formularapida.net/bosco-arias-guanya-el-trofeu-andrea-margutti/#respond Tue, 21 Mar 2023 17:02:35 +0000 https://formularapida.net/?p=176452 Bosco Arias ha vençut en el Trofeu Andrea Margutti convertint-se en el quart pilot espanyol de la història en aconseguir-ho El passat cap de setmana va tenir lloc en el South Garda Karting de Lonato la trenta-quatrena edició del Trofeu Andrea Margutti, una de les proves amb més tradició dins del kàrting. La prova es […]

L'entrada Bosco Arias guanya el Trofeu Andrea Margutti ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Bosco Arias ha vençut en el Trofeu Andrea Margutti convertint-se en el quart pilot espanyol de la història en aconseguir-ho

El passat cap de setmana va tenir lloc en el South Garda Karting de Lonato la trenta-quatrena edició del Trofeu Andrea Margutti, una de les proves amb més tradició dins del kàrting.

La prova es celebra des de l’any 1990, temporada en la qual l’expilot de Fórmula 1, Giancarlo Fisichella, es va emportar la victòria a la categoria ICA.

La temporada passada va ser Christian Costoya qui va guanyar a la categoria mini. En aquesta ocasió ha estat Bosco Arias qui ha aconseguit la victòria. El pilot madrileny va estar des d’un inici en la lluita per la victòria a la categoria GR3.

L’espanyol va fer el tercer millor temps durant la classificació, a més de vèncer en les dues classificatòries, fent que estigués en la pole position de la prefinal. No obstant això, va patir alguns problemes, ja que va caure fins a la desena posició, en part degut a una penalització. Finalment, va recuperar les posicions perdudes i es va emportar la victòria, quedant per davant d’Ilie Tristan Crisan i a Iskende Zulfikari.

Bosco Arias s’ha convertit en el quart pilot espanyol que aconsegueix la victòria en el Trofeu Andrea Margutti. Antonio García ho va aconseguir l’any 1997, Miguel Gallego la temporada 2001 a la categoria júnior i Dani Clos l’any 2003, també a júnior.

L'entrada Bosco Arias guanya el Trofeu Andrea Margutti ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/bosco-arias-guanya-el-trofeu-andrea-margutti/feed/ 0
Rubén Moya estrena la temporada de la IAME Euro Series amb victòria https://formularapida.net/ruben-moya-estrena-la-temporada-de-la-iame-euro-series-amb-victoria/ https://formularapida.net/ruben-moya-estrena-la-temporada-de-la-iame-euro-series-amb-victoria/#respond Wed, 08 Mar 2023 17:03:57 +0000 https://formularapida.net/?p=175515 Rubén Moya ha començat de la millor manera la temporada de la IAME Euro Series, aconseguint el triomf al circuit de Zuera Rubén Moya ha iniciat amb bon peu la temporada 2023. La setmana passada, del 2 al 5 de març, va tenir lloc a Zuera la primera ronda de la IAME Euro Series, on […]

L'entrada Rubén Moya estrena la temporada de la IAME Euro Series amb victòria ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Rubén Moya ha començat de la millor manera la temporada de la IAME Euro Series, aconseguint el triomf al circuit de Zuera

Rubén Moya ha iniciat amb bon peu la temporada 2023. La setmana passada, del 2 al 5 de març, va tenir lloc a Zuera la primera ronda de la IAME Euro Series, on el pilot valencià va guanyar durant la jornada de diumenge.

Aquesta competició està formada per quatre rondes. La següent tindrà lloc a Bèlgica, en concret a Mariembourg. Les dues últimes curses seran a Franciacorta (Itàlia) i a Genk (Bèlgica).

La competició va tenir molt d’èxit el passat cap de setmana, ja que es van ajuntar a Zuera més de 80 pilots, amb una gran participació catalana i espanyola. No obstant això, abans de la cursa de diumenge, es van realitzar els Super Heats, on els últims deu classificats no van poder participar. Entre ells van estar tres espanyols: Santiago Malmer, Oliver Martínez i Lucas Frederich.

Durant la cursa, Moya va mostrar que està a un gran nivell, imposant-se a l’italià Edoardo Ludovico i al belga Sam Balota. El pilot valencià va pilotar de forma brillant durant tot el cap de setmana, ja que l’únic que no va ser capaç d’aconseguir va ser la pole position.

Copyright: Pantano Racing Team

A més a més, van destacar altres pilots catalans, com Pol Chaos, situat en la vuitena posició del campionat de pilots. Darrere seu es troba Eloi González, que també va iniciar amb bon peu la competició.

Adrià Mustienes va ser un dels pilots catalans que també va provar sort en aquesta competició. Després de la primera ronda, es troba tretzè en el campionat. Joan Aluja, juntament amb Marc Granada, Daniel Maciá i Natalia Granada també hi van participar.

L'entrada Rubén Moya estrena la temporada de la IAME Euro Series amb victòria ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/ruben-moya-estrena-la-temporada-de-la-iame-euro-series-amb-victoria/feed/ 0
Coneix a Eloi González, pilot de kàrting https://formularapida.net/coneix-a-eloi-gonzalez-pilot-de-karting/ https://formularapida.net/coneix-a-eloi-gonzalez-pilot-de-karting/#respond Sun, 12 Feb 2023 18:07:31 +0000 https://formularapida.net/?p=173853 Eloi González, el pilot català que en la seva tercera temporada en la categoria sènior del Campionat d’Espanya s’ha proclamat campió Eloi González porta tota la seva vida en el món del kàrting. El pilot català ha anat fent grans progressos tant en el Campionat d’Espanya com en el Campionat de Catalunya, on també ha […]

L'entrada Coneix a Eloi González, pilot de kàrting ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Eloi González, el pilot català que en la seva tercera temporada en la categoria sènior del Campionat d’Espanya s’ha proclamat campió

Eloi González porta tota la seva vida en el món del kàrting. El pilot català ha anat fent grans progressos tant en el Campionat d’Espanya com en el Campionat de Catalunya, on també ha pogut mostrar tot el seu talent.

Campionat de Catalunya

González va fer un pas endavant en la seva carrera esportiva l’any 2018, moment on va ser capaç de proclamar-se campió de Catalunya de kàrting. Això no va ser suficient per a ell, ja que el següent any va revalidar el títol a la competició catalana.

Campionat d’Espanya

El pilot català es va anar obrint pas pel Campionat d’Espanya durant els anys, i gràcies a l’experiència que va anar aconseguint, els resultats van començar a arribar. L’any 2019 va aconseguir la tercera posició en la categoria júnior. La següent temporada va ser complicada, però González va tornar més fort l’any 2021.

Aquell any va aconseguir un gran resultat, repetint la tercera posició de l’any 2019, però fent un pas enorme, ja que va començar a formar part de l’equip Monlau Karting Team.

Finalment, en la seva tercera temporada en la categoria sènior del Campionat d’Espanya ha estat capaç d’aconseguir el títol. El pilot català ha realitzat una temporada molt regular, tenint només alguns problemes durant la primera cursa a Motorland Aragó.

Copyright: Monlau Karting Team

A més, també ha anat participant en competicions internacionals, com la Iame Euro Series o els I-Games.

Fórmula 4 Espanyola

Aquest any, a part de competir en el Hivern Karting i en la Iame Winter Cup, entre d’altres, s’estrenarà a la Fórmula 4 Espanyola amb l’equip Monlau Karting Team. Ho farà com a pilot convidat, però això vol dir que l’equip veu el seu potencial i confia en ell.

L'entrada Coneix a Eloi González, pilot de kàrting ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-a-eloi-gonzalez-pilot-de-karting/feed/ 0
Coneix a Nuvola Morales, pilot de kàrting https://formularapida.net/coneix-a-nuvola-morales-pilot-de-karting/ https://formularapida.net/coneix-a-nuvola-morales-pilot-de-karting/#respond Fri, 10 Feb 2023 17:48:25 +0000 https://formularapida.net/?p=173667 Nuvola Morales, el pilot català que està realitzant un gran paper en el kàrting juntament amb l’equip MDC Racing Nuvola Morales s’està endinsant en el món del motor, en concret en el kàrting. El pilot català està competint en la categoria mini, on hi ha molta competència. Actualment, està corrent amb l’equip MDC Racing. Temporada […]

L'entrada Coneix a Nuvola Morales, pilot de kàrting ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Nuvola Morales, el pilot català que està realitzant un gran paper en el kàrting juntament amb l’equip MDC Racing

Nuvola Morales s’està endinsant en el món del motor, en concret en el kàrting. El pilot català està competint en la categoria mini, on hi ha molta competència. Actualment, està corrent amb l’equip MDC Racing.

Temporada 2022

Nuvola va arrencar la temporada passada amb l’acadèmia de l’equip Kids to Win. El pilot català va ser capaç d’aconseguir la pole position a la primera cursa del Campionat d’Espanya, a MotorLand Aragó.

A la segona cursa del campionat, disputada a València, Nuvola va fer una actuació extraordinària, sent capaç de tornar a fer la pole en la seva categoria. No obstant això, a la cursa de Chiva, va haver d’abandonar a la primera cursa, i a la segona va acabar sisè després de remuntar deu posicions.

Tampoc va defraudar a Zuera, on va estar al davant. Durant la jornada de diumenge, va realitzar una gran remontada, tenint una apassionant lluita amb Alba Cueva. Tot i això, no va poder guanyar.

A part del Campionat d’Espanya, Nuvola també va participar en el Campionat de Catalunya i en el de València. A més, el pilot català va canviar d’equip en l’últim tram de la temporada, marxant a MDC Racing.

Temporada 2023

Nuvola Morales ha començat la temporada competint en el Hivern Karting, on va pujar al podi, quedant per darrere del pilot ucraïnès Nikita Botte. Seguidament, ha participat en la Iame Winter Cup, sent el més ràpid en la sessió de classificació. Durant la resta de cap de setmana, també va aconseguir una victòria.

Copyright: MDC Racing

En la classificació general de la competició, Morales va acabar en la quarta posició, per darrere de Zdenek Babicek, Stan Fagot i Jesse Phillips, qui va finalitzar liderant la taula.

L'entrada Coneix a Nuvola Morales, pilot de kàrting ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-a-nuvola-morales-pilot-de-karting/feed/ 0
Rubén Moya guanya a València a la IAME Winter Cup https://formularapida.net/ruben-moya-guanya-valencia-iame-winter-cup/ https://formularapida.net/ruben-moya-guanya-valencia-iame-winter-cup/#respond Mon, 06 Feb 2023 11:36:45 +0000 https://formularapida.net/?p=173393 Rubén Moya va guanyar ahir diumenge una entretinguda i trepidant cursa al circuit de València a la IAME Winter Cup amb molt bona participació dels pilots dels països catalans. Una cursa que es va decidir en el tram final amb un Dani Macià que va acabar a la segona posició a només 5 dècimes de la victòria. Una lluita aferrissada entre dos pilots […]

L'entrada Rubén Moya guanya a València a la IAME Winter Cup ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Rubén Moya va guanyar ahir diumenge una entretinguda i trepidant cursa al circuit de València a la IAME Winter Cup amb molt bona participació dels pilots dels països catalans.

Una cursa que es va decidir en el tram final amb un Dani Macià que va acabar a la segona posició a només 5 dècimes de la victòria. Una lluita aferrissada entre dos pilots que coneixien perfectament el circuit i van demostrar de què eren capaços.

La bona participació dels pilots dels països catalans no acaba aquí, Eloi González va acabar a la quarta posició, a només un segon del podi.

Pol Chaos va ser vuitè, es va quedar a les portes del Top 5 tot i que va ser protagonista d’una bona remuntada, ja que sortia des de la dotzena posició.

 

Opinió: Els cinc principals candidats al títol de Fórmula 1 2023

 

L'entrada Rubén Moya guanya a València a la IAME Winter Cup ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/ruben-moya-guanya-valencia-iame-winter-cup/feed/ 0
Álvaro García domina a la categoria KZ https://formularapida.net/alvaro-garcia-domina-categoria-kz/ https://formularapida.net/alvaro-garcia-domina-categoria-kz/#respond Mon, 23 Jan 2023 11:13:53 +0000 https://formularapida.net/?p=172585 Álvaro García s’imposa a la categoria KZ seguit de Nerea Martí i Álvaro Gutiérrez amb molt bona participació catalana i valenciana.  Álvaro García es va imposar amb solvència a la categoria KZ a la primera jornada de la Hivern-Kàrting al circuit de Chiva. Seguit d’una igualada lluita pel podi entre Nerea Martí i Álvaro Gutiérrez.  […]

L'entrada Álvaro García domina a la categoria KZ ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Álvaro García s’imposa a la categoria KZ seguit de Nerea Martí i Álvaro Gutiérrez amb molt bona participació catalana i valenciana. 

Álvaro García es va imposar amb solvència a la categoria KZ a la primera jornada de la Hivern-Kàrting al circuit de Chiva. Seguit d’una igualada lluita pel podi entre Nerea Martí i Álvaro Gutiérrez. 

Max Mayer va perdre una posició en quant a la graella de sortida i va acabar finalment a la vuitena posició a pocs segons del top 5. 

Laura Camps ex pilot de l’acadèmia de Ferrari va acabar a l’onzena posició fent una notable remuntada ja que va guanyar quatre posicions des de la seva posició inicial a les portes d’acabar al top 10. 

 

Santi Vallvé guanya la Hivern-Kàrting

 

L'entrada Álvaro García domina a la categoria KZ ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/alvaro-garcia-domina-categoria-kz/feed/ 0
Santi Vallvé guanya la Hivern-Kàrting https://formularapida.net/santi-vallve-guanya-hivern-karting-2/ https://formularapida.net/santi-vallve-guanya-hivern-karting-2/#respond Mon, 23 Jan 2023 10:31:22 +0000 https://formularapida.net/?p=172581 Santi Vallvé ha vençut aquest cap de setmana la Hivern-Kàrting al circuit de Chiva en una prova on hem pogut destacar vàries actuacions dels pilots catalans i valencians.  Bona participació de pilots dels Països Catalans aquest cap de setmana a la primera jornada de la Hivern-Kàrting 2023 amb victòria de Santi Vallvé a la categoria […]

L'entrada Santi Vallvé guanya la Hivern-Kàrting ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Santi Vallvé ha vençut aquest cap de setmana la Hivern-Kàrting al circuit de Chiva en una prova on hem pogut destacar vàries actuacions dels pilots catalans i valencians. 

Bona participació de pilots dels Països Catalans aquest cap de setmana a la primera jornada de la Hivern-Kàrting 2023 amb victòria de Santi Vallvé a la categoria sènior. 

Una cursa disputada amb grans remuntades dels pilots dels països catalans com per exemple Alex Queraltó que va remuntar dotze posicions acabant a la setena plaça a pocs segons de la tercera posició que dona accés al podi. 

Lucas Federich també va ser un gran nom de la cursa. Remuntant 10 posicions i acabant just darrere d’Alex Queraltó 

Dani Briz va ser un dels protagonistes més destacats de la cursa. Després d’una mala classificació va aconseguir remuntar deu posicions i va finalitzar a la catorzena plaça. 

L’altre cara de la moneda van ser, Eloi González, Natalia Granada, el seu germà Marc Granada i Adrià Mustienes. Que malauradament es van haver de retirar a l’última volta de la cursa. 

El podi el van completar Urbeletz que va acabar a 5 dècimes de la primera posició de Santi Vallvé. Charles Lambert va tenir una lluita aferrisada amb Mikel Merino. 

 

Coneix els pilots catalans del Dakar: Isidre Esteve

L'entrada Santi Vallvé guanya la Hivern-Kàrting ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/santi-vallve-guanya-hivern-karting-2/feed/ 0
Le Mans, en el punt de mira del Kàrting Mundial https://formularapida.net/le-mans-en-el-punt-de-mira-del-karting-mundial/ https://formularapida.net/le-mans-en-el-punt-de-mira-del-karting-mundial/#respond Wed, 31 Aug 2022 16:39:46 +0000 https://formularapida.net/?p=166637 La primera de les dues proves del campionat mundial de la temporada 2022 de karting de la FIA ofereix un programa molt atractiu amb cinc categories i més de 320 pilots que participaran a Le Mans (FRA) de l’1 al 4 de setembre. Cinquanta-sis nacions estaran representades a França. L’esdeveniment es beneficia de l’experiència organitzativa […]

L'entrada Le Mans, en el punt de mira del Kàrting Mundial ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La primera de les dues proves del campionat mundial de la temporada 2022 de karting de la FIA ofereix un programa molt atractiu amb cinc categories i més de 320 pilots que participaran a Le Mans (FRA) de l’1 al 4 de setembre. Cinquanta-sis nacions estaran representades a França. L’esdeveniment es beneficia de l’experiència organitzativa del Automobile Club de l’Ouest en el pròxim circuit Bugatti, o des de 1923 en el llegendari circuit de les 24 Hores.

El Campionat del Món CIK-FIA KZ es va organitzar en 2015 en la pista de 1384 metres que va substituir a l’antic circuit Alain Prost des de 2013. El nou Circuit Internacional de Karting de Le Mans compta amb una moderna infraestructura que permet als espectadors veure tot el recinte d’un cop d’ull.

Enguany, el programa de la penúltima cita de la temporada de la FIA Karting inclou el Campionat del Món de Karting – KZ, així com la Copa del Món de KZ2, la primera edició de la Supercopa Internacional de Karting – KZ2 reservada als pilots majors de 35 anys, i la tercera i última prova del Academy Trophy. Per tant, després de les finals del diumenge es concediran quatre títols de la FIA Karting. L’elevat nombre de participants reflecteix l’atractiu dels Campionats, Copes i Trofeus FIA de Karting per als competidors.

La 7a edició de la Supercopa Històrica de Karting de la FIA també forma part del programa. Els 36 karts seleccionats pel seu paper en la història de la disciplina tindran l’oportunitat de realitzar carreres de demostració.

La transmissió en directe permet seguir la competició a distància des del divendres al matí fins al diumenge a la tarda. Eurosport retransmetrà les Finals en directe a través de l’App de Eurosport, la qual cosa ajudarà a promocionar el karting a una audiència global més àmplia.

LeCont és el proveïdor exclusiu de pneumàtics en les quatre categories de Karting de la FIA que competeixen a Le Mans.

KZ: EL DOMINI DELS PROFESSIONALS:
En el més alt, el Campionat del Món de Karting de la FIA – KZ ha anat renovant els seus participants en les últimes temporades amb l’ascens de nous pilots pel cap alt alt de la classificació. En la categoria KZ es troben la majoria dels actuals pilots professionals de karting que representen a les principals fàbriques. El suec Noah Milell, vigent campió, el francès Jérémy Iglesias, l’holandès Marijn Kremers, l’espanyol Pedro Hiltbrand, l’italià Lorenzo Travisanutto, guanyador de la Supercopa Internacional – KZ2 l’any passat, i l’holandès Jorrit Pex, coronat a Le Mans en 2015, sumen un total de set títols mundials en diferents categories. Tampoc falten els campions europeus de KZ, començant per l’italià Paolo Ippolito, que va guanyar enguany. L’ex pilot de F1 Jaime Alguersuari (ESP), que va acabar novè en el Campionat del Món de KZ en 2013, ha volgut tornar al karting després de perdre l’oportunitat en 2021. Anthony Abbasse (FRA) sortirà del seu retir una vegada més per a redescobrir el plaer de córrer a un alt nivell en un sol esdeveniment, com ho va fer en 2021. Matteo Vigano (ITA), Émilien Denner (FRA), Senna van Walstijn (NLD) i Simo Puhakka (FI), molt competitiu aquesta temporada, se sumen a la llista de favorits.

Anteriorment coneguda com la Supercopa Internacional de Karting de la FIA des de 2013, aquest esdeveniment mundial de la categoria KZ2 es coneixerà com la Copa del Món a partir d’enguany. Només 36 dels 126 pilots inscrits a Le Mans passaran a la final després d’unes intenses fases de classificació. Les recents classificacions del Campionat d’Europa donen una bona indicació dels talents que hi ha enguany en KZ2. El francès Tom Leuillet s’ha imposat per partida doble en el Campionat d’Europa, mentre que l’alemany David Trefilov i l’italià Alessio Piccini li acompanyen en els tres primers llocs. A més de Tom Leuillet, la delegació francesa inclou diversos pilots a seguir com Arthur Carbonnel, Thomas Imbourg, Hubert Petit o l’estrella emergent Matteo Spirgel. Jean Luyet (CHE) intentarà tornar a guanyar el títol després de la seva notable actuació de l’any passat. Danilo Albanese i Giuseppe Palomba són probablement les millors opcions italianes. Els joves pilots amb bona reputació en OK, Arvid Lindblad (GBR) i Cristian Bertuca (ITA), continuaran amb la seva experiència en KZ2 després del seu notable debut a nivell europeu.

Una Gran Primicia pels pilots majors de 35 anys:

Seixanta-nou pilots han respost favorablement a la creació de la Supercopa Internacional de Karting Masters de la FIA – KZ2 i no hi ha escassetat de talent entre els inscrits. Competiran en karts corresponents al reglament de KZ2, però amb un pes mínim de 180 kg inclòs el pilot. No existeix cap referència de competició internacional per a comparar el potencial dels participants en aquesta primera competició. No obstant això, el múltiple campió del món italià Davide Fore’ estarà al capdavant dels pronòstics, basant-se en la seva excepcional carrera, la seva forma física i la seva motivació intacta. L’holandès Nick De Bruijn, Campió d’Europa de 2004 en la Fórmula A, és un rival potencial per al grup de pilots francesos que estan decidits a brillar en un circuit que coneixen bé, amb Charles Fiault, Thomas Letailleur, Johan Renaux, Emmanuel Ducrot, Julien Le Brigand i Paul David al capdavant. Els belgues Thierry Delré i Bertrand Grooten i els italians Roberto Profico i Andrea Tonoli també destaquen per la seva trajectòria.

UN FAVORIT I VARIS OUTSIDERS EN LA ACADEMY.
Igual que l’any passat, la batalla pel Trofeu de l’Acadèmia de Karting de la FIA sembla molt oberta a mesura que s’acosta la tercera i última ronda. El líder de la classificació provisional cerca la seva primera victòria, mentre que dos guanyadors diferents, Arthur Dorison (FRA) i Matias Orjuela (COL) ja han guanyat. Dels altres pilots que estan matemàticament en posició de guanyar el Trofeu 2022, William John Riley Go (PHL) i Aleksandar Bogunovič (SVN) són sens dubte els millor situats. Els karts de disseny únic Exprit/*Vortex/*LeCont permetran als 54 participants de 53 nacions competir per última vegada aquesta temporada.

Classificació provisional del FIA Karting Academy Trophy 2022 abans de la tercera ronda a Le Mans.
1- Guillaume Bouzar (LUX) 54 punts
2- Matias Orjuela (COL) 43 punts
3- Arthur Dorison (FRA) 35 punts
4- William John Riley Go (PHL) 35 punts
5- Aleksandar Bogunovič (SVN) 30 punts

Calendari provisional de la prova de Le Mans

Dijous 1 de setembre
18.05 – 18.50: Acadèmia – Entrenaments lliures

Divendres 2 de setembre
08.00 – 11.15: Entrenaments lliures
11.20 – 15.04: Pràctica classificatòria
15.20 – 20.55: Qualificació de les sèries – transmissió en viu

Dissabte 3 de setembre
08.00 – 09.35: Escalfament
09.40 – 20.55: Eliminació de les sèries de classificació – transmissió en directe
Karts històrics: 09.00 – 09.20 / 13.00 – 13.20 / 18.25 – 18.45

Diumenge 4 de setembre
08.30 – 10.10: Escalfament
10.35 – 13.05: Super Heats – inici de la transmissió en viu
14.05 – 14.35: Presentació dels finalistes en la graella prèvia
14.40 – 17.25: Finals
17.40 – 18.25: Podis

L’esdeveniment de Le Mans pot seguir-se en l’aplicació oficial del Campionat de Karting de la FIA per a dispositius mòbils i en la pàgina web.

L'entrada Le Mans, en el punt de mira del Kàrting Mundial ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/le-mans-en-el-punt-de-mira-del-karting-mundial/feed/ 0