Turismes | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/turismes/ FormulaRapida.net is a website that inform about Motorsport in Catalan, Spanish, English and French. Sun, 23 Apr 2023 17:29:34 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://formularapida.net/wp-content/uploads/2019/05/cropped-fr-twt-400x400-blue-32x32.jpg Turismes | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/turismes/ 32 32 Les 4 Hores de Barcelona al Circuit https://formularapida.net/les-4-hores-de-barcelona-al-circuit/ https://formularapida.net/les-4-hores-de-barcelona-al-circuit/#respond Sun, 23 Apr 2023 17:28:16 +0000 https://formularapida.net/?p=178443 Les European Le Mans Series han presentat un cartell ple d’estrelles, amb pilots com Juan Pablo Montoya i el seu fill Sebastián, Nelson Piquet Jr., Paul Di Resta o Michael Fassbender, entre d’altres Els test oficials de pretemporada de les European Le Mans Series van donar el tret de sortida definitiu de la vigent campanya. […]

L'entrada Les 4 Hores de Barcelona al Circuit ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Les European Le Mans Series han presentat un cartell ple d’estrelles, amb pilots com Juan Pablo Montoya i el seu fill Sebastián, Nelson Piquet Jr., Paul Di Resta o Michael Fassbender, entre d’altres

Els test oficials de pretemporada de les European Le Mans Series van donar el tret de sortida definitiu de la vigent campanya. Ho van fer amb la celebració del primer dia de l’esdeveniment inaugural de l’any, les 4 Hores de Barcelona, tenint com a seu d’acollida un cop més el Circuit de Barcelona-Catalunya.

Aquest passat divendres va servir per a acumular minuts de rodatge de tots els participants, però especialment va ser així per a les Ligier European Series i la Porsche Carrera Cup France, certàmens que no van dur a terme assaigs al llarg de la setmana, cosa que sí van fer les European Le Mans Series i la Michelin Le Mans Cup.

El certamen per excel·lència del cap de setmana, les European Le Mans Series, ha repartit els seus millors registres en el cronometrat oficial, però, abans, i per a destacar el nivell del campionat, és necessari assenyalar alguns dels seus protagonistes, els quals s’han seguit de prop aquest cap de setmana.

D’una banda, l’ex pilot d’F1 Juan Pablo Montoya ha estat present al Circuit, compartint repte amb el seu fill Sebastián Montoya i amb Henrik Hedman, tots ells als comandaments de l’Oreca 07 – Gibson de l’equip DragonSpeed USA. Paul di Resta, un altre vell conegut del cim dels monoplaces, forma part també de l’elenc de la categoria LMP2 Pro/Am amb l’equip United Autosports USA. James McGuire i Guy Smith han estat els seus aliats en la lluita per la victòria.

També relacionat amb el Gran Circ, Nelson Piquet Jr, el qual va ser company d’equip de Fernando Alonso a Renault i fill del tres vegades campió d’F1 Nelson Piquet. El brasiler ha competit amb el conjunt United Autosports USA juntament amb Daniel Schneider i Amdrew Meyrick. D’altra banda, Tatiana Calderón ha defensat la representació femenina des del Team Virage. La que va ser pilot provador d’Alfa Romeo a F1 rodarà amb Rob Hodes i Ian Rodríguez.

Deixant a un costat l’univers dels prototips, hi ha un famós actor de Hollywood que no s’ha volgut perdre l’ocasió, com tampoc ho ha fet en edicions anteriors. Es tracta de Michael Fassbender, un dels protagonistes de la película X-Men que ja comença a ser un habitual del certamen en la seva divisió de GT’s. Fassbender va competir sota el paraigua de Proton Competition amb un Porsche 911 RSR-19.

Encara que aquestes són les cares més conegudes, el certamen ha comptat amb nombrosos pilots del món de la resistència que no li han posat gens fàcil a aquests experts de l’automobilisme. A més, entre les European Le Mans Series i els seus campionats suport han sumat més de 150 inscrits, amb els quals l’emoció ha estat assegurada de principi a fi.

Alguns pilots de casa, també presents aquest cap de setmana

A la Michelin Le Mans Cup han formalitzat la seva participació alguns pilots de casa com Belén García, la catalana que ha disputat el seu debut al certamen amb l’equip 360 Racing. Santiago Concepción (Inter Europol Competition) i Julien Gerbi (Team Virage) han completat la representació nacional.

El programa del cap de setmana

Dissabte es va estrenar l’activitat a pista a les 9 h amb la cursa de les Ligier European Series, seguida dels lliures 2 d’ELMS (10.10 h). A les 11.50 h, la Porsche Carrera Cup va fer la seva sessió de classificació, mentre que la Michelin Le Mans Cup ho va fer de 12.30 a 13.10 h. A les 14.40 h va fer el mateix ELMS, per acabar el dia amb la cursa de la Porsche Carrera Cup France (16.30 h) i la de la Michelin Le Mans Cup (17.30 h). Diumenge a les 9 h va tenir lloc la segona prova de la copa monomarca de Porsche, la qual va donar pas a les 4H de Barcelona a les 11.30 h. Abans de la sortida, els aficionats van poder assistir al Pit Walk i la sessió d’autògrafs a les 9.40 h.

L'entrada Les 4 Hores de Barcelona al Circuit ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/les-4-hores-de-barcelona-al-circuit/feed/ 0
Belén García, preparada per al seu debut a casa a la Michelin Le Mans Cup https://formularapida.net/belen-garcia-preparada-per-al-seu-debut-a-casa-a-la-michelin-le-mans-cup/ https://formularapida.net/belen-garcia-preparada-per-al-seu-debut-a-casa-a-la-michelin-le-mans-cup/#respond Fri, 21 Apr 2023 17:38:42 +0000 https://formularapida.net/?p=178363 La pilot espanyola competirà aquest cap de setmana en el Circuit de Barcelona-Catalunya, escenari de la primera cita de la temporada d’aquest certamen de resistència que comparteix cartell amb les European Le Mans Series En el test previ celebrat el dimarts a la pista catalana, García va poder rodar per primera vegada amb el prototip […]

L'entrada Belén García, preparada per al seu debut a casa a la Michelin Le Mans Cup ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La pilot espanyola competirà aquest cap de setmana en el Circuit de Barcelona-Catalunya, escenari de la primera cita de la temporada d’aquest certamen de resistència que comparteix cartell amb les European Le Mans Series

En el test previ celebrat el dimarts a la pista catalana, García va poder rodar per primera vegada amb el prototip del seu nou equip amb el qual va obtenir bones sensacions.

Al volant d’un Ligier JS P320 LMP3 de l’escuderia britànica 360 Racing, la pilot de L’Ametlla del Vallès compartirà volant amb el també britànic Mark Richards, amb el qual espera collir bons resultats aquesta campanya.

Tot a punt per al debut de Belén García en la qual serà la seva primera temporada completa a la Michelin Le Mans Cup, que arrencarà aquest cap de setmana al Circuit de Barcelona-Catalunya.

La talentosa pilot catalana ha pogut preparar aquesta primera cita de la campanya amb un test col·lectiu del certamen que es va celebrar en la jornada del dimarts en la mateixa pista de Montmeló. Va ser un dia molt positiu per a García, que va poder rodar i familiaritzar-se amb el prototip –del mateix tipus amb el qual va disputar les Asian Le Mans Series al febrer– i el seu nou equip abans de la prova d’aquesta finalitat de setmana. García va poder realitzar 48 girs al traçat i va establir el quart millor crono (1.37.032) de la sessió, a 0,677 segons del més ràpid, el britànic Scott Andrews (United Autosports).

“El test va ser molt bé, vaig poder fer moltes voltes amb el cotxe perquè el meu company d’equip no va poder assistir, i la veritat és que em va servir moltíssim per a agafar el feeling. Vaig acabar amb sensacions molt positives i a més vaig marcar cronos competitius al matí i a la tarda, malgrat que amb tant de trànsit a pista era complicat completar voltes netes”, explica Belén García.

Malgrat aquesta bona presa de contacte inicial, García és prudent de cara a la primera de les sis cites de la temporada de la Michelin Le Mans Cup. “No sabem com de real va ser el test. Fins que no comencem els entrenaments oficials i vegem el nivell de tots els pilots, no tindrem res assegurat. Així i tot, sempre és important tenir bones sensacions i, sobretot, començar en un circuit que coneixes a la perfecció”, comenta la pilot recolzada pel RACC.

Córrer a casa, davant els seus familiars i amics, és una cosa que valora molt positivament Belén García: “Poques vegades pots córrer en un traçat en el qual vius a tan sols 15 minuts. Sens dubte, serà un cap de setmana especial; començo un nou repte en un campionat amb grans circuits que ja conec, a diferència del meu pas per les Asian Le Mans Sèries. Això m’ajudarà a ser més competitiva. És un bon punt de partida per a millorar i rendir al màxim nivell”.

Encara que no vol parlar d’un resultat concret com a objectiu, la barcelonina es mostra decidida a llaurar-se el seu camí en el món de la resistència, disciplina en la qual va debutar la passada temporada: “Cal anar pas a pas. Després de Montmeló podrem definir un objectiu d’una forma més realista, però estic confiada; espero bons resultats i continuar treballant per a conèixer millor tots els secrets d’aquesta especialitat que tant m’agrada”, afegeix l’espanyola.

El meeting barceloní es posarà en marxa aquest divendres amb la celebració de dos entrenaments lliures. El dissabte es disputarà la sessió de classificació i la carrera de 110 minuts de durada (de 17.30 a 19.20, hora local). Això donarà inici a la sortida de la Michelin Le Mans Cup 2023.

L'entrada Belén García, preparada per al seu debut a casa a la Michelin Le Mans Cup ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/belen-garcia-preparada-per-al-seu-debut-a-casa-a-la-michelin-le-mans-cup/feed/ 0
Els encants de les European Le Mans Series https://formularapida.net/els-encants-de-les-european-le-mans-series/ https://formularapida.net/els-encants-de-les-european-le-mans-series/#respond Thu, 20 Apr 2023 11:50:46 +0000 https://formularapida.net/?p=178263 El certamen obre temporada acompanyat de tres campionats més, sumant més de 130 vehicles diferents i prop de 250 pilots. Entre tots ells disputaran un total de 6 curses aquest cap de setmana El Circuit de Barcelona-Catalunya ja ha cedit la seva pista al certamen de resistència European Le Mans Series, que es troba immers […]

L'entrada Els encants de les European Le Mans Series ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El certamen obre temporada acompanyat de tres campionats més, sumant més de 130 vehicles diferents i prop de 250 pilots. Entre tots ells disputaran un total de 6 curses aquest cap de setmana

El Circuit de Barcelona-Catalunya ja ha cedit la seva pista al certamen de resistència European Le Mans Series, que es troba immers en la disputa dels test oficials de pretemporada. Aquests assaigs es donaran per finalitzats demà, moment en què s’iniciarà oficialment el primer esdeveniment esportiu del calendari del campionat i també del traçat mundialista.

Amb un altre dia de proves oficials aquest divendres -encara que ja formant part del programa de curses-, els aficionats podran accedir al recinte a partir del dissabte a les 8.30 h. Des d’aquest moment i fins que s’acabi el cap de setmana, el certamen de resistència promet un programa compacte i interessant apte per a tots els gustos i edats.

L’esdeveniment compta amb més de 130 vehicles i prop de 250 pilots inscrits, i entre tots ells disputaran 6 curses al llarg del cap de setmana. Això és possible ja que les European Le Mans Series estaran acompanyades dels certàmens Michelin Le Mans Cup, Ligier European Series i Porsche Carrera Cup France.

D’una banda, les European Le Mans Series acapararan totes les mirades amb les 4 Hores de Barcelona, el plat principal del míting, el qual tindrà lloc el diumenge a les 11.30 h. Una mica abans, concretament a les 9 h, es reptarà la Porsche Carrera Cup France.

Així i tot, el dissabte resultarà igual d’interessant, amb un programa frenètic que començarà amb les Ligier European Series i la seva primera cursa programada a les 9 del matí. Després de diverses sessions d’entrenaments qualificatius, a les 13.30 h disputaran la seva segona cursa. Durant el migdia, les European Le Mans Series repartiran la seva volta ràpida, per a reprendre les curses a les 16.30 h amb la Porsche Carrera Cup France. A les 17.30 h tancarà el dia la Michelin Le Mans Cup amb una prova de 110 minuts.

Pel que fa a la naturalesa dels certàmens, tots ells aporten un toc diferenciador. Les European Le Mans Series compten amb una graella de 42 inscrits, entre ells prototips i GT’s. El mateix succeeix amb la Michelin Le Mans Cup, campionat que agrupa totes dues categories i que compta el mateix número d’inscrits. Les Ligier European Series i la Porsche Carrera Cup France són certàmens monomarca que realitzen curses més curtes, d’una hora i mitja hora respectivament.

A més, entre els participants presents es troben alguns pilots de casa, concretament a la graella de la Michelin Le Mans Cup. A més de la formació espanyola CD Sport, han formalitzat també la seva participació Belén García (360 Racing), Santiago Concepción (Inter Europol Competition) i Julien Gerbi (Team Virage).

Per si tot això fos poc, les entrades per a l’esdeveniment, disponibles a partir de 10 €, garanteixen l’accés al pàdoc, epicentre de l’acció i lloc en el qual es troben tots els participants amb els seus corresponents equips i unitats de competició; així com a la tribuna VIP. Les entrades Premium amb accés al Pit Walk i a la graella de sortida ja s’han esgotat.

Accés

Els aficionats podran accedir a les instal·lacions per la Porta 3 a partir de les 8.30 tant el dissabte com el diumenge. Podran estacionar els seus vehicles a l’IN6 i contemplar l’activitat des de les tribunes Principal, F, C, G, B i VIP.

L'entrada Els encants de les European Le Mans Series ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/els-encants-de-les-european-le-mans-series/feed/ 0
Es posposa l’European Le Mans Series a Imola https://formularapida.net/es-posposa-leuropean-le-mans-series-a-imola/ https://formularapida.net/es-posposa-leuropean-le-mans-series-a-imola/#respond Wed, 12 Apr 2023 16:18:27 +0000 https://formularapida.net/?p=177733 Els organitzadors de l’European Le Mans Series han decidit posposar la segona ronda de 2023 a Imola, que havia de tenir lloc el 7 de maig La segona ronda de l’European Le Mans Series, que havia de tenir lloc el proper 7 de maig, s’haurà d’ajornar degut a la voluntat dels seus organitzadors. Durant l’hivern, […]

L'entrada Es posposa l’European Le Mans Series a Imola ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Els organitzadors de l’European Le Mans Series han decidit posposar la segona ronda de 2023 a Imola, que havia de tenir lloc el 7 de maig

La segona ronda de l’European Le Mans Series, que havia de tenir lloc el proper 7 de maig, s’haurà d’ajornar degut a la voluntat dels seus organitzadors.

Durant l’hivern, s’havien previst una sèrie de millores a l’Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. No obstant això, un retard en la finalització programada d’aquestes obres al circuit ha obligat a Le Mans Endurance Management, els organitzadors de la sèrie europea Le Mans, la Copa Michelin Le Mans i la sèrie europea Ligier, a posposar la ronda dos de la temporada 2023 que havia de tenir lloc el diumenge 7 de maig.

Imagen

Els treballs de millora al paddock i als garatges de l’Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari havien d’haver estat completats a mitjans d’abril, però els retards en el projecte significaven que el circuit no estaria preparat per rebre els equips de l’European Le Mans Series, Michelin Le Mans Cup, Ligier European Series i Lamborghini Super Trofeo com estava previst.

Els seus organitzadors estan treballant urgentment per trobar una solució alternativa amb la gestió de circuits i competidors. S’enviarà una actualització als socis, als participants i als seguidors tan aviat com hi hagi més informació.

L'entrada Es posposa l’European Le Mans Series a Imola ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/es-posposa-leuropean-le-mans-series-a-imola/feed/ 0
Jorge Lorenzo, camí cap al DTM https://formularapida.net/jorge-lorenzo-cami-cap-al-dtm/ https://formularapida.net/jorge-lorenzo-cami-cap-al-dtm/#respond Mon, 03 Oct 2022 11:50:31 +0000 https://formularapida.net/?p=167999 L’expilot de Motogp Jorge Lorenzo, tres vegades campió de la categoria reina del motociclisme assegura que ha estat parlant amb el cap de la categoria DTM amb la intenció d’incorporar-se al campionat.

L'entrada Jorge Lorenzo, camí cap al DTM ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
L’expilot de Motogp Jorge Lorenzo, tres vegades campió de la categoria reina del motociclisme assegura que ha estat parlant amb el cap de la categoria DTM amb la intenció d’incorporar-se al campionat.

L'entrada Jorge Lorenzo, camí cap al DTM ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/jorge-lorenzo-cami-cap-al-dtm/feed/ 0
Dos dies plens d’atractius amb les European Le Mans Series https://formularapida.net/dos-dies-plens-datractius-amb-les-european-le-mans-series/ https://formularapida.net/dos-dies-plens-datractius-amb-les-european-le-mans-series/#respond Fri, 19 Jul 2019 08:56:18 +0000 https://formularapida.net/?p=82435 A la pista, prop de 100 vehicles i més de 200 pilots entre les ELMS, la Michelin Le Mans Cup i la Clio Cup. Al pàdoc, activitats diverses com una sessió d’autògrafs, simuladors, inflables i molt més.   Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- El Circuit de Barcelona-Catalunya ja està preparat per viure dos dies de màxima intensitat […]

L'entrada Dos dies plens d’atractius amb les European Le Mans Series ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
A la pista, prop de 100 vehicles i més de 200 pilots entre les ELMS, la Michelin Le Mans Cup i la Clio Cup. Al pàdoc, activitats diverses com una sessió d’autògrafs, simuladors, inflables i molt més.  

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- El Circuit de Barcelona-Catalunya ja està preparat per viure dos dies de màxima intensitat fent d’amfitrió de les European Le Mans Series (ELMS). El prestigiós certamen donarà inici a la tercera cita del seu calendari demà i presenta un programa digne de ser presenciat en directe.

A nivell esportiu, per la pista passaran 216 pilots, així com 98 vehicles. Les European Le Mans Series no vénen soles, sinó que porten dos campionats de suport molt atractius: la Michelin Le Mans Cup i la Clio Cup. Curses de prototips, GT’s i turismes; algunes de resistència i unes altres a l’esprint; però amb un denominador comú, l’emoció. En la nodrida graella d’ELMS es troben noms d’expilots de Fórmula 1, com el local Dani Clos; o uns altres com Bruno Senna, Jean-Eric Vergne o Will Stevens.

Demà, tots ells celebraran els assajos lliures, mentre que la Clio Cup també disputarà una sessió de qualificatius i la primera cursa del míting. Les European Le Mans Series rodaran al matí i a la nit, per provar totes les condicions a les quals hauran de fer front al llarg de la cursa, que tindrà lloc el dissabte de 18.30 a 22.30 h.

El segon i últim dia d’activitat portarà moltes altres sessions d’assaigs qualificatius i curses. En total, més de dotze hores d’activitat, des de les 9 del matí fins a les 10 i mitja de la nit. El plat estrella serà l’assalt de 4 hores de les ELMS, però hi haurà una altra cursa de dues hores de la Michelin Le Mans Cup i un últim assalt de la Clio Cup.

Venir al Circuit de Barcelona-Catalunya no només vol dir presenciar avançaments i pugnes a la pista. Fora d’ella hi haurà propostes de tota mena. Tots aquells que disposin d’una entrada de pàdoc podran accedir a la graella de sortida d’ELMS, així com a la visita del pit lane. També hi haurà una sessió d’autògrafs amb els pilots escasses hores abans de la gran cursa. El públic tindrà a la seva disposició altres propostes com ara simuladors, un circuit de cotxes de slot, inflables per als petits, i molt més.

Entrada general gratuïta i entrada de pàdoc
L’accés al Circuit de Barcelona-Catalunya és gratuït descarregant la invitació per a l’esdeveniment a www.circuit.cat.

Per gaudir de les European Le Mans Series de prop, els aficionats disposen d’entrades de pàdoc i graella per només 10€.

Accés al Circuit
El divendres s’obrirà la porta 3 a les 11.30 h, mentre que el dissabte s’obriran la 2 i la 3, a les 8.30 h. Les tribunes obertes per seguir tota l’activitat seran la Principal, la F i la G.

Els cotxes es podran estacionar al pàrquing IN6 tots dos dies, així com a l’A2 i l’A3 també es podrà estacionar el dissabte.

El Circuit disposa de diferents punts de restauració per als assistents. A més del restaurant (situat a la terrassa de boxs), hi haurà un altre punt de restauració al pàdoc i un altre darrere de la Tribuna Principal.

L'entrada Dos dies plens d’atractius amb les European Le Mans Series ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/dos-dies-plens-datractius-amb-les-european-le-mans-series/feed/ 0
Les European Le Mans Series presenten 41 vehicles i 130 pilots inscrits https://formularapida.net/les-european-le-mans-series-presenten-41-vehicles-i-130-pilots-inscrits/ https://formularapida.net/les-european-le-mans-series-presenten-41-vehicles-i-130-pilots-inscrits/#respond Thu, 11 Jul 2019 11:36:09 +0000 https://formularapida.net/?p=81988 La tercera prova de la temporada, que es disputa al Circuit els dies 19 i 20 de juliol, comptarà amb la participació de l’ex pilot d’F1 Dani Clos Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- El campionat European Le Mans Series ha fet oficial la llista de participants que prendran part en la tercera cita de l’any. Aquesta se […]

L'entrada Les European Le Mans Series presenten 41 vehicles i 130 pilots inscrits ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La tercera prova de la temporada, que es disputa al Circuit els dies 19 i 20 de juliol, comptarà amb la participació de l’ex pilot d’F1 Dani Clos

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- El campionat European Le Mans Series ha fet oficial la llista de participants que prendran part en la tercera cita de l’any. Aquesta se celebrarà al Circuit de Barcelona-Catalunya els dies 19 i 20 de juliol, amb entrada general gratuïta pels aficionats, els quals també disposen de la compra d’entrades de pàdoc, que donen accés a la graella de sortida. Els que assisteixin al traçat català podran vibrar amb el certamen, que reunirà 41 cotxes diferents de 29 equips, dividits en tres classes. En total, 130 pilots, representant 25 nacions de tot el món.

En el retorn de les European Le Mans Series al Circuit de Barcelona-Catalunya no faltarà l’emoció. Després de deu anys d’absència, la prova torna amb una combinació única de factors i elements. Per a començar, la cursa veurà el capvespre al traçat per després donar pas a la nit. Serà una prova de quatre hores de durada que es donarà per finalitzada a les 22.30 del dissabte. En aquest retorn no podia faltar un toc local, amb la presència d’un pilot de casa, antic integrant del programa de Joves Pilots del Circuit i home experimentat en la categoria reina de l’automobilisme, la Fórmula 1. Es tracta de Dani Clos, que torna a la pista barcelonina per a estrenar-se en la seva marxa amb la resistència. Ho farà amb l’equip polonès Inter Europol Competition, pilotant un Ligier JSP2177 Gibson de la categoria LMP2.

En la mateixa categoria que Dani Clos hi haurà 17 vehicles més participant. Entre ells destaca l’Aurus 01-Gibson del G-Drive Racing, líder del grup després de la seva victòria a Monza. El campió de 2018 Roman Rusinov està acompanyat del campió de LMP3 2018 Job Van Uitert, i s’uneix Jean Eric Vergne després de saltar-se les dues primeres curses de la temporada. Després del conjunt rus es troba l’IDEC Sport, amb Memo Rojas, Paul-Loup Chatin i Paul Lafargue als comandaments del Ligier JSP217 Gibson, que han vist el podi tant a Castellet com a Monza. Tanca el ‘top 3’ l’equip DragonSpeed (Oreca-Gibson).

La LMP3 reunirà 15 participants. Eurointernational arriba a Barcelona encapçalant la classificació amb Mikkel Jensen i Jens Petersen. En la categoria de GT’s, la LMGTE, la igualtat és màxima. Només dos punts separen a Dempsey-Proton Racing amb el Porsche 911 RSR (Christian Ried, Riccardo Pera, Matteo Cairoli) de Luzich Racing amb un Ferrari F488 GTE EVO (Alessandro Pier Guidi, Nicklas Nielsen, Fabien Lavergne).

Diversió per a tots
Les European Le Mans Series tindran molts atractius fora de la pista. Simuladors, un circuit de cotxes de slot, inflables, un photo booth i moltes més propostes per fer d’aquests dos dies una autèntica festa constant.

A més, hi haurà tres visites al pit lane, una el divendres (16.45-17.30 h) i dues més el dissabte (11.40-12.30 h, 15.20-16.10 h). El mateix dissabte, els fans podran acostar-se als seus ídols en la sessió d’autògrafs (15.30-16.00), abans de la disputa de la cursa. Minuts després d’haver donat la bandera de quadres, els aficionats podran unir-se a la festa al pit lane a partir de les 23.00 h, amb food trucks i música.

Entrades a circuit.cat
Els aficionats poden gaudir de les European Le Mans Series de forma gratuïta amb l’entrada general. Per a obtenir-la, només cal descarregar la invitació gratuïta. Per només 10 € poden adquirir l’entrada de pàdoc, la qual també inclou l’accés a la graella de sortida, una oportunitat única per trepitjar l’epicentre de l’activitat.

L'entrada Les European Le Mans Series presenten 41 vehicles i 130 pilots inscrits ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/les-european-le-mans-series-presenten-41-vehicles-i-130-pilots-inscrits/feed/ 0
Rene Rast remonta i guanya a Hockenheim https://formularapida.net/rene-rast-remonta-i-guanya-a-hockenheim/ https://formularapida.net/rene-rast-remonta-i-guanya-a-hockenheim/#respond Sun, 05 May 2019 15:18:02 +0000 https://formularapida.net/?p=77247 Rene Rast ha guanyat la segona cursa del cap de setmana a Hockenheim després de fer una gran cursa des de la 16ª posició de sortida. L’alemany es va arriscar amb una estratègia a dues aturades i va evitar alguns dels incidents que es van donar per endur-se seus primers 25 punts. Segon ha estat […]

L'entrada Rene Rast remonta i guanya a Hockenheim ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Rene Rast ha guanyat la segona cursa del cap de setmana a Hockenheim després de fer una gran cursa des de la 16ª posició de sortida. L’alemany es va arriscar amb una estratègia a dues aturades i va evitar alguns dels incidents que es van donar per endur-se seus primers 25 punts. Segon ha estat Nico Müller amb Robin Frijns, tercer, repetint al podi. El guanyador d’ahir, Marco Wittmann, acaba la ronda com a líder del campionat.

Aquest cop, la cursa va poder disputar íntegrament en condicions de sec. A la sortida, Philipp Eng va conservar la primera plaça, però diversos pilots van sortir malament i les següents posicions van canviar. Nico Müller era segon amb Timo Glock tercer. Dani Juncadella va tenir una mala sortida i va caure fins a l’últim lloc.

La situació es va mantenir estable durant les primeres voltes, fins a la 6, en la qual l’Audi de Mike Rockenfeller es va quedar aturat uns segons a pista. El pilot, òbviament, havia caigut fins a l’última posició i acabaria entrant per retirar-se. En la mateixa volta, Loïc Duval es va sortir de pista, fet que va forçar la sortida del Safety Car. Paul Di Resta va ser el primer pilot a parar a boxes.

Durant la interrupció, Rene Rast, que marxava 12è després d’haver sortit 16è, va aprofitar per aturar sabent que hauria de fer-ho de nou. En rellançar-se la prova, tots van tractar de guanyar places i hi va haver diversos tocs. Jamie Green va fer trompear a Sheldon Van Der Linde. Al capdavant, Eng seguia al capdavant amb Müller segon, però Bruno Spengler s’havia posat tercer. Green va ser sancionat amb un drive-through.

Una volta més tard, Pietro Fittipaldi li va fer a Marco Wittmann, el guanyador d’ahir; el mateix que Green a Van Der Linde i va rebre la mateixa penalització. Després d’haver parat, Rast estava increïblement fort i va pujar fins a la tercera plaça. El campió de 2017 acabaria arribant a liderar la cursa abans que Eng i Müller paressin. Quan ho van fer, Müller va superar a Eng. Per davant d’ells es trobava també Di Resta, que havia estat dels primers a aturar-se.

En la volta 22, Rast va parar per segona vegada i va tornar a pista tercer, per davant de Müller i per darrere de Di Resta i de Robin Frijns, que pararia en la següent volta. L’ordre de carrera, per tant, era Di Resta, Rast, Müller, Eng. Entre el líder i el segon hi havia 11 segons.

No obstant això, els pneumàtics de l’escocès estaven molt desgastats i va haver de aturar-se de nou, tornant a pista 12è. Rast era el nou líder. Amb les posicions estabilitzades al capdavant, l’home a tenir en compte era Frijns, que rodava cinquè amb pneumàtics en millors condicions que els dels pilots de davant. L’holandès va superar a Spengler en la volta 29 i va fer el mateix amb Eng a la 34 per posar-se tercer. Juncadella es va retirar a 2 voltes del final.

Finalment, Rast es va emportar una magnífica victòria. L’estratègia a 2 parades ha servit perquè l’alemany, que sortia 16è, s’hagi pogut dur la seva primera victòria de l’any. Segon ha estat Müller, que ha pogut batre Eng. Frijns acaba tercer malgrat que va estar a punt d’arribar a la segona plaça i completa un podi monopolitzat per Audi. Completen el Top 10 Eng, Spengler, Glock, Di Resta, Wittmann, Green i Joel Eriksson.

A la general, Wittmann aconsegueix sortir de la primera ronda al capdavant amb 34 punts. El segueix un constant Frijns que ha sumat 31 en aquesta primera ronda mentre que a Rast li han valgut els 25 de la victòria d’avui per posar-se tercer del campionat.

L'entrada Rene Rast remonta i guanya a Hockenheim ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/rene-rast-remonta-i-guanya-a-hockenheim/feed/ 0
Marco Wittmann venç en solitari sota la pluja de Hockenheim https://formularapida.net/marco-wittmann-venc-en-solitari-sota-la-pluja-de-hockenheim/ https://formularapida.net/marco-wittmann-venc-en-solitari-sota-la-pluja-de-hockenheim/#respond Sat, 04 May 2019 13:42:59 +0000 https://formularapida.net/?p=77193 La temporada 2019 del DTM ha començat amb una cursa marcada per les complicades condicions de pista i per l’aclaparadora victòria des de la Pole per a Marco Wittmann. L’alemany ha liderat tota la cursa i només va veure el seu triomf amenaçat per un Rene Rast que va acabar fora de cursa amb problemes […]

L'entrada Marco Wittmann venç en solitari sota la pluja de Hockenheim ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La temporada 2019 del DTM ha començat amb una cursa marcada per les complicades condicions de pista i per l’aclaparadora victòria des de la Pole per a Marco Wittmann. L’alemany ha liderat tota la cursa i només va veure el seu triomf amenaçat per un Rene Rast que va acabar fora de cursa amb problemes mecànics. Segon ha estat Rockenfeller amb Frijns tercer. Juncadella ha estat 9è i el millor dels Aston Martin en el debut del fabricant britànic.

El circuit de Hockenheim va rebre una nova temporada del DTM amb una forta pluja. La classificació ja s’havia disputat en aquestes condicions i Marco Wittmann s’havia fet amb la Pole. L’alemany es va mantenir al liderat en començar la cursa mentre Robin Frijns realitzava una sortida excel·lent i es posava segon. A la zona mitja, Rene Rast va colpejar a Timo Glock i aquest va fer una virolla al primer revolt, però va poder seguir en cursa.

Diversos pilots, entre ells Dani Juncadella, van realitzar la parada obligatòria a la primera volta. Un problema mecànic en l’Aston Martin de Ferdinand Von Habsburg va posar fi a la seva primera cursa en la categoria. Per davant, Frijns va perdre dues places amb Mike Rockenfeller i amb Rast. El campió de 2017 també va superar al de 2013 i es va posar segon. Malgrat les condicions, la cursa es va mantenir força estable en els primers compassos amb algun que altre duel a la pista, però no en les primeres posicions.

El duel pel liderat va arribar amb l’entrada del segon terç de carrera. Rast va anar retallant metres poc a poc i, a la volta 15, ja estava a sobre de Wittmann. En la volta 18, un altre dels Aston, el de Paul Di Resta es va retirar també per qüestions mecàniques. Tot i la proximitat entre els líders, Rast no arribava a atacar. La pluja havia cessat i tots els pilots que no havien parat, incloent els líders, esperarien a que la pista s’assequés per fer-ho.

El següent a parar va ser el tercer classificat Rockenfeller, que va tornar a pista cinquè. La lluita per la victòria no va arribar a donar-se, ja que Rast va patir un problema de potència i va haver d’abandonar. Wittmann va parar en la volta 30 amb més de 40 segons sobre el segon, que ara era un Glock que no havia parat.

Quan tots els pilots ja havien passat per boxes, l’ordre era Wittmann, Rockenfeller, Frijns i Glock. La victòria se la va acabar portant Wittmann amb 13 segons sobre l’Audi de Rockenfeller. Frijns puja al podi per tercera vegada en el DTM en ser tercer. Completen el Top 10 Glock, Loïc Duval, Sheldon Van Der Linde, Bruno Spengler, Nico Müller, Juncadella i Pietro Fittipaldi. Tant aquest últim com Van Der Linde han sumat punts en la seva primera cursa al certamen. Demà a la mateixa hora es disputarà la segona cursa de l’any.

L'entrada Marco Wittmann venç en solitari sota la pluja de Hockenheim ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/marco-wittmann-venc-en-solitari-sota-la-pluja-de-hockenheim/feed/ 0
La FIA modifica el sistema de punutuació per a obtenir la súper llicència de Formula 1 https://formularapida.net/fia-modifica-punutuacio-super-llicencia/ https://formularapida.net/fia-modifica-punutuacio-super-llicencia/#respond Fri, 28 Dec 2018 11:24:05 +0000 https://formularapida.net/?p=67328 La FIA ha revisat el sistema de puntuació per a obtenir la súper llicència i ha publicat una nova llista amb canvis que afectaran diverses categories de l’automobilisme a partir de l’any que ve. La decisió es va prendre i es va aprovar en l’última reunió del Consell Mundial dels Esports de Motor a Rússia […]

L'entrada La FIA modifica el sistema de punutuació per a obtenir la súper llicència de Formula 1 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La FIA ha revisat el sistema de puntuació per a obtenir la súper llicència i ha publicat una nova llista amb canvis que afectaran diverses categories de l’automobilisme a partir de l’any que ve.

La decisió es va prendre i es va aprovar en l’última reunió del Consell Mundial dels Esports de Motor a Rússia i la nova llista modificada ja s’ha fet pública. Els punts que s’atorguen en les principals sèries com la Formula 2, la IndyCar, la nova Fórmula 3 i el WEC (LMP1) no pateixen cap variació i seguiran sent els mateixos la pròxima temporada.

Una de les novetats de la llista és el nou Formula Regional European Championship que ha impulsat la FIA. El guanyador obtindrà 25 punts en la seva llicència, el segon 20 i 15, 10, 7, 5, 3, 2 i 1 per als pilots que acabin dins del Top 9. La nova sèrie Formula European Masters, recolzada per DTM, tindrà el mateix valor tot i no comptar amb el suport oficial de la FIA.

La Super Formula japonesa ha vist recompensat el seu creixement en els darrers anys pujant un esglaó en l’escala de valor de la FIA. El guanyador ara obtindrà 25 punts de (fins ara eren 20) i la resta dels nou primers els mateixos que la Formula 3. El campionat japonès de Super GT també ha vist augmentada la seva puntuació, de la mateixa manera que el DTM, i les dues sèries repartiran 20 punts al primer, 16 al segon i 12, 10, 7, 5, 3, 2 i 1 per a la resta del Top 9.

Per la seva banda, els campions de la Formula 3 d’Àsia i d’Amèrica seguiran rebent 18 punts. La sèrie IMSA Prototype puja a aquest esglaó i també donarà 18 punts al seu vencedor. No obstant això, no tindran el mateix repartiment per a la resta de posicions. Mentre que a les sèries asiàtica i americana es repartiran 12, 10, 6, 4, 3, 2 i 1 entre el tercer i el novè, en IMSA els pilots entre el tercer i el vuitè obtindran 10, 7, 5, 3, 2 i 1 respectivament.

La sèrie Supercars d’Austràlia també puja un esglaó i el guanyador passarà a obtenir 15 punts com en la NASCAR Cup d’Estats Units, en les Indy Lights sèries i en el WTCR de la FIA. Aquests campionats segueixen mantenint la puntuació de 12, 10, 7, 5, 3, 2 i 1 per als classificats entre el segon i el vuitè.

La resta dels campionats es mantindran igual que la temporada passada i la Euroformula Open espanyola, ara valorada de la mateixa manera que els Campionats Nacionals de Formula 3, seguirà oferint 10 punts al campió i 7, 5, 3 i 1 per als altres quatre millors pilots.

L'entrada La FIA modifica el sistema de punutuació per a obtenir la súper llicència de Formula 1 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/fia-modifica-punutuacio-super-llicencia/feed/ 0
Villeneuve disputarà la NASCAR Whelen Euro Series amb Go Fas Racing https://formularapida.net/villeneuve-disputara-nascar-whelen-euro-series-amb-go-fas-racing/ https://formularapida.net/villeneuve-disputara-nascar-whelen-euro-series-amb-go-fas-racing/#respond Mon, 17 Dec 2018 12:45:34 +0000 http://formularapida.net/?p=66490 El campió de la F1 del 1997, Jacques Villeneuve, competirà a temps complet en el Campionat Euro NASCAR 2019, segons es va anunciar. Villeneuve pilotarà per a Go Fas Racing el 2019 després de completar un test de dos dies a l’Autòdrom di Franciacorta a Itàlia del 13 al 14 de desembre, convertint-se en el […]

L'entrada Villeneuve disputarà la NASCAR Whelen Euro Series amb Go Fas Racing ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El campió de la F1 del 1997, Jacques Villeneuve, competirà a temps complet en el Campionat Euro NASCAR 2019, segons es va anunciar.

Villeneuve pilotarà per a Go Fas Racing el 2019 després de completar un test de dos dies a l’Autòdrom di Franciacorta a Itàlia del 13 al 14 de desembre, convertint-se en el primer campió de F1 en competir a temps complet en la sèrie europea de turismes.

“Em vaig divertir molt descobrint el cotxe perquè és molt similar al que estava acostumat a la NASCAR dels Estats Units“, va dir Villeneuve. “Realment pots conduir dur i pots treballar molt en el cotxe, i això també és molt bo”.

“També m’agrada la pista, és interessant i hi ha molt a fer pel pilot. El que més m’importa és tornar a temps complet, perquè vull ser part d’un projecte complet i tenir un objectiu per a tota la temporada. Estic ansiós per la primera cursa del 2019.”

El propietari de Go Fas Racing, Alain Lord Mounir, va dir: “Estem molt emocionats que un ex campió de la Indy 500 i la Fórmula 1 s’uneixi a Go Fas Racing i realment sentim que amb el talent de Jacques i l’equip que formem junts, tenim una oportunitat en el campionat de la NWES aquesta temporada”.

El president i CEO de l’Euro Nascar, Jerome Galpin, va afegir: “Tenir a Jacques a bord és una gran notícia per a tots els involucrats en l’Euro NASCAR: els nostres fanàtics, socis, equips i pilots. La sèrie continua creixent i reunint a tots els que senten passió per Pure Racing, ja siguin pilots campions del món o fanàtics que assisteixin als nostres esdeveniments”.

“La temporada de la NWES 2019 promet ser una de les més emocionants de totes les sèries europees”. L’equip nord-americà Go Fas Racing va fer el seu debut europeu en la classe Elite 2 eln 2018 amb un Ford Mustang i ja va guanyar una cursa a Brands Hatch.

Queda per veure si pugen a Elite 1 o continuen en la mateixa categoria. Per Villeneuve, és una altra sèrie en la seva llarga carrera i un retorn a la NASCAR, però aquesta vegada a Europa ja que la seva última carrera va ser als Estats Units el 2013.

L'entrada Villeneuve disputarà la NASCAR Whelen Euro Series amb Go Fas Racing ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/villeneuve-disputara-nascar-whelen-euro-series-amb-go-fas-racing/feed/ 0
Sergey Sirotkin completa el test de DTM amb Audi a Jerez https://formularapida.net/sergey-sirotkin-completa-test-dtm-amb-audi-jerez/ https://formularapida.net/sergey-sirotkin-completa-test-dtm-amb-audi-jerez/#respond Fri, 14 Dec 2018 09:31:19 +0000 http://formularapida.net/?p=66305 L’ex pilot de F1 Sergey Sirotkin completa el test de DTM amb Audi juntament amb sis pilots més a Jerez. Després de la seva última carrera de F1 a Abu Dhabi amb Williams, Sirotkin va ser una addició tardana en el “Test de Pilots Joves” de DTM de tres dies a Jerez, on es va […]

L'entrada Sergey Sirotkin completa el test de DTM amb Audi a Jerez ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
L’ex pilot de F1 Sergey Sirotkin completa el test de DTM amb Audi juntament amb sis pilots més a Jerez.

Després de la seva última carrera de F1 a Abu Dhabi amb Williams, Sirotkin va ser una addició tardana en el “Test de Pilots Joves” de DTM de tres dies a Jerez, on es va unir a sis per conduir l’Audi RS5 DTM 2018 en el circuit espanyol.

L’oportunitat del rus només va arribar el dia 2 del test, el qual va veure al pilot de Rallycross, Andreas Bakkerud, en acció juntament amb els pilots de Fórmula 3, Sacha Fenestraz i Jonathan Aberderin, i els pilots de cotxes GT com Benoit Treluyer, Mattia Drudi i Frederic Vervisch.

Jamie Green d’Audi va treballar com el pilot de referència per als altres pilots, mentre que Mike Rockenfeller i Nico Muller van provar el cotxe de 2019, que té un nou motor turbo de quatre cilindres i dos litres amb uns 600 cavalls de força.

Entre els set pilots que van provar el cotxe DTM 2018, Aberdein va completar el major nombre de voltes amb 220, Sirotkin en va fer 91 seguit per Treluyer (70), Bakkerud (59), Fenestraz (57), Drudi (50) i Vervisch (47).

Sergey Sirotkin, Copyright: Audi

“Veia el DTM fins i tot quan era petit, així que estava increïblement emocionat per la prova“, va dir Sirotkin. “Poder seure en un RS 5 DTM va ser una experiència única, però també força complicada. No vaig trobar la sensació perfecta per al cotxe quan vaig acabar”.

“Mai havia conduït un cotxe de carreres que s’apropi al RS 5 DTM; el més a prop que vaig poder haver arribat va ser en la Fórmula 3. Els enginyers i els mecànics em van recolzar el millor que van poder i van escurçar el temps perquè em familiaritzés el millor possible, moltes gràcies un cop més a tots”.

Andreas Bakkerud, Copyright: Audi

Queda per veure què farà Sirotkin al 2019 i si competeix a DTM o no, el que també dependrà de la decisió de SMP Racing. El pilot de Rallycross, Bakkerud afegir: “Per a mi, com a pilot de rallycross, és un capítol completament nou”.

“La setmana passada vaig poder preparar-me una mica per a la prova en el simulador de l’equip Rosberg. Òbviament, després conduir el RS 5 DTM aquí a l’asfalt va ser fins i tot una mica més impressionant. Va ser difícil creure lo tard que pots frenar amb els cotxes DTM. Jamie (Green) i Rene (Rast) em van donar alguns consells valuosos sobre això. No esperava que els DTM fossin tan increïblement ràpids “, va dir el francès.

El seu rival a F3, Aberdein, va dir: “Conduir l’Audi RS 5 DTM en un circuit de carreres va ser una gran experiència. Simplement estic agraït per l’oportunitat de provar el cotxe aquí a Jerez. Els dies realment van passar volant. Em va sorprendre la quantitat de rendiment que ofereix l’automòbil tenint en compte la seva grandària. Només he conduït monoplaces abans d’això, no tinc un sostre i definitivament no és una cabina tan gran, de manera que la vista de la pista era una mica inusual al principi”.

Sacha Fenestraz, Copyright: Audi

El líder del projecte d’Audi, Andreas Roos, estava content amb el progrés de les coses, no només amb la prova del jove pilot, sinó també amb la preparació del 2019. “Aquesta va ser una altra molt bona prova per a Audi Sport aquí a Jerez, va dir.

“Els set pilots van fer un molt bon treball al nostre Audi RS 5 DTM. Em va complaure particularment veure lo entusiasmats que estaven, òbviament. Fins i tot algú com Sergey (Sirotkin) amb experiència a la Fórmula 1 tenia un somriure a la cara després.”

“Amb el nostre vehicle de prova vam poder marcar molts elements en la nostra llista de programes de prova. Hem fet un total de 1,457 quilòmetres en aquests tres dies, i en gran mesura ho vam fer sense cap problema. Ara utilitzarem les vacances d’hivern bastant llargues per analitzar les dades abans de tornar a Jerez al març per al pròxim test oficial de DTM de pretemporada”.

Sirotkin Sergey, Copyright: Audi

 

L'entrada Sergey Sirotkin completa el test de DTM amb Audi a Jerez ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/sergey-sirotkin-completa-test-dtm-amb-audi-jerez/feed/ 0
La W Series arriba a un acord amb Hitech per què s’encarregui de la part operativa https://formularapida.net/hitech-gp-part-operativa-w-series/ https://formularapida.net/hitech-gp-part-operativa-w-series/#respond Wed, 12 Dec 2018 13:05:27 +0000 http://formularapida.net/?p=66206 La W Series ha anunciat que l’equip britànic Hitech GP serà l’encarregat de gestionar tota la part operativa de l’organització del nou campionat. La sèrie exclusiva per a dones que s’estrenarà el 2019 comptarà amb un únic equip al qual se li ha encarregat la gestió de tots els cotxes, pilots, tècnics i mecànics. Es […]

L'entrada La W Series arriba a un acord amb Hitech per què s’encarregui de la part operativa ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La W Series ha anunciat que l’equip britànic Hitech GP serà l’encarregat de gestionar tota la part operativa de l’organització del nou campionat.

La sèrie exclusiva per a dones que s’estrenarà el 2019 comptarà amb un únic equip al qual se li ha encarregat la gestió de tots els cotxes, pilots, tècnics i mecànics. Es tracta del Hitech GP, que des de la seva seu al Regne Unit, tindrà tota la responsabilitat.

La W Series comença el mes de maig del pròxim any com una categoria paral·lela al DTM. La sèrie utilitzarà els cotxes Tatuus T-318 de Formula 3 i ja hi ha una primera llista de 55 pilots preseleccionades per a participar-hi, però tan sols 18 en podran prendre part durant la primera temporada el 2019.

El director de carreres de la W Series, Dave Ryan, es va mostrar satisfet per l’acord amb Hitech. “Estem encantats d’associar-nos amb un equip tan professional i ambiciós. Serà una part fonamental del nostre èxit i junts ens continuem preparant per a la nostre primera temporada el pròxim any”, va declarar.

Aquesta notícia significa que la sèrie no tindrà l’habitual format en l’automobilisme d’equips lluitant contra altres equips, sinó que seran les pilots qui lluitaran de forma individual davant les seves rivals, com passa en tots els campionats monomarca. L’equip prepararà, enviarà i gestionarà tots els requisits de la pista per què les pilots competeixin en igualtat de condicions.

Oliver Oakes, propietari del Hitech GP, també estava content per l’acord. “Amb tanta experiència en Formula 4, creiem que som el soci ideal per a les W Series, però més enllà d’això, és genial poder donar suport a l’esport femení des de l’automobilisme, no només a la pista sinó també des dels boxes i els tallers”, manifestava.

La directora general de la W Series, Catherine Bond Muir, es va afegir a les mostres d’optimisme. “Aquest és un pas important de cara a la nostra primera carrera el maig del pròxim any. Per a tots nosaltres, el somni de les W series comença a fer-se realitat”, explicava.

L'entrada La W Series arriba a un acord amb Hitech per què s’encarregui de la part operativa ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/hitech-gp-part-operativa-w-series/feed/ 0
Sergey Sirotkin realitzarà el test de DTM amb Audi a Jerez https://formularapida.net/sirotkin-realitzara-test-dtm-audi-jerez/ https://formularapida.net/sirotkin-realitzara-test-dtm-audi-jerez/#respond Tue, 11 Dec 2018 12:51:48 +0000 http://formularapida.net/?p=66132 Sergey Sirotkin s’uneix a la llista de pilots d’Audi al “Test de Pilots Joves” de DTM durant tres dies a Jerez. L’ex pilot de la Fórmula 1, que va ser reemplaçat per Robert Kubica a Williams per a la temporada 2019, manejarà la versió 2018 de l’automòbil Audi RS 5 DTM a Jerez després d’una […]

L'entrada Sergey Sirotkin realitzarà el test de DTM amb Audi a Jerez ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Sergey Sirotkin s’uneix a la llista de pilots d’Audi al “Test de Pilots Joves” de DTM durant tres dies a Jerez.

L’ex pilot de la Fórmula 1, que va ser reemplaçat per Robert Kubica a Williams per a la temporada 2019, manejarà la versió 2018 de l’automòbil Audi RS 5 DTM a Jerez després d’una addició tardana a la llista dels noms anunciats anteriorment.

Sirotkin va disputar la seva última carrera de F1 amb Williams a Abu Dhabi i va acabar la seva primera temporada amb un punt al seu nom, obtenint la seva primera prova en una maquinària diferent en només dues setmanes mentre es contempla el proper pas juntament amb els seus patrocinadors russos, SMP Racing.

El test arriba com una sorpresa amb l’especulació de la seva unió a Ferrari com a pilot de desenvolupament, amb l’ex júnior de Mercedes Pascal Wehrlein com a competència per al lloc que va deixar lliure Daniil Kvyat, qui torna a la F1 amb Toro Rosso.

Ferrari tampoc comptarà amb els serveis d’Antonio Giovinazzi, qui tindrà la seva oportunitat a temps complet amb Sauber. Queda per veure el resultat del test de Sirotkin, que no tenia molta idea del seu futur quan se li va preguntar a Abu Dhabi.

El rus provarà el cotxe Audi DTM al circuit espanyol de Jerez juntament amb Benoit Treluyer, Frederic Vervisch, Mattia Drudi, Jonathan Aberdein, Sacha Fenestraz i Andreas Bakkerud. Drudi i Treluyer ja van tenir la seva oportunitat el dia 1.

Entre d’altres, BMW provarà a Nick Catsburg, Mikkel Jensen, Sheldon van der Linde i Nick Yelloly. El fabricant alemany busca completar l’últim seient DTM per a la temporada 2019 entre els pilots.

Tot i que Mercedes està fora de la sèrie de turismes, HWA seguirà manejant el cotxe en el test mentre es preparen per a la nova temporada amb Aston Martin Racing. L’equip correrà amb Jake Dennis, Jake Hughes, Thomas Preining i Ferdinand Habsburg.

L'entrada Sergey Sirotkin realitzarà el test de DTM amb Audi a Jerez ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/sirotkin-realitzara-test-dtm-audi-jerez/feed/ 0
Visser i Spengler pilots reserva de BMW a Fórmula E https://formularapida.net/visser-spengler-pilots-reserva-bmw-formula-e/ https://formularapida.net/visser-spengler-pilots-reserva-bmw-formula-e/#respond Sun, 09 Dec 2018 12:00:51 +0000 http://formularapida.net/?p=66039 BMW Andretti ha confirmat a Beitske Visser i Bruno Spengler per formar part de l’equip de Formula E per la temporada 2018/19. Durant la presentació de la totalitat dels seus equips per la temporada 2019, BMW ha nomenat a Visser i Spengler com a pilot de proves i pilot reserva, sumant-se als actuals pilots titulars […]

L'entrada Visser i Spengler pilots reserva de BMW a Fórmula E ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
BMW Andretti ha confirmat a Beitske Visser i Bruno Spengler per formar part de l’equip de Formula E per la temporada 2018/19.

Durant la presentació de la totalitat dels seus equips per la temporada 2019, BMW ha nomenat a Visser i Spengler com a pilot de proves i pilot reserva, sumant-se als actuals pilots titulars Antonio Felix da Costa i Alexander Sims.

La pilot de GT4 Beitske Visser debutarà a la Formula E a l’Aràbia Saudita durant els entrenaments que tindran lloc a Riyadh just després de la inauguració de la temporada. La majoria d’equips tindran presència femenina en els seus cartells alhora que el país àrab fa certs avenços vers les dones.

Està per confirmar quin altre campionat disputarà Visser, ja sigui en GT’s o en una altre categoria, tot i que és una de les candidates a completar l’alineació del campionat femení de les W Series.

Disputarà altres competicions per fer-se un lloc entre els primers 18, mentre Spengler continuarà pilotant al DTM al costat de Philipp Eng, Joel Eriksson, Timo Glock, Marco Wittmann i un sisè pilot que serà anunciat després de les proves de debutants.

Entre els pilots habituals de BMW Andretti a la Formula E, Da Costa continuarà compromès al WEC a la categoria GTE, juntament amb Nick Catsburg, Augusto Farfus i Martin Tomczyk.

D’altra banda, Sims ha estat substituït per Tom Blomqvist a IMSA, competició en la qual BMW també comptarà amb Eng, Connor de Phillippi, John Edwards, Jesse Krohn, Colton Herta, Chaz Mostert i Alex Zanardi.

L'entrada Visser i Spengler pilots reserva de BMW a Fórmula E ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/visser-spengler-pilots-reserva-bmw-formula-e/feed/ 0
Rast es fa amb la victòria a Hockenheim i l’última cursa del DTM dictarà el guanyador https://formularapida.net/rast-es-fa-amb-la-victoria-a-hockenheim-i-lultima-cursa-del-dtm-dictara-el-guanyador/ https://formularapida.net/rast-es-fa-amb-la-victoria-a-hockenheim-i-lultima-cursa-del-dtm-dictara-el-guanyador/#respond Sat, 13 Oct 2018 13:38:59 +0000 http://formularapida.net/?p=62480 René Rast ha guanyat la penúltima carrera del campionat del DTM en el traçat de Hockenheim i es posa a 15 punts de Gary Paffett. El líder del campionat ha acabat la cursa en quart lloc i Di Resta ha perdut una oportunitat d’or per fer-se amb el liderat després de creuar la línia de […]

L'entrada Rast es fa amb la victòria a Hockenheim i l’última cursa del DTM dictarà el guanyador ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
René Rast ha guanyat la penúltima carrera del campionat del DTM en el traçat de Hockenheim i es posa a 15 punts de Gary Paffett. El líder del campionat ha acabat la cursa en quart lloc i Di Resta ha perdut una oportunitat d’or per fer-se amb el liderat després de creuar la línia de meta en vuitena posició.

Carrera de bojos la que han pogut veure tots els seguidors que s’han desplaçat al traçat de Hockeheim per veure l’última cita del campionat de turismes alemany. Lucas Auer sortia des de la primera posició, seguit d’un Gary Paffett que necessitava fer un bon paper per anar tranquil a l’última carrera del campionat del diumenge. René Rast, tercer, havia de posar el pebre per poder seguir optant pel liderat.

Paul Di Resta havia tingut una mala classificació i sortia des de la sisena plaça. Necessitava dinamitar d’alguna forma la carrera per poder posar en problemes a Paffett i seguir en la lluita pel campionat.

Lluita a tres en el traçat de Hockenheim que dictarà un campió del DTM en l’última cita del diumenge. Començava la carrera i tots els cotxes es preparaven per atacar en el primer gir del traçat alemany.

Auer sortia bé i mantenia la posició enfront de la poca pressió que posava Paffett. En la tercera posició, Rast sortia molt malament i perdia la posició contra de Farfus. Poc li duraria la primera posició a Auer que deixaria passar al líder del campionat per minimitzar riscos.

Amb Paffett al capdavant, Rast en la cinquena i Di Resta en la sisena posició, el líder de Mercedes arribava a l’última carrera amb 22 punts d’avantatge, ho tenia a la mà. Rast no ho volia deixar tan fàcil i quan es va desfer del BMW va anar a l’atac a per Auer que queia a la tercera posició.

La lluita estava servida. Paffett, primer, anava una mica més lent que un René Rast que tenia la victòria entre cella i cella. Per darrere, Di Resta seguia en la cinquena posició, mentre Juncadella buscava una estratègia diferent i entrava a canviar gomes en la volta 6.

En la següent volta, Auer tenia un problema en el cotxe i es veia amb l’obligació d’abandonar. Notícia positiva per Di Resta que es treia un escuder de Paffett de sobre.

Passaven les voltes i Paffett controlava la carrera a la perfecció. Rast no aconseguia acostar-se a més de dos segons, per la qual cosa el pilot d’Audi va decidir entrar a fer el canvi de gomes en la volta 14 i fer un ‘undercut’ al líder.

Paffett era conservador i entrava en la següent volta, no obstant això, Rast li havia guanyat prop d’un segon i es vindria una de les lluites més boniques del campionat. Al llarg de les següents quatre voltes, els dos candidats al títol s’avançaven gir rere gir. S’arribaven a tocar, però van mantenir un respecte mutu que va acabar afavorint a Rast.

Faltant 25 minuts, el d’Audi estava per davant i no solament li retallava punts a Paffett, sinó que també ho feia a Di Resta que havia parat en la volta 15 i queia a la 12ª posició.

Amb tothom ja reorganitzat, Paffett tornava a la càrrega, però Rast era un os dur de rosegar. Un dels moments més tensos del campionat. Els dos posaven tota la carn a la graella, no es deixaven un sol centimetre. Juncadella, amb 18 voltes de pneumàtic i 20 minuts per davant, es posava en la tercera posició.

Tot es tranqulizaría quan Farfus perdia la porta del seu cotxe i sortia el cotxe de seguretat. Tots els pilots es van compactar i això va perjudicar en gran manera a qui havia entrat en les primeres voltes. Paffett es trobava amb un Timo Glock darrere, amb compostos molt més frescos i amb ganes de donar guerra. Di Resta, sisè, tenia una possibilitat més d’acostar-se als de davant i minimitzar danys.

No obstant això, s’apagaven les llums del cotxe de seguretat i els Mercedes (Paffett, Juncadella i Di Resta) perdien posicions. Rast havia cuidat una mica més les seves gomes i li donava per aguantar en el primer lloc. L’Audi de Frijns també li donava ales en l’últim tram i es posava en la segona posició.

Amb aquest resultat acabava la carrera després de 34 voltes d’infart. René Rast es feia amb la victòria i posava emoció al campionat. Robin Frijns es quedava amb la segona posició, seguit de Timo Glock.

En la quarta posició, el líder del campionat, Gary Paffett, seguit de Loic Duval i Mike Rockenfeller. Nico Müller es quedava amb la setena plaça, per davant de Paul Di Resta, Bruno Spengler i Edoardo Mortara.

La carrera del diumenge serà qui decideixi el campió del DTM 2018 i s’espera una lluita a tres que no deixarà a ningú indiferent.

L'entrada Rast es fa amb la victòria a Hockenheim i l’última cursa del DTM dictarà el guanyador ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/rast-es-fa-amb-la-victoria-a-hockenheim-i-lultima-cursa-del-dtm-dictara-el-guanyador/feed/ 0
Paul di Resta triomfa a Brands Hatch https://formularapida.net/paul-di-resta-triomfa-a-brands-hatch/ https://formularapida.net/paul-di-resta-triomfa-a-brands-hatch/#respond Mon, 13 Aug 2018 06:55:56 +0000 http://formularapida.net/?p=57936 La segona cursa del DTM al circuit anglès de Brands Hatch es presentava diferent al es va viure el dissabte ja que l’home que va guanyar la cursa, Dani Juncadella, sortia més enllà del top10 i el cel, encapotat, amenaçava amb la pluja. Una pluja la qual s’havia d’estar molt pendent, més encara amb els […]

L'entrada Paul di Resta triomfa a Brands Hatch ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La segona cursa del DTM al circuit anglès de Brands Hatch es presentava diferent al es va viure el dissabte ja que l’home que va guanyar la cursa, Dani Juncadella, sortia més enllà del top10 i el cel, encapotat, amenaçava amb la pluja. Una pluja la qual s’havia d’estar molt pendent, més encara amb els antecedents viscuts al Hungaroring abans de l’aturada estiuenca.

En aquesta cursa era el líder del campionat, Gary Paffet, qui es situava a la pole position després de la sessió de classificació matutina. La sortida va ser caòtica ja que Robin Frijns i Augusto Farfus van tenir els seus frecs-a-frecs, impactant l’un contra l’altre, sent l’holandès qui es va quedar contra el mur i el brasiler de BMW afectat amb seriosos danys en el seu frontal. Tot això obligaria al cotxe de seguretat a prendre protagonisme. Per la seva banda, Paffet va poder contenir a Paul di Resta per mantenir el liderat de la prova.

Va ser quan la bandera verda va tornar a la pista, quan l’escocès de Mercedes li va robar la cartera al pilot britànic. No va ser l’únic canvi de posició, ja que René Rast va ser agressiu al de Druids, trepitjant l’herba de la zona exterior i va perdre alguna posició. A poc a poc tots van anar entrant per realitzar la seva parada a boxes reglamentària i a diferència del que és habitual aquesta temporada, eren els pilots que lluitaven per posicions davanteres els qui es van aturar en primera instància.

Després d’una parada llarga per reparar els danys en la part davantera del cotxe i un rendiment molt lluny del exhibit durant jornada de dissabte, Augusto Farfus es va veure obligat a retirar-se de la cursa mentre Jamie Green i el mateix Frijns es mantenien en pista, retardant la seva parada a boxes el màxim possible a la recerca d’una possible oportunitat. Finalment, Green va entrar a boxes a falta d’11 minuts per a la conclusió de la cursa, i quan es va reincorporar es va trobar en cinquena posició. Frijns, contràriament va caure fins a la cua de la classificació.

Al mateix temps, Juncadella estava fent una gran cursa en què va anar remuntant fins a la novena posició, perseguint de prop una de les sensacions de la temporada de BMW, Phillip Eng. Per davant, seguia la pugna entre els dos britànics de Mercedes, Di resta i Paffet i tot apuntava a una lluita trepidant. No obstant això, René Rast anava retallant la distància gràcies a la lluita entre els dos Mercedes, fent que la lluita final fos cosa de tres i no de dos.

La bandera a quadres la va rebre finalment primerament, Paul di Resta que es va aprofitar de la baralla que hi havia just darrere d’ell, la qual va guanyar el seu company de marca, Gary Paffet i René Rast va ser tercer.

L'entrada Paul di Resta triomfa a Brands Hatch ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/paul-di-resta-triomfa-a-brands-hatch/feed/ 0
Daniel Juncadella aconsegueix la seva primera victòria al DTM https://formularapida.net/daniel-juncadella-primera-victoria-dtm/ https://formularapida.net/daniel-juncadella-primera-victoria-dtm/#respond Sun, 12 Aug 2018 08:12:50 +0000 http://formularapida.net/?p=57857 El DTM ha tornat aquest cap de setmana a disputar curses al Regne Unit i ho ha fet en el sempre icònic circuit de Brands Hatch. Dissabte a la tarda es va disputar la primera de les dues curses programades en la qual Daniel Juncadella encarava la cursa des de la pole position després d’una […]

L'entrada Daniel Juncadella aconsegueix la seva primera victòria al DTM ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El DTM ha tornat aquest cap de setmana a disputar curses al Regne Unit i ho ha fet en el sempre icònic circuit de Brands Hatch. Dissabte a la tarda es va disputar la primera de les dues curses programades en la qual Daniel Juncadella encarava la cursa des de la pole position després d’una gran sessió de classificació.

Després d’una sortida neta, en la qual l’el català de Mercedes perdia un parell de posicions en favor de Lucas Auer i René Rast, poc es trigaria en veure el primer incident en aquest traçat estret i sinuós. La víctima ha estat Loïc Duval que després de rebre un toc de Robin Frijns s’ha vist atrapat a la grava després de tocar amb un dels murs. Aquesta situació l’apriftava la gran majoria de pilots per entrar a boxes ja que hi havia banderes grogues a tota la pista per netejar la zona de l’accident. Un d’ells ha estat el mateix Rast.

Fins al moment, estava sent una cursa tremendament disputada en la qual Wherlein i Mortara eren els que més endarrerien la seva parada obligatòria a boxes per canviar pneumàtics i, un dels que sí s’havia aturat a boxes era Dani Juncadella que estava essent la sensació de la cursa, encara que això sí, molt pressionat pel brasiler de BMW, Augusto Farfus.

Després de les parades dels dos pilots de Mercedes, seria l’ex de Sauber qui aconseguiria fer el overcut, tot i que a la pista, l’italià li tornaria la maniobra gràcies a uns pneumàtics en condicions de temperatura més favorables. Això deixaria Juncadella com a líder de la cursa i Farfus per darrere d’ell, tots dos una mica distanciats del grup que liderava Lucas Auer.

A poc a poc, volta rere volta, Daniel Juncadella anava construint una diferència de temps respecte a Farfus per poder anar gestionant la cursa amb tranquil·litat mentre, per darrere, les baralles a la zona mitja estaven treient fum amb un decebedor Paul di Resta que després de les bones actuacions abans de l’aturada estiuenca veia com Gary Paffet li retallava una bona quantitat de punts i només un abandonament del britànic li serviria de consol.

Finalment, va ser Dani Juncadella qui després d’una gran cursa va aconseguir la primera victòria de la temporada seguit d’Augusto Farfus i Lucas Auer, però tota l’atenció estava pendent de la lluita de Philip Eng i Gary Paffet per la cinquena posició, que es va endur el pilot de BMW gràcies a una gran defensa.

L'entrada Daniel Juncadella aconsegueix la seva primera victòria al DTM ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/daniel-juncadella-primera-victoria-dtm/feed/ 0
Ogier debutarà al DTM amb Mercedes https://formularapida.net/ogier-debutara-al-dtm-amb-mercedes/ https://formularapida.net/ogier-debutara-al-dtm-amb-mercedes/#respond Thu, 09 Aug 2018 06:19:51 +0000 http://formularapida.net/?p=57719 El cinc vegades campió del FIA World Rally Championship (WRC), Sebastien Ogier farà el seu debut al DTM de la mà de Mercedes en el pròxim GP d’Àustria al circuit de Spielberg. El pilot francès estarà als comandaments del Mercedes-AMG C63 DTM com a pilot convidat al Red Bull Ring durant el cap de setmana […]

L'entrada Ogier debutarà al DTM amb Mercedes ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El cinc vegades campió del FIA World Rally Championship (WRC), Sebastien Ogier farà el seu debut al DTM de la mà de Mercedes en el pròxim GP d’Àustria al circuit de Spielberg.

El pilot francès estarà als comandaments del Mercedes-AMG C63 DTM com a pilot convidat al Red Bull Ring durant el cap de setmana del 21-23 de setembre. Ogier només ha pilotat una sola vegada un Mercedes DTM al Circuit de Zandvoort.

Tot i així, la ronda del DTM que se celebra a Spielberg serà la primera prova real del francès per córrer en un cap de setmana contra els pilots que s’estan disputant el títol de la categoria. Ogier és un dels millors pilots del mundial de ral·li, però necessita experiència en el món del DTM, és per això que participarà en els tests de Vallelunga aquesta setmana per habituar-se al cotxe i anar una mica més preparat a la guerra.

“És una gran experiència”, comentava Ogier. “El DTM és una cosa totalment diferent i nou per a mi, però intentaré aprendre tot el que pugui volta a volta. Ho veig com una oportunitat per trencar les meves barreres en el món de l’automobilisme i explorar nous horitzons que em facin guanyar més experiència”.

Fins ara, no he corregut massa en circuits permanents, només un parell de vegades en un cotxe GT. Un DTM és evidentment molt més ràpid. Per descomptat que no espero ser tan competitiu com els altres pilots en la meva primera cursa”, afegia el francès.

“Espero tenir un cap de setmana difícil a Spielberg, el meu objectiu és mantenir-me amb els altres pilot tant com pugui“, finalitzava Ogier.

Per la part de Mercedes AMG Motorsport DTM, Ulrich Fritz comentava que confien en les habilitats d’Ogier: “Sebastien és un pilot de carreres de veritat. Ha demostrat les seves habilitats en nombroses ocasions a tot el món guanyant cinc campionats del món de Rally”.

“És per això que no em sorprèn que vulgui explorar noves metes com és el DTM. Ell farà el seu debut a la pròxima carrera a Spielberg i estic segur que molts fans estaran allà per veure com ho fa”, concloïa Fritz.

L'entrada Ogier debutarà al DTM amb Mercedes ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/ogier-debutara-al-dtm-amb-mercedes/feed/ 0
Paffet y Rast protagonistes del cap de semana de DTM a Zandvoort https://formularapida.net/paffet-y-rast-protagonistas-del-fin-de-semana-de-dtm-en-zandvoort/ https://formularapida.net/paffet-y-rast-protagonistas-del-fin-de-semana-de-dtm-en-zandvoort/#respond Wed, 18 Jul 2018 17:05:04 +0000 http://formularapida.net/?p=56353 El DTM deixava espai a MotoGP a Alemanya i marxava cap a Zandvoort en un cap de setmana especial per Paffet, però sobretot per René Rast que retornava Audi al camí de la victòria. Dues curses disputades en que Mercedes en va guanyar una i va perdre una altra. Carrera 1 Amb Mercedes ocupant les […]

L'entrada Paffet y Rast protagonistes del cap de semana de DTM a Zandvoort ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El DTM deixava espai a MotoGP a Alemanya i marxava cap a Zandvoort en un cap de setmana especial per Paffet, però sobretot per René Rast que retornava Audi al camí de la victòria. Dues curses disputades en que Mercedes en va guanyar una i va perdre una altra.

Carrera 1

Amb Mercedes ocupant les quatre primeres posicions, i per tant, amb les dues primeres files de la graella de sortida, es deixava entreveure que la de Zandvoort anava a ser una nova carrera dominada per la marca de la fletxa platejada. Gary Paffet, a més, es va fer amb la pole i es presentava una oportunitat d’or per seguir ficant terra pel mig en la classificació general.

Per a això, el britànic havia de realitzar una bona sortida i a partir de llavors tractar d’imposar el seu ritme i buscar una bona gestió en un circuit en el qual és tremendament complicat realitzar avançaments, tal com s’havia vist en la carrera matutina de la Fórmula 3. Li ha anat just, però finalment després d’una renyida pugna amb Pascal Wehrlein, ha aconseguit mantenir el liderat de la prova després de la seva breu disputa amb l’alemany.

Era moment que cadascú comencés a desplegar la seva estratègia. I és que, en tan sol 6 voltes ja havien fet el seu pas obligatori per boxes més de la meitat dels participants, especialment els que estaven més endarrerits, buscant un millor rendiment i guanyar una possible avantatge. Successivament, s’anirien parant tots i, després d’una pèssima parada en boxes, Wehrlein perdria la seva posició en benefici d’un Paul Di Resta que està vivint una segona joventut en el DTM.

En la volta 19, Nico Müller va patir un accident, estavellant-se contra el mur, després d’allargar en excés la frenada en una de les corbes de Zandvoort, quedant-se fora de la carrera quan sortia el cotxe de seguretat i René Rast encara no havia fet el seu pas per boxes. Era el moment perquè el campió prengués la decisió encertada i fes el canvi de rodes. Però no ho va fer. Des d’Audi havien de tenir fe cega en el ritme de l’alemany i esperarien fins a l’últim moment de la carrera per realitzar el canvi de rodes reglamentari.

DTM

Quan va marxar el Safety, Lucas Auer li va posar difícil a un Pascal Wehrlein que va anar de més a menys durant la carrera i li va arrabassar la posició mentre René Rast no era capaç de ficar una diferència de temps suficient com per realitzar el seu pas per boxes i poder sortir a la zona de punts, per la qual cosa, Gary Paffet es va anotar una nova victòria i Mercedes va pujar a 3 dels seus pilots en el podi. Destacable la cinquena posició de Robin Frijns, millor resultat de la temporada i va ser la primera de les unitats d’Audi.

Posición Piloto Vueltas Tiempo Diferencia Intervalo
1 Paffett 34 57:29.724
2 Di Resta 34 57:31.146 1.422 1.422
3 Auer 34 57:31.589 1.865 0.443
4 Wehrlein 34 57:32.014 2.290 0.425
5 Frijns 34 57:32.421 2.697 0.407
6 Glock 34 57:33.846 4.122 1.425
7 Wittmann 34 57:36.587 6.863 2.741
8 Farfus 34 57:36.925 7.201 0.338
9 Eriksson 34 57:37.591 7.867 0.666
10 Green 34 57:38.272 8.548 0.681
11 Duval 34 57:38.609 8.885 0.337
12 Spengler 34 57:39.823 10.099 1.214
13 Mortara 34 57:40.182 10.458 0.359
14 Eng 34 57:40.511 10.787 0.329
15 Rockenfeller 34 57:41.168 11.444 0.657
16 Juncadella 34 57:41.642 11.918 0.474
17 Rast 34 58:09.262 39.538 27.620
18 Muller 18 28:38.908 16 vueltas 16 vueltas

Carrera 2

Després d’una sortida lliure d’incidents, Audi va destapar les seves cartes referent a l’estratègia, ja que després de tan sol un gir al traçat holandès, René Rast, que rodava en tercera posició i Nico Muller van fer la seva parada obligatòria a boxes. Aquesta situació els deixava lliures de transit, però, al seu torn, haurien de prestar especial atenció a la gestió dels seus pneumàtics per què arribés al final de carrera en una situació òptima.

Allò ho va aprofitar Gary Paffett, que liderava la prova per fer lloc, mentre per darrere, Phillip Eng intentava mantenir la seva segona posició dels atacs dels Mercedes de Paul Di Resta i Pascal Wehrlein, els quals tenien una mica més de ritme, però el circuit de Zandvoort, especialment complicat per fer avançaments, podria ser un gran aliat per al pilot de BMW.

Progressivament, la majoria dels pilots van fer el seu pas per boxes, però no va ser fins a l’onzè gir quan, després de perdre molt temps respecte a Rast, Gary Paffett va fer la seva parada reglamentària però, al moment de reintegrar-se en la carrera, el pilot d’Audi se situava per davant del britànic i des d’aquell moment tot es basava a rematar el bon treball realitzat i arribar al final de la carrera amb els pneumàtics en bones condicions.

Va ser també en la segona meitat de la carrera quan van arribar els problemes; en primera instància, Robin Frijns, l’heroi local, es quedava fora de joc amb problemes elèctrics en el seu Audi, culminant una jornada per oblidar. Voltes més tard, Jamie Green va xocar a Bruno Spengler, manant-ho a la sorra. Aquesta acció va comportar una sanció de drive through per al veterà pilot d’Audi i la sortida d’un cotxe de seguretat que estrenyeria molt les coses per a la recta final de la carrera.

Alguns pilots, com Timo Glock i Daniel Juncadella van fer una segona parada en boxes per ficar pneumàtics frescos i buscar així un atac a final de carrera, però no va acabar funcionant. René Rast, per tant, va obtenir la merescuda recompensa i va guanyar la carrera per Audi, denegant el cap de setmana perfecte per Gary Paffett que va ser segon, seguit de Paul Di Resta.

Posición Piloto Vueltas Tiempo Diferencia Intervalo
1 Rast 35 56:44.864
2 Paffett 35 56:45.688 0.824 0.824
3 Di Resta 35 56:46.213 1.349 0.525
4 Eng 35 56:46.689 1.825 0.476
5 Farfus 35 56:46.987 2.123 0.298
6 Wehrlein 35 56:48.064 3.200 1.077
7 Müller 35 56:49.747 4.883 1.683
8 Mortara 35 56:51.166 6.302 1.419
9 Auer 35 56:53.728 8.864 2.562
10 Glock 35 56:54.041 9.177 0.313
11 Eriksson 35 56:54.682 9.818 0.641
12 Juncadella 35 56:55.268 10.404 0.586
13 Spengler 35 56:58.573 13.709 3.305
14 Green 35 57:11.364 26.500 12.791
15 Duval 35 57:25.302 40.438 13.938
16 Rockenfeller 35 57:28.234 43.370 2.932
17 Wittmann 35 57:55.609 1:10.745 27.375
18 Frijns 10 15:46.511 25 vueltas 25 vueltas

L'entrada Paffet y Rast protagonistes del cap de semana de DTM a Zandvoort ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/paffet-y-rast-protagonistas-del-fin-de-semana-de-dtm-en-zandvoort/feed/ 0