GT | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/gt-ca/ FormulaRapida.net is a website that inform about Motorsport in Catalan, Spanish, English and French. Tue, 22 Aug 2023 10:26:37 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://formularapida.net/wp-content/uploads/2019/05/cropped-fr-twt-400x400-blue-32x32.jpg GT | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/gt-ca/ 32 32 Marc de Fulgencio guanya a Lausitzring de forma espectacular https://formularapida.net/marc-de-fulgencio-guanya-a-lausitzring-de-forma-espectacular/ https://formularapida.net/marc-de-fulgencio-guanya-a-lausitzring-de-forma-espectacular/#respond Tue, 22 Aug 2023 10:26:37 +0000 https://formularapida.net/?p=184450 Malgrat una penalització de quinze segons a la segona cursa, Marc de Fulgencio va aconseguir una gran victòria Marc de Fulgencio va sorprendre a l’ADAC GT4 aquest cap de setmana a Lausitzring amb una actuació digne de reconeixement, coronada amb un triomf a la segona de les curses. Aquesta destacable gesta pot ajudar el pilot […]

L'entrada Marc de Fulgencio guanya a Lausitzring de forma espectacular ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Malgrat una penalització de quinze segons a la segona cursa, Marc de Fulgencio va aconseguir una gran victòria

Marc de Fulgencio va sorprendre a l’ADAC GT4 aquest cap de setmana a Lausitzring amb una actuació digne de reconeixement, coronada amb un triomf a la segona de les curses. Aquesta destacable gesta pot ajudar el pilot a tenir noves oportunitats en el món del motor. Aquest èxit representa la seva primera victòria en el campionat GT4.

Originari de Sant Cugat, el pilot català ha participat en les GT4 European Series durant aquesta temporada. No obstant això, l’equip BCMC Motorsport, amb el qual col·labora a Europa, va estendre-li una invitació per participar en les darreres curses de l’ADAC GT4, amb l’objectiu de suplir l’absència de Marce Lennerz i donar suport a Dinis Bulatov en la seva lluita pel títol alemany.

La reputació del pilot català ja s’estén per terres alemanyes, després de dues temporades competint en el DTM Junior, una categoria que implica vehicles GT4. Durant aquest temps, de Fulgencio va aconseguir pujar al podi en diverses ocasions, a més de participar en dues altres temporades de l’ADAC GT4.

A la primera cursa a Lausitzring, de Fulgencio i Bulatov van concloure a vuit segons dels líders, ubicant-se en la sisena posició. Aquest resultat va arribar després d’haver estat entre els tres millors temps en les pràctiques lliures i d’haver obtingut la cinquena posició en la sessió de classificació. Aquesta actuació es va veure condicionada per problemes de sobreescalfament que van experimentar durant el transcurs de la cursa.

L'entrada Marc de Fulgencio guanya a Lausitzring de forma espectacular ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/marc-de-fulgencio-guanya-a-lausitzring-de-forma-espectacular/feed/ 0
Dani Juncadella tornarà a córrer les 24 hores de SPA https://formularapida.net/dani-juncadella-tornara-a-correr-les-24-hores-de-spa/ https://formularapida.net/dani-juncadella-tornara-a-correr-les-24-hores-de-spa/#respond Thu, 15 Jun 2023 15:25:04 +0000 https://formularapida.net/?p=181217 El pilot català Dani Juncadella tornarà a participar en les 24 Hores de Spa-Francorchamps amb l’equip GrippeM Racing el primer cap de setmana de juliol. El barceloní va confirmar a través d’una publicació en les seves xarxes socials que competirà en les pròximes 24 Hores de Spa-Francorchamps amb GrippeM Racing. Serà una cursa que es […]

L'entrada Dani Juncadella tornarà a córrer les 24 hores de SPA ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El pilot català Dani Juncadella tornarà a participar en les 24 Hores de Spa-Francorchamps amb l’equip GrippeM Racing el primer cap de setmana de juliol.

El barceloní va confirmar a través d’una publicació en les seves xarxes socials que competirà en les pròximes 24 Hores de Spa-Francorchamps amb GrippeM Racing. Serà una cursa que es disputarà entre el 29 de juny i el 2 de juliol en el mític traçat belga, encara que el català ja sap el que és guanyar a Spa, ja què es va emportar la victòria l’any passat.

L'entrada Dani Juncadella tornarà a córrer les 24 hores de SPA ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/dani-juncadella-tornara-a-correr-les-24-hores-de-spa/feed/ 0
Albert Costa competirà amb Ferrari Emil Frey https://formularapida.net/albert-costa-competira-amb-ferrari-emil-frey/ https://formularapida.net/albert-costa-competira-amb-ferrari-emil-frey/#respond Sat, 25 Feb 2023 13:10:31 +0000 https://formularapida.net/?p=174831 Albert Costa correrà amb Ferrari Emil Frey el GT World Sprint d’aquest any. El pilot català ja fa vuit anys que està amb l’equip suís. Costa s’estrenarà a la FIA World Endurance Championship pilotant un LMP2 amb l’equip polonès Inter Europol.

L'entrada Albert Costa competirà amb Ferrari Emil Frey ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Albert Costa correrà amb Ferrari Emil Frey el GT World Sprint d’aquest any. El pilot català ja fa vuit anys que està amb l’equip suís. Costa s’estrenarà a la FIA World Endurance Championship pilotant un LMP2 amb l’equip polonès Inter Europol.

L'entrada Albert Costa competirà amb Ferrari Emil Frey ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/albert-costa-competira-amb-ferrari-emil-frey/feed/ 0
Podi de Valentino Rossi a les 24 Hores de Dubai https://formularapida.net/podi-de-valentino-rossi-a-les-24-hores-de-dubai/ https://formularapida.net/podi-de-valentino-rossi-a-les-24-hores-de-dubai/#respond Tue, 17 Jan 2023 11:24:02 +0000 https://formularapida.net/?p=172231 Valentino Rossi va aconseguir un gran tercer lloc i el seu equip, WRT, també es va emportar a casa la victòria a les 24 Hores de Dubai. Valentino Rossi, res més pujar al cotxe en un primer stint el dissabte a la tarda, va ser protagonista d’un polèmic incident mentre avançava a un GT4, al qual va colpejar i va enviar fora de la pista […]

L'entrada Podi de Valentino Rossi a les 24 Hores de Dubai ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Valentino Rossi va aconseguir un gran tercer lloc i el seu equip, WRT, també es va emportar a casa la victòria a les 24 Hores de Dubai.

Valentino Rossi, res més pujar al cotxe en un primer stint el dissabte a la tarda, va ser protagonista d’un polèmic incident mentre avançava a un GT4, al qual va colpejar i va enviar fora de la pista de manera involuntària. Per això, l’italià va rebre una penalització de 30 segons.

El nostre objectiu era acabar al podi, però sabíem que no seria fàcil perquè hi havia molts cotxes que també eren molt ràpids. No obstant això, la cursa va anar molt bé i em vaig divertir, citava Valentino Rossi.

 

Fabio Quartararo creu en Yamaha

L'entrada Podi de Valentino Rossi a les 24 Hores de Dubai ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/podi-de-valentino-rossi-a-les-24-hores-de-dubai/feed/ 0
Valentino Rossi s’uneix a BMW https://formularapida.net/valentino-rossi-suneix-a-bmw/ https://formularapida.net/valentino-rossi-suneix-a-bmw/#respond Thu, 22 Dec 2022 14:01:22 +0000 https://formularapida.net/?p=171104 L’expilot de MotoGP Valentino Rossi ha estat confirmat com a pilot oficial de BMW i formarà part del seu programa més enllà del GT World Challenge Europe. “Ja he tingut l’oportunitat de provar el BMW M4 GT3 dues vegades i les sensacions amb el cotxe són molt bones. Crec que podrem ser competitius la pròxima […]

L'entrada Valentino Rossi s’uneix a BMW ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
L’expilot de MotoGP Valentino Rossi ha estat confirmat com a pilot oficial de BMW i formarà part del seu programa més enllà del GT World Challenge Europe. “Ja he tingut l’oportunitat de provar el BMW M4 GT3 dues vegades i les sensacions amb el cotxe són molt bones. Crec que podrem ser competitius la pròxima temporada”.

L'entrada Valentino Rossi s’uneix a BMW ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/valentino-rossi-suneix-a-bmw/feed/ 0
Valentino Rossi canvia Audi per BMW https://formularapida.net/valentino-rossi-canvia-audi-per-bmw/ https://formularapida.net/valentino-rossi-canvia-audi-per-bmw/#respond Tue, 18 Oct 2022 09:55:45 +0000 https://formularapida.net/?p=168511 Valentino Rossi, que fa cosa d’un any canviava les dues rodes per les quatre. Fent amb Audi un projecte per competir a la categoria GT3. Després d’un any en el qual el nou vegades campió del món de MotoGP s’ha adaptat bé a la categoria. Canvia Audi per BMW amb un altre any a la mateixa categoria, amb […]

L'entrada Valentino Rossi canvia Audi per BMW ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Valentino Rossi, que fa cosa d’un any canviava les dues rodes per les quatre. Fent amb Audi un projecte per competir a la categoria GT3. Després d’un any en el qual el nou vegades campió del món de MotoGP s’ha adaptat bé a la categoria. Canvia Audi per BMW amb un altre any a la mateixa categoria, amb un clar objectiu al futur. Córrer les 24 hores de Le Mans.

L'entrada Valentino Rossi canvia Audi per BMW ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/valentino-rossi-canvia-audi-per-bmw/feed/ 0
Bona actuació d’Albert Costa en l’inici de temporada al ADAC GT Masters https://formularapida.net/bona-actuacio-albert-costa-inici-temporada-adac-gt-masters/ https://formularapida.net/bona-actuacio-albert-costa-inici-temporada-adac-gt-masters/#respond Tue, 26 Apr 2022 10:24:28 +0000 https://formularapida.net/?p=162004 El pilot barceloní Albert Costa, va aconseguir finalitzar entre els cinc primers en una de les dues curses disputades aquest cap de setmana a Oschersleben (Alemanya), en el que va ser la prova inaugural de l’ADAC GT Masters. Daniel Juncadella també va acabar entre els deu primers. OSCHERSLEBEN, ALEMANYA – En un ambient que ja […]

L'entrada Bona actuació d’Albert Costa en l’inici de temporada al ADAC GT Masters ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El pilot barceloní Albert Costa, va aconseguir finalitzar entre els cinc primers en una de les dues curses disputades aquest cap de setmana a Oschersleben (Alemanya), en el que va ser la prova inaugural de l’ADAC GT Masters. Daniel Juncadella també va acabar entre els deu primers.

OSCHERSLEBEN, ALEMANYA – En un ambient que ja ens agradaria tenir a casa nostra, el circuit d’Oschersleben, també conegut com a Motorsport Oschersleben Arena, va acollir la prova inaugural de l’ADAC GT Masters amb una assistència de 28 mil espectadors.

El circuit, petit però pensat més pels fans que pels que hi treballem dins, va veure com la climatologia va respectar als pilots. El sol va brillar tant dissabte com diumenge.

FormulaRapida.net va ser-hi present i així ho farà la resta de la temporada d’aquest campionat professional que compta amb dos pilots catalans: Albert Costa Balboa i Daniel Juncadella.

Albert Costa Balboa competia amb l’equip Emil Frey Racing, a bord d’un Lamborghini Huracan GT3 EVO. El pilot de Barcelona comparteix cotxe amb Jack Aitken. Aitken es conegut per debutar a Fórmula 1 al equip Williams l’any 2020, quan George Russell va pujar a l’equip Mercedes.

El pilot britànic-coreà, va realitzar la sessió de classificació i la sortida de la cursa del dissabte amb poca fortuna. Jack Aitken va sobrevalorar l’estat dels pneumàtics a la sortida i un error va aturar les esperances d’Albert Costa d’aconseguir un bon resultat. Els del equip d’Emil Frey Racing es van haver de conformar amb la dinovena posició, per davant de Daniel Juncadella que va finalitzar en la vint-i-unena posició.

Tanmateix, diumenge ambdós pilots catalans van realitzar la classificació a primera hora del matí. En aquest cas, bon resultat d’Albert Costa que es va quedar a tres dècimes d’aconseguir la pole position. Aconseguint la quarta posició per a la graella de sortida. Daniel Juncadella amb el Mercedes-AMG GT3 va aconseguir la novena plaça.

Aquestes bones posicions de sortida van ser transcendentals. I és que en l’ADAC GT Masters la classificació és pràcticament el noranta per cent del resultat en cursa.

El duet d’Albert Costa Balboa i Jack Aitken van aconseguir finalitzar en la cinquena posició. Daniel Juncadella va ser vuitè amb el seu company d’equip Jan Marschalkowski al equip Mercedes-AMG Team ZVO.

Pel que fa al campionat de pilots, Albert Costa Balboa surt desè en el campionat amb onze punts. Mentrestant, Daniel Juncadella el segueix de ben a prop a la dotzena posició amb vuit punts.

La propera cita del ADAC GT Masters serà al Red Bull Ring, Àustria el 21 i 22 de Maig.

L'entrada Bona actuació d’Albert Costa en l’inici de temporada al ADAC GT Masters ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/bona-actuacio-albert-costa-inici-temporada-adac-gt-masters/feed/ 0
Podi d’Albert Costa per concloure la cita de l’International GT Open al Circuit https://formularapida.net/podi-dalbert-costa-per-concloure-la-cita-de-linternational-gt-open-al-circuit/ https://formularapida.net/podi-dalbert-costa-per-concloure-la-cita-de-linternational-gt-open-al-circuit/#respond Mon, 23 Sep 2019 15:20:31 +0000 https://formularapida.net/?p=86504 El pilot local ha aconseguit rescabalar-se del resultat d’ahir amb la segona posició i continua mantenint el lideratge del campionat. Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- La sisena i penúltima cita de l’International GT Open ha conclòs avui al Circuit de Barcelona-Catalunya amb una grata notícia per al públic local: Albert Costa ha estat segon gràcies a una autèntica exhibició de pilotatge […]

L'entrada Podi d’Albert Costa per concloure la cita de l’International GT Open al Circuit ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El pilot local ha aconseguit rescabalar-se del resultat d’ahir amb la segona posició i continua mantenint el lideratge del campionat.

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- La sisena i penúltima cita de l’International GT Open ha conclòs avui al Circuit de Barcelona-Catalunya amb una grata notícia per al públic local: Albert Costa ha estat segon gràcies a una autèntica exhibició de pilotatge sobre la pista. La jornada dominical ha tingut moltes altres curses que han fet vibrar al públic local. Han estat un total de 12.350 persones les que han passat pel traçat català per a presenciar-les en directe.

Albert Costa gairebé ho aconsegueix. El pilot de l’Emil Frey Racing ha estat molt a prop de la victòria. El català ja donava l’avís aquest matí, quan signava la ‘pole position’. Hores més tard demostrava que en la primera meitat de la cursa no tenia rival. El líder de l’International GT Open ha completat un relleu immillorable, aguantant la posició d’honor en la sortida i augmentant la distància amb el que era el seu immediat perseguidor, l’equip Teo Martín Motorsport amb Andrés Saravia als comandaments del McLaren 720 s, unitat que comparteix amb un altre dels pilots espanyols, Fran Rueda. Albert Costa ha obert una escletxa de 10 segons amb els segons classificats, i ha rodat a un ritme inassolible. Després d’aquests dos equips es trobava l’altre cotxe de l‘Emil Frey Racing, el pilotat per Norbert Siedler i Mikäel Grenier.

Quan s’ha donat l’avís d’obertura del ‘pit lane’ per començar a realitzar els relleus dels pilots, la cursa ha fet un gran gir. Per començar, el Teo Martín Motorsport comptava amb un gran hàndicap per haver guanyat la prova d’ahir, així que a Fran Rueda li ha tocat barallar cada posició en sortir a la pista. Al final ha estat vuitè. D’altra banda, Giacomo Altoè substituïa a Albert Costa per completar la part final, però la primera posició ja no l’ha tornat a veure. En aquest ball de canvis, el que era el tercer classificat ha passat a posar-se al capdavant. Es tracta dels companys d’equip d’Albert Costa, Siedler i Greiner.

Mancant deu minuts per veure la bandera de quadres, l’aparició del cotxe de seguretat ha portat l’esperança, ja que les distàncies entre els participants s’han vist reduïdes. En rellançar la cursa, Altoè ha estat molt a prop de Siedler, però no ha arribat a aconseguir l’avançament. Així i tot, ell i Albert Costa continuen figurant a la part més alta de la classificació quan encara queda una prova per poder proclamar-se campions. El tercer pilot de casa, Eliseo Martínez (Lazarus Racing) ha estat catorzè.

Tappei Natori dóna la sorpresa a l’Euroformula Open
El japonès ha estrenat el seu palmarès de victòries i de voltes ràpides al Circuit. Tappei Natori ha aconseguit el seu millor resultat de la temporada avui, i a més ho ha fet amb cinc segons d’avantatge. De ben segur que el de Carlin Motorsport no estava entre les apostes, però avui no ha cedit ni un metre davant els seus contrincants.

La segona plaça ha estat de Nicolai Kjaergaard, també del Carlin Motorsport. De fet, l’equip anglès ha monopolitzat les dues primeres línies de la graella en els entrenaments cronometrats d’aquest matí i ningú ha aconseguit avançar-los en cursa.

El bronze l’ha vist Billy Monger, que es juga directament la vuitena posició del campionat amb el seu company Kjaergaard. Bona actuació de Monger, amb la ‘pole position’ del dissabte. Christian Hahn ha tancat la representació del Carlin Motorsport.

Vincenzo Sospiri Racing torna a dominar a la GT Cup Open Europe
El líder del campionat és encara més líder després de les seves dues victòries a Barcelona. Hans-Peter Koller ha tornat a sumar la màxima quantitat de punts possible, juntament amb el seu company Edoardo Liberati. El conjunt italià li ha arrabassat la primera posició a un dels representants de casa, Daniel Díaz-Varela. Al final, tant ell com Manuel Cerqueda li han donat al Baporo Motorsport una destacable tercera posició. Enmig d’aquests dos equips s’ha colat Niki Leutwiler, un dels pocs pilots que ha afrontat sol la totalitat de la cursa.

Amb diversos pilots de casa, el següent millor posicionat ha estat Jaume Font, també amb el Baporo Motorsport. Destacar l’actuació de Marc de Fulgencio (Teo Martín Motorsport), que ha estat dècim finalment però que ha arribat a rodar en el ‘top 3’. Just després d’ell, un duet nacional, el de Guillem Pujeu i Faust Salom (Teo Martín Motorsport).

Pole i victòria per a Lloyd al TCR Europe
Dia rodó per a Daniel Lloyd (Brutal Fish Racing), el pilot de referència avui entre els participants del TCR Europe. El britànic s’ha adjudicat la volta ràpida aquest matí, que li ha servit per a materialitzar-la després en una imponent victòria. Giles Magnus (Comtoyou Racing) ha vist la bandera de quadres molt a prop de Lloyd, amb la plata assegurada; ja que Julien Briché (JSB Compétition) es trobava a més d’un segon. Briché ha estat l’únic que ha repetit podi, sumant bons punts per a la classificació general de l’ajustat certamen, que li podrien servir per a aconseguir el subcampionat.

Recital de David Schumacher al Formula Regional European Championship
No és sol el seu cognom. David Schumacher (US Racing) ha demostrat sobradament que té molt talent. El fill de Ralf Schumacher ha pujat a la part més alta del podi una altra vegada, tal com va fer ahir a la tarda. A més de la victòria, l’alemany suma una volta ràpida i una tercera posició a la primera màniga. Han copat el podi Dan Ticktum i Enzo Fittipaldi. Novament, un altre pilot amb un nom important per a la història de l’automobilisme, que a poc a poc es va formant i es va fent un lloc propi.

Intercanvi de posicions a l’Alpine Elf Europa Cup
Si ahir s’imposava Gael Castelli seguit de Mateo Herrero, avui l’estampa s’ha donat a l’inrevés. Mateo Herrero (Milan Competition) li ha arrabassat la primera posició al líder del campionat, Castelli (CMR), i ja no l’ha deixat anar. Castelli, així i tot, ha pogut celebrar ja el seu campionat a Barcelona mancant un últim míting per donar per finalitzada la temporada. Vincent Baltoise (Racing Technology) ha estat el tercer en discòrdia.

Propera parada: Festival de la Velocidad de Barcelona
El Circuit de Barcelona-Catalunya no atura la seva activitat i, per això, els dies 27, 28 i 29 de setembre se celebrarà una altra edició del Festival de la Velocidad de Barcelona-Legado María de Villota. Entrades disponibles a www.circuit.cat


Intercanvi de posicions a l’Alpine Elf Europa Cup
Si ahir s’imposava Gael Castelli seguit de Mateo Herrero, avui l’estampa s’ha donat a l’inrevés. Mateo Herrero (Milan Competition) li ha arrabassat la primera posició al líder del campionat, Castelli (CMR), i ja no l’ha deixat anar. Castelli, així i tot, ha pogut celebrar ja el seu campionat a Barcelona mancant un últim míting per donar per finalitzada la temporada. Vincent Baltoise (Racing Technology) ha estat el tercer en discòrdia.

Propera parada: Festival de la Velocidad de Barcelona
El Circuit de Barcelona-Catalunya no atura la seva activitat i, per això, els dies 27, 28 i 29 de setembre se celebrarà una altra edició del Festival de la Velocidad de Barcelona-Legado María de Villota. Entrades disponibles a www.circuit.cat

Comunicat de premsa

L'entrada Podi d’Albert Costa per concloure la cita de l’International GT Open al Circuit ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/podi-dalbert-costa-per-concloure-la-cita-de-linternational-gt-open-al-circuit/feed/ 0
Comunicat: Llum verda a l’espectacle de les European Le Mans Series https://formularapida.net/comunicat-llum-verda-a-lespectacle-de-les-european-le-mans-series/ https://formularapida.net/comunicat-llum-verda-a-lespectacle-de-les-european-le-mans-series/#respond Sat, 20 Jul 2019 07:54:08 +0000 https://formularapida.net/?p=82501 Els aficionats han tingut un aperitiu de tot el que poden oferir demà les 4 Hores de Barcelona.   Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- El Circuit de Barcelona-Catalunya ha inaugurat la tercera prova de les European Le Mans Series (ELMS) amb una jornada plena d’activitat a la pista. Diverses sessions d’entrenaments lliures, qualificatius i fins i tot […]

L'entrada Comunicat: Llum verda a l’espectacle de les European Le Mans Series ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Els aficionats han tingut un aperitiu de tot el que poden oferir demà les 4 Hores de Barcelona.  

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- El Circuit de Barcelona-Catalunya ha inaugurat la tercera prova de les European Le Mans Series (ELMS) amb una jornada plena d’activitat a la pista. Diverses sessions d’entrenaments lliures, qualificatius i fins i tot una primera cursa han servit per deixar amb la mel a la boca als assistents, que esperen impacients la disputa del plat fort de l’esdeveniment, les 4 Hores de Barcelona d’ELMS, que se celebraran demà a les 18.30 h.

No ha faltat absolutament res avui al traçat barceloní. Sol, bon ambient i moltes hores de rodatge. Les European Le Mans Series han tret les més de 40 unitats a pista per celebrar diverses tandes d’assaigs lliures, en les quals han destacat equips com el líder del campionat, G-Drive Racing amb un Aurus 01-Gibson pilotat per Rusinov, l’expilot d’F1 Jean-Eric Vergne i Van Utiert. També han destacat altres formacions com Cool Racing, High Class Racing, DragonSpeed, Carlin o United Autosports. Aquest últim està de celebració, l’equip de Zak Brown, CEO també de McLaren, fa 300 curses a les ELMS. Si aquests eren els que despuntaven a la categoria LMP2, a LMP3 han sonat amb força alguns com Eurointernational (Ligier JS P3 – Nissan) o Oregon Team (Norma M 30 Nissan). La representació dels GT’s ha estat liderada per Kessel Racing (Ferrari F488 GTE) i Team Project 1 (Porsche 911 RSR). Així i tot, no hi ha res dit mancant la disputa dels entrenaments cronometrats i la gran cursa de demà.

Els campionats de suport també han posat el seu toc en aquesta combinació d’atractius. La Michelin Le Mans Cup ha viscut una jornada molt similar a la de les European Le Mans Series, amb diverses tandes d’entrenaments. En aquests s’han deixat veure conjunts com Lanan Racing (Benhan, Tappy); DKR Engineering (Kirmann, Hörr); o Graff (Chila, Schatz); tots ells amb el Norma M30 – Nissan.

La Clio Cup, per part seva, ha agrupat els participants de l’edició francesa amb alguns de l’espanyola. Sens dubte, han estat els més aplicats, ja que tanquen el divendres amb la primera cursa feta. Com de costum, una prova a l’esprint d’infart, la qual ha estat dominada per David Pouget. Gens fàcil li ho ha posat un dels locals, Jordi Palomeras, que al final ha estat segon. Ha copat el podi Dorian Guldenfels, el líder del certamen.

La Michelin Le Mans Cup i les ELMS s’enfrontaran a més tandes d’entrenaments nocturns avui. Es poden consultar tots els resultats a www.circuit.cat

Més activitat i emoció fora de la pista
El Circuit de Barcelona-Catalunya ha estat avui escenari de la presentació de les Ligier European Series, un nou campionat que pretén portar la modalitat de la resistència a tota mena de pilots, de tots els nivells. Ho farà amb dues categories diferents, la dels prototips (amb el Ligier JS P4s) i la dels GT’s (amb el Ligier JS2 Rs). Està enfocat especialment a pilots ‘gentleman’ i joves talents. El certamen s’estrenarà l’any 2020 i la seva organització estarà estretament lligada a la de les ELMS, com ha comentat el seu CEO, Gérard Neveu.

D’altra banda, els assistents han pogut visitar el pit lane amb la primera de les visites programades. Demà se celebraran dues més. A més, els aficionats disposen d’una Fan Zone amb múltiples propostes per passar-s’ho d’allò més bé: un circuit de cotxes de slot, un photo booth, food trucks, una pantalla gegant per poder seguir l’activitat a pista i molt més.

Entrada general gratuïta i entrada de pàdoc
L’accés al Circuit de Barcelona-Catalunya és gratuït descarregant la invitació per a l’esdeveniment en www.circuit.cat.

Per gaudir de les European Le Mans Series de prop, els aficionats disposen d’entrades de pàdoc y graella per només 10€.

Accés al Circuit
Dissabte s’obriran les portes 2 i 3, a les 8.30 h. Les tribunes obertes per seguir tota l’activitat seran la Principal, la F i la G. Els cotxes es podran estacionar al pàrquing IN6, A2 i A3.

El Circuit disposa de diferents punts de restauració per als assistents. A més del restaurant (situat a la terrassa de boxs), hi haurà un altre punt de restauració al pàdoc i un altre darrere de la Tribuna Principal.

L'entrada Comunicat: Llum verda a l’espectacle de les European Le Mans Series ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/comunicat-llum-verda-a-lespectacle-de-les-european-le-mans-series/feed/ 0
Dos dies plens d’atractius amb les European Le Mans Series https://formularapida.net/dos-dies-plens-datractius-amb-les-european-le-mans-series/ https://formularapida.net/dos-dies-plens-datractius-amb-les-european-le-mans-series/#respond Fri, 19 Jul 2019 08:56:18 +0000 https://formularapida.net/?p=82435 A la pista, prop de 100 vehicles i més de 200 pilots entre les ELMS, la Michelin Le Mans Cup i la Clio Cup. Al pàdoc, activitats diverses com una sessió d’autògrafs, simuladors, inflables i molt més.   Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- El Circuit de Barcelona-Catalunya ja està preparat per viure dos dies de màxima intensitat […]

L'entrada Dos dies plens d’atractius amb les European Le Mans Series ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
A la pista, prop de 100 vehicles i més de 200 pilots entre les ELMS, la Michelin Le Mans Cup i la Clio Cup. Al pàdoc, activitats diverses com una sessió d’autògrafs, simuladors, inflables i molt més.  

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- El Circuit de Barcelona-Catalunya ja està preparat per viure dos dies de màxima intensitat fent d’amfitrió de les European Le Mans Series (ELMS). El prestigiós certamen donarà inici a la tercera cita del seu calendari demà i presenta un programa digne de ser presenciat en directe.

A nivell esportiu, per la pista passaran 216 pilots, així com 98 vehicles. Les European Le Mans Series no vénen soles, sinó que porten dos campionats de suport molt atractius: la Michelin Le Mans Cup i la Clio Cup. Curses de prototips, GT’s i turismes; algunes de resistència i unes altres a l’esprint; però amb un denominador comú, l’emoció. En la nodrida graella d’ELMS es troben noms d’expilots de Fórmula 1, com el local Dani Clos; o uns altres com Bruno Senna, Jean-Eric Vergne o Will Stevens.

Demà, tots ells celebraran els assajos lliures, mentre que la Clio Cup també disputarà una sessió de qualificatius i la primera cursa del míting. Les European Le Mans Series rodaran al matí i a la nit, per provar totes les condicions a les quals hauran de fer front al llarg de la cursa, que tindrà lloc el dissabte de 18.30 a 22.30 h.

El segon i últim dia d’activitat portarà moltes altres sessions d’assaigs qualificatius i curses. En total, més de dotze hores d’activitat, des de les 9 del matí fins a les 10 i mitja de la nit. El plat estrella serà l’assalt de 4 hores de les ELMS, però hi haurà una altra cursa de dues hores de la Michelin Le Mans Cup i un últim assalt de la Clio Cup.

Venir al Circuit de Barcelona-Catalunya no només vol dir presenciar avançaments i pugnes a la pista. Fora d’ella hi haurà propostes de tota mena. Tots aquells que disposin d’una entrada de pàdoc podran accedir a la graella de sortida d’ELMS, així com a la visita del pit lane. També hi haurà una sessió d’autògrafs amb els pilots escasses hores abans de la gran cursa. El públic tindrà a la seva disposició altres propostes com ara simuladors, un circuit de cotxes de slot, inflables per als petits, i molt més.

Entrada general gratuïta i entrada de pàdoc
L’accés al Circuit de Barcelona-Catalunya és gratuït descarregant la invitació per a l’esdeveniment a www.circuit.cat.

Per gaudir de les European Le Mans Series de prop, els aficionats disposen d’entrades de pàdoc i graella per només 10€.

Accés al Circuit
El divendres s’obrirà la porta 3 a les 11.30 h, mentre que el dissabte s’obriran la 2 i la 3, a les 8.30 h. Les tribunes obertes per seguir tota l’activitat seran la Principal, la F i la G.

Els cotxes es podran estacionar al pàrquing IN6 tots dos dies, així com a l’A2 i l’A3 també es podrà estacionar el dissabte.

El Circuit disposa de diferents punts de restauració per als assistents. A més del restaurant (situat a la terrassa de boxs), hi haurà un altre punt de restauració al pàdoc i un altre darrere de la Tribuna Principal.

L'entrada Dos dies plens d’atractius amb les European Le Mans Series ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/dos-dies-plens-datractius-amb-les-european-le-mans-series/feed/ 0
En directe: l’última hora del món del motor 11/1/19 https://formularapida.net/directe-ultima-hora-motor-11-1-19/ https://formularapida.net/directe-ultima-hora-motor-11-1-19/#respond Fri, 11 Jan 2019 13:00:45 +0000 https://formularapida.net/?p=68689 Segueix tota l’actualitat del món del motor amb el recull de notícies d’última hora de la mà de FormulaRapida.net 13:00 – D’aquí a una hora comença la 5a etapa del Dakar A les 14:00 (hora catalana) les motos obren pista des de Moquegua a la 5a etapa del Ral·li Dakar. Matthias Walkner (Red Bull KTM) […]

L'entrada En directe: l’última hora del món del motor 11/1/19 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Segueix tota l’actualitat del món del motor amb el recull de notícies d’última hora de la mà de FormulaRapida.net

13:00 – D’aquí a una hora comença la 5a etapa del Dakar

A les 14:00 (hora catalana) les motos obren pista des de Moquegua a la 5a etapa del Ral·li Dakar. Matthias Walkner (Red Bull KTM) será el primer en sortir i intentarà seguir retallant distàncies amb els capdavanters en els 345 km d’especial fins a Arequipa. Els cotxes no sortiran de Tacna fins a les 15:50 i hauran de recórrer 714 km, 452 d’especial, per arribar a Arequipa, on demà tindrem la primera jornada de descans.

12:40 – Amaury Cordeel correrà la Fórmula Renault Eurocup amb MP Motorsport

El campió de la Fórmula 4 espanyola ha tancat un acord amb MP Motorsport per incorporar-se al seu equip de la Formula Renault Eurocup. Cordeel tindrà com a companys d’equip a Victor Martins i Lorenzo Colombo.

12:05 – Tot preparat per a l’ePrix del Marroc

Tots els pilots de la Formula E ja es troben en territori marroquí per a disputar demà la segona cursa de la temporada 2018-19. Totes les sessions d’entrenaments i la cursa es disputaran demà a partir de les 8:00. Ja pots llegir la nostra àmplia prèvia d’una jornada que es preveu apassionant a Marràqueix.

Previa Formula E: Da Costa quiere seguir dominando

11:40 – Rinus VeeKay sorprèn a la primera cursa de la F3 Àsia

Gran victòria de l’holandès del Dragon HiTech GP a la primera cursa de la temporada de la Fórmula 3 asiàtica que s’ha disputat aquest matí al circuit de Buriram (Tailàndia). El gran favorit, Dan Ticktum, s’ha vist obligat a retirar-se, mentre que Alessandro Ghiretti i Pavan Ravishankar han completat el podi.

https://twitter.com/HitechGP/status/1083659679484600320

11:05 – Carlin confirma a Natori i tanca un acord de patrocini amb Buzz

Carlin ha confirmat que el pilot júnior d’Honda Teppei Natori competirà amb el seu equip en el campionat de Fórmula 3 FIA el 2019. D’altra banda, ha anunciat un acord amb la companyia inversora japonesa Buzz per a que patrocini la seva escuderia.

Carlin partners with Buzz as it names Honda’s Natori for 2019 F3 season

9:40 – Karthikeyan s’incorpora a l’equip Honda a Super GT

Narain Karthikeyan formarà part de l’equip oficial d’Honda a Super GT la temporada 2019. El pilot indi debutarà a Super GT després de cinc anys a la Super Formula. Un altre il·lustre com Jenson Button es manté en l’equip i serà el seu company d’equip.

Karthikeyan joins Honda’s 2019 Super GT line-up, Button stays

L'entrada En directe: l’última hora del món del motor 11/1/19 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/directe-ultima-hora-motor-11-1-19/feed/ 0
Juncadella, Riberas, Costa, Molina i Soucek a la gran final de les Blancpain GT Series https://formularapida.net/juncadella-riberas-costa-molina-i-soucek-a-la-gran-final-de-les-blancpain-gt-series/ https://formularapida.net/juncadella-riberas-costa-molina-i-soucek-a-la-gran-final-de-les-blancpain-gt-series/#respond Thu, 27 Sep 2018 10:29:19 +0000 http://formularapida.net/?p=61302 Diversos representants locals han confirmat la seva participació en el Festival de la Velocitat de Barcelona; repartits entre la Blancpain GT Series Endurance Cup i el campionat francès de GT4.  Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló)– El Circuit de Barcelona-Catalunya serà punt de trobada de rostres coneguts del 28 al 30 de setembre. Aquest cap de setmana, el Festival […]

L'entrada Juncadella, Riberas, Costa, Molina i Soucek a la gran final de les Blancpain GT Series ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Diversos representants locals han confirmat la seva participació en el Festival de la Velocitat de Barcelona; repartits entre la Blancpain GT Series Endurance Cup i el campionat francès de GT4. 

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló)– El Circuit de Barcelona-Catalunya serà punt de trobada de rostres coneguts del 28 al 30 de setembre. Aquest cap de setmana, el Festival de la Velocitat de Barcelona presentarà un gran al·licient: la participació de diversos pilots de casa, algun d’ells amb opcions d’optar al títol. Dani Juncadella, Alex Riberas, Albert Costa, Miquel Molina, Andy Soucek i Antonio Forné Tomás formaran part de la nodrida graella de l’Endurance Cup del campionat Blancpain GT Series, que clausura la seva temporada al Circuit. Xavier Lloveras, jove pilot del Circuit; Lluc Ibáñez i Daniel Díaz-Varela competiran amb el campionat francès de GT4. A més d’ells, prop de 280 pilots i 150 vehicles inscrits i 10 curses per disputar, un espectacle digne de ser presenciat en directe.

L’última prova de la Blancpain GT Series Endurance Cup compta amb una graella envejable que conjuga talent i qualitat. Entre els presents es troben sis participants locals que prometen emocions fortes.

D’una banda, Dani Juncadella (Mercedes), Alex Riberas (Audi), Albert Costa (Lexus) i Miquel Molina (Ferrari), tots ells antics integrants del programa de Joves Pilots del Circuit de Barcelona-Catalunya. L’any passat, va ser Juncadella precisament el que es va adjudicar la victòria davant el públic local. Per a aquesta edició compartirà seient amb el líder absolut de les Blancpain GT Series i vencedor de l’Sprint Cup, Raffaelle Marciello, acompanyats de Tristan Vautier. Un dels majors contrincants del trident serà Alex Riberas (amb Vanthoor i Mies), que també apunta al triomf. El català acumula excel·lents resultats al llarg de la temporada, que l’han dut fins a la segona posició de les Blancpain GT Series i la quarta de l’Endurance Cup. Riberas pot lluitar encara per tots dos títols i podria coronar-se el diumenge a casa. Albert Costa es troba a una situació similar i arribarà amb la calculadora a la mà per controlar les seves opcions d’adjudicar-se l’Endurance Cup.

D’altra banda, Andy Soucek (Bentley) i Antonio Forné Tomás (Audi). De ben segur que Soucek vol rescabalar-se de la seva experiència fa just un any, quan la mala fortuna va provocar que se li escapés el títol. Antonio Forné Tomás completarà la representació de casa a l’última cita del calendari del prestigiós certamen. Lucas Ordóñez (Nissan) ha pertangut a aquest grup al llarg de tota la temporada, però, lamentablement, el pilot madrileny va sofrir una lesió a l’espatlla que li impedirà acudir a la cita.

Les Blancpain GT Series no seran les úniques que brindaran emoció i avançaments. Entre els quatre campionats de suport es troben més noms familiars. El FFSA French GT Championship-GT4 France té confirmats dos equips espanyols: el Baporo Motorsport i l’NM Racing Team. A la primera formació, Daniel Díaz-Varela i l’andorrà Manel Cerqueda. A l’equip de Nil Montserrat, el Jove Pilot del Circuit, Xavier Lloveras, que va participar recentment a les 24 Hores de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez. El Ginetta G55 GT4 el compartirà amb Lluc Ibáñez, tots dos formaran la parella més jove present.

Un festival de diversió 

El Circuit de Barcelona-Catalunya serà parada obligada per als amants del SimRacing, amb la celebració de la final europea del concurs Nissan GT Academy Program. Per tercer any consecutiu, el pàdoc del Circuit es convertirà en un aparador de cotxes modificats i de creativitat sense límits, amb el MOD.A.S Car Show. També hi haurà un village amb recanvis, revistes, roba, joguines… Amb motiu de l’aniversari de Porsche, el Xupet Negre (Carlos Redón) pintarà en directe una obra d’art. L’artista grafiter és un dels més importants del panorama espanyol. El dissabte a la tarda es realitzarà la visita al Pit Lane (Pit Walk); i la Nissan Heritage Parade, una desfilada de cotxes històrics. El diumenge, la signatura d’autògrafs dels pilots de les Blancpain GT Series.

Lliure accés al pàdoc

Les entrades es poden comprar a la web del Circuit (www.circuit.cat) a partir de 12 euros (més despeses de gestió). Per gaudir de tot el que el Festival de la Velocitat de Barcelona ofereix, els espectadors podran accedir lliurement al pàdoc del Circuit de Barcelona-Catalunya el divendres 28, el dissabte 29 i el diumenge 30 de setembre, i viure de molt a prop l’ambient de competició, així com totes les activitats i propostes programades. El divendres tindran lloc les sessions d’assajos, així com algunes tandes cronometrades; el dissabte es combinaran les últimes sessions lliures amb les oficials cronometrades i algunes curses; mentre que el diumenge se succeiran els avançaments i l’emoció a les 5 curses programades.

L'entrada Juncadella, Riberas, Costa, Molina i Soucek a la gran final de les Blancpain GT Series ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/juncadella-riberas-costa-molina-i-soucek-a-la-gran-final-de-les-blancpain-gt-series/feed/ 0
51 equips apunt per les 24h de Barcelona https://formularapida.net/51-equips-apunt-24h-de-barcelona/ https://formularapida.net/51-equips-apunt-24h-de-barcelona/#respond Tue, 28 Aug 2018 14:32:34 +0000 http://formularapida.net/?p=59351 Del 7 al 9 de setembre tindrà lloc la cursa, puntuable pel certamen internacional 24H SERIES. Repeteixen Laia Sanz i Francesc Gutiérrez, enguany acompanyats de Jordi Gené i Alba Cano Les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez compleixen 20 edicions de màgia i veritable resistència. Aquest 2018, la prova comptarà amb un total de […]

L'entrada 51 equips apunt per les 24h de Barcelona ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Del 7 al 9 de setembre tindrà lloc la cursa, puntuable pel certamen internacional 24H SERIES. Repeteixen Laia Sanz i Francesc Gutiérrez, enguany acompanyats de Jordi Gené i Alba Cano

Les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez compleixen 20 edicions de màgia i veritable resistència. Aquest 2018, la prova comptarà amb un total de 51 equips de 14 nacionalitats diferents, símptoma de la salut de la qual gaudeix, i de la projecció internacional que té. Del 7 al 9 de setembre, el Circuit de Barcelona-Catalunya acollirà cares conegudes com la de la dakariana Laia Sanz, que repeteix experiència amb Francesc Gutiérrez. Els pilots de Cupra Racing – Monlau Competició competiran amb Jordi Gené i Alba Cano.

Després de la seva absència l’any passat a les 24 Hores, el campionat 24H GT Series torna amb les seves espectaculars unitats, i s’uneix al 24H TCE Sèries, tots dos congregats en la pista. Els primers, vehicles de major cilindrada, competiran a les categories A6 Amateur i A6 Professional, així com a SPX. Els turismes dièsel i gasolina, en canvi, puntuaran a les categories de TCR, A3, Cup 1, GT4 i SP3.

Tots ells sumen un total de 51 equips participants, que provenen de 14 països diferents: Alemanya (9), Anglaterra (9), França (9), Espanya (4), Bèlgica (4), Holanda (4), Suïssa (3), Àustria (2), Itàlia (2), República Txeca (1), Dinamarca (1), Romania (1), Austràlia (1) i Emirats Àrabs (1). A més de les 4 formacions espanyoles, un total de 13 pilots locals defensant la seva postura.

Alguns dels postulants a la victòria són precisament equips de casa, participants de gran nivell. Cupra Racing – Monlau Competició compta amb Alba Cano, Laia Sanz, Francesc Gutiérrez i Jordi Gené. La pluricampiona mundial, Laia Sanz, ja sap el que és competir amb Francesc Gutiérrez, tots dos han compartit cotxe a les últimes edicions. Francesc Gutiérrez, per la seva banda, compta amb diverses victòries absolutes al seu palmarès, i la seguretat que li aporta el fet d’haver participat en totes les edicions celebrades. Als comandaments del Cupra TCR DSG també estarà Alba Cano, que la temporada passada va guanyar el títol de les 24H TCE Sèries amb Monlau Competició i que va pujar al tercer graó del podi a Barcelona. Tampoc es queda enrere Jordi Gené, un pilot amb una gran experiència al món de la competició de turismes que va arribar a participar al Mundial.

Totes les mirades estaran posades en un altre dels equips de casa, el NM Racing Team, vigent campió de la prova. Dins de la categoria GT4 i amb un Ginetta G55 GT4, repeteix amb pilots molt joves. Nikolay Dimitrev (Rússia) i Maxime Guillemat (França) són dos dels pilots que van sumar una nova victòria al seu palmarès, i aquesta edició faran els seus relleus amb Lluc Ibáñez, Max Llobet i Xavier Lloveras. Aquest últim, a més, integra el programa de Joves Pilots del Circuit de Barcelona-Catalunya. L’equip de Nil Montserrat és, sense cap dubte, una mostra del talent i la projecció que tenen les joves promeses al món del motorsport.

Monlau Competició estarà present amb un altre Cupra TCR DSG i els seus pilots Jurgen Smet, José Manuel Pérez Aicart, Álvaro Baix i Ander Vilariño. Els tres primers van aconseguir, juntament amb Alba Cano, la tercera posició absoluta l’any passat, i es van coronar campions del certamen al final de la temporada. Ander Vilariño serà el nou integrant de la formació catalana, un pilot amb una dilatada experiència a diferents modalitats, però sobretot amb la resistència, que compta amb 7 títols europeus, entre ells la NASCAR europea.

Baporo Motorsport tampoc es vol perdre la cita, amb els italians Alberto Vescovi i Roberto Ferri i l’espanyol i habitual a les 24H de Barcelona Jaime Font. Els tres pilotaran un Audi RS3 LMS DSG. Destacar que hi haurà dos representants locals més, enrolats en formacions estrangeres. Isaac Tutumlu i Iván Pareras formen part de l’equip alemany Car Collection Motorsport (Audi R8 LMS)

Entre els internacionals, destacar l’equip capdavanter de 24 GT Sèries, PROsport Performance (Alemanya), amb un Mercedes-AMG GT3. Charles Putman, Charles Espenlaub, Joe Foster i Adam Christodoulou puntuaran dins de la categoria A6 Amateur. La condició de favorits al campionat 24H TCE Sèries serà defensada per l’equip Hofor Racing powered by Bei Bonk Motorsport (Alemanya), amb Martin Kroll, Michael Bonk i Alexander Prinz, que pilotaran un BMW M235i Racing Cup.

Durant el mateix cap de setmana i simultàniament, el Circuit de Barcelona-Catalunya també celebrarà la primera competició de resistència virtual de 24 hores de durada: les 24H SimRacing.

L’entrada per a viure en directe les dues competicions és gratuïta.

L'entrada 51 equips apunt per les 24h de Barcelona ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/51-equips-apunt-24h-de-barcelona/feed/ 0
Miquel Molina, a les Blancpain GT series amb SMP Racing https://formularapida.net/miquel-molina-blancpain-gt-series-smp-racing/ https://formularapida.net/miquel-molina-blancpain-gt-series-smp-racing/#respond Sat, 03 Mar 2018 21:21:05 +0000 http://formularapida.net/?p=49480 Miquel Molina ha demostrat als últims 12 mesos del que és capaç. El pilot de Lloret de Mar no només va guanyar les 6h de Fuji sota la pluja, també ha aportat molt a nivell de treball i experiència a Ferrari dins del GT. Per això, continuarà com a pilot de la marca de Maranello […]

L'entrada Miquel Molina, a les Blancpain GT series amb SMP Racing ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Miquel Molina ha demostrat als últims 12 mesos del que és capaç. El pilot de Lloret de Mar no només va guanyar les 6h de Fuji sota la pluja, també ha aportat molt a nivell de treball i experiència a Ferrari dins del GT. Per això, continuarà com a pilot de la marca de Maranello al 2018, com a mínim, a les Blancpain GT Series.

El cotxe que pilotarà el de Lloret de Mar es un Ferrari 488 GT3. Aquesta versió es relativament nova, i el potencial es destacable. Ara que coneix més l’equip, Molina espera donar-ho tot per arribar al podi.

Molina no és nou en el món de la resistència a les Blancpain Series. L’any passat ja va participar a diverses cites amb Davide Rigon i Viktor Shaytar. De cara a 2018, Shaytar es substituit per Mikhail Aleshin, i d’aquesta forma passen a ser favorits. L’ex IndyCar és un pilot molt competitiu, i al passat va guanyat a pilots de la talla de Daniel Ricciardo a les World Series by Renault.

“Söc feliç d’unir-me a SMP Racing per competir a les Blancpain GT Series. Hem treballat molt bñe amb anterioritat, i el nivell demostrat ha sigut excel·lent. Espero treballar al màxim per aconseguir la victoria, i ja tinc ganes d’anar a Monza per iniciar el campionat”, ha explicat Molina.

Molina, Aleshin i Rigon tindràn les coses difícils. Bentley presenta aquest any el seu GT3 nou, i a la alineació de la marca britànica hi apareix Andy Soucek. El madrileny va ser sotscampió al 2017. Per últim, s’ha confirmat la presència també d’Albert Costa amb el Lexus d’Emil Frey i serà company de l’ex F1 Christian Klien.

Les Blancpain GT Endurance Series arrencaràn a Monza el 22 d’abril. La cursa estrella del campionat serà el 28 de juliol a Spa-Francorchamps, amb la celebració de les 24 hores d’Spa. El Circuit de Barcelona-Catalunya acollirà la cursa final, que serà de tres hores, a finals del mes de setembre.

FOTO | SMP RACING

L'entrada Miquel Molina, a les Blancpain GT series amb SMP Racing ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/miquel-molina-blancpain-gt-series-smp-racing/feed/ 0
Iván Pareras debutarà en el GT4 European Series amb un Mercedes AMG GT4 de Leipert Motorsport https://formularapida.net/ivan-pareras-debutara-gt4-european-series-mercedes-amg-gt4-leipert-motorsport/ https://formularapida.net/ivan-pareras-debutara-gt4-european-series-mercedes-amg-gt4-leipert-motorsport/#respond Mon, 19 Feb 2018 17:30:33 +0000 http://formularapida.net/?p=47909 El pilot espanyol, Iván Pareras farà la temporada 2018 amb l’equip alemany Leipert Motorsport en la renovada GT4 European Series que enguany presentarà un gran nivell de pilots. El jove pilot de només 17 anys d’edat, recent complerts el passat mes de Gener, ve de gaudir un any d’èxits inimaginables durant la seva primera temporada […]

L'entrada Iván Pareras debutarà en el GT4 European Series amb un Mercedes AMG GT4 de Leipert Motorsport ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El pilot espanyol, Iván Pareras farà la temporada 2018 amb l’equip alemany Leipert Motorsport en la renovada GT4 European Series que enguany presentarà un gran nivell de pilots.

El jove pilot de només 17 anys d’edat, recent complerts el passat mes de Gener, ve de gaudir un any d’èxits inimaginables durant la seva primera temporada en turismes i GT’s.

En un 2017 gairebé perfecte, el pilot de Canovelles va quedar sub-campió de Turismes al Campionat d’Espanya de Resistència (CER) tot i ser el pilot més jove de la graella.

Però on Iván Pareras va demostrar el seu gran potencial, va ser en les 24 hores de Resistència del circuit de Barcelona-Catalunya (cursa puntuable pel campionat internacional de resistència de GT4 i TCR) amb el Ginetta G55 GT4, on amb només 16 anys va ser el Poleman de la cursa. Una cursa que va acabar amb victòria per l’equip d´Ivan, i on va demostrar el seu gran nivell de pilotatge amb un GT4.

D’aquesta manera, va arribar l’acord amb l’equip alemany Leipert Motorsport per al campionat europeu de GT4, on Pareras tindrà com a company d’equip un pilot de nivell FIA “Silver”.

Declaracions

Iván Pareras:

“Per mi és una gran oportunitat poder participar en les GT4 European Series, i comptar a més a més, amb la satisfacció de fer-ho al volant del Mercedes AMG GT4 que Leipert Motorsport tindrà en el seu equip. Vull agrair el constant suport que tinc de la meva família, el meu “coach” Joaquín Capsi, i de l’esforç per part dels patrocinadors, els quals sense ells, res d’això seria possible.”

Marcel Leipert, Team Principal de Leipert Motorsport:

“Estic molt content de veure com Iván Pareras s’incorpora en el nostre equip de la GT4 European Series per aquest 2018. Ha demostrat un gran rendiment en els test de Barcelona i a més de tenir una curta però exitosa trajectòria en el món dels turismes. Juntament amb el gran rendiment del nou AMG GT4 i un experimentat equip, estic segur que li donarem el millor material possible per començar a triomfar en els GT’s.”

Joaquín Capsi (coach):

“El 2018 és un repte per tothom. El nivell d’aquest campionat és molt alt, amb pilots professionals i amb grans marques involucrades. El nostre principal objectiu segueix essent la progressió com a pilot del jove Iván Pareras, per extreure el màxim del seu potencial amb només 17 anys.”

El Calendari del GT4 European Series d’aquest 2018 serà:

6-8 Abril / Zolder (Bèlgica)

5-6 Maig / Brands Hatch (Gran Bretanya)

22-24 Juny / Misano (Itàlia)

20-22 Juliol / Spa-Francorchamps (Bèlgica)

1-2 Setembre / Hungaroring (Hongria)

14-16 Setembre / Nürburgring (Alemanya)

Sobre GT4 European Series:

El campionat Europeu de la GT4 és el que compta amb un nivell més alt de pilotatge, on es concentren els millors equips i pilots internacionals d’aquesta especialitat. Un campionat que compta amb marques oficials com BMW, Porsche, McLaren, Ginetta, Aston Martin, Maserati, KTM i enguany, també amb Audi i Mercedes. El campionat és la categoria inferior a la Blancpain Sprint Series, un dels campionats més prestigiosos de GT’s.

Sobre Leipert Motorsport:

Leipert Motorsport és un equip alemany amb una llarga trajectòria i experiència internacional amb cotxes GT3, que amb l’arribada de les grans marques en el campionat internacional de GT4, ha augmentat i millorat la seva estructura inscrivint al seu equip en el campionat Europeu de GT4 amb el nou Mercedes AMG GT4.

L'entrada Iván Pareras debutarà en el GT4 European Series amb un Mercedes AMG GT4 de Leipert Motorsport ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/ivan-pareras-debutara-gt4-european-series-mercedes-amg-gt4-leipert-motorsport/feed/ 0
Audi guanya unes duríssimes 12 hores de Bathurst https://formularapida.net/audi-guanya-unes-durissimes-12-hores-bathurst/ https://formularapida.net/audi-guanya-unes-durissimes-12-hores-bathurst/#respond Sun, 04 Feb 2018 11:46:50 +0000 http://formularapida.net/?p=46304 Una bandera vermella dóna per finalitzada les 12 hores de Bathurst de manera prematura. El motiu: un brutal accident a la part alta del Mount Panorama. Andy Soucek, KO abans de mitja cursa. Acabar una cursa icònica per bandera vermella no és una circumstància que es veu sovint, però, en aquest cas, era necessari. El […]

L'entrada Audi guanya unes duríssimes 12 hores de Bathurst ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Una bandera vermella dóna per finalitzada les 12 hores de Bathurst de manera prematura. El motiu: un brutal accident a la part alta del Mount Panorama. Andy Soucek, KO abans de mitja cursa.


Acabar una cursa icònica per bandera vermella no és una circumstància que es veu sovint, però, en aquest cas, era necessari. El que s’ha vist a la part alta del Mount Panorama ha posat els péls de punta a tots els espectadors. Un accident monstruós ha causat la bandera vermella i, per tant, la decisió d’una cursa típica de resistència.

La fiabilitat no és un problema avui dia. La tecnologia ha avançat tant que les curses de resistència es converteixen en mers sprints amb canvi de pilots. Què destaca llavors? La qualitat dels mateixos, i el lloc on es competeix. El Mount Panorama no perdona, i a les 12 hores de Bathurst de 2018 són el millor exemple d’això.

Un total de 16 períodes de Safety Car han assegurat la incertesa, la estratègia al mililitre i la tensió constant. Cada metre recorregut era una aventura, ja fos trobar-se o no amb un cotxe creuat, trencat, o fins i tot trobar-se amb un cangur. Per sort, la fauna ‘aussie’ només s’ha vist dins dels cotxes.

En especial Chaz Mostert. Com hem adelantat a les primeres dues cròniques, el pilot del #43 de BMW s’ha marcat un primer relleu estratosfèric. Els cotxes de seguretat i una penalització en forma de drive-through han llastrat el ritme del M6 GT3 de la marca de Baviera.

Un cop s’ha tornat a pujar Mostert, ja per encarar la part final de la cursa, el ritme ha tornat a florir al BMW. Augusto Farfus Marco Wittmann se les han vist per igualar el seu company d’equip en temps, però un cop la bèstia ha tocat les mans de Mostert, aquesta ha tornat a la vida.

Tot anava de cara per ells, doncs la remuntada era clara. Fins que La Muntanya els ha despatxat. Es parla molt que el Mount Panorama té vida pròpia i, en aquest cas, és fins i tot creïble. En meitat d’un doblatge i en lluita directa amb el Bentley #17, Mostert s’ha tocat amb un Porsche i, de rebot, s’ha emportat el Bentley, que s’ha emportat un segon Porsche. Resultat: abandonament pel BMW a menys de tres hores pel final i una multa de 2000 dòlars australians, 1000 dels quals suspesos en cas de reincidència.

I la resta? La resta sobrevivia. Audi ho va planejar bé tota la cursa. Els dos principals candidats eren el #74 i el #22. El primer va sortir amb el BMW #43, i es va beneficiar de tot el que havia succeït a Mostert i companyia. Les contínues neutralitzacions de cursa repartien molts rivals davant de l’Audi, però el fet d’anar amb estratègia alternativa els ha beneficiat a llarg termini. Fins que, de nou, Bathurst ha tatxat els líders de la seva llista.

Primer l’Audi #22, amb Kevin Van Der Linde al volant. L’alemany ha xocat amb el mur en la baixada i ha danyat la suspensió del darrere del cotxe. Reparació llarga i pèrdua de voltes amb el #74. Però això no ha sigut tot per Audi.

El #74 ha trencat a menys de dues hores per al final. En aquests moments es perfilava un final d’escàndol, dels que entren de ple als llibres d’història. Markus Winkelhock ha pujat per al relleu final a l’R8, i un miserable i petitíssim error els ha costat la victòria.

El cèlebre alemany ha trepitjat la vorada exterior de Griffin’s Bend (revolt 2) de forma extrema. L’aerodinàmica i la poca alçada respecte el sòl dels GT han fet que el diferencial fregués el piano, i amb això ha acabat per trencar-se la transmissió. El cotxe ja no accelerava, encara que sí que pujava de revolucions. Winkelhock s’ha aturat al mig de la pujada i el món se li ha caigut a sobre.

I per si fos poc, l’última hora i mitja ha estat de bojos. No pels avançaments, sinó per com s’ha cuinat lentament la salsa de curses llargues: l’estalvi de combustible.

El Porsche #911 i el Mercedes AMG GT3 #55 han liderat la prova des que s’ha donat la bandera verda a falta de 90 minuts. Amb 22 voltes a l’esquena, ells sabien que havien de parar de nou, de manera que els pilots han espremut cada litre de combustible de les seves màquines. La intenció era ampliar al màxim la diferència amb els altres cotxes, que han anat a una estratègia totalment diferent. I, aquí, apareix Audi.

Audi ha seguit viu amb un cotxe: el #37. Robin Frijns, Stuart Leonard i Dries Vanthoor no han fet molt soroll al llarg de la prova. La seva presència en el liderat s’ha donat per estratègia, i a menys d’una hora per al final. I no eren els favorits a guanyar.

Per gestió de combustible, el cotxe favorit a guanyar era el Porsche #911 esmentat. Romain Dumas, Frederik Makowiecki i Dirk Werner han repostat el més tard que han pogut, i això els ha escurçat la parada a boxes. En la seva baralla personal amb el Mercedes #55, aquesta parada més curta els ha valgut 14 segons d’avantatge. Ells eren els favorits, perquè tots els de davant s’han posat a estalviar combustible.

Per ells, s’entén l’Audi R8 #37, el Mercedes AMG #75 (Tristan Vautier, Jamie Whincup, Raffaele Marciello i Kevin Habul) i el Porsche #991 (Earl Bamber, Kevin Estre i Laurens Vanthoor. Ja amb menys intensitat en aquest estalvi, el Porsche # 12 (Matt Campbell, Patrick Long, Alex Davison i David Calvert Jones), que tot i perfilar-se com favorit, no les han tingut molt clares.

Conforme han passat els minuts de l’última hora, els temps han augmentat. Estalvi de combustible claríssim, fins que l’Audi R8 #69 i el MARC Mazda V8 #95 s’han tocat a Reid Park. L’Audi ha quedat creuat enmig del traçat i, a tota velocitat, el Mercedes AMG #19 ha impactat contra la part del darrere del R8 en una maniobra evasiva. Accident descomunal que ha deixat a la carrera en règim de cotxe de seguretat, i posteriorment de bandera vermella.

La confusió ha durat deu minuts, temps que ha trigat direcció de carrera a donar per liquidada la cursa. I, així, l’equip WRT amb l’Audi R8 #37 ha guanyat les 12 hores de Bathurst.

¿I els Bentley? Doncs de ser una de les marques favorites per guanyar, a no poder fer res per impedir una nova decepció a Bathurst. La primera, i al front: el Bentley #18 ha tingut problemes a la caixa de canvis en les primeres hores, tal com us hem explicat. Després de la reparació, Maxime Soulet ha buscat acabar la prova però una punxada ha destrossat les opcions de veure la bandera a quadres.

El Pirelli davanter dret del Continental GT3 ha esclatat a l’arribada a The Chase, la xicana després de la recta Conrod. Aquesta deflagració ha arrencat de soca-rel el parafangs i ha danyat el cotxe, que al seu torn ha quedat encallat en l’àmplia escapatòria de grava.

Soulet ha hagut de ser rescatat i, en tornar el cotxe al garatge, s’ha optat per abandonar. Andy Soucek no ha pogut ni rodar, i el cotxe no ha arribat viu ni a meitat de carrera.

L’altre Bentley, tocat després de l’accident amb el BMW #43, ha pogut acabar la cursa. La distància amb el primer ha estat de més de sis voltes.

Així doncs acaba una de les carreres més dures de l’any. Bathurst és un lloc de llegenda, i avui, tot i que s’ha acabat de forma abrupta, la llegenda segueix escrivint: és La Muntanya qui decideix qui són els reis. Perquè sí, el Mount Panorama té vida pròpia.

L'entrada Audi guanya unes duríssimes 12 hores de Bathurst ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/audi-guanya-unes-durissimes-12-hores-bathurst/feed/ 0