Rallycross | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/ral·li/rallycross/ FormulaRapida.net is a website that inform about Motorsport in Catalan, Spanish, English and French. Tue, 31 Oct 2023 08:38:54 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://formularapida.net/wp-content/uploads/2019/05/cropped-fr-twt-400x400-blue-32x32.jpg Rallycross | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/ral·li/rallycross/ 32 32 PRIMERA VICTÒRIA A ESPANYA DEL CAMPIÓ FINLANDÈS MIKKO HEIKKILÄ https://formularapida.net/primera-victoria-a-espanya-del-campio-finlandes-mikko-heikkila/ https://formularapida.net/primera-victoria-a-espanya-del-campio-finlandes-mikko-heikkila/#respond Tue, 31 Oct 2023 08:38:54 +0000 https://formularapida.net/?p=187636 La segona participació en la CERT – Rallycar (Copa d’Espanya de Rallyes de Terra) per part de Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri s’ha traduït en victòria. Els campions finlandesos del 2022 s’han proclamat vencedors de l’IX Rallye Ciutat de Granada, on han repetit la participació que van dur a terme l’any passat, així mateix amb […]

L'entrada PRIMERA VICTÒRIA A ESPANYA DEL CAMPIÓ FINLANDÈS MIKKO HEIKKILÄ ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La segona participació en la CERT – Rallycar (Copa d’Espanya de Rallyes de Terra) per part de Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri s’ha traduït en victòria. Els campions finlandesos del 2022 s’han proclamat vencedors de l’IX Rallye Ciutat de Granada, on han repetit la participació que van dur a terme l’any passat, així mateix amb un Skoda Fabia R5.

El pentacampeón nacional d’aquesta especialitat, Xevi Pons, ha tornat a la competició acompanyat per Adrián Pérez, a lloms del nou Skoda Fabia RS Rally2 alineat per l’equip que gestiona ell mateix, Mapo Motorsport. Encara que han arribat a liderar la primera secció, disputant la victòria des de l’inici, el pilot català i el navegant asturià han ocupat finalment la segona plaça, per davant dels mundialistes noruecs Ole Christian Veiby / Jorn Norum.

Els dakarianos Nani Roma / Álex Haro, vencedors de la prova granadina l’any passat, han ocupat aquesta vegada el quart lloc, seguits pel Skoda Fabia R5 de Xavier Vidales / Jordi Hereu, que es consoliden al capdavant de la CERT – Rallycar (Copa d’Espanya de Rallyes de Terra).

Gil Membrado / Manel Muñoz s’han adjudicat el triomf del Trofeu 2RM en aquesta penúltima cita de la temporada.

Juan Escalona / Alicia Rodríguez han estat els guanyadors de la Copa Kobe Motor.

IX RALLYE CIUTAT DE MAGRANA. Final:
1r- Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri (Skoda Fabia R5), 1.01:39.9
2n- Xevi Pons / Adrián Pérez (Skoda Fabia RS Rally2), a 42.2
3r- Ole Christian Veiby / Jorn Norum (Skoda Fabia R5), a 1.00.5
4t- Nani Roma / Álex Haro (Ford Festa R5 MkII), a 2.18.9
5è- Xavier Vidales / Jordi Hereu (Skoda Fabia R5), a 2.23.5

CLASSIFICACIÓ CERT – RALLYCAR 2023:
1r- Xavier Vidales, 144 punts
2n- José Antonio Suárez, 100 punts
3r- Juan Carlos Quintana, 99 punts
4t- Joan Vinyes, 97 punts
5è- Daniel Alonso, 92 punts

CALENDARI CERT – RALLYCAR 2023:
10 Rallye dona Auga (24 i 25 de març)
XII Rallye Terres Altes de Lorca (14 i 15 d’abril)
3 Rallye Regne de Lleó (2 i 3 de juny)
60 Rallye Blendio Princesa d’Astúries [1a Etapa] (7 i 8 de setembre)
4 ACtronics Rallye Terra de Madrid (6 i 7 d’octubre)
IX Rallye Ciutat de Granada (27 i 28 d’octubre)
X Rallye Ciutat de Pozoblanco (17 i 18 de novembre)

L'entrada PRIMERA VICTÒRIA A ESPANYA DEL CAMPIÓ FINLANDÈS MIKKO HEIKKILÄ ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/primera-victoria-a-espanya-del-campio-finlandes-mikko-heikkila/feed/ 0
L’andorrà Raül Farré arriba a la final del RX2e a Catalunya https://formularapida.net/landorra-raul-farre-arriba-final-rx2e-catalunya/ https://formularapida.net/landorra-raul-farre-arriba-final-rx2e-catalunya/#respond Sun, 30 Oct 2022 20:51:13 +0000 https://formularapida.net/?p=169061 L’andorrà Raül Farré ha estat el millor pilot dels països catalans en la categoria RX2e aquest cap de setmana durant el CatalunyaRX. Ferré ha arribat a la final, superant a noms il·lustres com Laia Sanz, Carlos Checa o Nick Heidfeld. Isak Sjökvist venç i Viktor Vranckx es proclama campió de l’RX2e   El germà petit […]

L'entrada L’andorrà Raül Farré arriba a la final del RX2e a Catalunya ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
L’andorrà Raül Farré ha estat el millor pilot dels països catalans en la categoria RX2e aquest cap de setmana durant el CatalunyaRX. Ferré ha arribat a la final, superant a noms il·lustres com Laia Sanz, Carlos Checa o Nick Heidfeld.

Isak Sjökvist venç i Viktor Vranckx es proclama campió de l’RX2e

 

Viktor Vranckx
Copyright: Sergi Campdelacreu / FormulaRapida.net

El germà petit del World RX, l’RX2e, ha viscut avui també una jornada d’emocions fortes. El suec Viktor Vranckx s’ha servit de la seva segona posició per a segellar el títol de campió de 2022. En la final, així i tot, Isak Sjökvist, ha completat una cursa sense errors, veient-se recompensat amb la primera posició. Amb Vranckx en la segona plaça, Nils Andersson ha trobat el seu lloc després del suec i el belga.Molt a prop del podi ha quedat Pablo Suárez. El canari ha tingut la seva particular lluita amb l’andorrà Raül Farré, el cinquè classificat. Raül Farré, veia amb nervis com el seu equip treballava sense descans per a poder tenir el cotxe apunt.

Sanció per Pepe Arqué, final per Raül Farré

Aquest altercat ha involucrat també a Pepe Arqué. El català, es quedava fora de la final per culpa d’una sanció de 5 segons per un toc a la seva semifinal. Patrick O’Donovan també impactava amb Pepe Arqué. El britànic, rebia també 10 segons de sanció. Tots dos quedaven automàticament fora de la gran final, i permetia a Raül Farré entrar en aquesta.Tampoc han pogut prendre part en aquesta última batalla les estrelles convidades del cap de setmana, els catalans Laia Sanz i Carlos Checa i l’alemany Nick Heidfeld. Els tres compten amb menys experiència que els seus rivals i això els ha impedit mantenir el mateix ritme, encara que han completat un excel·lent cap de setmana i han delectat als assistents.

L'entrada L’andorrà Raül Farré arriba a la final del RX2e a Catalunya ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/landorra-raul-farre-arriba-final-rx2e-catalunya/feed/ 0
Johan Kristoffersson es proclama campió a Catalunya https://formularapida.net/johan-kristoffersson-proclama-campio-catalunya/ https://formularapida.net/johan-kristoffersson-proclama-campio-catalunya/#respond Sun, 30 Oct 2022 20:22:50 +0000 https://formularapida.net/?p=169056 Johan Kristoffersson s’ha proclamat campió del món de ral·li-cross en la vuitena edició del CatalunyaRX.  Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló). El Circuit de Barcelona-Catalunya ha celebrat amb gran èxit dos esdeveniments en un mateix cap de setmana. Tots dos enfocats a la mobilitat sostenible i a l’electrificació del món del motor. D’una banda, una edició més del CatalunyaRX. […]

L'entrada Johan Kristoffersson es proclama campió a Catalunya ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Johan Kristoffersson s’ha proclamat campió del món de ral·li-cross en la vuitena edició del CatalunyaRX. 

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló). El Circuit de Barcelona-Catalunya ha celebrat amb gran èxit dos esdeveniments en un mateix cap de setmana. Tots dos enfocats a la mobilitat sostenible i a l’electrificació del món del motor. D’una banda, una edició més del CatalunyaRX. La primera en la qual el Campionat del Món FIA de Rallycross completava una prova 100% elèctrica. I, per l’altra, la primera edició de l’e-Mobility Experience. Un total de 15.173 aficionats han assistit durant el cap de setmana, a ambdós esdeveniments.

Johan Kristoffersson, el pilot amb més èxit del World RX

Johan Kristoffersson ha sumat avui el seu cinquè títol del Campionat del Món FIA de Rallycross. Ho ha fet sumant la setena victòria de l’any; ningú ostenta més títols que ell. A més, s’ha convertit en el primer campió de l’era elèctrica del World RX.Per part seva, el que arribava líder del certamen ha fet tot el possible. Johan Kristoffersson necessitava guanyar avui, i ho ha fet.El seu rival en el campionat, Kevin Hansen ha patit alguns problemes en la tanda de Progression. El suec feia una virolla i quedava lluny dels seus rivals. A més a més, a la semifinal vivia un altre toc que l’impedia classificar-se per la final. Obrint la porta totalment al títol de Johan Kristoffersson.Timmy Hansen, per contra, s’ha rescabalat completament al Circuit de Barcelona-Catalunya. Després de la victòria d’ahir, avui ha sumat una segona posició. Ole Christian Veiby ha copat ha copat el podi de la segona final del World RX en territori català.Destacar també el paper de Klara Andersson i Niclas Grönholm, els altres dos participants en la final.Amb aquests resultats, el Campionat del Món FIA de Rallycross ha completat la seva vuitena edició del CatalunyaRX.

L'entrada Johan Kristoffersson es proclama campió a Catalunya ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/johan-kristoffersson-proclama-campio-catalunya/feed/ 0
Timmy Hansen per davant al CatalunyaRX https://formularapida.net/timmy-hansen-davant-catalunyarx/ https://formularapida.net/timmy-hansen-davant-catalunyarx/#respond Sat, 29 Oct 2022 17:50:09 +0000 https://formularapida.net/?p=169015 Timmy Hansen ha sortit victoriós de la primera final del cap de setmana del CatalunyaRX. La final ha estat marcada pel toc entre els candidats a la corona, Johan Kristoffersson i Kevin Hansen.Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló). – Jornada de dissabte emocionant a Catalunya on s’ha imposat Timmy Hansen. Timmy ha donat la sorpresa als principals […]

L'entrada Timmy Hansen per davant al CatalunyaRX ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Timmy Hansen ha sortit victoriós de la primera final del cap de setmana del CatalunyaRX. La final ha estat marcada pel toc entre els candidats a la corona, Johan Kristoffersson i Kevin Hansen.Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló). – Jornada de dissabte emocionant a Catalunya on s’ha imposat Timmy Hansen. Timmy ha donat la sorpresa als principals rivals pel títol, Kevin Hansen i Johan Kristoffersson.El quatre vegades campió del món de RX era dels favorits per la victòria. El suec era el més ràpid dels lliures i de la Superpole. A més a més, d’aconseguir la primera posició després de les heat, i de la Progression Race.

Final amb polèmica

A la final, la sortida ha estat un moment decisiu. Johan Kristoffersson ha arribat al primer gir emportant-se per davant al seu contrincant Kevin Hansen. Tots dos s’anaven a la grava.Després d’aquest altercat, Niclas Grönholm (Construction Equipment Dealer Team) prenia la directa i es col·locava en la posició d’honor, amb Gustav Bergstöm (Gustav Bergström) perseguint-lo en la segona posició i Timmy Hansen en la tercera. L’estratègia de la Joker Lap ha estat clau per a desencallar la resolució de les posicions de podi, atès que Grönholm s’ha esperat fins a l’última volta per a realitzar aquest pas més llarg per un dels revolts. Timmy Hansen, que ja havia fet la Joker Lap, s’ha posat en aquest precís moment primer, amb Grönholm enganxat a ell.Aquest canvi de posició s’ha produït a pocs metres de la línia de meta, el que ha provocat que tots dos pilots consagressin aquestes places. Gustav Bergstöm s’ha conformat amb una tercera plaça més que merescuda. Els eterns rivals, Johan Kristoffersson i Kevin Hansen, han estat quart i cinquè respectivament. Amb aquest resultat, Kristoffersson no ha pogut segellar encara el seu cinquè títol mundial, però la celebració podria arribar demà al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Primeres sessions per a l’RX2e

A diferència del World RX, la categoria RX2e no disputa una doble final a Barcelona. Per aquest motiu, els seus participants avui han dut a terme unes primeres sessions d’escalfament. Al Heat 1, ha estat Nils Andersson el més ràpid, sumant un temps de 4:21.727, amb Isak Sjökvist segon i Patrick O’Donovan tercer. En la segona tanda, ha estat Isak Sjökvist el més avantatjat, seguit d’Andersson i Viktor Vranckx.Els participants de casa, per part seva, han tingut llums i ombres. Pepe Arqué ha obtingut el millor temps d’entre tots ells, amb una doble cinquena plaça. Pablo Suárez, que ha estat sisè al Heat 1, no ha pogut acabar al Heat 2, tanda en la qual ha perdut un pneumàtic a causa del contacte amb els seus rivals. Carlos Checa també ha calcat els seus resultats en totes dues tandes, signant el vuitè millor temps. Laia Sanz ha estat la pitjor parada de tots i ha hagut de fer front a una virolla en la primera tanda i alguns problemes amb el seu RX2e en la segona.

El president de la Generalitat inaugura l’e-Mobility Experience

Per a més informació, accedeix al article: El president de la Generalitat inaugura l’e-Mobility Experience (formularapida.net)

Accés als esdeveniments

Els assistents poden accedir per la porta 3 a partir de les 9.30. Per a estacionar, ho poden fer al pàrquing IN6. Les tribunes B, C i G són obertes per a seguir l’activitat a pista. L’horari de la fira és de 10 a 18 h durant tot el cap de setmana.

L'entrada Timmy Hansen per davant al CatalunyaRX ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/timmy-hansen-davant-catalunyarx/feed/ 0
El president de la Generalitat inaugura l’e-Mobility Experience https://formularapida.net/president-generalitat-inaugura-mobility-experience/ https://formularapida.net/president-generalitat-inaugura-mobility-experience/#respond Sat, 29 Oct 2022 13:28:04 +0000 https://formularapida.net/?p=169005 Pere Aragonès ha donat la benvinguda als assistents del e-Mobility Experience. Ho ha fet acompanyat del conseller d’Empresa i Treball i president del Circuit, Roger Torrent i Ramió, entre altres autoritats.Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- La primera edició de l’e-Mobility Experience s’ha posat en marxa avui al Circuit de Barcelona-Catalunya. Ho ha fet en el marc […]

L'entrada El president de la Generalitat inaugura l’e-Mobility Experience ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Pere Aragonès ha donat la benvinguda als assistents del e-Mobility Experience. Ho ha fet acompanyat del conseller d’Empresa i Treball i president del Circuit, Roger Torrent i Ramió, entre altres autoritats.Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- La primera edició de l’e-Mobility Experience s’ha posat en marxa avui al Circuit de Barcelona-Catalunya. Ho ha fet en el marc de la vuitena edició del CatalunyaRX (la primera 100% elèctrica).En ple epicentre del pàdoc, la fira ha estat inaugurada pel president de la Generalitat de Catalunya. Pere Aragonès, ho ha fet juntament amb el president del Circuit, Roger Torrent i l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez.

Els han acompanyat la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura; el president del RACC, Josep Mateu i Negre; el director general del Circuit, Josep Lluís Santamaría i Romero; i el secretari general d’Empresa i Treball, Oriol Sagrera i Saula, entre altres autoritats.El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha afirmat que:

“la fira e-Mobility és un aparador del potencial de la indústria de l’automoció de Catalunya”, un sector  “molt arrelat, que ha configurat el nostre model industrial” i que “ara té un repte importantíssim que és fer aquesta transició cap a l’electrificació i, per tant, ser la protagonista de la descarbonització del sector”.

Roger Torrent, President del Circuit de Barcelona-Catalunya:

“Hem excel·lit en l’organització de les competicions més importants del món del motor, però hem d’anar més enllà”. “Des del punt de vista de la sostenibilitat i la transició verda; de la generació de més activitat oberta a la ciutadania; i finalment, de vinculació a la indústria de l’automoció de Catalunya, que és una peça irrenunciable pel nostre país”. “Aquests tres elements es donen a l’e-Mobility Experience i, per tant, és una gran demostració del que volem els propers anys al Circuit”.

L’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, ha sumat en aquesta mateixa direcció:

“Ningú posa en dubte que el Circuit és la seu natural de les grans competicions de motor al nostre país. Ara també volem ser referència en la nova mobilitat, la qual s’està transformant, incorporant nous actors. El municipi de Montmeló, localitat que acull el Circuit, sempre col·laborarà per a complir amb aquesta missió”

Què és l’e-Mobility Experience

L’e-Mobility Experience és la fira de mobilitat elèctrica que pretén ser un referent en el sud d’Europa. Les marques que hi participen compten amb zones de proves i d’exposició de vehicles al pàdoc del Circuit. Els assistents poden visitar les novetats de BTECH, CUPRA, Ecobike, Grup Mow, Hispano Suiza, Maquina Motors, Nissan, Renault, Silence, Spinta bikes, Toyota, Tesla, Urbing, RACC, Lexus, Floox, Circutor, NIU, Seat Mo, Iberdrola, Etwow i QEV Technologies. La fira compta també amb una gran zona gastronòmica, amb espai de pícnic i múltiples food trucks, així com amb música en directe. També una gran varietat d’activitats lúdiques i educatives per als més petits.

Accés als esdeveniments

Els assistents poden accedir per la porta 3 a partir de les 9.30 h tant el dissabte com el diumenge. Tenen a la seva disposició el pàrquing IN6 per a estacionar. L’horari de la fira és de 10 a 18 h durant tot el cap de setmana.

L'entrada El president de la Generalitat inaugura l’e-Mobility Experience ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/president-generalitat-inaugura-mobility-experience/feed/ 0
El Catalunya RX 2020 se celebrarà el 17 i 18 d’octubre https://formularapida.net/el-catalunya-rx-2020-se-celebrara-el-17-i-18-doctubre/ https://formularapida.net/el-catalunya-rx-2020-se-celebrara-el-17-i-18-doctubre/#respond Mon, 04 May 2020 06:23:59 +0000 https://formularapida.net/?p=100115 La FIA i el World RX aproven la nova data del Catalunya RX 2020 al Circuit de Barcelona-Catalunya. La sisena edició del World RX of Catalunya-Barcelona ja té nova data: el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre de 2020. La FIA, conjuntament amb el promotor internacional del World RX així com els diferents […]

L'entrada El Catalunya RX 2020 se celebrarà el 17 i 18 d’octubre ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La FIA i el World RX aproven la nova data del Catalunya RX 2020 al Circuit de Barcelona-Catalunya.

La sisena edició del World RX of Catalunya-Barcelona ja té nova data: el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre de 2020. La FIA, conjuntament amb el promotor internacional del World RX així com els diferents promotors i circuits implicats al calendari de la competició de rallycross, han arribat a un acord per a restablir el calendari de la temporada. Després de diverses setmanes d’anàlisi, valoració de la situació actual de la pandèmia i les necessitats específiques de l’esport, han confirmat que el Catalunya RX podrà dur-se a terme durant la propera tardor.

Des del Catalunya RX i el Circuit de Barcelona-Catalunya ja s’està treballant en el pla de seguretat específic que serà necessari seguir per mantenir les distàncies socials i seguir les normatives de sanitat que s’estableixin durant les properes setmanes. D’aquesta manera, es garantirà que tots els espectadors, pilots i equips puguin gaudir de l’esdeveniment sense preocupacions. Així mateix, aquesta nova data queda subjecta a modificacions segons l’evolució de la pandèmia provocada per la COVID-19.

Entrades vàlides per octubre
Totes aquelles persones que ja havien adquirit les seves entrades pel Catalunya RX que havia de celebrar-se inicialment al mes d’abril, no hauran de realitzar cap gestió. Els seus tiquets ja seran vàlids per a la nova data de l’esdeveniment.

Els aficionats que vulguin gaudir de la sisena edició del Catalunya RX el 17 i 18 d’octubre poden adquirir les seves entrades a la pàgina web del Circuit.

L'entrada El Catalunya RX 2020 se celebrarà el 17 i 18 d’octubre ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/el-catalunya-rx-2020-se-celebrara-el-17-i-18-doctubre/feed/ 0
Hamilton rep el premi a personatge de l’any i Leclerc el de millor debutant https://formularapida.net/hamilton-premi-personatge-any-leclerc-millor-debutant/ https://formularapida.net/hamilton-premi-personatge-any-leclerc-millor-debutant/#respond Sun, 09 Dec 2018 11:34:49 +0000 http://formularapida.net/?p=66022 La gala anual d’entrega de premis de la FIA veu el campió de F1 del 2018, Lewis Hamilton, guanyar el premi del personatge de l’any mentre Charles Leclerc s’emporta la distinció de millor rookie. La gala anual de la temporada 2018 va tenir lloc el passat divendres a Sant Petersburg, Rússia. Es posa punt i […]

L'entrada Hamilton rep el premi a personatge de l’any i Leclerc el de millor debutant ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La gala anual d’entrega de premis de la FIA veu el campió de F1 del 2018, Lewis Hamilton, guanyar el premi del personatge de l’any mentre Charles Leclerc s’emporta la distinció de millor rookie.

La gala anual de la temporada 2018 va tenir lloc el passat divendres a Sant Petersburg, Rússia. Es posa punt i final a l’any celebrant les victòries de diversos campionats i guardonant els millors pilots i els millors moments que han tingut lloc durant la temporada.

A part del trofeu de la F1, Hamilton va ser el més votat per endur-se el premi de personatge de l’any, arrabassant-li a Max Verstappen, que l’havia aconseguit en tres ocasions. Hamilton va superar en les votacions a altres personalitats reconegudes que optaven al premi, com Toto Wolff, director del seu equip, Mercedes.

A més de Hamilton i Wolff, a la llista de nominats hi havia més personalitats provinents de la F1 com el mateix Verstappen, Daniel Ricciardo, Leclerc i Fernando Alonso. D’altres categories hi havia Formula E i WEC Jean-Eric Vergne, el pilot de World Rallycross Sebastian Loeb i el pilot de World Rally Championship Ott Tanak.

El premi al millor debutant se’l va emportar un cop més Leclerc gràcies al seu excel·lent debut amb Sauber a la F1. No va poder recollir el guardó personalment però va deixar un missatge enregistrat. El pilot de Mònaco ja es va endur el premi l’any passat després d’haver-se emportat el campionat de F2.

A la gala també es va atorgar una menció especial al director de la Federació russa d’Automobilisme i als caps de l’equip Mercedes, Wolff i Niki Lauda. Aquest últim no va poder assistir a la gala però el seu company es va ocupar de recollir el premi.

https://twitter.com/JeanTodt/status/1071124622853238785

El GP de Mèxic, d’altra banda, va guanyar el trofeu als millors promotors per quarta vegada consecutiva, mentre el premi a l’acció de l’any el recollia el pilot del World Rally Championship, Teemu Suninen, per la seva increïble “salvada” al ral·li de casa, a Finlàndia.

En la secció més tradicional dels premis, Mercedes es va endur el trofeu de constructors mentre Hamilton s’emportava el de millor pilot. El pilot de Ferrari Sebastian Vettel i el seu ja excompany, Kimi Raikkonen, que va sortir begut a l’escenari, van emportar-se el segon i tercer premi respectivament.

https://twitter.com/fia/status/1071147563481489410

Vergne va guanyar el premi de Formula E mentre Audi s’emportava un altre premi de la mateixa categoria de la mà d’Allan McNish. El trofeu del WRC el van recollir conjuntament Sebastian Ogier i Julien Ingrassia mentre el trofeu de fabricants va anar a les vitrines de Toyota.

https://twitter.com/fia/status/1071146526523736064

https://twitter.com/fia/status/1071134549692829697

Johan Kristoffersson, campió de World Rallycross, va sumar el seu segon premi a millor pilot consecutiu mentre l’equip PSWX – Volkswagen Sweden també s’enduia el trofeu de constructors per segona vegada.

https://twitter.com/fia/status/1071135733434458112

Els vencedors als premis a millor pilot de les categories F2 i F3 es van atorgar a George Russell i Mick Schumacher respectivament. Les seves escuderies, ART i Prema van rebre els trofeus de campions d’equip.

https://twitter.com/JeanTodt/status/1071129549965012992

https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1071137198156730368

L'entrada Hamilton rep el premi a personatge de l’any i Leclerc el de millor debutant ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/hamilton-premi-personatge-any-leclerc-millor-debutant/feed/ 0
L’equip de Sébastien Loeb disputará el mundial de Rallycross https://formularapida.net/lequip-sebastien-loeb-disputara-mundial-rallycross/ https://formularapida.net/lequip-sebastien-loeb-disputara-mundial-rallycross/#respond Fri, 23 Feb 2018 13:38:38 +0000 http://formularapida.net/?p=48427 L’equip liderat pel nou vegades campió del món de ral·lis Sébastien Loeb, el Sébastien Loeb Racing, s’incorporarà al mundial de Rallycross a partir d’aquesta temporada 2018. El SLR, que va competir en campionats com les European Le Mans Series però ha destacat principalment per la seva presència al WTCC (WTCR a partir d’aquest any), comptarà […]

L'entrada L’equip de Sébastien Loeb disputará el mundial de Rallycross ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
L’equip liderat pel nou vegades campió del món de ral·lis Sébastien Loeb, el Sébastien Loeb Racing, s’incorporarà al mundial de Rallycross a partir d’aquesta temporada 2018. El SLR, que va competir en campionats com les European Le Mans Series però ha destacat principalment per la seva presència al WTCC (WTCR a partir d’aquest any), comptarà en el Rallycross amb un Peugeot 208 pilotat per Gregoire Demoustier.

Demoustier ja va competir per SLR en la temporada 2016 del WTCC, però a l’any següent es va traslladar al Rallycross. Pel que fa al propi Loeb, la llegenda del ral·li disputarà la temporada a l’equip de fàbrica de Peugeot, on ha disputat les dues últimes amb una victòria i deu podis entre els dos últims anys. El francès compaginarà les funcions de pilot amb les de cap d’equip.

“2018 serà un any de desenvolupament,” ha comentat Demoustier. “Tant en l’aspecte personal com en el tècnic. Malgrat haver competit en algunes rondes durant la passada temporada, això segueix sent una nova aventura, i no m’he fixat cap objectiu. Dit això, “afegeix. “Espero anar aconseguint bons resultats i classificar-nos per alguna semifinal.”

La temporada 2018 del mundial FIA de Rallycross donarà començament al Circuit de Barcelona Catalunya el proper 14 d’abril.

L'entrada L’equip de Sébastien Loeb disputará el mundial de Rallycross ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/lequip-sebastien-loeb-disputara-mundial-rallycross/feed/ 0
Andreas Bakkerud fitxa per EKS Audi Sport pel 2018 https://formularapida.net/andreas-bakkerud-fitxa-eks-audi-sport-pel-2018/ https://formularapida.net/andreas-bakkerud-fitxa-eks-audi-sport-pel-2018/#respond Thu, 01 Feb 2018 09:13:49 +0000 http://formularapida.net/?p=45714 Andreas Bakkerud ha anunciat la seva continuïtat en el FIA World Rallycross després de la retirada del seu exequip Hoonigan Racing Division. El jove noruec acompanyarà Mattias Ekström en el renombrat equip EKS Audi Sport durant les dotze cites del 2018, una oportunitat d’or per intentar lluitar pel campionat. Una de les cares més conegudes […]

L'entrada Andreas Bakkerud fitxa per EKS Audi Sport pel 2018 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Andreas Bakkerud ha anunciat la seva continuïtat en el FIA World Rallycross després de la retirada del seu exequip Hoonigan Racing Division. El jove noruec acompanyarà Mattias Ekström en el renombrat equip EKS Audi Sport durant les dotze cites del 2018, una oportunitat d’or per intentar lluitar pel campionat.


Una de les cares més conegudes i agradables del Paddock del FIA World Rallycross mou fitxa a la graella de la categoria per a aquest 2018. Després de saber la continuïtat de Mattias Ekström i l’equip EKS per a aquesta temporada, aquest dimecres s’ha fet oficial el segon pilot de l’escuderia per afrontar aquesta nova temporada.

Andreas Bakkerud serà l’encarregat d’acompanyar al bicampió del DTM en aquesta nova aventura que començarà Audi Sport al Rallycross. Amb un augment de col·laboració de la marca alemanya en el projecte d’Ekström, els dos pilots comptaran amb uns nous Audi S1 ​​EKS RX quattro per a aquesta temporada, amb els quals esperen lluitar pel campionat amb Volkswagen i Peugeot.

Bakkerud ve d’estar dos anys complets a l’estructura americana del Hoonigan Racing Davison, acompanyant al famós Ken Block a la seva aventura pel Rallycross. Després de la retirada de l’equip, el noruec s’ha vist sense lloc per a aquesta temporada i ha acabat fitxant per una de les millors opcions possibles. El EKS Audi Sport oferirà Bakkerud la possibilitat de lluitar pel títol per primera vegada en la seva curta trajectòria, on ja ha aconseguit importants victòries a la categoria i ha demostrat tenir un gran potencial.

El pilot de 26 anys d’edat es va mostrar molt feliç per l’oportunitat que li ofereix EKS i pel gran repte que li espera aquest any. “És un gran honor per a mi conduir a l’equip d’en Mattias. Hem tingut una bona relació entre nosaltres durant molts anys i he seguit de prop el desenvolupament d’EKS. Juntament amb l’equip ara m’agradaria donar aquest pas a la meva carrera i estar a la lluita pel títol”, va concloure Bakkerud en el comunicat oficial de l’equip.

Finalment, les paraules del cap d’Audi Motorsport, Dieter Gass, per a la web oficial de la categoria, van deixar entreveure que aquesta maniobra de la marca alemanya es deu a una futura electrificació del FIA World Rallycross, el que podria acabar amb els motors de gasolina en tots els equips. “Vam reunir experiències molt positives al World RX l’any passat i estem convençuts del creixement de la categoria. A mitjà termini, esperem veure cotxes elèctrics en aquesta competició perquè l’electrificació és un tema central a Audi i també a l’automobilisme”, ha apuntat.

L’estrena oficial d’Andreas Bakkerud a l’equip EKS es durà a terme el cap de setmana del 13 al 15 d’abril al Circuit de Barcelona-Catalunya, on s’inaugurarà una nova temporada del FIA World Rallycross Championship.

L'entrada Andreas Bakkerud fitxa per EKS Audi Sport pel 2018 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/andreas-bakkerud-fitxa-eks-audi-sport-pel-2018/feed/ 0
Johan Kristoffersson correrà el Ral·li de Suècia https://formularapida.net/johan-kristoffersson-correra-ralli-suecia/ https://formularapida.net/johan-kristoffersson-correra-ralli-suecia/#respond Thu, 01 Feb 2018 09:07:44 +0000 http://formularapida.net/?p=45709 El campió del FIA World Rallycross, Johan Kristoffersson, ha fet oficial la seva participació en el proper Ral·li de Suècia. El suec correrà la seva prova local a la categoria de WRC2 amb un Skoda Fabia R5. Serà la seva primera participació des de 2016, i ho farà després de coronar-se com a guanyador de […]

L'entrada Johan Kristoffersson correrà el Ral·li de Suècia ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El campió del FIA World Rallycross, Johan Kristoffersson, ha fet oficial la seva participació en el proper Ral·li de Suècia. El suec correrà la seva prova local a la categoria de WRC2 amb un Skoda Fabia R5. Serà la seva primera participació des de 2016, i ho farà després de coronar-se com a guanyador de l’última temporada de Rallycross.


Johan Kristoffersson ha anunciat la seva tornada al Mundial de Ral·lis. El pilot suec disputarà el proper cap de setmana del 15 al 18 de febrer el Ral·li de Suècia. En condicions de neu, el vigent campió del FIA World Rallycross s’enfrontarà a un nou repte a la seva trajectòria esportiva. Kristoffersson ja va disputar la prova en 2016 amb un Skoda Fabia S2000 amb el qual va quedar 11è.

Per a aquesta temporada provarà el nou Fabia R5, i els objectius són molt més ambiciosos, com un Top 10 o quedar entre els tres primers en alguna especial de la prova. “Quan vaig fer aquest esdeveniment fa dos anys, pilotava el Fabia S2000, així que aquest no era un cotxe competitiu per a la categoria. El Fabia R5 si que ho és. Però aquesta no és la raó per la qual estic fent això. Estic fent el ral·li per ajudar amb els meus preparatius per al WRX, va comentar Kristoffersson a la revista anglesa Autosport.

Després d’obtenir el campionat en un any perfecte per Kristoffersson, el suec ja prepara un nou any de Rallycross on espera revalidar la corona. El seu company Petter Solberg també participarà en la prova amb la seva dona, però ho farà a la secció històrica.

“Un temps d’etapa entre els tres primers seria molt bo. Però el més important per a mi és recórrer cada quilòmetre: l’experiència és la finalitat per la que estic aquí. El problema per a mi ara és el reconeixement, he de trobar una manera de descriure el revolt en un nombre molt curt de paraules, això no és fàcil, però estic treballant en això”, comentava el suec respecte a aquest nou desafiament que serà el Ral·li de Suècia. Sens dubte, tota una experiència per al jove campió del món de Rallycross que començarà a rodar aquest 2018 abans de la cita inaugural del campionat a Barcelona.

L'entrada Johan Kristoffersson correrà el Ral·li de Suècia ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/johan-kristoffersson-correra-ralli-suecia/feed/ 0
Reinis Nitiss abandona l’equip EKS https://formularapida.net/reinis-nitiss-abandona-lequip-eks/ https://formularapida.net/reinis-nitiss-abandona-lequip-eks/#respond Thu, 25 Jan 2018 13:46:17 +0000 http://formularapida.net/?p=44771 Reinis Nitiss ha anunciat que abandonarà l’estructura d’EKS al FIA World Rallycross Championship i no correrà amb ells aquesta temporada. Així doncs, el pilot de Letònia s’avança a l’anunci oficial de Mattias Ekström, que revelarà els seus plans de futur per al 2018. Reinis Nitiss no ha volgut esperar més. El pilot de Letònia ha […]

L'entrada Reinis Nitiss abandona l’equip EKS ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Reinis Nitiss ha anunciat que abandonarà l’estructura d’EKS al FIA World Rallycross Championship i no correrà amb ells aquesta temporada. Així doncs, el pilot de Letònia s’avança a l’anunci oficial de Mattias Ekström, que revelarà els seus plans de futur per al 2018.


Reinis Nitiss no ha volgut esperar més. El pilot de Letònia ha anunciat la seva separació de l’equip suec EKS RX, que aquest dilluns anunciarà els seus plans de futur de la mà de Mattias Ekström. L’anunci oficial es durà a terme en una conferència a Salzburg, on el pilot suec revelarà quins plans té en ment per a aquesta campanya de 2018.

No obstant això, el guanyador del RX de Noruega el 2014, va anunciar per les seves xarxes socials el seu adéu a l’equip EKS i abandonarà la formació per a aquest 2018. A més, segons ha declarat al portal Motorsport.com, per ara segueix sense tenir un acord per continuar a el Mundial de Rallycross. “Per descomptat, m’agradaria quedar-me [al World RX], però per estar en un seient competitiu, també és una qüestió de pressupost i aquesta no és una pregunta fàcil per a cap dels pilots. Tenim algunes opcions per a considerar, però encara no s’ha resolt res”, va afirmar Nitiss.

Recordar que Nitiss va fitxar per EKS la passada temporada de 2017 per pilotar el tercer Audi S1. Els resultats van ser molt discrets més enllà d’un podi en la segona ronda a Portugal, quedant a la 14a posició final. A més, el de Letònia va completar recentment les 24h de Dubai amb un AC Motorsport Audi RS3 LMS i algunes proves dins el món dels ral·lis.

“Jo i l’equip de EKS anirem en diferents direccions per a la temporada 2018. No hi ha mals sentiments i els desitjo tot el millor per al futur. Òbviament, 2017 no va ser tan bo com esperàvem. Tot semblava brillant després de les primeres dues curses, però a mesura que avançava la temporada, no vaig tenir l’oportunitat d’igualar els temps dels dos principals pilots. A partir d’aquí, va ser difícil en tots els aspectes”, va prosseguir Nitiss en les seves paraules després d’anunciar que abandona la formació sueca.

Després dels abandonaments de Reinis Nitiss i Toomas Heikkinen, la formació de l’EKS RX es queda buida per a aquesta temporada 2018 a falta de saber els plans del líder de l’equip, Mattias Ekström. El suec valora la possibilitat del DTM i el Rallycross, però sobretot està a l’espera de saber si Audi continuarà la col·laboració amb l’equip per a aquest 2018, ja que sense aquesta ajuda l’equip és possible que hagi d’abandonar la categoria.

L'entrada Reinis Nitiss abandona l’equip EKS ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/reinis-nitiss-abandona-lequip-eks/feed/ 0
Últimes incorporacions a la llista definitiva del Rallycross 2017 https://formularapida.net/ultimes-incorporacions-a-la-llista-definitiva-del-rallycross-2017/ https://formularapida.net/ultimes-incorporacions-a-la-llista-definitiva-del-rallycross-2017/#respond Fri, 03 Mar 2017 17:16:00 +0000 http://formularapida.net/?p=34807 Avui s’ha publicat la llista definitiva d’inscrits per a aquesta temporada de Rallycross, on aniran de forma fixa fins a 18 pilots de nou nacionalitats diferents. Les grans estrelles de la categoria es mantindran un any més per lluitar per un títol que es presenta d’allò més igualat i emocionant que mai. 18 pilots de […]

L'entrada Últimes incorporacions a la llista definitiva del Rallycross 2017 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Avui s’ha publicat la llista definitiva d’inscrits per a aquesta temporada de Rallycross, on aniran de forma fixa fins a 18 pilots de nou nacionalitats diferents. Les grans estrelles de la categoria es mantindran un any més per lluitar per un títol que es presenta d’allò més igualat i emocionant que mai.


18 pilots de nou nacionalitats diferents, així queda configurada la nova temporada de Rallycross 2017. En els últims dies s’han acabat de configurar les últimes incorporacions i moviments de pilots i equips, amb algunes novetats destacades.

Com ja es va anunciar setmanes enrere, EKS i Peugeot-Hansen disposaran de tres unitats de forma regular tot l’any, amb Mattias Ekström, Toomas Heikkinen i Reinis Nitiss en el cas dels primers i per Timmy Hansen, Sebastien Loeb i Kevin Hansen per als segons.

A més, els altres dos equips principals també estaran presents amb dues unitats cadascun. Hoonigan Racing continuarà amb Ken Block i Andreas Bakkerud, mentre el nou equip PSRX Volkswagen Sweeden comptarà amb dos dels pilots més importants de la graella, Petter Solberg i Johan Kristoffersson.

Una de les moltes novetats d’aquest 2017 és el nou equip MJP Racing Team Àustria, que comptarà amb els serveis de Timo Scheider i Kevin Eriksson. Els dos pilots que estaven en aquesta formació el passat 2016 formaran parella de nou en l’equip Team STARD, que es va presentar recentment i comptaran amb Timur Timerzyanov i Janis Baumanis.

Finalment, el Mundial de Rallycross obre un apartat a la seva llista d’entrades individuals amb pilots que no comptaran amb una estructura oficial. El primer cas és el de JB Dubourg, que disputarà tota la temporada amb el Peugeot 208 que li va donar el triomf a Kevin Hansen en el Campionat europeu. També es troba en mateixa situació Niclas Gronhölm que correrà per GRX, Guy Wilks que ho farà per al Loco World RX Team i l’última novetat d’aquest hivern, Kornel Lukács, pilot hongarès que amb l’equip Speedy Motorsport portarà el KIA Rio per primera vegada al campionat.

També, de manera puntual durant l’any, està confirmada la presència de Max Pucher i Andrew Jordan en l’equip MJP Racing Team Àustria durant el RX de Gran Bretanya.

La temporada començarà dins de just un mes, durant el cap de setmana del 1 al 2 d’abril al Circuit de Catalunya-Barcelona, ??on ja es va rodar amb èxit els dos últims anys al mes de setembre.

Llista definitiva del Mundial de Rallycross 2017:

# Pilot Nac. Cotxe Equip
1 Mattias Ekström SUE Audi S1 EKS RX quattro EKS Performance AB
57 Toomas Heikkinen FIN Audi S1 EKS RX quattro EKS Performance AB
43 Ken Block USA Ford Focus RS RX Hoonigan Racing Division
13 Andreas Bakkerud NOR Ford Focus RS RX Hoonigan Racing Division
44 Timo Scheider ALE Ford Fiesta MJP Racing Team Austria
96 Kevin Eriksson SUE Ford Fiesta MJP Racing Team Austria
7 Timur Timerzyanov RUS Ford Fiesta Team STARD
6 Janis Baumanis LET Ford Fiesta Team STARD
21 Timmy Hansen SUE Peugeot 208 WRX Team Peugeot-Hansen
9 Sebastien Loeb FRA Peugeot 208 WRX Team Peugeot-Hansen
11 Petter Solberg NOR Volkswagen Polo GTI PSRX Volkswagen Sweden
3 Johan Kristoffersson SUE Volkswagen Polo GTI PSRX Volkswagen Sweden
87 JB Dubourg FRA Peugeot 208 DA Racing
15 Reinis Nitiss LET Audi S1 EKS RX quattro EKS Performance AB
68 Niclas Gronholm FIN Ford Fiesta GRX
37 Guy Wilks GBR VW Polo Loco World RX Team
10 Kornel Lukacs HUN KIA Rio Speedy Motorsport
71 Kevin Hansen SUE Peugeot 208 WRX Team Peugeot-Hansen

L'entrada Últimes incorporacions a la llista definitiva del Rallycross 2017 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/ultimes-incorporacions-a-la-llista-definitiva-del-rallycross-2017/feed/ 0
STARD entra al Rallycross amb Baumanis i Timerzyanov https://formularapida.net/stard-entra-al-rallycross-amb-baumanis-i-timerzyanov/ https://formularapida.net/stard-entra-al-rallycross-amb-baumanis-i-timerzyanov/#respond Thu, 23 Feb 2017 23:00:45 +0000 http://formularapida.net/?p=34197 La fundació del nou equip del Mundial de Rallycross, STARD Team, ha salvat els mobles de dos pilots de molt talent que s’havien quedat sense equip després de la seva marxa del MJP Racing Team Austria. Es tracta de Timur Timerzyanov i Janis Baumanis que continuaran en el campionat amb un altre Ford Fiesta RXS. […]

L'entrada STARD entra al Rallycross amb Baumanis i Timerzyanov ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La fundació del nou equip del Mundial de Rallycross, STARD Team, ha salvat els mobles de dos pilots de molt talent que s’havien quedat sense equip després de la seva marxa del MJP Racing Team Austria. Es tracta de Timur Timerzyanov i Janis Baumanis que continuaran en el campionat amb un altre Ford Fiesta RXS.


L’equip MJP Racing Team Austria havia prescindit dels serveis dels seus dos pilots a la fi de 2016, donant la benvinguda per a aquest 2017 a dos pilots prometedors com són Timo Scheider i Kevin Eriksson. Després d’aquesta decisió, tant Janis Baumanis com Timur Timerzyanov es quedaven sense equip per a aquest 2017, i sobretot després de fer bones actuacions durant l’any passat, sobretot en el cas del pilot rus que es va colar en diverses finals lluitant fins i tot per victòries.

No obstant això, a pràcticament un mes de l’inici de la nova temporada, s’ha sabut que l’entrada del nou equip STARD Team salvarà la trajectòria de tots dos pilots. Aquesta nova formació liderada pel grup Stohl, de l’ex pilot de WRC i personatge habitual en el món del Motorsport, Manfred Stohl. L’equip oferirà als seus pilots dues unitats millorades del Ford Fiesta RXS Supercar, amb el qual es voldran fer un forat entre els millors equips de la disciplina.

“Aquesta és una gran sensació. Amb l’ajuda de Manfred Stohl he aconseguit obtenir una unitat de Supercar, un cop més. Tinc grans plans per a la temporada 2017 i em sento molt ben preparat”, va comentar Janis Baumanis en una nova temporada en acció.

D’altra banda, Timur Timerzyanov també va dir la seva respecte a aquest prometedor projecte. “He donat tot de mi per ajudar els enginyers de STARD a preparar l’entrada en competició amb el cotxe d’aquest any. Estic desitjant una reeixida temporada 2017”.

Finalment, l’impulsor d’aquest projecte, Manfred Stohl, se sent optimista i motivat davant aquest nou repte. “Ja vaig participar al Mundial de RX en 2015, en aquest llavors com a pilot, i ràpidament em va convertir en un gran fan d’aquest esport. Llavors em va semblar lògic buscar una activitat empresarial en aquesta àrea també”.

L'entrada STARD entra al Rallycross amb Baumanis i Timerzyanov ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/stard-entra-al-rallycross-amb-baumanis-i-timerzyanov/feed/ 0
Els Hansen i Loeb confirmen la seva presència pel 2017 https://formularapida.net/els-hansen-i-loeb-confirmen-la-seva-presencia-pel-2017/ https://formularapida.net/els-hansen-i-loeb-confirmen-la-seva-presencia-pel-2017/#respond Thu, 23 Feb 2017 22:28:16 +0000 http://formularapida.net/?p=34192 El Team Peugeot-Hansen ha anunciat la seva alineació de pilots de cara a la temporada que ve de Rallycross. Els pilots actuals que van portar l’equip a dues victòries l’any passat, Sebastien Loeb i Timmy Hansen, continuaran en la formació sueca al costat de la gran novetat, Kevin Hansen, que dóna el salt de manera […]

L'entrada Els Hansen i Loeb confirmen la seva presència pel 2017 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El Team Peugeot-Hansen ha anunciat la seva alineació de pilots de cara a la temporada que ve de Rallycross. Els pilots actuals que van portar l’equip a dues victòries l’any passat, Sebastien Loeb i Timmy Hansen, continuaran en la formació sueca al costat de la gran novetat, Kevin Hansen, que dóna el salt de manera fixa al Mundial amb un tercer Peugeot.


El campió del Campionat Europeu de Rallycross, Kevin Hansen, tindrà la seva gran oportunitat de consolidar-se al Mundial principal d’aquesta disciplina automobilística. El pilot suec formarà part de l’equip principal dels seus pares, el Team Peugeot-Hansen, podent conduir durant tota la temporada el tercer Peugeot 208 WRX que portarà la marca francesa al campionat.

Al costat del petit Hansen seguirà el seu germà Timmy i el llegendari Sebastien Loeb. Tots dos van aconseguir una victòria la passada campanya al Canadà i Letònia, respectivament, i voldran millorar l’actuació de l’equip suec en aquesta propera temporada. Els recursos estan i el talent en els pilots també, pel que no pot haver un altre objectiu que no sigui lluitar pel títol d’aquest 2017.

“Crec que vaig aprendre molt en el transcurs de la meva primera temporada completa de Rallycross. He posat els meus objectius més alts, òbviament, en aquesta ocasió i espero una versió del Peugeot 208 WRX Supercar d’aquest any que ens permeti lluitar per la victòria. Donada la competència més dura que trobarem, no serà fàcil”, ha admès Loeb.

D’altra banda, Timmy Hansen també apuntava els seus reptes personals per a aquest 2017. “Els enginyers han fet un gran treball durant l’hivern i el Peugeot 208 WRX Supercar ha donat un gran pas endavant. El meu objectiu quan l’acció comenci de debò serà trobar un bon ritme i adaptar el cotxe al meu estil de conducció. Per la meva experiència, això és el que cal fer si vols estar allà dalt lluitant per la victòria”.

“Em sento increïble d’haver signat per una temporada mundial amb el Team Peugeot-Hansen. En l’àmbit personal, per a l’any 2017, m’agradaria trobar la sensació que vaig tenir l’any passat al volant del cotxe i després construir sobre això. Faré el meu millor esforç per entrar en l’elit d’aquest esport”, va concloure el jove Kevin Hansen que debutarà com a pilot fix a Barcelona el primer cap de setmana d’abril.

L'entrada Els Hansen i Loeb confirmen la seva presència pel 2017 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/els-hansen-i-loeb-confirmen-la-seva-presencia-pel-2017/feed/ 0
Nitiss correrà amb el tercer Audi d’EKS el 2017 https://formularapida.net/nitiss-correra-amb-el-tercer-audi-deks-el-2017/ https://formularapida.net/nitiss-correra-amb-el-tercer-audi-deks-el-2017/#respond Thu, 23 Feb 2017 22:02:49 +0000 http://formularapida.net/?p=34187 L’equip oficial d’Audi al Rallycross, EKS, ha anunciat la seva alineació per a la present temporada. Els dos pilots de 2016, el vigent campió Mattias Ekström i Toomas Heikkinen seguiran, amb la novetat de Reinis Nitiss com a acompanyant en un tercer vehicle. Així és, Reinis Nitiss dóna el pas a un dels grans equips […]

L'entrada Nitiss correrà amb el tercer Audi d’EKS el 2017 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
L’equip oficial d’Audi al Rallycross, EKS, ha anunciat la seva alineació per a la present temporada. Els dos pilots de 2016, el vigent campió Mattias Ekström i Toomas Heikkinen seguiran, amb la novetat de Reinis Nitiss com a acompanyant en un tercer vehicle.


Així és, Reinis Nitiss dóna el pas a un dels grans equips del campionat. Sense destacar massa en la seva primera temporada de 2016, el jove pilot de Letònia puja a l’equip EKS, equip oficial d’Audi que va ajudar a Mattias Ekström ha obtenir el títol de campió de pilots. “El canvi a l’equip del campió del món és el somni de qualsevol corredor. És una oportunitat única i estic excepcionalment content que Audi i EKS hagi posat la seva confiança en mi”, ha declarat.

Els altres dos Audi S1 ??EKS RX quattro els pilotaran tots dos corredors de l’any passat, els quals van portar l’equip a la glòria. Després d’una temporada de somni per a Mattias Ekström, el vigent campió del títol defensarà el seu regnat davant un any que es presenta interessant i emocionant. Toomas Heikkinen, malgrat la seva poca regularitat durant 2016, gràcies a les bones actuacions ha pogut conservar el seu lloc i podrà demostrar perquè val aquesta renovació durant aquest 2017.

“Estic content amb el projecte per lluitar per defensar el títol amb Topi. Ell és un pilot de curses jove però molt experimentat, el que és un ajust perfecte per al nostre equip”, va admetre Ekström en el comunicat oficial de la renovació de tots dos pilots.

Les proves ja han començat per a l’equip EKS, que ja es prepara per encarar la primera ronda a Barcelona a principis d’abril.

L'entrada Nitiss correrà amb el tercer Audi d’EKS el 2017 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/nitiss-correra-amb-el-tercer-audi-deks-el-2017/feed/ 0
Scheider i Eriksson correran amb MJP Racing Team Austria el 2017 https://formularapida.net/scheider-i-eriksson-correran-amb-mjp-racing-team-austria-el-2017/ https://formularapida.net/scheider-i-eriksson-correran-amb-mjp-racing-team-austria-el-2017/#respond Tue, 07 Feb 2017 19:08:43 +0000 http://formularapida.net/?p=33652 L’ex campió del DTM, Timo Scheider, i el guanyador del RX d’Alemanya, Kevin Eriksson, correran amb l’equip MJP Racing Team Àustria durant la present temporada de 2017, sustiyendo així als acomiadats Timur Timerzyanov i Janis Baumanis. L’ascendent popularitat del Mundial de Rallycross segueix sent evident després de la nova notícia que ha sorgit a falta […]

L'entrada Scheider i Eriksson correran amb MJP Racing Team Austria el 2017 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
L’ex campió del DTM, Timo Scheider, i el guanyador del RX d’Alemanya, Kevin Eriksson, correran amb l’equip MJP Racing Team Àustria durant la present temporada de 2017, sustiyendo així als acomiadats Timur Timerzyanov i Janis Baumanis.


L’ascendent popularitat del Mundial de Rallycross segueix sent evident després de la nova notícia que ha sorgit a falta de dos mesos de l’inici de la nova temporada de 2017. Una nova estrella de l’automobilisme s’uneix de forma fixa a aquesta disciplina. És el cas de Timo Scheider, que ja va disputar diverses participacions puntuals en els dos últims anys, destacant una espectacular quarta posició amb el Seat Ibiza a Rosario.

Finalment, l’ex bicampió del DTM ha fitxat com a pilot fix del renombrat equip MJP Racing Team Àustria, ex World RX Team Àustria. L’equip presidit per Max Pucher va acomiadar als seus dos pilots, Timur Timerzyanov i Janis Baumanis, que malgrat bones actuacions durant la temporada, no van oferir una bona regularitat a l’equip acabant en vuitè i desè lloc final.

Així doncs, després de les grans actuacions de Scheider amb Seat, Pucher no ha dubtat a fer-se amb els serveis del pilot alemany. El seu company ha estat confirmat poc després, confirmant el fitxatge de Kevin Eriksson per l’equip d’Àustria. L’expilot de Olsberg MSE, que va despuntar amb un increïble avançament a la sortida del RX d’Alemanya que li va donar la seva primera victòria, ha estat l’escollit per portar a aquest equip a un possible ascens per lluitar amb els equips més punters de la graella.

Després de la confirmació de Petter Solberg i Johan Kristoffersson amb Volkswagen, i la presència de Mattias Ekström amb EKS per defensar el seu títol, la resta d’alineacions segueixen sent un misteri, incloent els grans equips com Hoonigan o Peugeot.

L'entrada Scheider i Eriksson correran amb MJP Racing Team Austria el 2017 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/scheider-i-eriksson-correran-amb-mjp-racing-team-austria-el-2017/feed/ 0
Solberg i Kristoffersson junts a Volkswagen https://formularapida.net/solberg-i-kristoffersson-junts-a-volkswagen/ https://formularapida.net/solberg-i-kristoffersson-junts-a-volkswagen/#respond Sat, 21 Jan 2017 17:02:29 +0000 http://formularapida.net/?p=33149 Petter Solberg i Johan Kristoffersson compartiran equip a la pròxima temporada de Rallycros d’aquest any. Tots dos han fitxat com a pilots per al nou equip oficial de Volkswagen a la categoria. El Mundial de Rallycross 2017 s’acosta i les expectatives d’aquesta nova temporada comencen a créixer. Volkswagen ha anunciat que tindrà un estructura de […]

L'entrada Solberg i Kristoffersson junts a Volkswagen ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Petter Solberg i Johan Kristoffersson compartiran equip a la pròxima temporada de Rallycros d’aquest any. Tots dos han fitxat com a pilots per al nou equip oficial de Volkswagen a la categoria.


El Mundial de Rallycross 2017 s’acosta i les expectatives d’aquesta nova temporada comencen a créixer. Volkswagen ha anunciat que tindrà un estructura de suport en la categoria des d’aquest any, amb la col·laboració del creador del Volkswagen Polo R WRC que anava a córrer el Mundial de Ral·lis d’enguany, François-Xavier Demaison. Al costat de la suposada ajuda de la formació acomiadada de l’ex equip de ral·lis, la marca alemanya afrontarà una nova aventura en aquesta nova categoria mundial que tan èxit està tenint en els últims mesos.

Amb un pressupost aproximat entre set i vuit milions d’euros, Volkswagen espera presentar un vehicle a l’altura de les altres grans formacions de la competició. Amb el suport de Volkswagen Suècia i Monster Energy, veurem un nou equip oficial al costat del EKS d’Audi, el Hoonigan de Ford i el Hansen de Peugeot.

Els pilots seleccionats han estat dues de les grans estrelles del Rallycross: Petter Solberg i Johan Kristoffersson. El pilot noruec, campió del WRC el 2003 i bicampió de Rallycross en les seves dues primeres edicions, ha hagut de lidiar amb un equip propi aquests tres primers anys a l’espera d’aterrar a una estructura oficial. El dia ha arribat, i amb més recursos s’espera encara més del noruec patrocinat per Monster Energy. Kristoffersson, un dels talents emergents, va ser subcampió en la passada campanya i esperarà lluitar pel títol en aquesta.

En les pròximes setmanes s’espera que es vagin anunciant nous canvis i alineacions de la resta d’equips. El Mundial començarà a inicis d’abril a Barcelona.

L'entrada Solberg i Kristoffersson junts a Volkswagen ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/solberg-i-kristoffersson-junts-a-volkswagen/feed/ 0
Barcelona inaugurarà el Mundial de Rallycross de 2017 https://formularapida.net/barcelona-inaugurara-el-mundial-de-rallycross-de-2017/ https://formularapida.net/barcelona-inaugurara-el-mundial-de-rallycross-de-2017/#respond Mon, 17 Oct 2016 16:05:05 +0000 http://formularapida.net/?p=30879 Ha sortit a la llum el nou calendari del pròxim Mundial de Rallycross, que de nou acollirà dotze proves d’alt nivell durant tot l’any 2017. Diverses modificacions importants patirà la quarta edició d’aquesta categoria, que l’any que ve serà inaugurada des del Circuit de Barcelona-Catalunya. Fa exactament un mes de l’última edició del Barcelona RX […]

L'entrada Barcelona inaugurarà el Mundial de Rallycross de 2017 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Ha sortit a la llum el nou calendari del pròxim Mundial de Rallycross, que de nou acollirà dotze proves d’alt nivell durant tot l’any 2017. Diverses modificacions importants patirà la quarta edició d’aquesta categoria, que l’any que ve serà inaugurada des del Circuit de Barcelona-Catalunya.


Fa exactament un mes de l’última edició del Barcelona RX al Circuit de Barcelona-Catalunya, i avui justament s’ha donat a conèixer que d’aquí a cinc mesos tornarà a acollir una nova cita del Mundial de Rallycross. I és que el cap de setmana que va atreure més de 28.000 espectadors a la zona de l’Estadi ha estat l’escollit per a la gran inauguració de la quarta temporada d’aquesta disciplina, que ahir ja va conèixer al seu nou campió: Mattias Ekström, guanyador de l’edició de 2016 a Catalunya.

A més d’aquest gran canvi en el calendari, aquest pateix altres modificacions i novetats de gran interès per als aficionats al Rallycross. Després Catalunya, els pilots passaran per Portugal, Hockenheim, Bèlgica, Gran Bretanya, Noruega, Suècia, Canadà i França, tal com va succeir aquest any amb dates similars. Amb l’absència de Barcelona al mes de setembre, tant les proves a Letònia com a Alemanya s’avançaran dues setmanes a la data d’aquest 2016.

I l’altra gran novetat serà la que tanqui el campionat. Aquest any aquest honor l’ha tingut la localitat argentina de Rosario, però serà l’última vegada que el tingui per ara. A partir de 2017, Ciutat del Cap acollirà el RX de Sud-àfrica en el segon cap de setmana de novembre, el que posarà punt i final a la temporada que ve.

En categories inferiors també hi haurà alguns canvis. Aquestes són les rondes que disputarà cada categoria:

  • Campionat Europeu de Rallycross: Catalunya, Noruega, Suècia, França i Letònia.
  • Campionat Super1600: Portugal, Bèlgica, Suècia, França, Letònia i Alemanya.
  • Campionat TouringCar Sèries: Catalunya, Bèlgica, Gran Bretanya, Noruega i Alemanya.
  • Campionat RX Lites Cup: Bèlgica, Gran Bretanya, Noruega, Suècia, Canadà, França i Sud-àfrica.

Aquest és el calendari provisional del Mundial de Rallycross 2017, subjecte a confirmació:

  1. Catalunya – Barcelona (1-2 abril)
  2. Portugal – Montalegre (22-23 abril)
  3. Alemanya – Hockenheim (4-6 maig)
  4. Bèlgica – Mettet (13-14 maig)
  5. Gran Bretanya – Lydden Hill (27-28 maig)
  6. Noruega – Hell (10-11 juny)
  7. Suècia – Holjes (1-2 juliol)
  8. Canadà – Trois Rivieres (5-6 agost)
  9. França – Lohéac (2-3 setembre)
  10. Letònia – Riga (16-17 setembre)
  11. Alemanya – Estering (30-1 octubre)
  12. Sud-àfrica – Ciutat del Cap (11-12 novembre)

L'entrada Barcelona inaugurarà el Mundial de Rallycross de 2017 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/barcelona-inaugurara-el-mundial-de-rallycross-de-2017/feed/ 0
Eriksson li regala el títol a Ekström a Estering https://formularapida.net/eriksson-li-regala-el-titol-a-ekstrom-a-estering/ https://formularapida.net/eriksson-li-regala-el-titol-a-ekstrom-a-estering/#respond Sun, 16 Oct 2016 19:40:21 +0000 http://formularapida.net/?p=30873 Kevin Eriksson ha aconseguit una victòria totalment inesperada al colar-se a la final i fer una sortida impossible que li ha tret un esperat triomf a Petter Solberg. Amb això, el noruec no ha aconseguit els punts suficients per frenar la coronació de Mattias Ekström, que succeeix a Solberg com a nou campió del món […]

L'entrada Eriksson li regala el títol a Ekström a Estering ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Kevin Eriksson ha aconseguit una victòria totalment inesperada al colar-se a la final i fer una sortida impossible que li ha tret un esperat triomf a Petter Solberg. Amb això, el noruec no ha aconseguit els punts suficients per frenar la coronació de Mattias Ekström, que succeeix a Solberg com a nou campió del món de Rallycross.


Dos noms i dues gestes històriques han estat el centre d’atenció avui Estering, Alemanya, on s’ha disputat la penúltima ronda del calendari. Mattias Ekström ha estat proclamat nou campió del món de Rallycross, sent així el primer pilot que aconsegueix vèncer a Petter Solberg en els tres anys d’història d’aquesta competició. L’altre nom, el de Kevin Eriksson, flamant i totalment inesperat guanyador d’avui al RX d’Alemanya.

Les classificacions van deixar entreveure que la lluita se centraria entre Petter Solberg i Mattias Ekström, i és que el noruec va obtenir dues màximes puntuacions i el suec una altra. La Q1 el vencedor va ser Janis Baumanis, que va tenir un molt bon ritme durant tot el cap de setmana. Els Peugeot 208 de Kevin Hansen i Sebastien Loeb van tancar el Top 5, destacant sobretot al pilot jove suec de 19 anys que va aconseguir una sorprenent tercera plaça.

Entre els múltiples eliminats en les classificacions van estar Cyril Raymond, l’estrella americana Tanner Foust, Niclas Grönholm, Joni-Pekka Rajala, Guerlain Chicherit, Gianluigi Galli, René Münnich i Tommy Rustad. A més, sumant punts, també van quedar fora Peter Hedström, Anton Marklund, inesperadament Timur Timerzyanov i Robin Larsson, que es va quedar a prop de deixar fora de combat a Ken Block.

En semifinals les coses van seguir amb la mateixa tònica, amb victòria de Petter Solberg en una i de Mattias Ekström en l’altra. A la primera el nivell va estar molt alt i el pas a la final va ser molt car. El jove Kevin Hansen va seguir amb la seva enorme actuació colant-se segon a la sortida i mantenint a ratlla Andreas Mikkelsen, que després de superar a Sebastien Loeb a la sortida, va condemnar al francès i al seu company Timmy Hansen a l’eliminació. Al costat d’ells també va caure un discret Toomas Heikkinen.

A la segona semifinal Ekström no va tenir problemes en vèncer, deixant les hostilitats en la lluita pel segon lloc. Kevin Eriksson es va alçar a la segona plaça i li va donar el pas a la seva primera final en tota la temporada, mentre que Baumanis va sortir malament i això el va condemnar a l’eliminació gràcies al bon ritme de Johan Kristoffersson, que es va aprofitar de l’estratègia per el seu pas a la final. Ken Block i Davy Jeanney van haver d’abandonar després de tocar-se tots dos amb Baumanis.

I va arribar l’esperada i desitjada final, que va tenir una sortida que va deixar al món sencer de pedra. Mentre Ekström i Solberg es barallaven per la primera posició, en arribar al primer revolt Eriksson feia una derrapada totalment fora de frenada per l’exterior que es va transformar en pràcticament una virolla que va saber controlar i el va deixar per davant dels dos principals rivals. Aquesta maniobra va confondre a Ekström que es va quedar últim i va fer la jóker lap a la primera volta.

Solberg va seguir l’estela d’Eriksson, mentre que Bakkerud i Kevin Hansen es barallaven pel podi amb el cotxe del noruec totalment destrossat. Tots van passar a fer el tram extra del circuit i van deixar sol a Eriksson al capdavant, que ho va fer amb molt nerviosisme en l’última volta i va poder aconseguir de forma totalment inesperada per tothom la seva primera victòria en el Rallycross. L’equip Olsbergs MSE va quedar de pedra al veure el seu pilot al capdamunt del podi, cosa que ningú hagués dit abans de la mateixa final.

Aquesta victòria d’Eriksson va tenir una mica més de significat a part de l’enorme sentiment i satisfacció personal, i és que aquest fet va privar a Solberg de poder obtenir els punts suficients com per evitar la coronació de Mattias Ekström, que d’aquesta manera i malgrat quedar cinquè a la final, es va proclamar com a nou campió del món de Rallycross 2016, succeint el bicampionat de Solberg.

Un derrotat Petter Solberg va pujar al segon graó del podi, mentre que Andreas Bakkerud va finalitzar tercer havent de baixar immediatament del cotxe marejat per un fum provocat pels danys que havia patit el seu Ford Focus. Kevin Hansen es va quedar a les portes del podi en una actuació excel·lent per al campió europeu de rallycross.

Del 25 al 27 de novembre el Rallycross tornarà per finalitzar la seva tercera temporada a la història de l’automobilisme a Rosario, Argentina. Allà, es decidirà un subcampionat que defensarà Solberg davant les properes amenaces de Johan Kristoffersson, Andreas Bakkerud i Sebastien Loeb.

Resultats de la final:

  1. Kevin Eriksson – Ford Fiesta ST (3:51.944)
  2. Petter Solberg – Citroën DS3 (+0.586s)
  3. Andreas Bakkerud – Ford Focus RS (+2.421s)
  4. Kevin Hansen – Peugeot 208 (+2.961s)
  5. Mattias Ekström – Audi S1 (+3.346s)
  6. Johan Kristoffersson – Volkswagen Polo (+21.962s)

L'entrada Eriksson li regala el títol a Ekström a Estering ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/eriksson-li-regala-el-titol-a-ekstrom-a-estering/feed/ 0
Loeb s’estrena sota la pluja a Letònia https://formularapida.net/loeb-sestrena-sota-la-pluja-a-letonia/ https://formularapida.net/loeb-sestrena-sota-la-pluja-a-letonia/#respond Sun, 02 Oct 2016 17:19:35 +0000 http://formularapida.net/?p=30427 Ha tornat la gran llegenda! Sebastien Loeb ha aconseguit la seva primera victòria en el Rallycross en la seva primera temporada en aquesta categoria. Darrera el francès ha finalitzat el gran beneficiat del dia, Mattias Ekström, que s’escapa a la general després d’una pèssima jornada de Petter Solberg. El podi l’ha tancat l’altre Peugeot de […]

L'entrada Loeb s’estrena sota la pluja a Letònia ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Ha tornat la gran llegenda! Sebastien Loeb ha aconseguit la seva primera victòria en el Rallycross en la seva primera temporada en aquesta categoria. Darrera el francès ha finalitzat el gran beneficiat del dia, Mattias Ekström, que s’escapa a la general després d’una pèssima jornada de Petter Solberg. El podi l’ha tancat l’altre Peugeot de Timmy Hansen.


Sembla mentida que després de nou títols del món de ral·lis Sébastien Loeb no es cansi de guanyar. Després de la seva marxa en el WTCC amb Citroën i el passat Dakar amb Peugeot, enguany s’aventurava a la nova modalitat de Rallycross, i ‘Seb’ no ha esperat a guanyar. Deu rondes ha estat el que ha trigat a emportar-se la seva primera victòria de l’any, i ho ha fet amb una magnífica conducció sota la intensa pluja de Letònia, que també s’estrena però en el calendari del Rallycross amb un modern i espectacular circuit prop de Riga .

Solberg ‘la fa grossa’ a les classificacions

En aquesta prova també s’han presentat diverses cares noves, com Nerijus Naujokaitis amb un nou Skoda Fabia, Gianluigi Galli amb el KIA Rio que entrarà l’any que ve al campionat i Janno Lígur (Ford Fiesta), tots ells quedant-se sense punts en les classificacions. Al costat d’ells també es van quedar amb el botí a zero René Münnich amb el Seat Ibiza, Niclas Grönholm (Ford Fiesta ST) i Guerlain Chicherit (Mini Countryman).

No obstant, la gran sorpresa del cap de setmana arribava a la Q2, quan un múltiple contacte de Petter Solberg (Citroën DS3) amb Mattias Ekström (Audi S1), deixava al noruec desqualificat d’aquesta classificació. Tot i la polèmica, el vigent campió d’aquesta categoria va intentar remuntar però va acabar la Q4 xocant contra les proteccions i abandonant també la prova, el que el condemnava a anar-se’n de Letònia sense cap punt, sent conscient que s’allunyaria per complet de la lluita pel títol.

A la part davantera, la suma de punts de les quatre classificacions deixava a Johan Kristoffersson al capdavant després de guanyar dues de les proves. Segon, i gràcies a una bona regularitat, va finalitzar Andreas Bakkerud (Ford Focus RS), just per davant de Timmy Hansen (Peugeot 208), que va ser protagonista d’un xoc amb el seu company Sebastien Loeb (Peugeot 208) en una de les classificacions d’avui.

Al final, es van quedar també fora de la semifinal Ken Block (Ford Focus RS) emportant-se un punt, Anton Marklund (Volkswagen Polo) se’n va amb dos, un més que destacat Guy Wilks (Mini Countryman) es queda a prop de les semifinals amb tres punts en el seu haver i finalment Kevin Eriksson (Ford Fiesta ST) també fora de combat amb quatre punts.

Ekström i Loeb s’imposen en semifinals

A la primera semifinal es va poder presenciar l’inici del gran dia de Sebastien Loeb. El francès va tenir diversos tocs a la sortida i va deixar el cotxe danyat, però fent la volta jóker a l’inici de la cursa, va emprendre un ritme fi i demolidor que li va acabar donant la victòria per davant d’un Johan Kristoffersson que havia liderat totes les voltes. Per darrere, Timmy Hansen es va poder colar sense problemes a la final.

Fora l’última ronda a Riga es van quedar Toomas Heikkinen (Audi S1) i Reinis Nitiss (Ford Fiesta), que van lluitar entre si per la quarta posició, que va acabar en mans del finlandès. Nitiss va intentar donar una bona imatge davant la seva afició local, però no va tenir sort per colar-se a la final. En última posició va finalitzar Janis Baumanis (Ford Fiesta), qui va abandonar en la primera volta per un contacte.

En la segona semifinal, Mattias Ekström va sortir com un tret i es va posar al capdavant de la prova, mentre que per darrere el seguia de prop Timur Timerzyanov (Ford Fiesta). Tots dos no van tenir més problemes que mantenir el cotxe dins dels límits de la pista, una mica complicat amb les extremes condicions de pluja. Però sens dubte, les hostilitats van estar en la lluita pel tercer lloc, amb un Andreas Bakkerud patint per problemes de tracció.

Finalment, gràcies a la seva estratègia, el pilot noruec va acabar emportant-se per poc el pas a la final. Però per molt poc, l’ex campió del DTM, Timo Scheider, cola per primer cop aquesta temporada al Seat Ibiza a la final. Molt meritoris els dotze punts que s’emporta el pilot alemany d’aquí. Al darrere, van finalitzar Davy Jeanney (Peugeot 208) i Robin Larsson (Audi A1), aquest últim fent una gran arrencada però perdent tota opció al passar-se de frenada al primer revolt.

Loeb controla la final i Hansen es curra el podi

I arribava l’esperada final de Riga, on els sis millors pilots del cap de setmana s’enfrontaven a la amarada pista letona. A la sortida, Loeb es posava al capdavant per davant d’un Ekström, que defensant posició amb Bakkerud, van acabar provocant l’accident de Timerzyanov contra les barreres del primer revolt. Amb només cinc cotxes en pista, Loeb i Ekström es van escapar ràpid, deixant més enrere una intensa lluita pel podi.

Hansen va ser el més espavilat, i veient el tap provocat per Bakkerud, es va ficar a fer la jóker lap a la primera volta i va sortir després del noruec i Kristoffersson, que es van intercanviar posicions perdent molt de temps. Aquest fet va fer que un cop tots dos fessin la volta llarga acabessin perdent posició amb el de Peugeot, que d’aquesta manera es treballava un meritat podi. Bakkerud es va mantenir sense problemes per davant de Kristoffersson a la part final.

I per davant, Loeb no va tenir pietat i no li va donar res de marge a Ekström per endur-se la seva primera victòria en el Rallycross. Amb una conducció que recordava a la de les seves millors èpoques al Mundial de Ral·lis, el pilot francès arribava a meta eufòric per tornar a pujar al més alt d’un podi. Amb aquesta victòria, ja són sis els pilots guanyadors en aquestes deu rondes que portem de campionat.

Un campionat que es posa més roent que mai. Ektröm s’escapa al capdavant amb 228 punts, 27 més que Kristoffersson, que ha superat a Solberg després del fiasco de cap de setmana del noruec, que ja es queda a 34 del seu possible predecessor com a campió. Bakkerud és quart amb 36 punts de desavantatge, i més desenganxats arriben amb força per baix els dos Peugeot, amb Loeb cinquè a 48 punts i Hansen sisè a 63.

El Rallycross emprèn la seva penúltima cita del campionat d’aquí a dues setmanes a Estering, segona prova alemanya de l’any. El 16 d’octubre podríem tenir nou campió, tot dependrà de si Ekström és capaç de sumar més de dos punts més que Kristoffersson.

Resultats de la final:

  1. Sebastien Loeb – Peugeot 208 +5:27.665
  2. Mattias Ekström – Audi S1 +2.3s
  3. Timmy Hansen – Peugeot 208 +5.4s
  4. Andreas Bakkerud – Ford Focus RS +11.1s
  5. Johan Kristoffersson – Volkswagen Polo +14.7s
  6. Timur Timerzyanov – Ford Fiesta (Retirado)

L'entrada Loeb s’estrena sota la pluja a Letònia ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/loeb-sestrena-sota-la-pluja-a-letonia/feed/ 0