Dakar | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/ral·li/dakar-ca/ FormulaRapida.net is a website that inform about Motorsport in Catalan, Spanish, English and French. Thu, 01 Jun 2023 09:40:46 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://formularapida.net/wp-content/uploads/2019/05/cropped-fr-twt-400x400-blue-32x32.jpg Dakar | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/ral·li/dakar-ca/ 32 32 Carlos Sainz ja està preparant el Dakar 2023 https://formularapida.net/carlos-sainz-ja-esta-preparant-el-dakar-2023/ https://formularapida.net/carlos-sainz-ja-esta-preparant-el-dakar-2023/#respond Thu, 01 Jun 2023 09:40:46 +0000 https://formularapida.net/?p=180519 L’equip Audi ha completat diversos dies de proves a l’Aràbia Saudita amb Carlos Sainz per a preparar el Ral·li Dakar 2024 i millorar els seus resultats. Per a això, han disposat d’una pista d’una mica menys de tretze quilòmetres amb grava i sorra on els enginyers han examinat el rendiment del cotxe. Encara que en […]

L'entrada Carlos Sainz ja està preparant el Dakar 2023 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
L’equip Audi ha completat diversos dies de proves a l’Aràbia Saudita amb Carlos Sainz per a preparar el Ral·li Dakar 2024 i millorar els seus resultats.

Per a això, han disposat d’una pista d’una mica menys de tretze quilòmetres amb grava i sorra on els enginyers han examinat el rendiment del cotxe. Encara que en un altre tram que superava el centenar de quilòmetres sobre pedres han provat la durabilitat i els patrons de danys.

A més, han treballat amb els amortiguadors, ja que com indiquen, “el xassís ha de comportar-se de manera fiable”, però també amb una cosa consistent i eficient, amb sensors de mesures de càrregues i acceleracions instal·lats en el cotxe.

L'entrada Carlos Sainz ja està preparant el Dakar 2023 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/carlos-sainz-ja-esta-preparant-el-dakar-2023/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Òscar Ral https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-oscar-ral/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-oscar-ral/#respond Sat, 04 Feb 2023 17:35:01 +0000 https://formularapida.net/?p=173227 Òscar Ral, el pilot barceloní que es va enamorar del motor gràcies al seu avi i que aquest any ha participat en el seu primer Dakar Òscar Ral es va endinsar al món del motor quan només era un nen ja que el seu avi era enginyer de la marca de motos Ossa. Des de […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Òscar Ral ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Òscar Ral, el pilot barceloní que es va enamorar del motor gràcies al seu avi i que aquest any ha participat en el seu primer Dakar

Òscar Ral es va endinsar al món del motor quan només era un nen ja que el seu avi era enginyer de la marca de motos Ossa. Des de ben petit va estar envoltat de coses que estaven relacionades amb el motor, fins i tot va poder observar cotxes del Ral·li Dakar amb menys de deu anys.

En aquell moment es va adonar de què feien els pilots del Dakar, i va decidir que en un futur ell també volia formar part d’aquest viatge tan especial. L’any 1987 va poder veure-ho en directe a Barcelona, on finalment es va decidir per intentar aconseguir el seu objectiu.

Dakar 2023

Uns quants anys més tard, finalment se li ha presentat l’oportunitat que estava esperant des de feia tants anys. Ral ha participat en el Dakar d’aquest any, juntament amb Carles Jiménez. No obstant això, uns mesos abans de disputar el Dakar, va participar en el Ral·li del Marroc, competint en la categoria T4.

Copyright: Buggy Masters Team

Durant aquesta edició del ral·li, Ral ha format part de l’equip Buggy Masters Team, també disputant la categoria T4. Finalment, va poder completar l’objectiu principal de qualsevol pilot que competeix en aquesta competició: arribar al final.

Ral i Jiménez van aconseguir acabar en la posició número 23 de la seva categoria, justament algunes posicions per davant de Gerard Farrés. Durant la sisena etapa van patir molt, perdent bastant temps respecte als seus rivals. No obstant això, van seguir endavant sense perdre el ritme, finalitzant el Dakar en la posició número 101 de la classificació general.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Òscar Ral ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-oscar-ral/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Jordi Segura https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-jordi-segura/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-jordi-segura/#respond Sat, 04 Feb 2023 17:34:14 +0000 https://formularapida.net/?p=173116 Jordi Segura ha viscut tota la seva vida darrere d’un somni, competir en el Dakar, objectiu que va assolir l’any 2022 Jordi Segura somiava des de ben petit amb poder competir algun dia en el Ral·li Dakar. Li ha costat molts anys i molt treball, però per fi pot dir que ho ha aconseguit. L’empresari […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Jordi Segura ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Jordi Segura ha viscut tota la seva vida darrere d’un somni, competir en el Dakar, objectiu que va assolir l’any 2022

Jordi Segura somiava des de ben petit amb poder competir algun dia en el Ral·li Dakar. Li ha costat molts anys i molt treball, però per fi pot dir que ho ha aconseguit. L’empresari tecnològic barcelonès de 55 anys va començar a competir en ral·lis l’any 2021, ja que, segons ell, li agrada fer turisme alhora que competeix.

Inicis en el món del motor

Segura va començar a competir en ral·lis l’any 2021. Va participar en el Ral·li TT de Zuera, competint en la categoria T4, on va aconseguir finalitzar en la segona posició. A més, també va córrer en el Ral·li d’Andalusia, també en la categoria T4, acabant en la novena posició. Va completar aquell any competint en el Ral·li del Marroc, finalitzant en la posició número 22.

L’any 2022, a més de competir en el Ral·li Dakar i fer realitat el seu somni, també va disputar el Campionat d’Europa de Cross Country, acabant segon en la categoria T3. A més a més, va quedar tercer en el Ral·li d’Extremadura, cinquè en el Ral·li de Grècia, i va competir a Itàlia, Hongria i Polònia. Això sí, va haver d’abandonar en el Ral·li del Marroc.

Ral·li Dakar

La primera edició de Segura en el Dakar va ser la de l’any 2022, competint per l’equip FN Speed en la categoria T3, acabant en la divuitena posició. No obstant això, van assolir l’objectiu principal, completar tot el recorregut.

Aquest any també ha participat, un altre cop amb l’equip FN Speed. Durant aquesta edició, Segura no ha tingut tanta sort com en l’anterior, ja que ha hagut d’abandonar el ral·li durant la novena etapa.

Copyright: FN SPEED TEAM

Tot i no haver pogut acabar el ral·li, segur que no s’ha donat per vençut i ho tornarà a intentar l’any vinent.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Jordi Segura ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-jordi-segura/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Josep Maria Mas https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-josep-maria-mas/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-josep-maria-mas/#respond Wed, 01 Feb 2023 12:28:33 +0000 https://formularapida.net/?p=173029 Josep Maria Mas, el pilot català que ha estat unit amb el món del motor des de ben jove, ha completat el seu retorn al Dakar aquest 2023 Josep Maria Mas sempre havia somiat participar en el Dakar. Ara pot dir que ja ha aconseguit el seu principal objectiu, però ha hagut de treballar de […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Josep Maria Mas ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Josep Maria Mas, el pilot català que ha estat unit amb el món del motor des de ben jove, ha completat el seu retorn al Dakar aquest 2023

Josep Maria Mas sempre havia somiat participar en el Dakar. Ara pot dir que ja ha aconseguit el seu principal objectiu, però ha hagut de treballar de valent per fer-ho realitat.

Inicis

Durant els seus primers anys de competició, Mas es va centrar a córrer en la modalitat d’enduro, tot i que també va provar el trial. L’any 1998 va finalitzar en tercer lloc en el Campionat de Catalunya de Motocross de Trams Cronometrats. Dos anys més tard, l’any 2000, es va convertir en subcampió d’Espanya i d’Europa d’Enduro 125cc. 

El següent any va quedar en quarta posició en el campionat nacional, i va guanyar per primer cop el Campionat de Catalunya d’Enduro 125cc, repetint això últim durant tres edicions consecutives. 

Uns quants anys més endavant, l’any 2014, es va convertir en el campió de Catalunya de trial, i l’any següent va ser subcampió.

Ral·li Dakar

Després d’aquesta etapa, va decidir provar sort i intentar fer realitat el seu somni, competir en el Ral·li Dakar. L’any 2018 va participar en el Merzouga Ral·li del Marroc, on va agafar una mica d’experiència de cara al Dakar. Finalment, l’any 2019 va poder debutar en aquesta competició. No obstant això, en la cinquena etapa va patir un problema mecànic i va abandonar.

Va tornar a provar sort l’any següent, i va aconseguir l’objectiu principal: finalitzar la cursa. Va acabar la competició en la posició número 69 de la general. Mas volia tornar l’any 2021, però no va poder degut a la pandèmia. El següent any no va ser una excepció, i va haver d’esperar a 2023 per tornar a competir.

Copyright: Team 77

Per desgràcia, aquest any no ha pogut finalitzar la prova, retirant-se en la tercera etapa de la competició.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Josep Maria Mas ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-josep-maria-mas/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Dani Vilà https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-dani-vila/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-dani-vila/#respond Sat, 28 Jan 2023 23:06:41 +0000 https://formularapida.net/?p=172900 Dani Vilà, el pilot capelladí que gràcies al seu pare, a la constància i a l’esforç, ha estat capaç de perseguir el seu somni Dani Vilà es va aficionar als quads quan era petit. Sovint, veia al seu pare pujat a un, i això va fer que agafés interès per aquest vehicle. A partir d’aquí, […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Dani Vilà ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Dani Vilà, el pilot capelladí que gràcies al seu pare, a la constància i a l’esforç, ha estat capaç de perseguir el seu somni

Dani Vilà es va aficionar als quads quan era petit. Sovint, veia al seu pare pujat a un, i això va fer que agafés interès per aquest vehicle. A partir d’aquí, la seva vida es va centrar en el món del motor, concretament en gaudir amb el seu quad.

Vilà es va convertir en pilot professional de Quad Cross l’any 2015, moment en el qual va començar a viure de les seves victòries. Actualment, segueix competint en aquesta categoria, però, tot i això, ha anat treballant molt durant tots aquests anys per aconseguir el seu objectiu: el Ral·li Dakar.

Ral·li Dakar

L’any 2016 va intentar competir en el Dakar, però no va poder ja que no tenia suficient presupost. Vilà va continuar fent el que havia fet fins ara, això sí, sense perdre de vista el seu somni, esperant una oportunitat.

Uns quants anys després, concretament l’any 2022, va decidir participar en el Ral·li del Marroc, tenint molt present el Dakar del següent any. Encara no tenia el suport que necessitava per competir en aquesta llegendària competició, no obstant això, dos mesos abans de l’inici de la prova, l’equip Motul va fer realitat el que tant volia.

Finalment, Vilà va poder competir en el Dakar de 2023, concretament en la categoria Original by Motul. Cal destacar que no va tenir assistència durant tota la cursa, va haver de treballar de valent. A més, es va convertir en l’únic pilot espanyol en participar en aquesta categoria.

Copyright: Motul

El pilot català va competir amb un quad DV4 POWERED BY MOTUL, de la marca Yamaha. Desgraciadament, no va poder finalitzar la prova, ja que durant la setena etapa va dir adeu a la competició.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Dani Vilà ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-dani-vila/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Joan Font https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-joan-font/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-joan-font/#respond Fri, 27 Jan 2023 16:53:01 +0000 https://formularapida.net/?p=172837 Joan Font, el pilot vigatà que tenia el somni de competir en ral·lis i ha acabat participant en diverses edicions del Dakar Des de ben jove, Joan Font sabia que es volia dedicar a l’automovilisme, en concret als ral·lis. En el moment en què va aconseguir el carnet de conduir, va començar a competir i […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Joan Font ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Joan Font, el pilot vigatà que tenia el somni de competir en ral·lis i ha acabat participant en diverses edicions del Dakar

Des de ben jove, Joan Font sabia que es volia dedicar a l’automovilisme, en concret als ral·lis. En el moment en què va aconseguir el carnet de conduir, va començar a competir i intentar fer realitat el seu somni. Justament, quan tenia 18 anys, va decidir competir en la Copa Marbella, una competició regional.

Ral·lis

L’any 2000 es va convertir en pilot de SEAT Sport, i uns anys després es va proclamar Campió d’Espanya de Ral·lis de Terra de dues rodes motrius. 

Durant la seva carrera professional també va competir en el World Rally Championship en la categoria de Grup N, on va aconseguir uns quants podis. A més, també va participar en el Ral·li de Montecarlo, el Ral·li de Suècia, i el Ral·li RACC Catalunya.

Dakar

Després d’un temps competint, Font no estava del tot satisfet, ja que encara li faltava competir en el Ral·li Dakar. Finalment, l’any 2017, va ser capaç de fer realitat un dels seus somnis.

Va debutar amb un SSV, però no va poder acabar la cursa degut a problemes amb el cotxe. Volia tornar-ho a intentar el següent any, però va patir un accident amb la bicicleta que el va obligar a estar un temps sense competir.

L’any 2019 va tornar amb més ganes que mai. Gràcies al seu esforç i perseverança va aconseguir finalitzar el Dakar en SSV, el principal objectiu de qualsevol pilot que competeix en aquest ral·li.

En la següent edició va fer el salt a la categoria de cotxes T2, un dels seus objectius. Font va ser capaç de finalitzar entre els tres primers de la categoria, resultat que va repetir l’any 2021.

Imagen
Copyright: FNSpeedTeam

La seva última participació ha estat aquest any, participant en la categoria T3. Ha finalitzat en la posició 30 en la seva categoria. A més, ha acabat en la posició número 71 en la classificació general.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Joan Font ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-joan-font/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Pau Navarro https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-pau-navarro/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-pau-navarro/#respond Thu, 26 Jan 2023 14:59:38 +0000 https://formularapida.net/?p=172767 Pau Navarro, un copilot jove i amb talent, ha ensenyat tota la seva màgia durant l’última edició del Dakar La història de Pau Navarro no deixa indiferent a ningú. El jove gironí es va endinsar en el món del motor durant la pandèmia, quan va decidir ajudar al seu pare en el taller del seu […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Pau Navarro ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Pau Navarro, un copilot jove i amb talent, ha ensenyat tota la seva màgia durant l’última edició del Dakar

La història de Pau Navarro no deixa indiferent a ningú. El jove gironí es va endinsar en el món del motor durant la pandèmia, quan va decidir ajudar al seu pare en el taller del seu equip, FN Speed. A partir d’aquí, el seu pare li va proposar la idea de participar en el Dakar, i Navarro va provar sort.

Ral·li Dakar

Navarro no tenia ni el carnet de conduir quan es va proposar participar en el Ral·li Dakar. Per a la seva preparació, va aprendre moltes coses de la competició amb el videojoc del Dakar de l’any 2018.

Finalment, va debutar en l’edició de l’any 2021, amb només 16 anys, convertint-se en un dels debutants més joves de la història. Tant en aquella edició com en la de l’any següent, va adoptar el paper de copilot, ja que poder ser pilot necessitava el carnet de conduir. No va aconseguir finalitzar cap de les dues edicions, però l’experiència que va guanyar va ser clau per al seu desenvolupament.

En aquesta última edició del Dakar, ha pogut pilotar en la categoria T4 al volant d’uns dels Can-Am de FN Speed. A més, ha estat el segon pilot més jove de tota la competició. Durant el primer dia de Dakar va mostrar un gran nivell, sorprenent la gent, tenint en compte que debutava com a pilot.

Copyright: Dakar.com

Durant algunes etapes, va patir alguns problemes, com la punxada d’un neumàtic, i això va fer que perdès moltes posicions, tot i mostrar sempre un ritme trepidant. Finalment, va ser capaç d’acabar novè en la seva categoria, donant a entendre que ha de ser un pilot a tenir molt en compte de cara a les properes edicions de la competició.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Pau Navarro ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-pau-navarro/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Oriol Mena https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-oriol-mena/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-oriol-mena/#respond Wed, 25 Jan 2023 15:46:10 +0000 https://formularapida.net/?p=172702 Oriol Mena, el pilot català que porta tota la vida pujat a una moto i que ha obtingut una quantitat d’èxits incalculables Oriol Mena no s’atura. El pilot del Maresme no tenia prou amb ser campió de Catalunya, d’Espanya i del món d’enduro, així com de Cross Country. Aquest any, ha estat capaç d’aconseguir la […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Oriol Mena ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Oriol Mena, el pilot català que porta tota la vida pujat a una moto i que ha obtingut una quantitat d’èxits incalculables

Oriol Mena no s’atura. El pilot del Maresme no tenia prou amb ser campió de Catalunya, d’Espanya i del món d’enduro, així com de Cross Country. Aquest any, ha estat capaç d’aconseguir la victòria en una competició molt prestigiosa: el Dakar.

Inicis

Un moment molt important per a la carrera esportiva d’Oriol Mena va ser quan va accedir a l’equip Gas Gas, l’any 2003. Degut a això, va formar part de l’equip nacional espanyol, a més de participar en els Sis Dies Internacionals d’Enduro, on va aconseguir la medalla de plata. Seguidament, l’any 2004 es va convertir en campió d’Espanya absolut.

L’any 2009 va firmar per l’equip suec Husaberg, competint en el Campionat d’Espanya i del Món. Tot va ser un èxit, ja que quatre curses abans d’acabar la competició, ja s’havia adjudicat el títol mundial.

Copyright: Xevi Espigulé
Ral·li Dakar

Després d’uns anys complicats, on Mena va estar a punt de retirar-se, va decidir córrer en el Ral·li Dakar. L’oportunitat li va arribar després de córrer en el Ral·li del Marroc, on va fer una molt bona actuació. L’equip alemany Hero es va fixar en ell, i volien signar-lo perquè disputés el Dakar amb ells.

Finalment, Mena va participar en el Dakar de 2018, on va quedar setè i va ser considerat el millor debutant de la competició. L’any 2019 va tornar-hi a participar, i va aconseguir finalitzar entre els deu primers, tot i fracturar-se els escafoides i el cúbit de la mà dreta.

L’any 2020 es va perdre el Dakar, però va tornar amb més ganes l’any següent amb el Team Rieju. Aquell Dakar no va ser tan brillant com els dos anteriors, ja que Mena va acabar setzè.

De cara al següent any, Mena tenia un clar objectiu, participar en la categoria de cotxes, i així ho va fer. Es va convertir en el copilot de Rokas Baciuska, aconseguint una meritòria tercera posició en la categoria general d’SSV.

Finalment, durant aquesta última edició de la competició ha mostrat tot el seu talent. Juntament amb el debutant més jove de la història, el polonès Eryk Goczal, s’ha proclamat campió de la categoria T4, demostrant del que és capaç a aquestes alçades. No es podia esperar menys d’algú com ell.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Oriol Mena ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-oriol-mena/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Lucas Cruz https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-lucas-cruz/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-lucas-cruz/#respond Tue, 24 Jan 2023 14:03:50 +0000 https://formularapida.net/?p=172534 Lucas Cruz, l’història d’un pilot català que ha dedicat tota la seva vida al Ral·li Dakar, aconseguint la primera victòria l’any 2010 Lucas Cruz s’ha dedicat tota la seva vida als ral·lis. Va començar a competir l’any 1994 en el Campionat de Ral·li de Catalunya, però no va trigar gaire a fer el salt a […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Lucas Cruz ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Lucas Cruz, l’història d’un pilot català que ha dedicat tota la seva vida al Ral·li Dakar, aconseguint la primera victòria l’any 2010

Lucas Cruz s’ha dedicat tota la seva vida als ral·lis. Va començar a competir l’any 1994 en el Campionat de Ral·li de Catalunya, però no va trigar gaire a fer el salt a la que ha estat la seva competició preferida, el Ral·li Dakar.

Ral·li Dakar

Cruz va debutar en el Dakar l’any 2001, any on també es va convertir en guanyador del Campionat d’Espanya de Ral·li. Ho va fer al costat de José Luis Monterde, finalitzant la prova molt a prop dels vint primers. L’any 2006 va tornar a participar-hi amb l’equip Volkswagen Motorsport, però en la categoria de camions.

Un any més tard va marxar a Mitsubishi, convertint-se en el company de Nani Roma. Van participar en dues edicions del Dakar, la de l’any 2007 i 2009, on van acabar en tretzena i desena posició respectivament.

Després de dos anys amb la marca japonesa, Cruz va decidir tornar a Volkswagen, tenint de company a Carlos Sainz. L’any 2010 va ser el seu any, ja que es van proclamar campions del Ral·li Dakar. Al següent any, van finalitzar en tercera posició tot i haver guanyat set etapes de la competició. Van tenir una gran lluita amb Nasser Al-Attiyah.

L’any 2012 es va convertir en el copilot d’Al-Attiyah. La sort no va estar del seu costat, ja que van abandonar en dues edicions del Dakar de manera consecutiva. L’any 2014 van poder acabar la prova, però es van haver de conformar amb un tercer lloc.

Més tard, a partir de l’any 2015, va formar part de l’equip Peugeot. L’etapa inicial amb l’equip no va ser del tot bona, ja que Cruz va abandonar en tres Dakars de manera consecutiva. Finalment, l’any 2018, va aconseguir guanyar la competició.

Copyright: Red Bull Content Pool

Els últims anys de Cruz han estat amb Mini i Audi. L’última victòria de Cruz en el Dakar va ser l’any 2020, juntament amb Sainz. En aquesta última edició de la competició, la sort no ha estat del seu costat.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Lucas Cruz ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-lucas-cruz/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Isidre Esteve https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-isidre-esteve/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-isidre-esteve/#respond Sat, 21 Jan 2023 12:01:46 +0000 https://formularapida.net/?p=172408 Isidre Esteve, un pilot que, a més de lluitar dintre i fora de la pista, també es dedica a ajudar a qui ho necessita Isidre Esteve té una carrera esportiva admirable, ja que ha anat guanyant una gran quantitat de títols amb el pas dels anys malgrat les adversitats. Durant els seus primers anys competint, […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Isidre Esteve ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Isidre Esteve, un pilot que, a més de lluitar dintre i fora de la pista, també es dedica a ajudar a qui ho necessita

Isidre Esteve té una carrera esportiva admirable, ja que ha anat guanyant una gran quantitat de títols amb el pas dels anys malgrat les adversitats. Durant els seus primers anys competint, es va centrar en la modalitat d’enduro, però més tard va decidir competir en ral·lis.

Inicis

Durant els seus primers anys de carrera esportiva, Esteve va competir molts anys en la modalitat d’enduro. L’any 1993 es va proclamar subcampió del Món d’enduro, i també va quedar en segon lloc en el campionat europeu. A més, es va convertir en campió d’Espanya en els anys 1992 i 1999.

Ral·lis

Esteve ha participat 13 vegades en el Ral·li Dakar, aconseguint el seu millor resultat durant els anys 2001 i 2005, un quart lloc. No obstant això, l’any 2006 va tenir una intensa lluita amb Marc Coma per obtenir el liderat de la cursa, però quan quedaven quatre dies de competició, va patir una caiguda i es va haver de retirar.

Un any més tard, mentre disputava el Ral·li d’Almeria, va patir una caiguda molt greu, que va fer que hagués d’anar amb cadira de rodes. Tot i això, mai es va rendir i va poder tornar a competir en curses de màxim nivell.

L’any 2009, Esteve va participar per primer cop en la categoria de cotxes del Ral·li Dakar. Juntament amb el seu copilot Eric Auge Medina, va aconseguir finalitzar en la posició número 71.

Uns anys més tard, es va proclamar Campió d’Espanya de Ral·lies Tot Terreny en la categoria de buggys. Esteve va seguir competint en el Dakar, aconseguint finalitzar en la posició número 34 l’any 2017.

Isidre Esteve: "Hace ocho años pensé que no volvía al Dakar" - AS.com
Copyright: Diario As

Aquest any també ha participat, realitzant una gran edició. El pilot català ha finalitzat en la mateixa posició que l’any 2017. No obstant això, si no hagués patit l’avaria durant l’onzena etapa, segur que hauria acabat el ral·li en una millor posició.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Isidre Esteve ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-isidre-esteve/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Gerard Farrés https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-gerard-farres/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-gerard-farres/#respond Sat, 21 Jan 2023 11:57:58 +0000 https://formularapida.net/?p=172448 Gerard Farrés, un pilot català ple de perseverança que es va endinsar dintre del món del motor quan era ben petit Gerard Farrés es va introduir en el món del motor quan només era un nen. Tota la seva vida s’ha dedicat a les motos, en concret a la modalitat d’enduro i ral·li, on destaquen […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Gerard Farrés ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Gerard Farrés, un pilot català ple de perseverança que es va endinsar dintre del món del motor quan era ben petit

Gerard Farrés es va introduir en el món del motor quan només era un nen. Tota la seva vida s’ha dedicat a les motos, en concret a la modalitat d’enduro i ral·li, on destaquen les seves participacions en el Ral·li Dakar.

Inicis

En els seus primers anys, Farrés es va dedicar al món de les bicicletes, en concret a les modalitats de BMX i de trial. No obstant això, l’any 1997, quan encara no tenia vint anys, va ser convocat per participar en el Campionat del Món d’Enduro Junior.

Les primeres victòries del pilot català van tenir lloc durant els Sis Dies Internacionals d’Enduro, proclamant-se campió junior de la competició durant els anys 1998, 1999 i 2000. A més, va guanyar el Campionat del Món d’Enduro sub-23.

L’any 2001 va formar part de l’equip KTM, i va competir en el Mundial d’Enduro. Farrés va seguir uns anys més amb KTM, però l’any 2005 va marxar a l’equip Husqvarna, realitzant grans actuacions.

Ral·li Dakar

L’any 2006 va aconseguir formar part de l’equip Yamaha, obrint-li les portes al Dakar. No obstant això, va patir una greu lesió al genoll, la qual posava en perill la seva participació al Dakar. Finalment, va decidir no operar-se i va disputar el ral·li. Va fer una actuació memorable, finalitzant la competició en la posició número 16 de la classificació general.

El següent any va tornar a KTM, i degut a les lesions, no va tornar a participar en el Dakar fins a l’edició de l’any 2009, on es va proclamar campió en la categoria de motos. De cara al següent Dakar, va decidir unir-se al projecte d’Aprilia, equip que s’estrenava en aquest ral·li. No obstant això, Farrés no va poder finalitzar la cursa.

L’any 2012, un altre cop amb KTM, va aconseguir una meritòria setena plaça en el Dakar, la seva millor posició fins a aquell moment. En les següents edicions de la competició no va aconseguir resultats rellevants, fins a l’any 2015, quan es va unir al projecte d’Himoinsa, sent capaç de finalitzar en vuitena plaça el Dakar de l’any 2016.

Dakar 2016: Hirvonen casi se lleva puesto a Gerard Farrés -- Motos -- Motos -- Autobild.es
Copyright: Autobild

Això no va quedar aquí, ja que l’any següent va acabar tercer en la calssificació general i va aconseguir guanyar l’última etapa, un resultat de somni. A partir de l’any 2019, les seves participacions en aquesta competició van ser amb vehicles de quatre rodes, obtenint resultats impressionants, com la segona plaça en la classificació general en l’edició d’aquell any.

Finalment, Farrés estava lluitant per la victòria durant l’última edició del Dakar, però un error en una peça del seu cotxe va fer que digués adeu a les seves opcions de guanyar.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Gerard Farrés ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-gerard-farres/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Laia Sanz https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-laia-sanz/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-laia-sanz/#respond Thu, 19 Jan 2023 09:30:39 +0000 https://formularapida.net/?p=172357 Laia Sanz, la pilot corberana que ha dedicat tota la seva vida al món del motor, en particular a les motos Aquest any, Laia Sanz ha participat en el Dakar amb l’equip Astara i amb pilots com Carlos Checa. Sanz, des de molt jove, ja es va iniciar en el món del motor, amb un […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Laia Sanz ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Laia Sanz, la pilot corberana que ha dedicat tota la seva vida al món del motor, en particular a les motos

Aquest any, Laia Sanz ha participat en el Dakar amb l’equip Astara i amb pilots com Carlos Checa. Sanz, des de molt jove, ja es va iniciar en el món del motor, amb un nivell molt alt des del primer dia.

Inicis

L’any 1997 va guanyar la seva primera cursa en un campionat masculí, amb una motocicleta 80cc. A més, va participar en una competició femenina per primer cop. Un any més tard, va obtenir la victòria en el Campionat Europeu de Trial Femení.

En aquell moment, Sanz era una noia molt jove, i gràcies a la seva actuació, va cridar l’atenció de la gent.

Debut Internacional

L’any 2000 va guanyar el Campionat Espanyol Cadet, on va ser l’única pilot femenina. Aquell mateix any, va tenir lloc el Campionat Europeu de Trial Femení i el Campionat del Món de Trial Femení, on es va convertir en campiona del món i va quedar en segon lloc en el campionat europeu.

A partir d’aquell moment, va començar a tenir molts èxits. De fet, va ser capaç de guanyar el Campionat del Món de Trial Femení en set edicions de manera consecutiva.

Dakar i enduro 

L’any 2010 va fer el seu debut a enduro, una decisió que també la va ajudar a fer realitat el seu somni de l’infància, participar en el Dakar. Tot i que no experiència el món de l’enduro, va aconseguir acabar en tercera posició en el mundial d’enduro femení.

No gaire després, l’any 2011, aconsegueix participar en una edició del Dakar. Va guanyar el Trofeu Femení i va finalitzar en la posició número 39 en la classificació general. La següent temporada va fer història aconseguint un triplet llegendari. Va revalidar títol al Dakar, a més de guanyar en el mundial de trial i a la modalitat d’enduro. L’any 2013 no va ser gaire diferent, i a més va participar en els X Games.

Laia Sanz reina en el Staples | elmundo.es
Copyright: El Mundo

Durant 2014 va decidir deixar el trial i centrar-se en el Dakar i l’enduro. Aquesta decisió li va permetre seguir obtenint molts èxits en aquestes dues disciplines. Sanz es va seguir superant, ja que un any després va aconseguir acabar el Dakar en novena plaça, assoliment que no ha aconseguit cap altra dona.

Durant els següents anys, Sanz va seguir aconseguint molts èxits, i en aquesta última edició del Dakar ha realitzat una actuació increïble. És cert que va patir un accident que quasi la deixa sense opcions de continuar, però finalment va poder finalitzar la prova de manera molt meritòria.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Laia Sanz ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-laia-sanz/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Carlos Checa https://formularapida.net/coneix-als-pilots-catalans-del-dakar-carlos-checa/ https://formularapida.net/coneix-als-pilots-catalans-del-dakar-carlos-checa/#respond Tue, 17 Jan 2023 23:23:53 +0000 https://formularapida.net/?p=172264 Carlos Checa, qui ha participat en dues edicions del Dakar, ha tingut una carrera esportiva molt interessant, atractiva i completa Carlos Checa ha disputat el Dakar 2023 al costat de Laia Sanz i l’equip Astara. El pilot català, malgrat del pas dels anys, segueix donant el màxim i ampliant la seva trajectòria en el món […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Carlos Checa ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Carlos Checa, qui ha participat en dues edicions del Dakar, ha tingut una carrera esportiva molt interessant, atractiva i completa

Carlos Checa ha disputat el Dakar 2023 al costat de Laia Sanz i l’equip Astara. El pilot català, malgrat del pas dels anys, segueix donant el màxim i ampliant la seva trajectòria en el món del motor.

Inicis

Checa va realitzar el seu debut l’any 1993 en la categoria 125cc, mitjançant una motocicleta Honda. Al següent any, va avançar a la categoria 250cc, on va estar dues temporades. L’any 1995 va arribar a la categoria 500cc, on va competir amb l’equip Sito Pons després de la lesió d’Alberto Puig.

L’any 1998 va ser l’últim amb l’equip Honda Pons, temporada on va aconseguir la seva segona i última victòria. A més, va patir un fort accident al circuit de Donington Park, però es va poder recuperar. De cara a la temporada de 1999, va marxar a l’equip Yamaha, on va estar fins a l’any 2001.

MotoGP

La temporada 2002 va ser un pas molt important en la seva carrera esportiva, ja que va arribar a MotoGP, de la mà de Yamaha. Va estar tres temporades a l’escuderia japonesa, i després va marxar a Ducati.

Amb l’equip italià no li va anar gaire bé, i això va fer que tornés a l’equip Yamaha l’any 2006. Aquella temporada Yamaha va tenir un rendiment molt baix, i Checa va decidir tornar a Honda, on només va estar una temporada.

Carlos Checa "La Honda, pilotada por Marc Márquez, está marcando la diferencia" - Box Repsol
Copyright: Box Repsol
Mundial de Superbikes

Checa va participar en el mundial de Superbikes durant sis temporades, les dues primeres amb Honda i les quatre següents amb Ducati. En general, va realitzar bones temporades, però destaca la de l’any 2011, on va aconseguir un total de 15 victòries, 21 podis, 6 ‘pole positions’ i 10 voltes ràpides.

Aquell any el pilot català es va convertir en campió del món, després de realitzar una temporada increïble.

Dakar

L’any 2022 Checa va decidir participar en el Dakar, tot i que la seva participació va durar molt poc, ja que va patir un accident bastant fort durant la tercera etapa. Els danys que va patir el vehicle van fer impossible la seva continuïtat en la competició.

En canvi, aquest any, ha pogut finalitzar el Dakar després d’una actuació memorable. En l’última etapa va aconseguir finalitzar en dècima posició. A més, en la classificació general va acabar en la posició número 32.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Carlos Checa ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-als-pilots-catalans-del-dakar-carlos-checa/feed/ 0
Nasser Al-Attiyah s’emporta el Dakar 2023 https://formularapida.net/nasser-al-attiyah-semporta-el-dakar-2023/ https://formularapida.net/nasser-al-attiyah-semporta-el-dakar-2023/#respond Sun, 15 Jan 2023 13:04:33 +0000 https://formularapida.net/?p=172073 Nasser Al-Attiyah guanya còmodament i obté el seu cinquè títol, apropant-se a les vuit victòries d’Stéphane Peterhansel Nasser Al-Attiyah ho ha tornat a fer. El pilot de Toyota ha guanyat el Dakar per cinquena vegada. En aquests moments, és el segon pilot amb més victòries en aquesta competició, només superat pel francès Stéphane Peterhansel. Sébastien Loeb […]

L'entrada Nasser Al-Attiyah s’emporta el Dakar 2023 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Nasser Al-Attiyah guanya còmodament i obté el seu cinquè títol, apropant-se a les vuit victòries d’Stéphane Peterhansel

Nasser Al-Attiyah ho ha tornat a fer. El pilot de Toyota ha guanyat el Dakar per cinquena vegada. En aquests moments, és el segon pilot amb més victòries en aquesta competició, només superat pel francès Stéphane Peterhansel.

Sébastien Loeb no ha pogut fer res per arrabassar el títol al qatarià. Al-Attiyah ha finalitzat amb una avantatge de més d’una hora respecte Loeb. Les últimes etapes del pilot francès han estat impressionants, guanyant sis etapes de manera consecutiva. No obstant això, en l’última etapa no ha apretat, ja que la distància era massa gran. El guanyador de l’etapa ha estat Guerlain Chicherit.

Nasser Al Attiyah certifica su quinto Rally Dakar
Copyright: Motorsport
Carlos Checa es llueix

El pilot català no ha deixat de sorprendre. La seva actuació en aquesta edició del Dakar ha estat molt memorable. En l’etapa d’avui, ha aconseguit finalitzar en dècima posició, un resultat espectacular.

Checa ha finalitzat la competició en la posició número 32. Isidre Esteve s’ha quedat molt a prop del pilot català, a 50 minuts aproximadament. Per altra banda, Laia Sanz ha finalitzat la seva aventura pel Dakar en la posició número 65. Finalment, Gerard Farrés ha aconseguit un cinquè lloc en la categoria T4.

Kevin Benavides guanya en motos

El pilot argentí arrencava l’última etapa en segona posició de la general, però ha estat capaç de guanyar-la, emportant-se el Dakar per segon cop. Toby Price ha estat apretant per darrere, però finalment no ha pogut amb l’argentí.

La llàstima va ser la retirada primerenca de Joan Barreda. El pilot català estava realitzant una gran edició, però degut a un accident que va tenir fa unes etapes enrere, va haver d’acomiadar-se del Dakar.

L'entrada Nasser Al-Attiyah s’emporta el Dakar 2023 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/nasser-al-attiyah-semporta-el-dakar-2023/feed/ 0
Sébastien Loeb, operació remuntada https://formularapida.net/sebastien-loeb-operacio-remuntada/ https://formularapida.net/sebastien-loeb-operacio-remuntada/#respond Wed, 11 Jan 2023 21:15:01 +0000 https://formularapida.net/?p=171916 Sébastien Loeb aconsegueix un ‘pòquer’ de victòries en aquest Dakar 2023 i dona una mica d’emoció a la competició Sébastien Loeb ha vençut en la desena etapa del Dakar. El francès ha reaccionat després dels problemes que va patir durant la segona etapa. Avui ha guanyat la tercera etapa de manera consecutiva. Sembla que Loeb […]

L'entrada Sébastien Loeb, operació remuntada ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Sébastien Loeb aconsegueix un ‘pòquer’ de victòries en aquest Dakar 2023 i dona una mica d’emoció a la competició

Sébastien Loeb ha vençut en la desena etapa del Dakar. El francès ha reaccionat després dels problemes que va patir durant la segona etapa. Avui ha guanyat la tercera etapa de manera consecutiva. Sembla que Loeb encara no es dona per vençut.

L’etapa del dia d’avui ha estat més breu de l’habitual. Nasser Al-Attiyah no ha volgut tenir problemes i no ha forçat molt la màquina, exactament igual que en la jornada d’ahir. En aquests moments, Al-Attiyahté un marge de més d’una hora respecte al seu principal perseguidor, el jove Lucas Moraes.

Loeb va a per totes

El pilot de BRX no ha dit l’última paraula en aquesta edició del Dakar. És cert que el seu inici va estar lluny de ser l’ideal, en gran part a la mala sort que va tenir, però està destacant per la seva regularitat, sobretot en les últimes etapes que s’han disputat, on no ha donat opció a ningú.

El francès havia d’obrir pista en el dia d’avui, un moment que sempre és complicat per als pilots. Avui Loeb no ha buscat cap estratègia, ha donat el millor de si mateix i ha seguit endavant.

La llàstima ha estat que només ha pogut retallar cinc minuts aproximadament a Moraes, gràcies, en gran part, a què el pilot brasiler s’ha trobat malament en els últims instants d’etapa.

Por qué el Dakar le da la espalda a Sebastian Loeb, uno de los más grandes de la historia
Copyright: El Confidencial
Recta final

En aquests moments només falten quatre etapes per finalitzar aquesta edició del Dakar. Loeb ha de seguir pilotant a aquest nivell i esperar que els seus rivals tinguin un problema suficientment greu com per a retallar tant temps. És molt complicat, però no impossible. Aquesta és una de les lliçons que ens ha donat la competició.

L'entrada Sébastien Loeb, operació remuntada ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/sebastien-loeb-operacio-remuntada/feed/ 0
Dakar 2023: Els pilots catalans que han participat en moto i quad https://formularapida.net/dakar-2023-els-pilots-catalans-que-han-participat-en-moto-i-quad/ https://formularapida.net/dakar-2023-els-pilots-catalans-que-han-participat-en-moto-i-quad/#respond Wed, 11 Jan 2023 15:44:59 +0000 https://formularapida.net/?p=171907 A falta de quatre etapes per a conèixer els guanyadors de les diferents categories del Dakar, repassem les posicions actuals dels pilots catalans que participen en moto i quad Queden molt pocs dies per a que el Ral·li Dakar 2023, celebrat a l’Aràbia Saudita, arribi a la seva etapa final. L’esdeveniment té lloc entre els […]

L'entrada Dakar 2023: Els pilots catalans que han participat en moto i quad ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
A falta de quatre etapes per a conèixer els guanyadors de les diferents categories del Dakar, repassem les posicions actuals dels pilots catalans que participen en moto i quad

Queden molt pocs dies per a que el Ral·li Dakar 2023, celebrat a l’Aràbia Saudita, arribi a la seva etapa final. L’esdeveniment té lloc entre els dies 31 de desembre de 2022 i el 15 de gener de 2023, i per això ja queda molt poc per a conèixer tots els guanyadors. En la 45a edició del Dakar, organitzat per l’empresa francesa Amaury Sport Organisation, hi ha una elevada participació de pilots catalans, tant a les categories de cotxes, com a les de camions, com a la de Side by Side i a les de quads i motos. Farem un repàs sobre els pilots catalans a una de les competicions més exigents al món del motor, i ho farem sobre les últimes dues categories mencionades, quads i motos.

PILOTS CATALANS EN MOTOS AL DAKAR 2023

JOAN PEDRERO

Pedrero és un pilot de motociclisme català, de fet, un dels millors que tenim a casa nostra. Nascut a Canet de Mar, ha destacat en competicions internacionals d’enduro fins al 2007. L’any 2009, va passar-se als raids, sent un dels principals protagonistes del Ral·li Dakar a Espanya, i sobretot, Catalunya. Durant el Dakar 2011 va fer una gran actuació, treballant al costat de Marc Coma, i va aconseguir acabar en cinquè lloc de la general. Tot això, dos anys després de la seva primera vegada a la competició. A la següent edició del ral·li va haver de retirar-se per una ruptura de motor mentre estava en la setena posició a la general, però a l’any següent, l’any 2013, va tornar a acabar el cinquè, fent podi en cinc etapes, i convertint-se en el millor català classificat. En les dues últimes ocasions que hi ha participat, ha acabat quinzè (2021) i setzè (2020). Cal destacar que en totes les edicions ha participat sobre les dues rodes.

Aquest any, Pedrero ha corregut el ral·li de la mà de SHAD, la marca espanyola especialitzada en solucions de transport d’equipatge per a la motocicleta, amb una KTM, model 450. El català s’està movent entre la posició 20 i 21 a la general en les últimes set etapes, i en l’etapa d’avui, dimecres, ha acabat 28è. Haurem d’esperar per a conèixer com acabarà la seva participació al Dakar 2023.

Joan Pedrero al Dakar 2023 / Instagram: joanpedrero
Joan Pedrero al Dakar 2023 / Instagram: joanpedrero

PEP MAS

Josep María Mas és un dels altres pilots que se sumen a la llista de catalans al ral·li. El pilot, instal·lat a Martorell, s’ha enfrontat aquest 2023 a la seva tercera participació al Dakar amb moto. Competir en aquest ral·li era una cosa que anhelava des de petit, tal com explica a una entrevista per al Dakar. Finalment, va aconseguir el seu somni de debutar a una de les proves més dures del món del motor l’any 2019, però en l’etapa 5 va sofrir un problema mecànic i va haver d’abandonar. Va tornar l’any 2020 per a acabar la feina que va iniciar l’any anterior. Llavors, va optar per no arriscar per a assolir l’objectiu principal: acabar-lo. Finalment, ho va aconseguir, acabant en la posició 69. Per culpa de la pandèmia, l’any 2021 no va acudir al Dakar, però va estar treballant per al 2022. Al final, va haver de posposar el seu retorn fins a aquest 2023. Aquest any, ha competit amb una Husqvarna, de la mà de l’equip FAE PEDREGA TEAM 77.

En Pep afrontava el Dakar 2023 amb ganes de poder gaudir i d’arriscar una mica més per a pujar llocs en la general. Finalment, no ha pogut ser, ja que va abandonar durant la tercera etapa, moment en el qual anava 83è en la general. Aquest any no ha pogut complir el seu objectiu, però segur que tornarà amb més forces.

Pep Mas al Dakar 2023 / Instagram: pepmas77
Pep Mas al ral·li / Instagram: pepmas77

CÉSAR ROJO

César Rojo la passió pel motor li ve de família. El seu pare, també anomenat César Rojo, va competir amb moto de trial i va ser el que li va passar el testimoni com a director general de KTM Espanya a Marc Coma. És per aquest vincle tan especial amb el motor, que a César sempre li va cridar l’atenció el Dakar. Era el seu gran somni. Abans, es va dedicar a la bici de descens de 1996 al 2001, modalitat en la qual es va coronar 3 vegades campió d’Espanya i va acabar en diverses ocasions en el Top-10 de la Copa del Món. Ara, anys més tard, continua involucrat a les seves dues passions amb la seva empresa, en la qual s’encarrega de l’enginyeria de motos de carretera de KTM i de bicicletes. El jove va debutar en curses a l’Abu Dhabi Desert Challenge i el Ral·li del Marroc per a posar en pràctica tot l’après en moto. En la cita marroquina va acabar entre el Top-15 de Ral·li 2, un resultat que l’omple d’il·lusió. No obstant això, el seu primer Dakar en moto ha estat complicat, ja que va haver d’abandonar durant la primera etapa.

César Rojo durant la competició / Instagram: cesarrojo
César Rojo durant la competició / Instagram: cesarrojo

PILOTS CATALANS EN QUAD AL DAKAR 2023

DANI VILÀ

Poder seria més convenient dir “pilot”, ja que només en tenim un. Vilà, originari de Capellades, és un dels dos únics pilots espanyols que participen en el ral·li en quad, juntament amb el eivissenc Toni Vingut. Per tant, és també l’únic català en aquest 2023. La seva afició pels quads li ve del seu pare, tal com ell mateix explica en una entrevista per al Dakar. Daniel és pilot professional de Quad Cross des que en 2015, i les seves victòries van passar a ser el seu únic ingrés. El pilot català fa anys que treballa en el Dakar, una cosa que no considera un somni, sinó un objectiu. No va poder acudir al Dakar abans per falta de pressupost i es va apuntar al Ral·li del Marroc de 2022, per a aconseguir el pas a Dakar 2024, però encara necessitava suports. Després del seu retorn de Marroc, es va emportar la sorpresa de la seva vida: A dos mesos de la prova, sense esperar-ho, Motul li va cridar per a oferir-li el suport que li faltava. No obstant això, ho feien en l’Original by Motul, sense assistència. Vila va acceptar sense pensar-ho amb la finalitat d’aprendre al màxim per a tornar en les pròximes edicions, per a buscar un gran resultat.

Dani Vilà, al Dakar amb el seu quad Yamaha
Dani Vilà, al Dakar amb el seu quad Yamaha / KANBUS

En aquest Dakar, s’ha convertit en el primer espanyol a competir en quad en Original by Motul, sense assistència, havent d’arreglar el seu vehicle amb les seves pròpies mans dia rere dia quan arribava al vivac. No ha disposat de cap comoditat, ni equip, ni assistència mecànica, ni massatgista… res. Si ja és dur aguantar una etapa de 600 km, en el vehicle que sigui, s’ha de multiplicar per totes les etapes. Tot un campió que va haver de retirar-se en l’etapa 9, després que el cap de setmana trenqués el seu vehicle i el camió de rescat de l’organització no trobés el quad i trigués tres dies a retornar-l’hi. Aquesta incidència va acabar amb qualsevol possibilitat de Vilà per reenganxar-se a la cursa. Segur que l’aprenentatge li anirà genial de cara altres edicions.

L'entrada Dakar 2023: Els pilots catalans que han participat en moto i quad ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/dakar-2023-els-pilots-catalans-que-han-participat-en-moto-i-quad/feed/ 0
Sébastien Loeb fa màgia sobre l’asfalt https://formularapida.net/sebastien-loeb-fa-magia-sobre-lasfalt/ https://formularapida.net/sebastien-loeb-fa-magia-sobre-lasfalt/#respond Tue, 10 Jan 2023 15:59:38 +0000 https://formularapida.net/?p=171845 Sébastien Loeb s’ha inventat una situació estratègica inimaginable per poder guanyar la novena etapa de manera brillant El Dakar 2023 no para de deixar-nos moments impactants. Avui, en la novena etapa, hem pogut viure uns quants, amb el protagonisme de Sébastien Loeb. En primer lloc, Loeb s’ha emportat la victòria de manera magnífica. Al francès de BRX li tocava […]

L'entrada Sébastien Loeb fa màgia sobre l’asfalt ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Sébastien Loeb s’ha inventat una situació estratègica inimaginable per poder guanyar la novena etapa de manera brillant

El Dakar 2023 no para de deixar-nos moments impactants. Avui, en la novena etapa, hem pogut viure uns quants, amb el protagonisme de Sébastien Loeb.

En primer lloc, Loeb s’ha emportat la victòria de manera magnífica. Al francès de BRX li tocava obrir la pista, situació molt complicada de gestionar. Degut a això, ha arribat 13 minuts tard a la zona de control prèvia a la sortida. Això ha provocat que Loeb rebés una sanció d’aproximadament dos minuts.

Gràcies a la penalització, el pilot francès ha començat l’etapa amb quatre cotxes al davant, tenint una millor estratègia i així poder guanyar l’etapa, que és el que finalment ha fet.

Per altra banda, Carlos Sainz i Lucas Cruz han patit un fort accident als sis kilòmetres de començar. Sainz ha reportat problemes físics a la seva esquena. Degut a això, ha anat en helicòpter a un hospital, però ha decidit fer mitja volta i reparar el cotxe. Tot i això, no han seguit endavant, i en la jornada de demà intentaran continuar la seva travessa.

Dakar 2023 | Sainz y Barreda sufren un accidente en la etapa 9
Copyright: RTVE.es

Nasser Al-Attiyah s’ha pres amb calma aquesta novena etapa. El pilot qatarià no ha forçat gaire i s’ha quedat fora de les tres primeres posicions. Això està justificat, ja que manté una avantatge d’una hora respecte a Lucas Moraes.

Loeb retalla temps als seus rivals directes gràcies a les bones etapes que està fent últimament. Cal dir que encara segueix molt lluny de Moraes i Al-Attiyah.

Etapa amarga pels pilots catalans

Joan Barreda, que estava competint a un gran nivell durant tot el Dakar, es retira de la competició després de patir un accident en el dia d’avui. En el kilòmetre 16 d’aquesta etapa ha tingut una forta caiguda i ha estat enviat a l’hospital de Riyadh.

Barreda, al ser evacuado.
Copyright: Marca

No obstant això, no ha estat un dia del tot dolent per als pilots catalans. Carlos Checa ha aconseguit quedar-se a un minut aproximadament dels 15 millors, i Laia Sanz i Isidre Esteve han finalitzat la jornada dintre dels 20 millors pilots.

Checa ha comentat que ha rebut un impacte i que ha arribat a perdre la respiració. Finalment, s’ha pogut recuperar i seguir endavant. Per altra banda, Sanz ha arrencat molt bé l’etapa, però uns problemes de visibilitat degut a la pèrdua del seu parabrisa han fet que acabi en dinovena posició.

També cal remarcar que Esteve ha realitzat la seva millor etapa durant aquest Dakar.

Un mecànic de l’equip català FN Speed pateix un accident

Durant la jornada d’ahir, que no hi havia competició, un mecànic de l’equip FN Speed va quedar ferit amb diverses fractures provant el cotxe.

A més, el cotxe de l’equip es va quedar “fora de combat” degut al seu estat, ja que la norma de la competició no deixa que el vehicle pugui tornar a competir.

L'entrada Sébastien Loeb fa màgia sobre l’asfalt ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/sebastien-loeb-fa-magia-sobre-lasfalt/feed/ 0
Luciano Benavides guanya i Joan Barreda acaba a l’hospital https://formularapida.net/luciano-benavides-guanya-i-joan-barreda-acaba-a-lhospital/ https://formularapida.net/luciano-benavides-guanya-i-joan-barreda-acaba-a-lhospital/#respond Tue, 10 Jan 2023 09:56:51 +0000 https://formularapida.net/?p=171824 Luciano Benavides ha aconseguit la seva segona victòria en la novena etapa del Ral·li Dakar 2023 per davant Toby Price. Joan Barreda ha acabat a l’hospital i Tosha Schareina ha estat el millor pilot espanyol. Els últims quilòmetres han estat ràpids, i molt, encara que amb la sensació que qualsevol error et podria fer quedar […]

L'entrada Luciano Benavides guanya i Joan Barreda acaba a l’hospital ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Luciano Benavides ha aconseguit la seva segona victòria en la novena etapa del Ral·li Dakar 2023 per davant Toby Price. Joan Barreda ha acabat a l’hospital i Tosha Schareina ha estat el millor pilot espanyol. Els últims quilòmetres han estat ràpids, i molt, encara que amb la sensació que qualsevol error et podria fer quedar fora de la cursa.

L'entrada Luciano Benavides guanya i Joan Barreda acaba a l’hospital ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/luciano-benavides-guanya-i-joan-barreda-acaba-a-lhospital/feed/ 0
Carlos Sainz torna al Dakar https://formularapida.net/carlos-sainz-torna-al-dakar/ https://formularapida.net/carlos-sainz-torna-al-dakar/#respond Tue, 10 Jan 2023 09:29:52 +0000 https://formularapida.net/?p=171821 Carlos Sainz ha estat evacuat en helicòpter a l’hospital després d’un fort accident però ha donat la volta per a intentar continuar al Ral·li Dakar 2023. El pilot madrileny ha estat evacuat en helicòpter a un dels hospitals de la capital de l’Aràbia Saudita per a sotmetre’s a una revisió mèdica després de dolors toràcics […]

L'entrada Carlos Sainz torna al Dakar ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Carlos Sainz ha estat evacuat en helicòpter a l’hospital després d’un fort accident però ha donat la volta per a intentar continuar al Ral·li Dakar 2023. El pilot madrileny ha estat evacuat en helicòpter a un dels hospitals de la capital de l’Aràbia Saudita per a sotmetre’s a una revisió mèdica després de dolors toràcics a la part dreta.

Ara, caldrà esperar a conèixer si els espanyols podran reprendre la marxa per a acabar la novena especial a Haradh i seguir en la competició, i així no sumar el que hauria estat la seva setena retirada des de la seva estrena al Dakar l’any 2006.

L'entrada Carlos Sainz torna al Dakar ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/carlos-sainz-torna-al-dakar/feed/ 0
Analitzem la vuitena etapa del Dakar https://formularapida.net/analitzem-la-vuitena-etapa-del-dakar/ https://formularapida.net/analitzem-la-vuitena-etapa-del-dakar/#respond Sun, 08 Jan 2023 22:10:35 +0000 https://formularapida.net/?p=171726 Sébastien Loeb ha aconseguit la victòria en el dia d’avui i d’aquesta manera retalla algo de temps a Nasser Al-Attiyah Sébastien Loeb s’ha emportat la victòria en la vuitena etapa del Dakar, això sí, amb certa polèmica. Carlos Sainz i Lucas Cruz, que estaven liderant l’etapa, han estat penalitzats amb cinc minuts degut a un […]

L'entrada Analitzem la vuitena etapa del Dakar ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Sébastien Loeb ha aconseguit la victòria en el dia d’avui i d’aquesta manera retalla algo de temps a Nasser Al-Attiyah

Sébastien Loeb s’ha emportat la victòria en la vuitena etapa del Dakar, això sí, amb certa polèmica. Carlos Sainz i Lucas Cruz, que estaven liderant l’etapa, han estat penalitzats amb cinc minuts degut a un excés de velocitat. Per tant, tot i ser els més ràpids, la victòria ha estat pel francès.

Ha estat una etapa tranquil·la, sense incidents, res a veure amb les dels anteriors dies. Loeb ha estat l’únic que ha pogut mantenir el ritme de Sainz. De fet, hauria pogut guanyar l’etapa sense tenir en compte la sanció als espanyols si no hagués estat per una punxada.

D’aquesta manera, gràcies a la sanció que han rebut Sainz i Cruz, Al-Attiyah ha pogut finalitzar la jornada en segon lloc, a només dos minuts i onze segons del pilot francès. Degut a les complicades condicions que hi ha hagut a l’inici de l’etapa, el pilot qatarià ha anat més amb compte. Ha estat al final de l’etapa quan ha pogut accelerar el ritme i recuperar temps.

Finalment, Sainz ha quedat en tercer lloc, molt lluny dels líders en la classificació general. Per altra banda, Laia Sanz ha finalitzat l’etapa en la posició número 23. En la general, tot continua igual. Al-Attiyah és líder amb comoditat, ja que té a Henk Lategan i Bred Cummings a aproximadament una hora i mitja de distància.

Dakar 2023, etapa 8: resumen, tiempos y clasificaciones
Copyright: RTVE.es
Joan Barreda pateix

No ha estat una etapa fàcil per al pilot valencià. Tot i això, ha aconseguit retallar temps a Skyler Howes i Toby Price. No obstant això, ha perdut temps respecte a Mason Klein. Finalment, Barreda ha finalitzat la vuitena etapa en catorzena posició. En la classificació general està vuitè, a set minuts aproximadament del líder Howes.

L'entrada Analitzem la vuitena etapa del Dakar ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/analitzem-la-vuitena-etapa-del-dakar/feed/ 0