Ral·li | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/ral·li/ FormulaRapida.net is a website that inform about Motorsport in Catalan, Spanish, English and French. Tue, 31 Oct 2023 08:38:54 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://formularapida.net/wp-content/uploads/2019/05/cropped-fr-twt-400x400-blue-32x32.jpg Ral·li | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/ral·li/ 32 32 PRIMERA VICTÒRIA A ESPANYA DEL CAMPIÓ FINLANDÈS MIKKO HEIKKILÄ https://formularapida.net/primera-victoria-a-espanya-del-campio-finlandes-mikko-heikkila/ https://formularapida.net/primera-victoria-a-espanya-del-campio-finlandes-mikko-heikkila/#respond Tue, 31 Oct 2023 08:38:54 +0000 https://formularapida.net/?p=187636 La segona participació en la CERT – Rallycar (Copa d’Espanya de Rallyes de Terra) per part de Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri s’ha traduït en victòria. Els campions finlandesos del 2022 s’han proclamat vencedors de l’IX Rallye Ciutat de Granada, on han repetit la participació que van dur a terme l’any passat, així mateix amb […]

L'entrada PRIMERA VICTÒRIA A ESPANYA DEL CAMPIÓ FINLANDÈS MIKKO HEIKKILÄ ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La segona participació en la CERT – Rallycar (Copa d’Espanya de Rallyes de Terra) per part de Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri s’ha traduït en victòria. Els campions finlandesos del 2022 s’han proclamat vencedors de l’IX Rallye Ciutat de Granada, on han repetit la participació que van dur a terme l’any passat, així mateix amb un Skoda Fabia R5.

El pentacampeón nacional d’aquesta especialitat, Xevi Pons, ha tornat a la competició acompanyat per Adrián Pérez, a lloms del nou Skoda Fabia RS Rally2 alineat per l’equip que gestiona ell mateix, Mapo Motorsport. Encara que han arribat a liderar la primera secció, disputant la victòria des de l’inici, el pilot català i el navegant asturià han ocupat finalment la segona plaça, per davant dels mundialistes noruecs Ole Christian Veiby / Jorn Norum.

Els dakarianos Nani Roma / Álex Haro, vencedors de la prova granadina l’any passat, han ocupat aquesta vegada el quart lloc, seguits pel Skoda Fabia R5 de Xavier Vidales / Jordi Hereu, que es consoliden al capdavant de la CERT – Rallycar (Copa d’Espanya de Rallyes de Terra).

Gil Membrado / Manel Muñoz s’han adjudicat el triomf del Trofeu 2RM en aquesta penúltima cita de la temporada.

Juan Escalona / Alicia Rodríguez han estat els guanyadors de la Copa Kobe Motor.

IX RALLYE CIUTAT DE MAGRANA. Final:
1r- Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri (Skoda Fabia R5), 1.01:39.9
2n- Xevi Pons / Adrián Pérez (Skoda Fabia RS Rally2), a 42.2
3r- Ole Christian Veiby / Jorn Norum (Skoda Fabia R5), a 1.00.5
4t- Nani Roma / Álex Haro (Ford Festa R5 MkII), a 2.18.9
5è- Xavier Vidales / Jordi Hereu (Skoda Fabia R5), a 2.23.5

CLASSIFICACIÓ CERT – RALLYCAR 2023:
1r- Xavier Vidales, 144 punts
2n- José Antonio Suárez, 100 punts
3r- Juan Carlos Quintana, 99 punts
4t- Joan Vinyes, 97 punts
5è- Daniel Alonso, 92 punts

CALENDARI CERT – RALLYCAR 2023:
10 Rallye dona Auga (24 i 25 de març)
XII Rallye Terres Altes de Lorca (14 i 15 d’abril)
3 Rallye Regne de Lleó (2 i 3 de juny)
60 Rallye Blendio Princesa d’Astúries [1a Etapa] (7 i 8 de setembre)
4 ACtronics Rallye Terra de Madrid (6 i 7 d’octubre)
IX Rallye Ciutat de Granada (27 i 28 d’octubre)
X Rallye Ciutat de Pozoblanco (17 i 18 de novembre)

L'entrada PRIMERA VICTÒRIA A ESPANYA DEL CAMPIÓ FINLANDÈS MIKKO HEIKKILÄ ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/primera-victoria-a-espanya-del-campio-finlandes-mikko-heikkila/feed/ 0
2on Rally Les Masies de Voltegrà https://formularapida.net/2on-rally-les-masies-de-voltegra/ https://formularapida.net/2on-rally-les-masies-de-voltegra/#respond Fri, 29 Sep 2023 18:34:54 +0000 https://formularapida.net/?p=186433 El passat dissabte, amb seu a Les Masies de Voltregà i organitzat per V-line Org, es va disputar el 2on Rally Les Masies de Voltregà, prova puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt a les seves diferents categories, i la Challenge Michelin Rallye Amb 77 vehicles autoritzats a prendre la sortida va començar el […]

L'entrada 2on Rally Les Masies de Voltegrà ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El passat dissabte, amb seu a Les Masies de Voltregà i organitzat per V-line Org, es va disputar el 2on Rally Les Masies de Voltregà, prova puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt a les seves diferents categories, i la Challenge Michelin Rallye

Amb 77 vehicles autoritzats a prendre la sortida va començar el ral·li que constava de sis  trams a doble passada agrupats en dos bucles, amb un total de 395,90 km dels quals 104,23 km eren trams cronometrats. Al matí es van disputar els trams de La Vola-St. Pere (8,523 km), Oristà (7,268 km) i Fontfreda (8,640 km), mentre que per tarda Trona (10,216 km), Costa dels Gats (7,625 km) i Prats-Olost (9,8444 km).

Ja des del primer tram cronometrat la lluita per la victòria va ser aferrissada entre el tàndem format per Alejandro Mauro-Diego Sanjuan (Skoda Fabia) que van guanyar cinc trams i Joan Salvans i Marçal Mompió (Porsche 997 GT3) que guanyaven sis trams, mentre que Mariano Parés-Eduard Ferran (Skoda Fabia RS) guanyaven el tram restant.

Així doncs, en velocitat els guanyadors van ser Joan Salvans i Marçal Mompió que també van ser els primers en 2RWD, la segona posició va ser per Alejandro Mauro-Diego San Juan, i tercers va quedar la parella formada per Mariano Parés–Eduard Ferran.

Els guanyadors en 2 FWD van ser Gil Membrado-Manel Muñoz (Ford Fiesta R4).

Salvador Mora-Jaume Garcia (Toyota Yaris) van ser els guanyadors en la Challenge Michelin Rallye 2023.

L'entrada 2on Rally Les Masies de Voltegrà ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/2on-rally-les-masies-de-voltegra/feed/ 0
4rt Ral.li Terra Memorial Abel Puig https://formularapida.net/4rt-ral-li-terra-memorial-abel-puig/ https://formularapida.net/4rt-ral-li-terra-memorial-abel-puig/#respond Wed, 13 Sep 2023 16:59:15 +0000 https://formularapida.net/?p=185672 Alejandro Mauro-Diego Sanjuan (Skoda Fabia Rally 2) guanyen el 4rt Memorial AbelPuig El passat dissabte, a la localitat de Cervera i organitzat per WRC Management, es va disputar el 4rt Memorial Abel Puig, primera prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra que, a més, puntuava pel Campionat de Catalunya de Ral·lis, pel Campionat […]

L'entrada 4rt Ral.li Terra Memorial Abel Puig ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Alejandro Mauro-Diego Sanjuan (Skoda Fabia Rally 2) guanyen el 4rt Memorial AbelPuig

El passat dissabte, a la localitat de Cervera i organitzat per WRC Management, es va disputar el 4rt Memorial Abel Puig, primera prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra que, a més, puntuava pel Campionat de Catalunya de Ral·lis, pel Campionat de Catalunya de Promoció i Trofeu Júnior, pel Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints de Terra, l’Open de Catalunya de vehicles Side by Side-2, el Volant Racc-Trofeu Mavisa ,la Challenge Rallycracks i la Challenge Saxo 8v.

Amb 40 vehicles autoritzats a prendre la sortida en les diferents categories i un dia calorós, però amb possibilitats de pluja, va començar el ral·li que constava de dos trams a triple passada i com a gran novetat, un tram urbà a Cervera a una passada.

Ja des del primer tram cronometrat, Alejandro Mauro-Diego Sanjuan (Skoda Fabia Rally 2) van imposar el seu ritme guanyant 5 dels 7 trams disputats, a mencionar que la segona passada pel tram B va ser neutralitzada per una sortida de carretera sense conseqüències, mentre que Xavier Vidales-Jordi Hereu (Skoda Fabia RS) guanyaven els dos trams restants.

En el Campionat de Catalunya de Ral·lis el guanyador va ser el tàndem format per Alejandro Mauro-Diego Sanjuan, la segona posició va ser per Xavier Vidales-Jordi Hereu i tercers van quedar la parella formada per el jove Gil Membrado-Manel Muñoz (Peugeot 208 Rally4).

En quatre rodes motrius els guanyadors van ser , Alejandro Mauro-Diego Sanjuan (Skoda Fabia Rally 2), i enn dues rodes motrius els millors van ser Gil Membrado-Manel Muñoz (Peugeot 208 Rally4).

A l’apartat del Campionat de Catalunya de Promoció-Trofeu Júnior, els guanyadors van ser la parella formada per Jordi San Andrés-Carlos Cabrero (Peugeot 106 s 16), seguits a la segona posició per Roger Sala-Adrià Sala (Ford Focus 1.6 16v. Arnau Bartés-Miquel Velilla (Peugeot 208 1.2 Puretech) van guanyar el Volant Racc.

Quant a l’Open de Catalunya de vehicles Side by Side-2 els guanyadors van ser Jesús Cucharrera-Pau De Las Heras (Can-Am Maverick X3) seguits per Andreu Cachaferiro-Moisès Ponce(Can-AmMaverick X3).

Pròxima prova: 14è Ralli de terra La Selva Vidreres – Maçanet de la Selva que tindrà lloc el 30 de setembre.

L'entrada 4rt Ral.li Terra Memorial Abel Puig ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/4rt-ral-li-terra-memorial-abel-puig/feed/ 0
Kobe Motor suma el seu segon triomf de la temporada a la Baja TT Lorca Ciudad del Sol https://formularapida.net/kobe-motor-suma-el-seu-segon-triomf-de-la-temporada-a-la-baja-tt-lorca-ciudad-del-sol/ https://formularapida.net/kobe-motor-suma-el-seu-segon-triomf-de-la-temporada-a-la-baja-tt-lorca-ciudad-del-sol/#respond Sun, 11 Jun 2023 17:25:22 +0000 https://formularapida.net/?p=181057 Alberto Dorsch i Marcos Martínez es van imposar de manera magistral a la classe T2 –reservada a cotxes 4×4 de producció– a la cursa murciana, la tercera cita de la temporada valedora pel Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny (CERTT) Dos de dos, Kobe Motor compte per victòries les seves participacions en el Campionat d’Espanya […]

L'entrada Kobe Motor suma el seu segon triomf de la temporada a la Baja TT Lorca Ciudad del Sol ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Alberto Dorsch i Marcos Martínez es van imposar de manera magistral a la classe T2 –reservada a cotxes 4×4 de producció– a la cursa murciana, la tercera cita de la temporada valedora pel Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny (CERTT)

Dos de dos, Kobe Motor compte per victòries les seves participacions en el Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny (CERTT) 2023. El passat cap de setmana el concessionari madrileny va tornar a imposar-se en la categoria T2 de la mà d’Alberto Dorsch i Marcos Martínez a la Baja TT Lorca Ciudad del Sol, en la qual van deixar patent el seu bon fer en un terreny delicadíssim, amb molt de fang i en el qual la pluja va complicar en gran manera el transcurs de la prova.

El CERTT es va desplaçar a terres murcianes per a celebrar la seva tercera cita puntuable de la temporada. Amb un recorregut molt tècnic i tres especials per disputar-se, el fang va prendre el protagonisme, amb una secció de més de 100 quilòmetres que va portar de cap a tots els equips en els trams selectius disputats el dissabte. En aquestes condicions Alberto Dorsch i el seu navegant, Marcos Martínez, es van sentir, mai més ben dit, com peixos a l’aigua.

Copyright: Kobe Motor

Amb pneumàtics reforçats per a evitar burxades, els representants del concessionari madrileny van ser capaços d’evitar els centenars de paranys que amagava el recorregut. Amb el seu Toyota Land Cruiser, un vehicle bragat en mil batalles, la dupla Dorsch-Martínez es va imposar amb claredat en tant en el pròleg del divendres, així com en la primera especial de 177 quilòmetres del dissabte.

L’etapa pròleg ens va sortir molt bé i ens va ajudar a agafar el feeling amb el cotxe, ja que no l’havíem provat des de l’anterior cursa. El dissabte va ser una autèntica bogeria, el tram a disputar-se dues vegades, un en cada sentit de la marxa, tenia una zona de fang molt complicada. No et podies sortir de la traçada, ja que era molt fàcil quedar-se atrapat en qualsevol moment. Va ser dur i bonic, pur 4×4. La part final era més seca i rocosa, també tècnica. La veritat és que vam gaudir de valent”, va reconèixer el veterà pilot madrileny.

Amb el lideratge a la classe T2 gairebé assegurat, l’última especial selectiva es presentava amb el clar objectiu de no cometre errors i arribar al parc tancat de Lorca. Però els 177 quilòmetres cronometrats del final no van resultar senzills per als de Kobe Motor, que van sofrir un petit problema amb l’alternador del vehicle japonès que els va deixar sense eixugaparabrises. Amb perícia i paciència, ajustant el seu ritme a les condicions extremes, Dorsch i Martínez van arribar a la línia d’arribada i es van alçar amb la segona victòria de la temporada al CERTT.

Copyright: Kobe Motor

“Encara que teníem molt d’avantatge respecte als nostres rivals en la classificació, l’últim tram va tornar a ser duríssim. Ens va ploure com mai abans havia vist en una cursa, era increïble i a tot això li sumes que ens vam quedar sense eixugaparabrises. En els últims quilòmetres vam estar en suspens, ja que el cotxe podria haver-se parat en qualsevol moment. Afortunadament, el Toyota va demostrar la seva duresa i vam poder celebrar un nou triomf amb tot l’equip Kobe Motor. Ens queda un any apassionant al davant amb una gran competència, serà dur i bonic”, va afegir Alberto Dorsch.

La pròxima cita de la temporada serà la gran festa de l’especialitat del nostre país: la Baixa Espanya Aragó, que es disputarà del 21 al 23 de juliol a Terol. A la prova més internacional del calendari del CERTT, Kobe Motor buscarà la seva tercera victòria consecutiva de la temporada a la classe T2.

L'entrada Kobe Motor suma el seu segon triomf de la temporada a la Baja TT Lorca Ciudad del Sol ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/kobe-motor-suma-el-seu-segon-triomf-de-la-temporada-a-la-baja-tt-lorca-ciudad-del-sol/feed/ 0
Carlos Sainz ja està preparant el Dakar 2023 https://formularapida.net/carlos-sainz-ja-esta-preparant-el-dakar-2023/ https://formularapida.net/carlos-sainz-ja-esta-preparant-el-dakar-2023/#respond Thu, 01 Jun 2023 09:40:46 +0000 https://formularapida.net/?p=180519 L’equip Audi ha completat diversos dies de proves a l’Aràbia Saudita amb Carlos Sainz per a preparar el Ral·li Dakar 2024 i millorar els seus resultats. Per a això, han disposat d’una pista d’una mica menys de tretze quilòmetres amb grava i sorra on els enginyers han examinat el rendiment del cotxe. Encara que en […]

L'entrada Carlos Sainz ja està preparant el Dakar 2023 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
L’equip Audi ha completat diversos dies de proves a l’Aràbia Saudita amb Carlos Sainz per a preparar el Ral·li Dakar 2024 i millorar els seus resultats.

Per a això, han disposat d’una pista d’una mica menys de tretze quilòmetres amb grava i sorra on els enginyers han examinat el rendiment del cotxe. Encara que en un altre tram que superava el centenar de quilòmetres sobre pedres han provat la durabilitat i els patrons de danys.

A més, han treballat amb els amortiguadors, ja que com indiquen, “el xassís ha de comportar-se de manera fiable”, però també amb una cosa consistent i eficient, amb sensors de mesures de càrregues i acceleracions instal·lats en el cotxe.

L'entrada Carlos Sainz ja està preparant el Dakar 2023 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/carlos-sainz-ja-esta-preparant-el-dakar-2023/feed/ 0
Dani Sordo acaba quart al Shakedown del ral·li de Portugal https://formularapida.net/dani-sordo-acaba-quart-al-shakedown-del-ralli-de-portugal/ https://formularapida.net/dani-sordo-acaba-quart-al-shakedown-del-ralli-de-portugal/#respond Thu, 11 May 2023 12:29:23 +0000 https://formularapida.net/?p=179506 Elfyn Evans ha marcat el millor temps del shakedown del Ral·li de Portugal, per davant de Lappi i Tanak. Dani Sordo ha acabat en quarta posició. Dani Sordo ha acabat en la quarta posició, cedint només sis dècimes respecte al millor temps del dia. A més, el seu lloc de sortida el fa ser optimista […]

L'entrada Dani Sordo acaba quart al Shakedown del ral·li de Portugal ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Elfyn Evans ha marcat el millor temps del shakedown del Ral·li de Portugal, per davant de Lappi i Tanak. Dani Sordo ha acabat en quarta posició.

Dani Sordo ha acabat en la quarta posició, cedint només sis dècimes respecte al millor temps del dia. A més, el seu lloc de sortida el fa ser optimista de cara a la primera jornada: “Tot és possible aquí, no sé quin temps he fet, però em sento bé amb el cotxe. Sé que només és el shakedown, però tinc un bon pressentiment”.

L'entrada Dani Sordo acaba quart al Shakedown del ral·li de Portugal ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/dani-sordo-acaba-quart-al-shakedown-del-ralli-de-portugal/feed/ 0
Sebastien Loeb arriba a Mèxic com a Líder https://formularapida.net/sebastien-loeb-arriba-a-mexic-com-a-lider/ https://formularapida.net/sebastien-loeb-arriba-a-mexic-com-a-lider/#respond Fri, 21 Apr 2023 12:34:57 +0000 https://formularapida.net/?p=178330 El pilot francès Sebastien Loeb arriba a la tercera prova de la temporada  del W2RC, com a líder del campionat, i està encantat per tornar al circuit de Mèxic. Per això, el mite dels rallies aterra al país centreamericà amb molta il·lusió i unes memòries del seu passat en el WRC. El nou vegades campió […]

L'entrada Sebastien Loeb arriba a Mèxic com a Líder ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El pilot francès Sebastien Loeb arriba a la tercera prova de la temporada  del W2RC, com a líder del campionat, i està encantat per tornar al circuit de Mèxic.

Per això, el mite dels rallies aterra al país centreamericà amb molta il·lusió i unes memòries del seu passat en el WRC. El nou vegades campió va conquistar fins a sis cops Mèxic la, totes elles de manera consecutiva [2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012], a excepció de l’any 2009.

L'entrada Sebastien Loeb arriba a Mèxic com a Líder ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/sebastien-loeb-arriba-a-mexic-com-a-lider/feed/ 0
José Luís García torna als raids amb una Volkswagen Amarok T1 https://formularapida.net/jose-luis-garcia-torna-als-raids-amb-una-volkswagen-amarok-t1/ https://formularapida.net/jose-luis-garcia-torna-als-raids-amb-una-volkswagen-amarok-t1/#respond Sun, 16 Apr 2023 17:54:13 +0000 https://formularapida.net/?p=177958 El pilot català disputarà la segona cita de la temporada del Campionat d’Espanya de Ral·liss Tot Terreny al costat de Manuel Navarro, en substitució de Dani Cué, el seu copilot habitual, que es perd la cita per motius professionals José Luis García torna aquest cap de setmana als raids amb la disputa de la Baixa […]

L'entrada José Luís García torna als raids amb una Volkswagen Amarok T1 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El pilot català disputarà la segona cita de la temporada del Campionat d’Espanya de Ral·liss Tot Terreny al costat de Manuel Navarro, en substitució de Dani Cué, el seu copilot habitual, que es perd la cita per motius professionals

José Luis García torna aquest cap de setmana als raids amb la disputa de la Baixa TT Dehesa Extremadura, prova puntuable per al Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny (CERTT), la Copa Europea FIA de Baixes Cross Country i el Campionat de Portugal de Ral·lis TT. El pilot català, amb Manuel Navarro com a copilot en lloc de Daniel Cué –que es perd la cita per motius professionals–, realitzarà el seu debut al volant d’una Volkswagen Amarok T1, un vehicle competitiu amb el qual espera presentar lluita en la cita amb seu a Badajoz.

Amb experiència prèvia en aquesta especialitat, el de l’Ametlla del Vallès (Barcelona) té un repte majúscul per davant: per primera vegada en la seva trajectòria esportiva competirà amb un prototip 4×4 de la categoria T1, l’avantsala de la classe regna dels raids (T1+) a nivell mundial.

Aquesta és l’especialitat que més m’agrada de l’automobilisme, però fins ara no havia estat possible disposar d’un cotxe T1. Ha sorgit aquesta oportunitat de la mà de l’equip MRacing Portugal i la veritat és que el Volkswagen Amarok T1 és increïble, hem pogut fer un test previ a la carrera i he pogut comprovar que es tracta d’un vehicle súper físic, amb molta potència. Serà un gran desafiament adaptar-me a ell i treure-li el màxim rendiment possible”, comenta José Luis García després de la seva primera trobada amb la pick-up.

Amb el suport tècnic de l’experimentada formació portuguesa, la dupla García-Navarro afronta amb il·lusió aquest nou desafiament. “L’objectiu és sumar quilòmetres i experiència amb el cotxe. Esperem tenir el bon ritme que havíem acreditat en anys anteriors quan corríem amb un SSV (Side by Side). L’important en aquesta mena de proves és no cometre errors, ni punxar, ni perdre’s; d’aquesta manera arribaran els resultats”, afegeix.

El del Tipus Racing Team by V-Sport compaginarà aquesta campanya els raids i els ral·lis. A més de la Baixa TT Devesa Extremadura d’aquesta finalitat de setmana, José Luis García estarà en la sortida de la Baixa España Aragó (22-23 de juliol) i la Baixa Portalegre (26-28 d’octubre). També té previst disputar el Ral·li de Terra Regne de Lleó (2-3 de juny) i el Ral·li Vila de Llanes (23-24 de setembre), cita valedora per al Supercampionat d’Espanya de l’especialitat, la cursa de casa de la seva escuderia i el seu patrocinador principal, Veri Corral.

Abans de tots aquests esdeveniments, toca centrar-se en la Baixa TT Devesa Extremadura, que es posarà en marxa aquest divendres amb la celebració d’una pròleg. L’etapa del dissabte constarà de dos especials que sumaran 300 quilòmetres contra el crono, mentre que el diumenge es disputarà un tram selectiu de poc més de 155 km amb el qual es posarà punt i final a la prova extremenya.

L'entrada José Luís García torna als raids amb una Volkswagen Amarok T1 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/jose-luis-garcia-torna-als-raids-amb-una-volkswagen-amarok-t1/feed/ 0
Jan Solans fitxa per Hyundai https://formularapida.net/jan-solans-fitxa-per-hyundai/ https://formularapida.net/jan-solans-fitxa-per-hyundai/#respond Wed, 05 Apr 2023 14:00:23 +0000 https://formularapida.net/?p=177392 Després de la notícia que Pepe López ha de deixar el Supercampiomat d’Espanya de Rallyes, Hyundai i Teo Martin han contractat el líder del SCER 2023, Jan Solans. Aquest gerro d’aigua freda arriba amb el campionat començat després del Ral·li de Sierra Morena que va iniciar la temporada 2023, però Hyundai ha reaccionat ràpid i […]

L'entrada Jan Solans fitxa per Hyundai ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Després de la notícia que Pepe López ha de deixar el Supercampiomat d’Espanya de Rallyes, Hyundai i Teo Martin han contractat el líder del SCER 2023, Jan Solans.

Aquest gerro d’aigua freda arriba amb el campionat començat després del Ral·li de Sierra Morena que va iniciar la temporada 2023, però Hyundai ha reaccionat ràpid i ho ha fet precisament fitxant el pilot que va guanyar en aquest circuit, i que per tant lidera la classificació de punts, Jan Solans.

El fins ara pilot de Skoda es farà càrrec del  de Teo Martín Motorsport que portaven Pepe López i el seu copilot Borja Hernández. Jan Solans, català de 26 anys que va ser campió de món júnior l’any 2019, només anava a poder disputar per pressupost les dues primeres estapes de la temporada, fet que per la qual cosa ha rebut encantat aquesta oferta.

L'entrada Jan Solans fitxa per Hyundai ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/jan-solans-fitxa-per-hyundai/feed/ 0
Cristina Gutiérrez aconsegueix la segona posició https://formularapida.net/cristina-gutierrez-aconsegueix-la-segona-posicio/ https://formularapida.net/cristina-gutierrez-aconsegueix-la-segona-posicio/#respond Thu, 02 Mar 2023 08:04:01 +0000 https://formularapida.net/?p=175111 Cristina Gutiérrez, pilot espanyola de l’equip Red Bull Ca-Am Factory va aconseguir la segona posició en la tercera etapa de l’Abu Dhabi Desert Challenge i somia amb un podi a la general. Cristina Gutiérrez no va tenir massa sort en els quilòmetres inicials de la prova pel desert, però es va recuperar en la tercera […]

L'entrada Cristina Gutiérrez aconsegueix la segona posició ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Cristina Gutiérrez, pilot espanyola de l’equip Red Bull Ca-Am Factory va aconseguir la segona posició en la tercera etapa de l’Abu Dhabi Desert Challenge i somia amb un podi a la general.

Cristina Gutiérrez no va tenir massa sort en els quilòmetres inicials de la prova pel desert, però es va recuperar en la tercera especial amb una gran segona posició que la col·loca a la setzena posició de la classificació general.

No obstant això, Cristina Gutiérrez es troba a poc més d’una hora del cotxe que lidera la seva categoria, el de l’estatunidenc Seth Quintero, que és cinquè si es compten els T1, i a quaranta minuts del segon, Austin Jones.

Les seves opcions d’arribar al podi estan en si serà capaç de superar a Hernán Garcés Echevarría, ja que és el tercer de la modalitat, a una mitja hora de distància de la pilot espanyola.

L'entrada Cristina Gutiérrez aconsegueix la segona posició ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/cristina-gutierrez-aconsegueix-la-segona-posicio/feed/ 0
Al Attiyah guanya a Abu Dhabi https://formularapida.net/al-attiyah-guanya-a-abu-dhabi/ https://formularapida.net/al-attiyah-guanya-a-abu-dhabi/#respond Mon, 27 Feb 2023 11:09:00 +0000 https://formularapida.net/?p=174901 El pilot de Qatar Al Attiyah es va fer amb el triomf de la primera especial de l’Abu Dhabi Desert Challenge després dels problemes de Sébastien Loeb a l’inici de la prova. No obstant això, tota la història va canviar en el quilòmetre 39, punt en el Sebastian Loeb es va quedar aturat per un […]

L'entrada Al Attiyah guanya a Abu Dhabi ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El pilot de Qatar Al Attiyah es va fer amb el triomf de la primera especial de l’Abu Dhabi Desert Challenge després dels problemes de Sébastien Loeb a l’inici de la prova.

No obstant això, tota la història va canviar en el quilòmetre 39, punt en el Sebastian Loeb es va quedar aturat per un problema tècnic del qual va ser ajudat pel seu equip d’assistència.

Ja a l’arribada, Nasser Al Attiyah va certificar la seva victòria de l’especial amb més de sis minuts de diferència.

L'entrada Al Attiyah guanya a Abu Dhabi ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/al-attiyah-guanya-a-abu-dhabi/feed/ 0
Kalle Rovanpera marca el ritme https://formularapida.net/kalle-rovanpera-marca-el-ritme/ https://formularapida.net/kalle-rovanpera-marca-el-ritme/#respond Thu, 09 Feb 2023 13:40:41 +0000 https://formularapida.net/?p=173590 Kalle Rovanpera ha marcat el millor temps en el tests del Ral·li de Suècia del WRC 2023, per davant de Esapekka Lappi, pilot de Hyundai, per només una dècima. El Ral·li de Suècia, segona prova del Campionat del Món del Rallies 2023. Arrencarà aquest dijous a la tarda amb la disputa de la primera especial. […]

L'entrada Kalle Rovanpera marca el ritme ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Kalle Rovanpera ha marcat el millor temps en el tests del Ral·li de Suècia del WRC 2023, per davant de Esapekka Lappi, pilot de Hyundai, per només una dècima.

El Ral·li de Suècia, segona prova del Campionat del Món del Rallies 2023. Arrencarà aquest dijous a la tarda amb la disputa de la primera especial.

El millor temps del tests ha estat pel campió del món Kalle Rovanperä, amb un crono de 2:50.9. El pilot de Toyota ha marcat el millor temps en la seva tercera i última volta realitzada.

L'entrada Kalle Rovanpera marca el ritme ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/kalle-rovanpera-marca-el-ritme/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Òscar Ral https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-oscar-ral/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-oscar-ral/#respond Sat, 04 Feb 2023 17:35:01 +0000 https://formularapida.net/?p=173227 Òscar Ral, el pilot barceloní que es va enamorar del motor gràcies al seu avi i que aquest any ha participat en el seu primer Dakar Òscar Ral es va endinsar al món del motor quan només era un nen ja que el seu avi era enginyer de la marca de motos Ossa. Des de […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Òscar Ral ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Òscar Ral, el pilot barceloní que es va enamorar del motor gràcies al seu avi i que aquest any ha participat en el seu primer Dakar

Òscar Ral es va endinsar al món del motor quan només era un nen ja que el seu avi era enginyer de la marca de motos Ossa. Des de ben petit va estar envoltat de coses que estaven relacionades amb el motor, fins i tot va poder observar cotxes del Ral·li Dakar amb menys de deu anys.

En aquell moment es va adonar de què feien els pilots del Dakar, i va decidir que en un futur ell també volia formar part d’aquest viatge tan especial. L’any 1987 va poder veure-ho en directe a Barcelona, on finalment es va decidir per intentar aconseguir el seu objectiu.

Dakar 2023

Uns quants anys més tard, finalment se li ha presentat l’oportunitat que estava esperant des de feia tants anys. Ral ha participat en el Dakar d’aquest any, juntament amb Carles Jiménez. No obstant això, uns mesos abans de disputar el Dakar, va participar en el Ral·li del Marroc, competint en la categoria T4.

Copyright: Buggy Masters Team

Durant aquesta edició del ral·li, Ral ha format part de l’equip Buggy Masters Team, també disputant la categoria T4. Finalment, va poder completar l’objectiu principal de qualsevol pilot que competeix en aquesta competició: arribar al final.

Ral i Jiménez van aconseguir acabar en la posició número 23 de la seva categoria, justament algunes posicions per davant de Gerard Farrés. Durant la sisena etapa van patir molt, perdent bastant temps respecte als seus rivals. No obstant això, van seguir endavant sense perdre el ritme, finalitzant el Dakar en la posició número 101 de la classificació general.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Òscar Ral ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-oscar-ral/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Jordi Segura https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-jordi-segura/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-jordi-segura/#respond Sat, 04 Feb 2023 17:34:14 +0000 https://formularapida.net/?p=173116 Jordi Segura ha viscut tota la seva vida darrere d’un somni, competir en el Dakar, objectiu que va assolir l’any 2022 Jordi Segura somiava des de ben petit amb poder competir algun dia en el Ral·li Dakar. Li ha costat molts anys i molt treball, però per fi pot dir que ho ha aconseguit. L’empresari […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Jordi Segura ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Jordi Segura ha viscut tota la seva vida darrere d’un somni, competir en el Dakar, objectiu que va assolir l’any 2022

Jordi Segura somiava des de ben petit amb poder competir algun dia en el Ral·li Dakar. Li ha costat molts anys i molt treball, però per fi pot dir que ho ha aconseguit. L’empresari tecnològic barcelonès de 55 anys va començar a competir en ral·lis l’any 2021, ja que, segons ell, li agrada fer turisme alhora que competeix.

Inicis en el món del motor

Segura va començar a competir en ral·lis l’any 2021. Va participar en el Ral·li TT de Zuera, competint en la categoria T4, on va aconseguir finalitzar en la segona posició. A més, també va córrer en el Ral·li d’Andalusia, també en la categoria T4, acabant en la novena posició. Va completar aquell any competint en el Ral·li del Marroc, finalitzant en la posició número 22.

L’any 2022, a més de competir en el Ral·li Dakar i fer realitat el seu somni, també va disputar el Campionat d’Europa de Cross Country, acabant segon en la categoria T3. A més a més, va quedar tercer en el Ral·li d’Extremadura, cinquè en el Ral·li de Grècia, i va competir a Itàlia, Hongria i Polònia. Això sí, va haver d’abandonar en el Ral·li del Marroc.

Ral·li Dakar

La primera edició de Segura en el Dakar va ser la de l’any 2022, competint per l’equip FN Speed en la categoria T3, acabant en la divuitena posició. No obstant això, van assolir l’objectiu principal, completar tot el recorregut.

Aquest any també ha participat, un altre cop amb l’equip FN Speed. Durant aquesta edició, Segura no ha tingut tanta sort com en l’anterior, ja que ha hagut d’abandonar el ral·li durant la novena etapa.

Copyright: FN SPEED TEAM

Tot i no haver pogut acabar el ral·li, segur que no s’ha donat per vençut i ho tornarà a intentar l’any vinent.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Jordi Segura ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-jordi-segura/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Josep Maria Mas https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-josep-maria-mas/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-josep-maria-mas/#respond Wed, 01 Feb 2023 12:28:33 +0000 https://formularapida.net/?p=173029 Josep Maria Mas, el pilot català que ha estat unit amb el món del motor des de ben jove, ha completat el seu retorn al Dakar aquest 2023 Josep Maria Mas sempre havia somiat participar en el Dakar. Ara pot dir que ja ha aconseguit el seu principal objectiu, però ha hagut de treballar de […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Josep Maria Mas ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Josep Maria Mas, el pilot català que ha estat unit amb el món del motor des de ben jove, ha completat el seu retorn al Dakar aquest 2023

Josep Maria Mas sempre havia somiat participar en el Dakar. Ara pot dir que ja ha aconseguit el seu principal objectiu, però ha hagut de treballar de valent per fer-ho realitat.

Inicis

Durant els seus primers anys de competició, Mas es va centrar a córrer en la modalitat d’enduro, tot i que també va provar el trial. L’any 1998 va finalitzar en tercer lloc en el Campionat de Catalunya de Motocross de Trams Cronometrats. Dos anys més tard, l’any 2000, es va convertir en subcampió d’Espanya i d’Europa d’Enduro 125cc. 

El següent any va quedar en quarta posició en el campionat nacional, i va guanyar per primer cop el Campionat de Catalunya d’Enduro 125cc, repetint això últim durant tres edicions consecutives. 

Uns quants anys més endavant, l’any 2014, es va convertir en el campió de Catalunya de trial, i l’any següent va ser subcampió.

Ral·li Dakar

Després d’aquesta etapa, va decidir provar sort i intentar fer realitat el seu somni, competir en el Ral·li Dakar. L’any 2018 va participar en el Merzouga Ral·li del Marroc, on va agafar una mica d’experiència de cara al Dakar. Finalment, l’any 2019 va poder debutar en aquesta competició. No obstant això, en la cinquena etapa va patir un problema mecànic i va abandonar.

Va tornar a provar sort l’any següent, i va aconseguir l’objectiu principal: finalitzar la cursa. Va acabar la competició en la posició número 69 de la general. Mas volia tornar l’any 2021, però no va poder degut a la pandèmia. El següent any no va ser una excepció, i va haver d’esperar a 2023 per tornar a competir.

Copyright: Team 77

Per desgràcia, aquest any no ha pogut finalitzar la prova, retirant-se en la tercera etapa de la competició.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Josep Maria Mas ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-josep-maria-mas/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Dani Vilà https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-dani-vila/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-dani-vila/#respond Sat, 28 Jan 2023 23:06:41 +0000 https://formularapida.net/?p=172900 Dani Vilà, el pilot capelladí que gràcies al seu pare, a la constància i a l’esforç, ha estat capaç de perseguir el seu somni Dani Vilà es va aficionar als quads quan era petit. Sovint, veia al seu pare pujat a un, i això va fer que agafés interès per aquest vehicle. A partir d’aquí, […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Dani Vilà ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Dani Vilà, el pilot capelladí que gràcies al seu pare, a la constància i a l’esforç, ha estat capaç de perseguir el seu somni

Dani Vilà es va aficionar als quads quan era petit. Sovint, veia al seu pare pujat a un, i això va fer que agafés interès per aquest vehicle. A partir d’aquí, la seva vida es va centrar en el món del motor, concretament en gaudir amb el seu quad.

Vilà es va convertir en pilot professional de Quad Cross l’any 2015, moment en el qual va començar a viure de les seves victòries. Actualment, segueix competint en aquesta categoria, però, tot i això, ha anat treballant molt durant tots aquests anys per aconseguir el seu objectiu: el Ral·li Dakar.

Ral·li Dakar

L’any 2016 va intentar competir en el Dakar, però no va poder ja que no tenia suficient presupost. Vilà va continuar fent el que havia fet fins ara, això sí, sense perdre de vista el seu somni, esperant una oportunitat.

Uns quants anys després, concretament l’any 2022, va decidir participar en el Ral·li del Marroc, tenint molt present el Dakar del següent any. Encara no tenia el suport que necessitava per competir en aquesta llegendària competició, no obstant això, dos mesos abans de l’inici de la prova, l’equip Motul va fer realitat el que tant volia.

Finalment, Vilà va poder competir en el Dakar de 2023, concretament en la categoria Original by Motul. Cal destacar que no va tenir assistència durant tota la cursa, va haver de treballar de valent. A més, es va convertir en l’únic pilot espanyol en participar en aquesta categoria.

Copyright: Motul

El pilot català va competir amb un quad DV4 POWERED BY MOTUL, de la marca Yamaha. Desgraciadament, no va poder finalitzar la prova, ja que durant la setena etapa va dir adeu a la competició.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Dani Vilà ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-dani-vila/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Joan Font https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-joan-font/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-joan-font/#respond Fri, 27 Jan 2023 16:53:01 +0000 https://formularapida.net/?p=172837 Joan Font, el pilot vigatà que tenia el somni de competir en ral·lis i ha acabat participant en diverses edicions del Dakar Des de ben jove, Joan Font sabia que es volia dedicar a l’automovilisme, en concret als ral·lis. En el moment en què va aconseguir el carnet de conduir, va començar a competir i […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Joan Font ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Joan Font, el pilot vigatà que tenia el somni de competir en ral·lis i ha acabat participant en diverses edicions del Dakar

Des de ben jove, Joan Font sabia que es volia dedicar a l’automovilisme, en concret als ral·lis. En el moment en què va aconseguir el carnet de conduir, va començar a competir i intentar fer realitat el seu somni. Justament, quan tenia 18 anys, va decidir competir en la Copa Marbella, una competició regional.

Ral·lis

L’any 2000 es va convertir en pilot de SEAT Sport, i uns anys després es va proclamar Campió d’Espanya de Ral·lis de Terra de dues rodes motrius. 

Durant la seva carrera professional també va competir en el World Rally Championship en la categoria de Grup N, on va aconseguir uns quants podis. A més, també va participar en el Ral·li de Montecarlo, el Ral·li de Suècia, i el Ral·li RACC Catalunya.

Dakar

Després d’un temps competint, Font no estava del tot satisfet, ja que encara li faltava competir en el Ral·li Dakar. Finalment, l’any 2017, va ser capaç de fer realitat un dels seus somnis.

Va debutar amb un SSV, però no va poder acabar la cursa degut a problemes amb el cotxe. Volia tornar-ho a intentar el següent any, però va patir un accident amb la bicicleta que el va obligar a estar un temps sense competir.

L’any 2019 va tornar amb més ganes que mai. Gràcies al seu esforç i perseverança va aconseguir finalitzar el Dakar en SSV, el principal objectiu de qualsevol pilot que competeix en aquest ral·li.

En la següent edició va fer el salt a la categoria de cotxes T2, un dels seus objectius. Font va ser capaç de finalitzar entre els tres primers de la categoria, resultat que va repetir l’any 2021.

Imagen
Copyright: FNSpeedTeam

La seva última participació ha estat aquest any, participant en la categoria T3. Ha finalitzat en la posició 30 en la seva categoria. A més, ha acabat en la posició número 71 en la classificació general.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Joan Font ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-joan-font/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Pau Navarro https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-pau-navarro/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-pau-navarro/#respond Thu, 26 Jan 2023 14:59:38 +0000 https://formularapida.net/?p=172767 Pau Navarro, un copilot jove i amb talent, ha ensenyat tota la seva màgia durant l’última edició del Dakar La història de Pau Navarro no deixa indiferent a ningú. El jove gironí es va endinsar en el món del motor durant la pandèmia, quan va decidir ajudar al seu pare en el taller del seu […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Pau Navarro ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Pau Navarro, un copilot jove i amb talent, ha ensenyat tota la seva màgia durant l’última edició del Dakar

La història de Pau Navarro no deixa indiferent a ningú. El jove gironí es va endinsar en el món del motor durant la pandèmia, quan va decidir ajudar al seu pare en el taller del seu equip, FN Speed. A partir d’aquí, el seu pare li va proposar la idea de participar en el Dakar, i Navarro va provar sort.

Ral·li Dakar

Navarro no tenia ni el carnet de conduir quan es va proposar participar en el Ral·li Dakar. Per a la seva preparació, va aprendre moltes coses de la competició amb el videojoc del Dakar de l’any 2018.

Finalment, va debutar en l’edició de l’any 2021, amb només 16 anys, convertint-se en un dels debutants més joves de la història. Tant en aquella edició com en la de l’any següent, va adoptar el paper de copilot, ja que poder ser pilot necessitava el carnet de conduir. No va aconseguir finalitzar cap de les dues edicions, però l’experiència que va guanyar va ser clau per al seu desenvolupament.

En aquesta última edició del Dakar, ha pogut pilotar en la categoria T4 al volant d’uns dels Can-Am de FN Speed. A més, ha estat el segon pilot més jove de tota la competició. Durant el primer dia de Dakar va mostrar un gran nivell, sorprenent la gent, tenint en compte que debutava com a pilot.

Copyright: Dakar.com

Durant algunes etapes, va patir alguns problemes, com la punxada d’un neumàtic, i això va fer que perdès moltes posicions, tot i mostrar sempre un ritme trepidant. Finalment, va ser capaç d’acabar novè en la seva categoria, donant a entendre que ha de ser un pilot a tenir molt en compte de cara a les properes edicions de la competició.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Pau Navarro ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-pau-navarro/feed/ 0
Gil Membrado competirà al Ral·li Lloret https://formularapida.net/gil-membrado-competira-al-ralli-lloret/ https://formularapida.net/gil-membrado-competira-al-ralli-lloret/#respond Thu, 26 Jan 2023 13:34:49 +0000 https://formularapida.net/?p=172784 Gil Membrado, pilot català del poble d’Olost competirà per primera vegada al Ral·li Lloret amb el seu Ford Fiesta Ral·li4. El jove d’Olost, es convertirà en el pilot més jove en competir en aquest Ral·li gràcies a un canvi de normativa de la Federació Espanyola. El ral·li Lloret serà una bona preparació pel jove pilot català, ja que és una prova amb més de 170 […]

L'entrada Gil Membrado competirà al Ral·li Lloret ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Gil Membrado, pilot català del poble d’Olost competirà per primera vegada al Ral·li Lloret amb el seu Ford Fiesta Ral·li4.

El jove d’Olost, es convertirà en el pilot més jove en competir en aquest Ral·li gràcies a un canvi de normativa de la Federació Espanyola.

El ral·li Lloret serà una bona preparació pel jove pilot català, ja que és una prova amb més de 170 kilòmetres cronometrats, amb trams molt bonics i una bona organització.

L'entrada Gil Membrado competirà al Ral·li Lloret ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/gil-membrado-competira-al-ralli-lloret/feed/ 0
Coneix els pilots catalans del Dakar: Oriol Mena https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-oriol-mena/ https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-oriol-mena/#respond Wed, 25 Jan 2023 15:46:10 +0000 https://formularapida.net/?p=172702 Oriol Mena, el pilot català que porta tota la vida pujat a una moto i que ha obtingut una quantitat d’èxits incalculables Oriol Mena no s’atura. El pilot del Maresme no tenia prou amb ser campió de Catalunya, d’Espanya i del món d’enduro, així com de Cross Country. Aquest any, ha estat capaç d’aconseguir la […]

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Oriol Mena ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Oriol Mena, el pilot català que porta tota la vida pujat a una moto i que ha obtingut una quantitat d’èxits incalculables

Oriol Mena no s’atura. El pilot del Maresme no tenia prou amb ser campió de Catalunya, d’Espanya i del món d’enduro, així com de Cross Country. Aquest any, ha estat capaç d’aconseguir la victòria en una competició molt prestigiosa: el Dakar.

Inicis

Un moment molt important per a la carrera esportiva d’Oriol Mena va ser quan va accedir a l’equip Gas Gas, l’any 2003. Degut a això, va formar part de l’equip nacional espanyol, a més de participar en els Sis Dies Internacionals d’Enduro, on va aconseguir la medalla de plata. Seguidament, l’any 2004 es va convertir en campió d’Espanya absolut.

L’any 2009 va firmar per l’equip suec Husaberg, competint en el Campionat d’Espanya i del Món. Tot va ser un èxit, ja que quatre curses abans d’acabar la competició, ja s’havia adjudicat el títol mundial.

Copyright: Xevi Espigulé
Ral·li Dakar

Després d’uns anys complicats, on Mena va estar a punt de retirar-se, va decidir córrer en el Ral·li Dakar. L’oportunitat li va arribar després de córrer en el Ral·li del Marroc, on va fer una molt bona actuació. L’equip alemany Hero es va fixar en ell, i volien signar-lo perquè disputés el Dakar amb ells.

Finalment, Mena va participar en el Dakar de 2018, on va quedar setè i va ser considerat el millor debutant de la competició. L’any 2019 va tornar-hi a participar, i va aconseguir finalitzar entre els deu primers, tot i fracturar-se els escafoides i el cúbit de la mà dreta.

L’any 2020 es va perdre el Dakar, però va tornar amb més ganes l’any següent amb el Team Rieju. Aquell Dakar no va ser tan brillant com els dos anteriors, ja que Mena va acabar setzè.

De cara al següent any, Mena tenia un clar objectiu, participar en la categoria de cotxes, i així ho va fer. Es va convertir en el copilot de Rokas Baciuska, aconseguint una meritòria tercera posició en la categoria general d’SSV.

Finalment, durant aquesta última edició de la competició ha mostrat tot el seu talent. Juntament amb el debutant més jove de la història, el polonès Eryk Goczal, s’ha proclamat campió de la categoria T4, demostrant del que és capaç a aquestes alçades. No es podia esperar menys d’algú com ell.

L'entrada Coneix els pilots catalans del Dakar: Oriol Mena ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-els-pilots-catalans-del-dakar-oriol-mena/feed/ 0