Moto3 | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/motociclisme/moto3-ca/ FormulaRapida.net is a website that inform about Motorsport in Catalan, Spanish, English and French. Thu, 07 Sep 2023 18:25:56 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://formularapida.net/wp-content/uploads/2019/05/cropped-fr-twt-400x400-blue-32x32.jpg Moto3 | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/motociclisme/moto3-ca/ 32 32 Prèvia MotoGP: Gran Premi Red Bull de San Marino i la Riviera de Rímini 2023 https://formularapida.net/previa-motogp-gran-premi-red-bull-de-san-marino-i-la-riviera-de-rimini-2023/ https://formularapida.net/previa-motogp-gran-premi-red-bull-de-san-marino-i-la-riviera-de-rimini-2023/#respond Thu, 07 Sep 2023 18:25:56 +0000 https://formularapida.net/?p=185414 Després de la celebració d’un Gran Premi de Catalunya de MotoGP caòtic i accidentat, les tres categories del mundial (més MotoE) es desplacen aquest cap de setmana cap a territori italià. El Circuit de Misano Marco Simoncelli acollirà una nova ronda del campionat, concretament, la dotzena. ANTECEDENTS  Tot i que la Ducati és la moto […]

L'entrada Prèvia MotoGP: Gran Premi Red Bull de San Marino i la Riviera de Rímini 2023 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Després de la celebració d’un Gran Premi de Catalunya de MotoGP caòtic i accidentat, les tres categories del mundial (més MotoE) es desplacen aquest cap de setmana cap a territori italià. El Circuit de Misano Marco Simoncelli acollirà una nova ronda del campionat, concretament, la dotzena.

ANTECEDENTS 
Francesco Bagnaia fent voltes a Misano / Motorsport.com

Tot i que la Ducati és la moto que millor s’ha adaptat a les exigències de la pista italiana, a algunes fàbriques com Honda i Yamaha, actualment, en situació crítica, mai no els ha acabat d’anar malament en el passat. En els darrers cinc anys, la marca amb seu a Borgo Panigale ha aconseguit tres victòries (2 de Francesco Bagnaia i 1 d’Andrea Dovizioso), sent l’equip que més triomfs s’ha endut. Al darrere, ens trobem amb les dues d’Honda de Marc Márquez, una d’elles, el 2021, en època de COVID, i una de Yamaha (Franco Morbidelli).

DESCRIPCIÓ DEL CIRCUIT

El Misano World Circuit Marco Simoncelli és un circuit situat a la franja de Misano Adriàtic, pertanyent a la província de Rímini, a la regió d’Emília-Romanya. L’extensió de la pista és de 4.180 metres. Aquesta distància queda repartida en un total de setze corbes (deu a dreta i sis a esquerra). A la pista italiana ens hi podem trobar zones de baixa i alta velocitat, en aquestes darreres, sobretot, és important traçar bé per no perdre ni una sola dècima. Al tram final arriba el ‘Curvone’, compost per algunes corbes entrellaçades a dreta i dues finals a esquerra abans de passar per línia de meta. Aquesta és una zona on pràcticament no s’utilitzen els frens, per tant, es realitza amb una velocitat considerable.

PILOTS AMB MÉS VICTÒRIES A MOTOGP
Marc Márquez a sobre de la seva Honda al Misano World Circuit / Box Repsol

Molts han estat els pilots que han tingut el privilegi de rodar sobre l’asfalt d’un dels traçats més icònics del mundial. Tot i això, alguns han deixat la seva empremta en el seu pas per Misano. Un exemple és Marc Márquez. El pilot d’Honda és el que s’ha consagrat més vegades com a guanyador (7). Per darrere, Jorge Lorenzo el segueix amb quatre victòries. Finalment, al darrere tenim Valentino Rossi (3), Francesco Bagnaia (3), Fausto Gresini (2), Randy Mamola (2), Ricardo Tormo (2) o Dani Pedrosa (2), entre d’altres.

COM ARRIBA CADA CATEGORIA A MISANO?

Després de la celebració del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP, la categoria reina arriba amb Francesco Bagnaia com a líder indiscutible del campionat (260 punts), malgrat el zero al Circuit de Barcelona-Catalunya arran d’un esgarrifós accident. Jorge Martín, qui va ser tercer a la cursa de Barcelona, ​​és el segon de la general amb 210 punts. Tancant el top-3 ens hi trobem amb un altre dels pilots de casa per aquest cap de setmana, Marco Bezzecchi (189 punts). La quarta posició és ocupada, actualment, per Brad Binder (166 punts). I a la cinquena tenim el guanyador a Montmeló, Aleix Espargaró (154 punts).

A la categoria de Moto2, la igualtat continua sent màxima. I més després de la celebració del Gran Premi de Catalunya. Jake Dixon, guanyador del segon GP de l’any a terres espanyoles i tercer al mundial de pilots (142 punts), va aconseguir retallar punts amb Tony Arbolino (164 punts) i Pedro Acosta (186 punts), el segon i primer classificat de la general, respectivament. També, Arón Canet, quart al campionat de corredors (116 punts) va aprofitar el sisè lloc del pilot del Port de Mazarrón i el zero d’Arbolino.

Finalment, a Moto3 la situació s’assembla a la de Moto2. En aquest cas, el pilot del Red Bull KTM Tech3, Daniel Holgado, segueix líder de la categoria malgrat el zero a Barcelona (161 punts). El ‘rookie’, David Alonso (GASGAS Aspar Team), va aconseguir la seva segona victòria del vigent curs i ja és sisè a la general (115 punts). Jaume Masià va ser segon i va passar a Deniz Öncü al mundial de pilots per posar-se tercer (129 punts). Un altre dels rookies, José Antonio Rueda, va completar l’últim esglaó del podi. Mentrestant, el segon de la classificació, Ayumu Sasaki (148 punts), no va poder aconseguir més que un quart lloc.

HORARIS
Horaris del Gran Premi de San Marino de MotoGP / MotoGP

DIJOUS 7 DE SETEMBRE

  • 17:00 hores: Roda de premsa

DIVENDRES 8 DE SETEMBRE

  • 08:30 hores: Entrenament Lliure 1 MotoE
  • 09:00 hores: Entrenament Lliure 1 Moto3
  • 09:50 hores: Entrenament Lliure 1 Moto2
  • 10:45 hores: Entrenament Lliure 1 MotoGP
  • 12:35 hores: Entrenament Lliure 2 MotoE
  • 13:15 hores: Entrenament Lliure 2 Moto3
  • 14:05 hores: Entrenament Lliure 2 Moto2
  • 15:00 hores: Practice MotoGP
  • 17:00 hores: Classificació 1 MotoE
  • 17:20 hores: Classificació 2 MotoE

DISSABTE 9 DE SETEMBRE

  • 08:40 hores: Entrenament Lliure 3 Moto3
  • 09:25 hores: Entrenament Lliure 3 Moto2
  • 10:10 hores: Entrenament Lliure 2 MotoGP
  • 10:50 hores: Classificació 1 MotoGP
  • 11:15 hores: Classificació 2 MotoGP
  • 12:15 hores: Cursa 1 MotoE
  • 12:50 hores: Classificació 1 Moto3
  • 13:15 hores: Classificació 2 Moto3
  • 13:45 hores: Classificació 1 Moto2
  • 14:10 hores: Classificació 2 Moto2
  • 15:00 hores: Cursa a l’esprint MotoGP
  • 16:10 hores: Cursa 2 MotoE
  • 17:00 hores: Roda de premsa

DIUMENGE 10 DE SETEMBRE

  • 09:45 hores: Warm Up MotoGP
  • 11:00 hores: Cursa Moto3
  • 12:15 hores: Cursa Moto2
  • 14:00 hores: Cursa MotoGP

L'entrada Prèvia MotoGP: Gran Premi Red Bull de San Marino i la Riviera de Rímini 2023 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/previa-motogp-gran-premi-red-bull-de-san-marino-i-la-riviera-de-rimini-2023/feed/ 0
David Alonso aconsegueix la seva segona victòria a Moto3 https://formularapida.net/david-alonso-aconsegueix-la-seva-segona-victoria-a-moto3/ https://formularapida.net/david-alonso-aconsegueix-la-seva-segona-victoria-a-moto3/#respond Sun, 03 Sep 2023 11:13:15 +0000 https://formularapida.net/?p=185210 David Alonso s’ha imposat en una carrera d’allò més emocionant, on més d’onze pilots han rodat al grup capdavanter. La carrera de Moto3 en el Circuit de Barcelona-Catalunya ha resultat ser un clar exemple del que és una carrera en la categoria inferior del Campionat de MotoGP. El semàfor en vermell s’apagava a Montmeló a les 11 en punt i era Deniz Öncü el […]

L'entrada David Alonso aconsegueix la seva segona victòria a Moto3 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
David Alonso s’ha imposat en una carrera d’allò més emocionant, on més d’onze pilots han rodat al grup capdavanter.

La carrera de Moto3 en el Circuit de Barcelona-Catalunya ha resultat ser un clar exemple del que és una carrera en la categoria inferior del Campionat de MotoGP. El semàfor en vermell s’apagava a Montmeló a les 11 en punt i era Deniz Öncü el pilot que prenia la iniciativa de liderar la carrera, robant-li la posició de privilegi a Iván Ortolá, qui sortia des de la pole position. Després d’ell, van sortir impecables Kelso i Masiá, els qui partien tercer i quart, respectivament.

Qui no sortia especialment bé era l’actual líder del Campionat, Daniel Holgado. El pilot valencià, qui partia de la oncena posició, va passar per meta per primera vegada en la catorzena posició, perdent tres places respecte a la seva posició en graella. Mentrestant, en el grup capdavanter, Deniz Öncü imposava un gran ritme, però Masià no estava disposat a passar-ho per alt. Era llavors quan es disposava a avançar tant a Kelso com Iván Ortolá, dos dels tres pilots més ràpids del dissabte. De fet, el pilot d’Algemesí aprofitava el rebuf per a col·locar-se al comandament a la fi de recta. Per enrere, Holgado anava escalant posicions després d’una de les seves pitjors sortides d’aquesta temporada.

 

David Alonso se impone en Montmeló / MotoGP
David Alonso s’imposa a Montmeló / MotoGP

Pel seu costat, David Alonso, el pilot del Aspar Team, començava a demostrar que tenia velocitat i, sobretot, bon ritme. L’hispà-colombià no trigava a liderar la carrera, malgrat que sortia des de la dotzena posició. En aquest moment, Masiá passava de primer a quart. Filippo Farioli queia, anotant el primer incident de la carrera. Després d’una sortida una miqueta desastrosa, Holgado aconseguia atrapar al grup cabecero, i mancant 12 voltes es col·locava com a líder.

Fins a catorze pilots es trobaven en el grup de devant, entre ells, David Muñoz, qui demostrava tenir ganes d’aconseguir el seu segon podi de la temporada. Öncü tornava a liderar la trepidant cursa, però Holgado volia tornar a guanyar. En aquest moment, començaven a arribar avisos per excedir els límits de la pista a alguns pilots, com David Muñoz. David Salvador també havia de complir una long lap.

Dani Holgado, víctima d’una caiguda en la corba 10

A tres voltes del final, Jaume Masià prenia la iniciativa a final de recta. El valencià estava decidit a pujar al podi, i després d’ell, Öncü tocava a Holgado, fent que el pilot del Tech3  es veiés desplaçat fins a la sisena posició. No obstant això, en el següent pas per meta, Holgado remuntava cinc posicions per a col·locar-se primer. Dani semblava disposat a emportar-se la quarta victòria de la temporada, però no comptava amb portar a David Alonso. El rookie venia amb tot i s’enredava en una batalla amb Dani Holgado i Jamue Masià… i el pilot del Tech3  s’emportava la pitjor part.

El 96 queia a la corba número deu i Muñoz es col·locava primer. No obstant això, el punt més tibant i emocionant de la carrera arribava en l’última corba. Masiá i Alonso passaven i Öncü tirava a Muñoz. Una maniobra que va acabar en sanció per al turc. Direcció de carrera decidia ficar-li sis segons de sanció, per la qual cosa finalment acabava en la dotzena plaça. Com a conseqüència pujava al podi el rookie José Antonio Rueda, del Red Bull KTM Ajo.

L'entrada David Alonso aconsegueix la seva segona victòria a Moto3 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/david-alonso-aconsegueix-la-seva-segona-victoria-a-moto3/feed/ 0
Iván Ortolá i Jake Dixon s’emporten la pole a Moto3 i Moto2, respectivament https://formularapida.net/ortola-dixon-moto3-moto2-barcelona-2/ https://formularapida.net/ortola-dixon-moto3-moto2-barcelona-2/#respond Sat, 02 Sep 2023 15:14:37 +0000 https://formularapida.net/?p=185117 Una de les incògnites d’aquest dissabte era la meteorologia. Un gran conjunt de núvols han cobert el cel del Circuit de Barcelona-Catalunya durant totes les sessions. No obstant això, malgrat estar tan relativament a prop, la pluja no ha acabat d’arribar. La categoria de Moto3 s’encarregaria de donar el tret de sortida al segon dia […]

L'entrada Iván Ortolá i Jake Dixon s’emporten la pole a Moto3 i Moto2, respectivament ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Una de les incògnites d’aquest dissabte era la meteorologia. Un gran conjunt de núvols han cobert el cel del Circuit de Barcelona-Catalunya durant totes les sessions. No obstant això, malgrat estar tan relativament a prop, la pluja no ha acabat d’arribar. La categoria de Moto3 s’encarregaria de donar el tret de sortida al segon dia d’acció.

Com és habitual, el dia ha començat amb els Lliures 3 de Moto3. En ells, el pilot de l’equip Liqui Moly Husqvarna Intact GP, Collin Veijer, s’ha adjudicat el temps més ràpid (1.48.003s). Al darrere, separat per una mica menys de tres dècimes, ha quedat Jaume Masià (+0.298s), el dominador del primer Lliure del cap de setmana. Stefano Nepa ha tancat el top-3 (+0.366s).

Després de trenta minuts de rodatge, al migdia arribava el foc reial. Fins a un total de setze corredors es veien les cares en la Q1 de Moto3. Tots compartien el mateix objectiu: classificar entre els quatre primers i accedir a la Q2. Després d’una lluita acarnissada entre tots, els classificats per la següent ronda del classificatori eren els següents: Daniel Holgado, Joel Kelso, Taiyo Furusato i Scott Ogden. Pilots com Xavier Artigas, David Muñoz o Diogo Moreira es quedaven fora.

Iván Ortolá rodant al Circuit de Barcelona-Catalunya / Motorsport.com

Ja a la Q2 de Moto3, per si no hagués estat suficient, tot s’estrenyia encara més. De fet, fins a tretze pilots, dels divuit que participaven, estaven separats per menys d’un segon. Un dels pilots de casa, Iván Ortolá, de l’Angeluss MTA Team, s’emportava la pole position en el Circuit (1.48.205s). El turc, Deniz Öncü, un pilot de dissabtes, aconseguia classificar en segona posició (+0.304s). Al darrere, Joel Kelso, una de les sensacions, fins al moment, del Gran Premi de Catalunya, finalitzava en tercer lloc (+0.358). El líder del mundial, Daniel Holgado, per part seva, només va poder ser onzè (+0.850s).

En la categoria de Moto2, el guanyador del Gran Premi dels Països Baixos, Jake Dixon, començava el dissabte com el més ràpid a pista. El seu millor crono va ser un 1.43.983s, el millor temps si tenim en compte els altres dos entrenaments lliures. Al britànic el van seguir un notable Arón Canet (+0.390s) i Ai Ogura (+0.511s). El líder del campionat, Pedro Acosta, només podia ser setè (0.582s). Mentrestant, el segon de la general, Tony Arbolino, iniciava el dia amb una vint-i-dosena plaça.

Alguns pilots de nom com Somkiat Chantra, Filip Salac, Tony Arbolino o, el rookie, Sergio García, es van veure obligats a passar per la Q1. Al final, tres dels quatre van aconseguir  el seu passi a la Q2. Sorprenentment, era l’italià qui es quedava sense opcions de lluitar per la pole. Als altres tres se li sumava el belga, Barry Baltus.

Jake Dixon i el desafiant primer revolt del Circuit / Motorsport.com

Finalment, el líder del FP3 d’aquest matí i pilot del GASGAS Aspar Team, Dixon, va aconseguir el temps més ràpid. Amb això, per tant, la primera posició per la cursa de demà (1.44.089s). El pilot valencià, Arón Canet, molt sòlid durant aquest cap de setmana, tancava la sessió de classificació en segon lloc (+0.095s). Ai Ogura seria el tercer classificat (+0.125s). Mirant la classificació general, Acosta no va poder aconseguir res millor que una novena posició (+0.285s). No obstant això, el seu immediat perseguidor, Arbolino, com es comentava en línies anteriors, no aconseguia passar de la Q1 (P20).

L'entrada Iván Ortolá i Jake Dixon s’emporten la pole a Moto3 i Moto2, respectivament ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/ortola-dixon-moto3-moto2-barcelona-2/feed/ 0
Jaume Masià lidera el primer día d’activitat a pista al Circuit de Barcelona-Catalunya https://formularapida.net/jaume-masia-moto3-3/ https://formularapida.net/jaume-masia-moto3-3/#respond Fri, 01 Sep 2023 14:41:52 +0000 https://formularapida.net/?p=184965 Com ja és habitual en tots els caps de setmana, els pilots de la categoria de Moto3 inauguraven el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP. La primera sessió d’entrenaments lliures de la categoria petita donava el tret de sortida al CatalanGP. Igual que sempre, eren (gairebé) tots els pilots els que sortien a […]

L'entrada Jaume Masià lidera el primer día d’activitat a pista al Circuit de Barcelona-Catalunya ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Com ja és habitual en tots els caps de setmana, els pilots de la categoria de Moto3 inauguraven el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP. La primera sessió d’entrenaments lliures de la categoria petita donava el tret de sortida al CatalanGP. Igual que sempre, eren (gairebé) tots els pilots els que sortien a pista només alçar-se la bandera verda.

Amb el pas dels minuts, les condicions de la pista anaven millorant. En conseqüència d’això, els temps queien i queien sense aturar-se. Eren molts els pilots que lluitaven pel lloc més alt en la classificació del primer lliure. Al final, el pilot valencià del Leopard Racing, Jaume Masià, es va acabar emportant el millor temps del dia (1.48.300s). A gairebé set dècimes de distància, ho seguia el jove corredor turc del Red Bull KTM Ajo, Deniz Öncü (+0.656s). Per a completar el top-3, per sorpresa, apareixia l’italià, Matteo Bertelle, de l’equip Rivacold Snipers Team (0.712s).

Sense cap mena de dubte, el FP1 va ser una sessió una mica atípica. Alguns pilots com Collin Veijer (Liqui Moly Husqvarna Intact GP), Ricardo Rossi (SIC58 Squadra Corse) o Ryusei Yamanaka (Gavina GASGAS Aspar Team) van finalitzar en les primeres posicions, concretament, en la cinquena, sisena i onzena posició, respectivament.

Per la seva part, l’actual líder del campionat de Moto3, Daniel Holgado, de l’equip Red Bull KTM Tech 3, no va poder passar de la desena posició (+1.061s) en la seva primera presa de contacte amb el traçat català. El segon de la general, Ayumu Sasaki, company de Veijer, tampoc va poder mostrar la seva millor versió. El seu resultat final va ser el dotzè lloc (+1.300s). Ivan Ortolà, del Angeluss MTA Team i quart de la classificació del mundial de pilots, va tenir una mica més de fortuna. Al final, va aconseguir acabar la primera prova del dia en setena posició (+0.980s).

Resultats del primer entrenament lliure / Twitter MotoGP

En el segon entrenament lliure, semblava que el cel començava a tapar-se cada vegada més. Això ens feia presagiar que la pluja s’aproximava cada vegada més. No obstant això, el FP2 es va desenvolupar, completament, en condicions de sec.

Ivan Ortolà aconseguia el millor crono, encara que amb un temps lleugerament inferior al de Jaume Masià en el primer lliure. El seu 1.48.702s li va servir per a adjudicar-se el Lliure 2. Per darrere, confirmant les seves bones sensacions en aquest inici del Gran Premi de Catalunya, apareixia Collin Veijer (+0.*214s). Per a tancar les tres primeres posicions arribava el pilot japonès del Leopard Racing, Tatsuki Suzuki (+0.322s).

Després d’aquesta sessió, vam veure una clara millora de Daniel Holgado. L’alacantí no va tenir opcions de brillar, al matí, en la seva primera sessió del dia. Sisena posició pel de Sant Vicent del Raspeig al final del dia (+0.469s). Per davant seu, es trobava l’últim guanyador de la categoria, el rookie, David Alonso, corredor del Gavina GASGAS Aspar Team (+0.405s). Ricardo Rossi també es presentava com a clar candidat a estar en la lluita per les primeres posicions aquest cap de setmana. El de Gènova acabava el FP2 en quart lloc (+0.340s). Mentre que el dominador del Lliure 1, Jaume Masià, només ha pogut ser setè (+0.508s).

Resultats dels entrenaments combinats (FP1 + FP2) / Twitter MotoGP

Finalment, com a dada a tenir en compte, la igualtat en la segona sessió d’entrenaments de Moto3 ha estat més que evident. Fins a un total de setze pilots han estat separats per menys d’un segon de diferència. En el FP1, només han estat nou.

L'entrada Jaume Masià lidera el primer día d’activitat a pista al Circuit de Barcelona-Catalunya ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/jaume-masia-moto3-3/feed/ 0
¿Quina és la situació de Moto3 i Moto2 en aquesta aturada d’estiu? https://formularapida.net/moto3-y-moto2-situacio-aturada-estiu/ https://formularapida.net/moto3-y-moto2-situacio-aturada-estiu/#respond Wed, 26 Apr 2023 17:29:31 +0000 https://formularapida.net/?p=178655 Vuit caps de setmana de Gran Premi hem tingut a Moto3 i Moto2 abans de l’estiu. La igualtat que hi ha a les dues categories és màxima i, per això, no n’hi ha res decidit encara. A la categoria petita, el pilot del Red Bull KTM Ajo, Daniel Holgado, lidera provisionalment el campionat. A la […]

L'entrada ¿Quina és la situació de Moto3 i Moto2 en aquesta aturada d’estiu? ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Vuit caps de setmana de Gran Premi hem tingut a Moto3 i Moto2 abans de l’estiu. La igualtat que hi ha a les dues categories és màxima i, per això, no n’hi ha res decidit encara. A la categoria petita, el pilot del Red Bull KTM Ajo, Daniel Holgado, lidera provisionalment el campionat. A la intermèdia, per la seva banda, Tony Arbolino (Marc VDS Racing Team) ha marxat de vacances com el pilot a batre a la segona part de l’any.

Moto3

La regularitat de Daniel Holgado en aquest 2023

El de Sant Vicent del Raspeig està demostrant ser, de moment, el pilot més consistent. És més que evident que és un dels aspirants a alçar-se amb el trofeu de Moto3 a València. 125 punts de 200 possibles. Uns números que ens fan veure més clarament que la temporada d’Holgado està sent realment extraordinària. Tres victòries i un podi són els números que porta fins ara. No obstant això, n’hi ha una cosa que encara se li resisteix: fer la pole position. I és que, malgrat els tan bons resultats aconseguits, si alguna cosa li falta al corredor alacantí és ser primer en classificació.

 

De tota manera, la primera posició del mundial de pilots continua sent per ell. No obstant això, no s’ha d’adormir i pensar que tota la feina ja està feta. Alguns competidors com Jaume Masià (a 16 punts), Ayumu Sasaki (a 26 punts) i Iván Ortolá o Deniz Öncu (a 31 punts tots dos), li han retallat una quantitat considerable de punts en només una data. Per això, a totes les categories, però, sobretot, a la petita, és fonamental sumar sempre que sigui possible.

Jaume Masià i Iván Ortolá… ¿Candidats a guanyar el mundial de Moto3?

Tot i que el nom propi de la categoria de bronze és Daniel Holgado, els pilots del Leopard Racing i de l’Angeluss MTA Team, respectivament, es troben en la lluita per la corona. D’una banda, el d’Algemesí ha trobat la regularitat que li faltava anys enrere, bàsicament, als finals de cursa. Una victòria, tres podis i una pole permeten al valencià ser a la segona posició de la general i a únicament setze punts d’Holgado. Sense cap dubte, una sòlida primera meitat de campanya per Masià.

Per una altra banda, ens trobem amb Iván Ortolá. Un pilot que va començar el 2023 com una “muntanya russa”. Zero punts de cinquanta possibles a les dues primeres cites de l’any (Portugal i Argentina) i dues victòries consecutives a les dues següents (Estats Units i Espanya). De fet, sempre que el de Calicanto ha pujat al podi, ho ha fet per guanyar la cursa. Tot i aquesta dada, tant Ortolá com Holgado comparteixen, per ara, el mateix: no haver fet la pole en cap ocasió.

Decepcionant any per Diogo Moreira

Sense cap dubte, la decepció d’aquest any a Moto3 no és cap altra que Diogo Moreira. El pilot brasiler de São Paulo, que per molts, a priori, era el favorit per endur-se el gat a l’aigua aquesta temporada, no ha acabat de tenir les sensacions que s’esperava. La seva MT Helmets no li ha donat aquest bon feeling i, tot això, s’ha traduït en resultats dolents. Setanta-set punts i dos podis indiquen la irregularitat del jove pilot de 19 anys. Encara n’hi ha molt per decidir. Però és cert que cal molta millora per arribar a l’últim Gran Premi amb opcions.

Moto3

Seguint a la mateixa línia, parlant de decepcions, també surt el nom de Ricardo Rossi. El corredor del Sic58 Squadra Corse, com cada any, es presenta com un dels aspirants a guanyar el títol. Però, a mesura que van passant els caps de setmana, sembla que tot ha estat un déjà vu. L’italià ocupa la vint-i-dosena plaça al campionat de pilots, amb tan sols deu punts. En la mateixa situació es troben els veterans pilots, Romano Fenati, (P20, 16 punts) del Rivacold Snipers Team i, Andrea Migno, (P19, 17 punts) del Cip-Green Power.

 

Moto2

La lluita aferrissada entre Arbolino y Acosta per la corona de Moto2

Moto2

Tant el pilot italià com l’espanyol són els noms propis de la categoria intermitja. I és que, només entre ells dos, s’han repartit fins a un total de sis victòries, i s’han disputat vuit curses. Els números estan molt igualats. Quatre triomfs se’ls ha endut el pilot del Port de Mazarrón, a més de dos podis i una pole. Mentre que, Arbolino, ha aconseguit dues victòries, quatre podis, encara que cap primera posició en classificació. Molta guerra entre dos pilots candidats a pujar a MotoGP l’any que ve. Tenim diversió per molta estona, perquè això encara no s’ha acabat!

Jake Dixon com a sinònim de constància i treball en silenci

Moto2

Segur que tots (o la gran majoria) coneixem la història de la llebre i la tortuga. Molts es preguntaran què té a veure amb el títol de l’apartat. Doncs bé, Jake Dixon, a Moto2, reflecteix a la perfecció la figura de la tortuga. Un pilot que, sense fer gaire soroll, no està ni de bon tros lluny dels dos primers de la general, Arbolino i Acosta. Una victòria, tres podis i cap pole són els números que porta el corredor britànic. I, ara, en menys de dues setmanes, arriba el torn del Gran Premi de la Gran Bretanya a Silverstone. Una oportunitat de luxe per continuar retallant els quaranta-quatre punts de diferència amb el pilot del Marc VDS Racing Team.

Gran temporada de Sergio García amb el Pons Racing

Moto2

Sense cap mena de dubte, el ‘rookie’ de l’any a Moto2 és Sergio García Dols. Molt probablement, també guanyi aquest reconeixement a final de temporada. L’expilot del GASGAS Aspar Team de Moto3, va recalar aquest any al campionat gràcies, en part, a la confiança que el Pons Racing hi va dipositar en ell. I en poden estar més que satisfets de la seva elecció! El jove de Buarriana només a Austin va veure com el seu comptador es va quedar a zero. Per aquest motiu, encapçala actualment la taula de noves incorporacions a Moto2. Amb un total de trenta-set punts, està al davant de corredors com Darryn Binder (dotze punts), Dennis Foggia (vuit punts), Lukas Tulovic (sis punts) o Borja Gómez, Izan Guevara, Àlex Escrig i Rory Skinner (zero punts).

La passada de puntetes de Celestino Vietti durant la primera meitat de l’any

Moto2

 

A Moto2, si parlem de pilot decepció fins ara, arriba el cas del jove talent de la VR46 Academy. De facto, el mateix Valentino Rossi va arribar a confessar que, segons la seva opinió, “Vietti és el pilot amb més talent de l’Academy”. Tot i això, no hem vist el de Cirié amb el seu ADN. Un ADN lluitador, competitiu i guanyador que va tenir, per exemple, l’any passat amb la moto del Mooney VR46 Racing Team. Les seves estadístiques ho confirmen: zero victòries, zero podis i una pole. Queden dotze curses, més de la meitat de la temporada, i hi ha temps per revertir l’estat actual en què es troba Vietti. Veurem si ho aconsegueix.

L'entrada ¿Quina és la situació de Moto3 i Moto2 en aquesta aturada d’estiu? ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/moto3-y-moto2-situacio-aturada-estiu/feed/ 0
MotoGP aterra a Jerez i espera la tornada de Márquez i Pedrosa https://formularapida.net/motogp-aterra-a-jerez-i-espera-la-tornada-de-marquez-i-pedrosa/ https://formularapida.net/motogp-aterra-a-jerez-i-espera-la-tornada-de-marquez-i-pedrosa/#respond Tue, 25 Apr 2023 07:00:52 +0000 https://formularapida.net/?p=178530 Després de dues setmanes de pausa, torna MotoGP, i ho fa al Circuit de Jerez-Ángel Nieto, un traçat on s’espera que Marc Márquez torni després de la lesió que va patir al GP de Portugal i on Dani Pedrosa torna com a wildcard. MotoGP afronta aquest cap de setmana la quarta prova de la temporada […]

L'entrada MotoGP aterra a Jerez i espera la tornada de Márquez i Pedrosa ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Després de dues setmanes de pausa, torna MotoGP, i ho fa al Circuit de Jerez-Ángel Nieto, un traçat on s’espera que Marc Márquez torni després de la lesió que va patir al GP de Portugal i on Dani Pedrosa torna com a wildcard.

MotoGP afronta aquest cap de setmana la quarta prova de la temporada i ho fa en un dels seus traçats més mítics del calendari: el Circuit de Jerez-Ángel Nieto. Si alguna cosa fa especial aquest traçat, a part de la gran història que porta a l’esquena, és la gran quantitat d’afició que s’hi concentra, sent un dels circuits on els pilots senten més l’escalfor dels fans, sobretot entre les corbes 9 i 10, una zona popularment reconeguda com a ‘NietoPeluqui‘. La cita es disputarà del 28 al 30 d’abril, on les tres categories s’enfrontaran un cop més al nou format d’aquesta temporada. A més, s’espera la tornada de Marc Márquez després de la lesió, i ho farà a un circuit on ha fet set podis, tres d’ells victòries.

Després d’emportar-se posat a Miguel Oliveira a Portimao, es va confirmar que el de Cervera patia una fractura al primer metacarpià de la seva mà dreta, una lesió que el va obligar a passar per al quiròfan un dia després i a perdre’s el GP d’Argentina i el de les Amèriques, el seu traçat talismà. La intervenció va consistir “una reducció tancada de la fractura i fixació interna de la mateixa amb dos caragols” que va transcórrer “sense incidents”. S’espera que el vuit vegades Campió del Món torni aquest cap de setmana a la graella de MotoGP, tot i que encara estem pendents d’una confirmació oficial per part del Repsol Honda Team.

Marc Márquez celebra amb la afició a Jerez / MotoGP
Marc Márquez celebra amb la afició a Jerez / MotoGP

Com dèiem amb anterioritat, MotoGP aterra al Circuit de Jerez-Ángel Nieto, que té 4.423 metres de pista. En termes de disseny del traçat, compta amb 13 revolts: 8 de dreta i 5 d’esquerra. La recta més llarga és de 607 metres, una recta no excessivament llarga que donarà un respir a fàbriques com Yamaha o Honda, que no tenen una velocitat punta tan explosiva com la de Ducati. Precisament, el fet que no hi hagi masses rectes facilita que hi hagi diversos punts amb grans oportunitats per a avançar, com és el cas de l’última corba, la ‘Jorge Lorenzo’, on als últims girs es viuen moments molt emocionants.

La passada temporada 2022, la victòria a la categoria reina se la va endur Pecco Bagnaia, i Fabio Quartararo i Aleix Espargaró van tancar el podi, respectivament. És un traçat que sembla agradar a l’italià, qui l’any 2021 va aconseguir una segona posició després que la victòria sé l’emportés Jack Miller. Fabio Quartararo també va guanyar aquí l’any 2020. El rècord absolut de la pista el té Pecco, que va assolir un registre de 01:36.1700 la passada temporada.

Pecco Bagnaia va endur-se la victòria a la categoria de MotoGP el passat curs / MotoGP
Pecco Bagnaia va endur-se la victòria a la categoria de MotoGP el passat curs / MotoGP

Els pilots amb més victòries a aquest traçat son Valentino Rossi (7), Mick Doohan (4) i Dani Pedrosa (3). Precisament el pilot de Castellar del Vallès serà un dels protagonistes indiscutibles del Gran Premi, ja que tornarà a disputar un cap de setmana de competició a la categoria reina com wildcard per l’equip Red Bull KTM. Aquesta és la segona vegada que Pedrosa competeix a la categoria després de la seva retirada al GP de la Comunitat Valenciana 2018. El seu primer GP com a wildcard va ser al Red Bull Ring (Àustria) l’any 2021. L’objectiu del català és poder aportar la màxima informació possible a KTM (on és pilot de proves) i no hi ha un millor escenari que Jerez, un circuit especial per a ell.

Com ve sent habitual durant les últimes temporades, s’haurà de posar especial atenció en les Ducati, tot i que l’anterior cap de setmana a Texas no va ser fàcil per als seus pilots. Àlex Rins (Honda), es va endur la victòria després que Pecco Bagnaia caigués a terra mentre liderava còmodament. Luca Marini, amb la seva Desmosedici GP22, va salvar els mobles de la marca italiana amb la segona plaça. Fabio Quartararo, amb la Yamaha, va ser tercer. El podi de les dues marques japoneses va sorprendre a causa del moment crític on es troben, i haurem d’esperar per veure si aquests resultats es poden repetir. En el cas de Quartararo, a Jerez suma una victòria i una segona plaça, així com 4 pole positions.

Dani Pedrosa celebra la victòria al GP d'Espanya de 2013 / MotoGP
Dani Pedrosa celebra la victòria al GP d’Espanya de 2013 / MotoGP

Pel que fa a les categories inferiors, és poc prevenible saber qui podrà endur-se la victòria. El passat any, el guanyador va ser Izan Guevara, qui aquest any es troba a la categoria de Moto2. El podi el van completar Sergio García, qui també ha fet aquest 2023 el salt a la categoria intermèdia, i Jaume Masià, qui va fer podi la passada cursa a Texas. Tampoc s’haurà de perdre de vista a Iván Ortolà, qui va endur-se la victòria a Estats Units, així com a pilots com Dani HolgadoDiogo Moreira, Xavi Artigas, Deniz Öncü o David Muñoz, entre altres.

D’altra banda, el podi de Moto2 de la temporada passada va estar compost per Ai Ogura, qui va endur-se la victòria, Aron Canet a la segona plaça i Tony Arbolino a la tercera. De fet, l’italià ha firmat un excel·lent inici de temporada. No s’ha baixat del podi en cap cursa, aconseguint una victòria, una segona posició i una tercera, i actualment es troba líder del Campionat amb set punts d’avantatge sobre Pedro Acosta. Com sempre, aquest GP promet emocions fortes.

Horaris del Gran Premi d’Espanya

Divendres 28 d’abril de 2023

  • FP1 Moto3: 09.00 – 09.35 hores
  • FP1 Moto2: 09.50 – 10.30 hores
  • FP1 MotoGP: 10.45 – 11.30 hores
  • FP2 Moto3: 13.15 – 13.50 hores
  • FP2 Moto2: 14.05 – 14.45 hores
  • FP2 MotoGP: 15.00 – 16.00 hores

Dissabte 29 d’abril de 2023

  • P3 Moto3: 08.40 – 09.10 hores
  • P3 Moto2: 09.25 – 09.55 hores
  • FP MotoGP: 10.10 – 10.40 hores
  • Q1 MotoGP: 10.50 – 11.05 hores
  • Q2 MotoGP: 11.15 – 11.30 hores
  • Q1 Moto3: 12.50 – 13.05 hores
  • Q2 Moto3: 13.15 – 13.30 hores
  • Q1 Moto2: 13.45 – 14.00 hores
  • Q2 Moto2: 14.10 – 14.25 hores
  • Cursa a l’esprint MotoGP: 15.00 hores

Diumenge 30 d’abril de 2023

  • WUP MotoGP: 10.45 – 10.55 hores
  • Cursa Moto3: 12.00 hores
  • Cursa Moto2: 13.15 hores
  • Cursa MotoGP: 15.00 hores

L'entrada MotoGP aterra a Jerez i espera la tornada de Márquez i Pedrosa ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/motogp-aterra-a-jerez-i-espera-la-tornada-de-marquez-i-pedrosa/feed/ 0
Iván Ortolà: rodeo, remuntada i victòria a Austin https://formularapida.net/ivan-ortola-rodeo-victoria-i-remuntada-a-austin/ https://formularapida.net/ivan-ortola-rodeo-victoria-i-remuntada-a-austin/#respond Tue, 18 Apr 2023 07:00:47 +0000 https://formularapida.net/?p=178068 Iván Ortolá va protagonitzar una espectacular remuntada durant les primeres voltes de la cursa a Austin, després d’un bon ensurt a la sortida, i finalment es va endur la victòria. El Gran Premi de les Amèriques 2023 de MotoGP ha deixat una gran quantitat de moments destacables. Promet ser un d’aquells GP que passen a la història, curses que, tot […]

L'entrada Iván Ortolà: rodeo, remuntada i victòria a Austin ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Iván Ortolá va protagonitzar una espectacular remuntada durant les primeres voltes de la cursa a Austin, després d’un bon ensurt a la sortida, i finalment es va endur la victòria.

El Gran Premi de les Amèriques 2023 de MotoGP ha deixat una gran quantitat de moments destacables. Promet ser un d’aquells GP que passen a la història, curses que, tot i que el temps passi, els aficionats seguiran reproduint de tant en tant. La jornada del diumenge acabava d’escàndol per al motociclisme espanyol: triplet de victòries amb Iván Ortolá a Moto3, Pedro Acosta a Moto2 i Álex Rins com a sòlid guanyador a la categoria reina. Tot i que, si va haver-hi una especialment emocionant, com és habitual, va ser la de Moto3. I és que la victòria va caure en mans d’un jove talent amb molta gana de podi.

Iván Ortolá és un d’aquells pilots joves i ràpids que havia d’acabar arribant al capdavant. Subcampió de la European Talent Cup el 2019 i també al FIM CEV Moto3 Junior World Championship l’any 2021, necessitava una temporada per adaptar-se a una categoria on tot és molt trepidant i esbojarrat. El podi se li va resistir el passat curs – com per exemple, durant el Gran Premi d’Aragó, on finalment va acabar sisè després d’estar lluitant a posicions davanteres -, però en aquesta segona temporada al Mundial, finalment ha arribat. I ho ha fet de la millor manera possible: en forma de victòria.

Iván Ortolá veu caure la bandera a quadres del Gran Premi de les Amèriques 2023 com a primer classificat / MotoGP
Iván Ortolá veu caure la bandera a quadres del Gran Premi de les Amèriques 2023 com a primer classificat / MotoGP

Establert a Calicanto (València), el ‘Pepino‘ – així és com el va sobrenomenar el seu pare de molt petit – sempre va tenir molt clar que volia ser pilot de motos. Ell mateix ho comenta en cada una de les seves entrevistes. “De petit sentia el soroll de la moto i em tornava boig. Sempre volia donar-li gas. Vaig començar amb els quatre anys amb una minimoto de 4,2. El primer cop que vaig pujar a una moto, el meu pare em tenia enganxat a una corda perquè anés agafant el tacte al gas”, recordava en una entrevista per On The Track l’any 2021.

Amb Valentino Rossi com a ídol des de la infància, el seu objectiu sempre havia estat arribar al mundial i lluitar amb els millors. “Que pilots tan joves arribin al mundial i estiguin a un nivell tan alt em motiva, perquè penso que si ells han arribat, jo també puc estar allà”, expressava al mitjà abans citat, durant la seva última temporada com a pilot al FIM CEV Repsol. Una ambició que finalment l’ha dut a complir els seus objectius. Després d’una sortida dramàtica aquest diumenge, on quasi cau a terra i es va veure retardat fins a la posició, Ortolà va protagonitzar una espectacular remuntada des de la vintena posició.

Iván Ortolá al podi, com a guanyador, amb Jaume Masià a la segona posició i Xavi Artigas a la tercera / MotoGP
Iván Ortolá al podi, com a guanyador, amb Jaume Masià a la segona posició i Xavi Artigas a la tercera / MotoGP

En tan sols sis voltes, ja es trobava a la sisena posició, per acabar finalment liderant les tres últimes. El somni de tota una vida es tornava en una realitat i aconseguia, després de mantenir un espectacular ritme durant tota la cursa, el seu primer podi i la seva primera victòria mundialista. Després del seu triomf, el de valencià reconeixia que es va mentalitzar a “tirar i tirar, fer el meu ritme, però amb tranquil·litat, sense fer cap barbaritat, i al final ha sortit tot bé en un circuit que, a més, m’encanta”, deia en unes declaracions recollides per l’agència EFE.

“Estava a un pas de caure… He perdut moltes posicions, però he mantingut la calma i he pensat que havia de continuar endavant. He tingut bones sensacions i un bon ritme, he decidit donar-ho tot a l’última volta per a veure què passava, i he pogut guanyar la primera cursa del campionat del món, estic molt content”, sentenciava als micròfons d’Izaskun Ruiz a DAZN. Sens dubte, una impecable victòria que sembla el presagi de moltes més i l’inici d’una temporada molt bona per al valencià i el seu equip, l’Angeluss MTA Team.

L'entrada Iván Ortolà: rodeo, remuntada i victòria a Austin ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/ivan-ortola-rodeo-victoria-i-remuntada-a-austin/feed/ 0
David Almansa, la revelació a l’Argentina https://formularapida.net/david-almansa-la-revelacio-a-largentina/ https://formularapida.net/david-almansa-la-revelacio-a-largentina/#respond Wed, 05 Apr 2023 14:13:22 +0000 https://formularapida.net/?p=177395 David Almansa va arribar al GP de l’Argentina com a substitut del lesionat Joel Kelso, i malgrat sortir 25è a la graella, va estar gairebé tota la cursa lluitant pel podi. Fins que va caure. La lesió de Joel Kelso després de la cursa del Gran Premi de Portugal, quan va xocar per darrere amb […]

L'entrada David Almansa, la revelació a l’Argentina ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
David Almansa va arribar al GP de l’Argentina com a substitut del lesionat Joel Kelso, i malgrat sortir 25è a la graella, va estar gairebé tota la cursa lluitant pel podi. Fins que va caure.

La lesió de Joel Kelso després de la cursa del Gran Premi de Portugal, quan va xocar per darrere amb el guanyador Dani Holgado, va portar als responsables de l’equip Pruestel a buscar un substitut, i el triat va ser el pilot manxec, que malgrat haver disputat només una cursa del Mundial en la seva vida, la de València l’any passat havia demostrat la seva qualitat i talent després de ser el millor debutant de KTM en el FIM JuniorGP World Championship 2022 amb l’equip Finetwork Mir Racing Team.

Per a David Almansa, que només fa dos mesos que va complir els 17 anys, la crida va ser un premi, una alegria i una oportunitat de gaudir sobre la moto, amb un resultat espectacular també de cara al seu futur a la categoria.

L'entrada David Almansa, la revelació a l’Argentina ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/david-almansa-la-revelacio-a-largentina/feed/ 0
Els tres favorits per a Portimao https://formularapida.net/els-tres-favorits-per-a-portimao/ https://formularapida.net/els-tres-favorits-per-a-portimao/#respond Wed, 22 Mar 2023 14:29:18 +0000 https://formularapida.net/?p=176517 La temporada 2023 de MotoGP és a punt de començar. Falten només uns dies per a l’inici del campionat. Els equips ultimen els preparatius. Cada cop hi ha més tensió. L’hora de la veritat s’acosta considerablement a tothom. Aquests són els tres favorits per a Portimao.  Favorits per a MotoGP La categoria reina arriba a […]

L'entrada Els tres favorits per a Portimao ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La temporada 2023 de MotoGP és a punt de començar. Falten només uns dies per a l’inici del campionat. Els equips ultimen els preparatius. Cada cop hi ha més tensió. L’hora de la veritat s’acosta considerablement a tothom. Aquests són els tres favorits per a Portimao. 

Favorits per a MotoGP

La categoria reina arriba a Portimao després de tan sols cinc dies de test de pretemporada. Els dos primers, el mes passat, van ser al Circuit Internacional de Sepang. Els tres últims, al mateix escenari on s’obrirà el teló d’un nou any competitiu.

Totes les jornades ens han deixat una cosa molt clara: segueix el clar domini de Ducati. Igual que l’any passat, continua sent molt habitual veure la majoria de les motos italianes voletejant el top 10.

‘Pecco’ Bagnaia serà, sens dubte, el rival a batre en aquesta primera ronda. I és que el de Torí ha començat com va acabar el 2022: com un cohet. Als tests de Sepang assegurava que “donàvem por en velocitat”. La nova Ducati GP23 és fins i tot millor que la 2022 i pot portar novament grans resultats pels de Borgo Panigale.

Tot i això, no s’haurà de confiar. Luca Marini anirà a l’aguait. El germà de Valentino Rossi s’ha mantingut constantment al top 10 i pot ser la sorpresa d’aquest any. Jorge Martín, Enea Bastianini, Fabio Quartararo o les Aprilia d’Aleix Espargaró i Maverick Viñales també hauran de ser seguides de prop.

Favorits per a Moto2

Al campionat de plata es presenta un any dels més apassionant possible. Després d’un ajustat final de temporada el 2022, es preveu que la situació no canviï per a aquesta campanya.

Pedro Acosta, després dels tests de Jerez i Portimao, es postula com el clar contendent al títol. El del Puerto de Mazarrón s’ha mostrat intractable. Les dades ho confirmen. El pilot murcià del Red Bull KTM Ajo ha aconseguit liderar pràcticament totes les jornades de pretemporada. Té confiança i velocitat per lluitar per tot.

Seguint la mateixa línia, altres corredors que podrien seguir de prop l’espanyol serien Celestino Vietti, Ai Ogura, Arón Canet, Tony Arbolino o Albert Arenas. Tampoc ens hem d’oblidar d’Alonso López.

Així mateix, serà interessant també veure el paper que tenen els nous rookies de Moto2: Izan Guevara, Sergio Garcia, Dennis Foggia, Darryn Binder, Borja Gómez i companyia.

Favorits per a Moto3

Per últim, arriba el torn de la categoria petita. En els darrers temps, la més igualada de totes entre les tres.

Deniz Öncü és un dels principals candidats per guanyar el títol aquest any i fer el salt a Moto2. El jove de 19 anys encara la seva cinquena temporada a Moto3. Aquest any ha de ser el de la coronació. Velocitat i talent són alguns dels atributs que té el pilot turc. Ara li manca la constància.

Altres noms com el de Diogo Moreira, Dani Holgado, David Muñoz, Ayumu Sasaki o Romano Fenati seran altres personatges a tenir en compte.

Veurem fins on és capaç d’arribar José Antonio Rueda. El sevillà, amb 17 anys, ha recalat al mundial de MotoGP. Després de veure què va fer Pedro Acosta fa dos anys, tot pot passar. Aviat sabrem on és cadascú quan s’apaguin els semàfors al traçat lusità.

Així doncs, l’italià, Bagnaia (MotoGP), el murcià, Acosta (Moto2), y el turc, Öncü (Moto3), són els favorits per a Portimao a la primera cursa de l’any.

L'entrada Els tres favorits per a Portimao ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/els-tres-favorits-per-a-portimao/feed/ 0
Quan és la primera carrera del mundial de MotoGP 2023? https://formularapida.net/quan-es-la-primera-carrera-del-mundial-de-motogp-2023/ https://formularapida.net/quan-es-la-primera-carrera-del-mundial-de-motogp-2023/#respond Thu, 09 Mar 2023 16:57:27 +0000 https://formularapida.net/?p=175603 El mundial de MotoGP torna aquest 2023 amb noves incorporacions, canvis d’equip i amb el marcador de nou a zero.  La temporada anterior va acabar amb un Pecco Bagnaia que es va proclamar campió a l’última carrera a València. L’italià va acabar amb el somni de Quartararo de guanyar el títol per segon any consecutiu. […]

L'entrada Quan és la primera carrera del mundial de MotoGP 2023? ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El mundial de MotoGP torna aquest 2023 amb noves incorporacions, canvis d’equip i amb el marcador de nou a zero. 

La temporada anterior va acabar amb un Pecco Bagnaia que es va proclamar campió a l’última carrera a València. L’italià va acabar amb el somni de Quartararo de guanyar el títol per segon any consecutiu.

QUÈ ESPERAR DEL MUNDIAL 2023

Ara, tot torna a ser una incògnita de nou. Marc Marquez torna 100% recuperat i amb ganes d’apoderar-se del títol després d’aconseguir-ho l’any 2019. No serà fàcil, doncs les Ducati estan pràcticament intocables i amb Bagnaia i Bastianini a l’equip principal.

Augusto Fernández debuta aquest any a la categoria reina, després d’aconseguir el títol de Moto 2. Ho fa de la mà de GasGas, nou equip de MotoGP, després que Suzuki decidís abandonar el mundial.

L’Aleix Espargaró torna més fort que mai. Ara, ja és conscient del potencial que té l’Aprilia i del que ell és capaç de fer a sobre de la moto pel que l’objectiu serà el títol i anar a per totes les victòries possibles amb la finalitat de guanyar el mundial.

També torna Moto 2 i haurem de tenir la vista posada a Pedro Acosta. El murcià afronta la segona temporada en aquesta categoria. Al principi de l’any passat va tenir problemes per adaptar-se a la moto. A més, va tenir una lesió que li va fer perdre’s dues carreres. No obstant això, en tornar, ho va fer en plena forma i va anar aconseguint molt bons resultats. Per això, és fàcil pensar que aquest any serà un dels principals contrincants per aconseguir el títol. Però no serà l’únic. Noms com Sergio García Dols o Arón Canet no s’ho posaran gens fàcil. Per no parlar de l’actual campió de Moto 3, Izan Guevara que s’incorpora a la graella de Moto 2.

A Moto 3 segueixen grans noms com Jaume Masià o David Alonso, qui va causar sensació en 2022.

Haurem d’estar molt pendents de tot el que passa a la primera carrera del mundial que serà el Gran Premi de Portugal a l’Algarve.

QUAN ÉS EL GRAN PREMI DE PORTUGAL DE MOTOGP 2023?

Com hem avançat abans, el primer Gran Premi de la temporada serà el GP de Portugal. Se celebrarà a l’Autódromo Internacional Do Algarve el cap de setmana del 24 al 26 de març.

ON VEURE EL GRAN PREMI DE PORTUGAL

El Gran Premi de Portugal, a més de la resta de Grans Premis, es podran seguir en línia per DAZN.

MOTOGP EN 2023: CALENDARI DE CARRERES

Data Gran Premi Circuit TV
24-26 març Gran Premi de Portugal Algarve DAZN
31 març-2 abril Gran Premi de la República Argentina Termas de Río Hondo DAZN
14-16 abril Gran Premi de Las Amèriques Circuito de Las Américas DAZN
28-30 abril Gran Premi de Espanya Circuito de Jerez-Ángel Nieto DAZN
12-14 maig Gran Premi de França Le Mans DAZN
9-11 juny Gran Premi d’Itàlia Autodromo del Mugello DAZN
16-18 juny Gran Premi d’Alemanya Sachsenring DAZN
23-25 juny TT Assen TT Circuit Assen DAZN
7-9 juliol Gran Premi de Kazakhstan Sokol International Racetrack DAZN
4-6 agost Gran Premi de Gran Bretanya Silverstone Circuit DAZN
18-20 agost Gran Premi d’Àustria Red Bull Ring-Spielberg DAZN
1-3 septembre Gran Premi de Catalunya Circuit de Barcelona-Catalunya DAZN
8-10 septembre Gran Premi de San Marino i de la Riviera de Rímini Misano World Circuit DAZN
22-24 septembre Gran Premi de l’Índia Buddh International Circuit DAZN
29 septembre-1 octubre Gran Premi del Japó Mobility Resort Motegi DAZN
13-15 octubre Gran Premi d’Indonèsia Pertamina Mandalika Circuit DAZN
20-22 octubre Gran Premi d’Austràlia Phillip Island DAZN
27-29 octubre Gran Premi de Tailàndia Chang Internacional Circuit DAZN
10-12 novembre Gran Premi de Malàisia Sepang International Circuit DAZN
17-19 novembre Gran Premi de Qatar Lusail Internacional Circuit DAZN
24-26 novembre Gran Premi de València Circuito de la Comunitat Valenciana-Ricardo Tormo DAZN

 

MOTOGP EN 2023: PILOTS I EQUIPS

Equip Pilot Pilot
Repsol Honda Team Marc Márquez Joan Mir
Ducati Team Pecco Bagnaia Enea Bastianini
Monster Energy Yamaha Fabio Quartararo Franco Morbidelli
Red Bull KTM Factory Brad Binder Jack Miller
Aprilia Racing Aleix Espargaró Maverick Viñales
Pramac Racing Jorge Martín Johann Zarco
LCR Honda Alex Rins Takaaki Nakagami
GasGas Factory Racing (Tech3) Pol Espargaró Augusto Fernández
RNF MotoGP Team Raúl Fernández Miguel Oliveira
VR46 Racing Team Marco Bezzecchi Luca Marini
Gresini Racing MotoGP Álex Márquez Fabio Di Giannantonio

 

Fins al moment tot això es el que sabem de la temporada 2023 de MotoGP que començarà en 15 díes a l’Algarve, Portugal. Torna, després de l’hivern, tota l’emoció de les motos.

Si no tens DAZN i no et vols perdre res, aquí et pots registrar: DAZN

 

L'entrada Quan és la primera carrera del mundial de MotoGP 2023? ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/quan-es-la-primera-carrera-del-mundial-de-motogp-2023/feed/ 0
Yamaha vol a Alonso López https://formularapida.net/yamaha-vol-a-alonso-lopez/ https://formularapida.net/yamaha-vol-a-alonso-lopez/#respond Thu, 23 Feb 2023 12:19:40 +0000 https://formularapida.net/?p=174673 Yamaha ja s’ha reunit amb Alonso López amb la intenció que sigui un dels pilots de l’escuderia satèl·lit que la marca japonesa vol recuperar a curt termini. El pilot espanyol es va reunir amb Lin Jarvis, director de Yamaha, el dissabte del cap de setmana de l’última prova de la temporada passada, a València. Amb la intenció […]

L'entrada Yamaha vol a Alonso López ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Yamaha ja s’ha reunit amb Alonso López amb la intenció que sigui un dels pilots de l’escuderia satèl·lit que la marca japonesa vol recuperar a curt termini.

El pilot espanyol es va reunir amb Lin Jarvis, director de Yamaha, el dissabte del cap de setmana de l’última prova de la temporada passada, a València.

Amb la intenció d’intentar torbar un acord per mirar de comptar amb els serveis d’Alonso López de cara a les pròximes temporades a la categoria de MotoGP.

L'entrada Yamaha vol a Alonso López ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/yamaha-vol-a-alonso-lopez/feed/ 0
Qui és Albert Arenas, pilot de Moto2 https://formularapida.net/qui-es-albert-arenas-pilot-de-moto2/ https://formularapida.net/qui-es-albert-arenas-pilot-de-moto2/#respond Fri, 17 Feb 2023 17:48:59 +0000 https://formularapida.net/?p=174308 Albert Arenas, el pilot gironí que començarà aquest 2023 una nova aventura en el Campionat del Món de Moto2 Inicis Arenas va néixer l’11 de desembre de 1996 a Girona. Actualment, té 26 anys, i des de ben petit ha estat unit al món del motor. A casa seva han seguit l’esport des de sempre, […]

L'entrada Qui és Albert Arenas, pilot de Moto2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Albert Arenas, el pilot gironí que començarà aquest 2023 una nova aventura en el Campionat del Món de Moto2

Inicis

Arenas va néixer l’11 de desembre de 1996 a Girona. Actualment, té 26 anys, i des de ben petit ha estat unit al món del motor. A casa seva han seguit l’esport des de sempre, i el seu pare treballava en un concessionari de BMW.

Els seus pares, Manel i Nuria, sempre li van donar suport i el van animar a endinsar-se en aquest món. El pilot gironí va començar a competir en competicions catalanes, passant per totes les Copes de Promoció del RACC. Els seus primers triomfs els va aconseguir a l’Open RACC 70 i a la Challenge 80 amb l’equip de promoció RACC-BQR. L’any 2009 es va incorporar al RACC Junior Team.

A partir d’aquí, va fer el salt al FIM CEV Repsol, actualment anomenat Mundial júnior. Va estar uns anys una mica estancat, però finalment va ser capaç d’arribar a Moto3.

Moto3

Arenas va debutar en el Campionat del Món del Moto3 a l’última cursa de la temporada 2014. Va haver de substituir a Eric Granado, competint per a l’equip Calvo Team. Durant la temporada 2016 va disputar algunes curses amb l’equip Aspar Racing Team, i més endavant es va unir a l’equip Peugeot MC Saxoprint, substituint a Alexis Masbou.

L’any 2017 va debutar com a pilot oficial amb l’Aspar Racing Team. Va tenir alguns problemes durant les primeres curses, i durant el Gran Premi d’Itàlia va patir una lesió a l’espatlla, provocant que es perdés algunes curses de la temporada. La seva millor posició de la temporada la va aconseguir al Gran Premi de San Marino, finalitzant en vuitè lloc.

Copyright: MotoGP

La següent temporada va tenir un millor rendiment, aconseguint dues victòries, la primera a França i la segona i última a Austràlia. Va finalitzar novè en el campionat de pilots.

Durant l’any 2019 va seguir progressant, obtenint una victòria i un total de tres podis. Finalment, va culminar el seu progrés durant la temporada 2020, on es va convertir en campió del món de Moto3 amb un total de 174 punts. Va pujar al podi cinc cops, obtenint la victòria en tres ocasions.

Moto2

L’any 2021 va fer el salt a Moto2, formant part de l’equip Aspar. El seu millor resultat va ser un vuitè lloc al Gran Premi d’Alemanya. Finalment, aquesta última temporada ha tingut millors resultats, aconseguint 90 punts.

L'entrada Qui és Albert Arenas, pilot de Moto2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/qui-es-albert-arenas-pilot-de-moto2/feed/ 0
Coneix a Xavier Artigas, pilot de Moto 3 https://formularapida.net/coneix-a-xavier-artigas-pilot-de-moto-3/ https://formularapida.net/coneix-a-xavier-artigas-pilot-de-moto-3/#respond Thu, 09 Feb 2023 17:37:26 +0000 https://formularapida.net/?p=173598 Xavi Artigas es prepara per a la seva tercera temporada al mundial de Moto 3, la segona al costat de CFMoto Racing Prüstel GP. Descobreix tota la seva trajectòria fins a arribar aquí. Xavier Artigas López, més conegut com a Xavi Artigas, va néixer un 27 de maig del 2003 a Sant Andreu de la Barca, Barcelona. Des de petit ja se’l […]

L'entrada Coneix a Xavier Artigas, pilot de Moto 3 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Xavi Artigas es prepara per a la seva tercera temporada al mundial de Moto 3, la segona al costat de CFMoto Racing Prüstel GP. Descobreix tota la seva trajectòria fins a arribar aquí.

Xavier Artigas López, més conegut com a Xavi Artigas, va néixer un 27 de maig del 2003 a Sant Andreu de la Barca, Barcelona. Des de petit ja se’l veia a gust al voltant d’una moto. Tant era així, que els seus pares van decidir introduir-lo en aquest món.

ELS SEUS INICIS

Va començar a familiaritzar-se amb les dues rodes a un polígon als afores del seu poble, Sant Andreu de la Barca. A poc a poc va pujar a categories més importants. A més, va anar destacant després de guanyar alguns campionats d’àmbit nacional. Des de sempre ha estat lligat amb Toni Elías, i gràcies a ell i a la seva escola de pilotatge va arribar a desenvolupar les seves habilitats com a pilot més a fons. No obstant, tot això no haguès estat possible sense el suport de la seva familia, que ha estat amb ell des del principi.

ALTRES COMPETICIONS

Amb quinze anys, va ser el guanyador de la European Talent Cup tot i no haver aconseguit la victòria a cap de les carreres. No obstant això, va ser el pilot amb més regularitat de lluny. Això va ser suficient per obtenir la victòria del campionat.

L’any 2018 l’equip Honda Impalat va decidir comptar amb ell per afrontar la Red Bull Rookies Cup. Era la primera competició rellevant en la qual participava el català i s’enfrontava a molta pressió. Tot i això, la va superar de manera satisfactòria, inclòs va obtenir una victòria al Red Bull Ring, a més de 4 podis més. Aquests resultats van suposar la tercera posició del campionat de la Red Bull Rookies Cup.

Aquests resultats van fer possible l’arribada d’Artigas al Mundial de Moto 3 al 2019. Ho va fer amb Leopard Impala Junior Team, encara que aquell any només va disputar una cursa. Va ser l’invitat especial pel Gran Premi de la Comunitat Valenciana. Allà, va assolir la tercera posició, el que feia mostra del gran talent i capacitat de pilotatge que tenia Artigas.

Tant l’any 2019 com en 2020 va participar en el campionat junior de Moto 3. Allà va completar dues grans temporades, quedant 3r i 2n respectivament. Entre les dues, va acumular, tres victòries, set segones posicions i dos tercers llocs.

SALT DEFINITIU AL MUNDIAL DE MOTO 3

No va ser fins al 2021 que Artigas va fer el salt definitiu al mundial de Moto 3. Ho va fer gràcies a l’equip que va confiar en ell des del primer moment, el Leopard Racing. El principi de temporada, no va sortir de manera ideal. A les tres primeres carreres es va haver de retirar per caigudes o per danys a la moto. Així i tot, va tornar a la competició i va aconseguir punts a 8 de les 18 carreres. Finalment, va obtenir la 15° posició de la general d’aquell any.


La temporada següent, va decidir canviar d’equip i marxar-se al CFMoto Racing Prüstel GP, amb el que segueix a dia d’avui. Parlant de punts, els va obtenir a més carreres que l’any anterior, a 14 de les 20 disputades. Però no va poder arribar més a dalt de la 16° posició a la classificació general.

Tot i això, Artigas torna més fort que mai per continuar sumant victòries i podis al seu palmarès i aconseguir, a poc a poc avançar de categoria per arribar a fer realitat l’últim esglaó del seu somni, arribar a MotoGP.

Coneix més a Xavi Artigas

L'entrada Coneix a Xavier Artigas, pilot de Moto 3 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/coneix-a-xavier-artigas-pilot-de-moto-3/feed/ 0
Tensió entre Álvaro Bautista i Ana Carrasco https://formularapida.net/tensio-alvaro-bautsita-ana-carrasco/ https://formularapida.net/tensio-alvaro-bautsita-ana-carrasco/#respond Fri, 27 Jan 2023 11:46:39 +0000 https://formularapida.net/?p=172826 Ana Carrasco ha contestat en les xarxes socials als comentaris d’Álvaro Bautista després de la primera jornada de test del WorldSBK 2023. Un la va acusar de tenir un nivell ‘amateur’ i ella li va demanar no explicar “milongas”. El vigent campió del món va patir una caiguda durant el matí de la primera jornada, […]

L'entrada Tensió entre Álvaro Bautista i Ana Carrasco ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Ana Carrasco ha contestat en les xarxes socials als comentaris d’Álvaro Bautista després de la primera jornada de test del WorldSBK 2023. Un la va acusar de tenir un nivell ‘amateur’ i ella li va demanar no explicar “milongas”.

El vigent campió del món va patir una caiguda durant el matí de la primera jornada, el dimecres, i al final del dia va explicar el que havia passat.

Ana Carrasco compartia pista amb els pilots de Superbike i Supersport amb una Yamaha R6, i segons el pilot de Ducati, la campiona de SSP300 l’any 2018 rodava massa a poc a poc i ell va caure per esquivar-la, afortunadament sense conseqüències.

La resposta d’Ana Carrasco no es va fer esperar i va explicar la seva versió dels fets en les seves xarxes socials.

És cert que rodava més a poc a poc, amb una moto que no estava a l’aalçada de les Superbikes que van fer el test a Jerez, però la seva versió revela uns fets diferents als explicats per Álvaro Bautista.

 

Coneix els pilots catalans del Dakar: Pau Navarro

L'entrada Tensió entre Álvaro Bautista i Ana Carrasco ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/tensio-alvaro-bautsita-ana-carrasco/feed/ 0
Izan Guevara, el campió que no volia jugar a futbol https://formularapida.net/izan-guevara-el-campio-que-no-volia-jugar-a-futbol/ https://formularapida.net/izan-guevara-el-campio-que-no-volia-jugar-a-futbol/#respond Tue, 13 Dec 2022 19:15:16 +0000 https://formularapida.net/?p=170752 Izan Guevara ha estat l’autèntica revelació a la categoria de Moto3, aconseguint dotze podis, dels quals set han estat victòries, així com cinc pole positions El destí d’Izan Guevara semblava estar escrit a la llista de grans campions del món del mundial de MotoGP. Nascut a Palma de Mallorca l’any 2004, tenia inquietuds diferents de la […]

L'entrada Izan Guevara, el campió que no volia jugar a futbol ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Izan Guevara ha estat l’autèntica revelació a la categoria de Moto3, aconseguint dotze podis, dels quals set han estat victòries, així com cinc pole positions

El destí d’Izan Guevara semblava estar escrit a la llista de grans campions del món del mundial de MotoGP. Nascut a Palma de Mallorca l’any 2004, tenia inquietuds diferents de la resta dels nens del seu entorn. Mentre el seu germà gran jugava a futbol, l’Izan suplicava entre plors als seus pares que no volia donar puntades a una pilota, sinó donar gas a una moto. Somiava arribar a ser un gran pilot, de la talla de Marc Márquez, el seu ídol. Mentre veia les curses per televisió, assegut al sofà de casa seva, assegurava a sa mare que un dia ella el veuria córrer a través de la pantalla.

Anys més tard, tots aquests somnis es varen fer realitat. A l’edat de dos anys, els seus pares van regalar-li la seva primera mini moto, amb la que va començar a explorar les seves privilegiades habilitats com a pilot a l’escola de Chicho Lorenzo. Allà va donar els seus primers passos dins del món del motociclisme i va córrer la seva primera cursa, de la mà del pare del tres vegades Campió del Món de MotoGP, Jorge LorenzoAls sis anys, va passar a formar part de l’escola de la Federació Balear i va començar a competir en Minimotos, aconseguint el seu primer podi.

Izan Guevara en els seus inicis al motociclisme
Izan Guevara en els seus inicis al motociclisme

Als 8 anys, va aterrar a ‘Cuna de Campeones‘. Va pujar a la categoria MiniGP 110 i va estar lluitant pel títol amb molts dels que han estat els seus rivals – i alguns, amics – fins a la darrera temporada, com és el cas de Dani Holgado, Pedro Acosta o Adrián Fernández. Izan va proclamar-se campió l’any 2014, demostrant ser un pilot molt ràpid i amb molta projecció, tot i la seva curta edat.

El palmarès dels anys següents va ser impecable, tot i que van presentar-se dificultats per a la família. L’any 2019, Izan es va proclamar guanyador de la European Talent Cup després d’aconseguir sis victòries consecutives, però va haver-hi un moment en què, per motius econòmics, el somni de tota una vida es va veure amenaçat. “Va ser durant el 2019, a la European Talent Cup. Després de la cursa d’Aragó no podia continuar competint perquè no hi havia més diners. Però per sort va aparèixer un àngel –un mànager que em va vendre el que no tenia–, que va dir que posava els diners, però tot van ser mentides, al final no va haver-hi diners i el deute l’estic pagant jo ara. Amb el que em trec de sou com a pilot, acabo de pagar els deutes”, expressava el pilot en una entrevista recent amb La Vanguarida.

Izan Guevara, Campió de la European Talent Cup 2019

Va ser en aquell moment quan l’únivers es va alinear i el mallorquí va arribar a les files de l’Aspar Team, a través de Nico Terol, qui va veure en ell un gran potencial i va covèncer a Jorge Martínez ‘Aspar’ i Gino Borsoi de que l’havien de ‘fitxar’. L’any 2020 va competir amb ells al FIM CEV Repsol, a la categoria del Mundial Junior, amb l’objectiu de lluitar pel títol durant dues temporades. La seva astúcia sobre la moto i la seva velocitat van permetre anotar vuit podis consecutius, dels quals cinc van ser victòries. Uns números espectaculars que, amb tan sols setze anys, li van donar el pas immediat al Mundial de Moto3 amb el GasGas Aspar Team per la temporada 2021.

Izan Guevara, campió del Mundial Junior del FIM CEV Repsol
Izan Guevara, campió del Mundial Junior del FIM CEV Repsol / Aspar Team

La resta, ja ho sabem. 2021 va ser un any d’aprenentatge, en el que va aconseguir la seva primera victòria mundialista al Gran Premi de les Amèriques i va acabar vuitè en la lluita pel mundial, uns resultats positius per un rookie. No obstant això, en la seva segona temporada a Moto3 ha demostrat que té la capacitat d’adaptar-se a qualsevol circumstància i qualsevol circuit, per molt que no hi hagués rodat amb anterioritat, com va passar a Austràlia o el Japó, circuits desconeguts per ell i on va acabar guanyant. Els números de la seva temporada han estat espectaculars, amb dotze podis, dels quals set han estat victòries, així com 5 pole positions. Aquests resultats han acabat donant-li el títol de Campió del Món, que s’ha disputat amb pilots veterans a la categoria, com Dennis Foggia o Sergio García Dols. El mallorquí posseeix el magnetisme dels grans genis, i la seva seguretat i determinació han captivat als aficionats a la disciplina.

Izan Guevara es proclama Campió del Món de Moto3 al Gran Premi d'Argentina / MotoGP
Izan Guevara es proclama Campió del Món de Moto3 al Gran Premi d’Austràlia / MotoGP

L’any que ve debutarà a Moto2 amb l’Aspar Team, l’equip amb qui va viscut tants bons moments. Tot i que és molt complicat repetir la bona actuació d’aquest passat any a Moto3, el mallorquí ja es marca uns objectius. “L’any que ve a Moto2 espero guanyar el títol de rookie de l’any, és el meu pla, és el meu objectiu“, asegura a MotoGP. A la categoria es medirà amb grans rivals com Aron Canet, Pedro Acosta, Jake DixonTony Arbolino, Ai Ogura o el seu excompany d’equip, Sergio García Dols, amb qui ha estat lluitant pel Campionat de Moto3 durant la passada temporada. Sens dubte, tenim Guevara per estona, i sembla ser un dels pilots cridats a figurar entre la llista dels més grans… tan sols el temps dirà.

 

L'entrada Izan Guevara, el campió que no volia jugar a futbol ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/izan-guevara-el-campio-que-no-volia-jugar-a-futbol/feed/ 0
Sergio García Dols i els objectius de 2023 https://formularapida.net/sergio-garcia-dols-i-els-objectius-de-2023/ https://formularapida.net/sergio-garcia-dols-i-els-objectius-de-2023/#respond Tue, 29 Nov 2022 10:11:00 +0000 https://formularapida.net/?p=170219 El subcampió de la temporada 2022 de Moto3 Sergio García Dols ha fet el salt a la categoria de Moto2. Com molts dels seus companys i rivals a la categoria petita del mundial de motociclisme. El jove pilot valencià té clar que guanyar una cursa la temporada vinent amb el seu nou equip a Moto2, l’equip de Sito Pons seria un somni. L’objectiu és clar. Lluitar per ser el millor pilot debutant […]

L'entrada Sergio García Dols i els objectius de 2023 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El subcampió de la temporada 2022 de Moto3 Sergio García Dols ha fet el salt a la categoria de Moto2. Com molts dels seus companys i rivals a la categoria petita del mundial de motociclisme. El jove pilot valencià té clar que guanyar una cursa la temporada vinent amb el seu nou equip a Moto2, l’equip de Sito Pons seria un somni. L’objectiu és clar. Lluitar per ser el millor pilot debutant a la categoria de Moto2.

L'entrada Sergio García Dols i els objectius de 2023 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/sergio-garcia-dols-i-els-objectius-de-2023/feed/ 0
Participació catalana al “Ranch” de Valentino Rossi https://formularapida.net/participacio-catalana-al-ranch-de-valentino-rossi/ https://formularapida.net/participacio-catalana-al-ranch-de-valentino-rossi/#respond Wed, 23 Nov 2022 17:28:18 +0000 https://formularapida.net/?p=170039 Aquest cap de setmana es produeixen els 100 km de MotoCross amb presència catalana al “ranch” de Valentino Rossi a Tavullia. En aquesta cita que la llegenda de MotoGP organitza cada final de temporada amb pilots majoritàriament italians. Però també hi ha presència catalana amb pilots com Xavier Artigas, Albert Arenas, i Tito Rabat. Un espectacle on també estarà el vigent campió del món Francesco Bagnaia.

L'entrada Participació catalana al “Ranch” de Valentino Rossi ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Aquest cap de setmana es produeixen els 100 km de MotoCross amb presència catalana al “ranch” de Valentino Rossi a Tavullia. En aquesta cita que la llegenda de MotoGP organitza cada final de temporada amb pilots majoritàriament italians. Però també hi ha presència catalana amb pilots com Xavier Artigas, Albert Arenas, i Tito Rabat. Un espectacle on també estarà el vigent campió del món Francesco Bagnaia.

L'entrada Participació catalana al “Ranch” de Valentino Rossi ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/participacio-catalana-al-ranch-de-valentino-rossi/feed/ 0
Com funcionaran les curses sprint a MotoGP? https://formularapida.net/com-funcionaran-les-curses-sprint-a-motogp/ https://formularapida.net/com-funcionaran-les-curses-sprint-a-motogp/#respond Mon, 21 Nov 2022 20:01:13 +0000 https://formularapida.net/?p=169955 Unes setmanes abans del final de temporada 2022 de MotoGP, la direcció del Mundial va anunciar la implementació de curses a ‘sprint’ els dissabtes, una novetat que modificarà els horaris de tot el cap de setmana La FIM, la IRTA, la MSMA i Dorna anunciaven fa unes setmanes un nou format de cap de setmana que s’introduirà a MotoGP a partir […]

L'entrada Com funcionaran les curses sprint a MotoGP? ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Unes setmanes abans del final de temporada 2022 de MotoGP, la direcció del Mundial va anunciar la implementació de curses a ‘sprint’ els dissabtes, una novetat que modificarà els horaris de tot el cap de setmana

La FIM, la IRTA, la MSMA i Dorna anunciaven fa unes setmanes un nou format de cap de setmana que s’introduirà a MotoGP a partir de 2023. Les curses a ‘sprint‘ es duran a terme en tots els Grans Premis, brindant un altre tipus de format diferent del conegut fins ara. Les curses ‘sprint‘ ja s’han vist a campionats com el WorldSBK o la Fórmula 1, en el cas d’aquest últim tan sols de manera ocasional.

S’ha comentat molt durant les últimes setmanes si aquest format afavorirà a l’espectacle o si, d’altra banda, perjudicarà els pilots o a la competició, però, saps com funciona? T’ho expliquem. En primer lloc, has de saber que aquesta ‘cursa ràpida’ només s’implementarà a la categoria de MotoGP. No obstant això, afectarà de manera directa a les categories inferiors (Moto2 i Moto3), ja que els seus horaris es veuran modificats, i inclús se suprimirà algun dels seus entrenaments.

Format del cap de setmana de MotoGP

En primer lloc, a partir de 2023, i a diferència del que passava fins ara, els entrenaments, classificacions i curses de MotoGP seran sempre els últims de la jornada, per darrere de Moto3 i Moto2. Els lliures de MotoGP, que fins ara es denominaven ‘FP’, passen a dir-se ‘P’ (pràctica), per la qual cosa els divendres hi haurà una P1 (pràctica 1) i P2. En el cas de MotoGP duraran 45 i 60 minuts, respectivament. Els temps combinats de P1 i P2 decidiran els deu participants que passen directes a la Q2. MotoGP tindrà un entrenament lliure de 30 minuts el dissabte al matí, denominat ‘FP’ (pràctica lliure) equiparable a l’actual FP4 del dissabte al migdia. La classificació de la Q1 començarà a les 10.50, mentre que la Q2 de MotoGP començarà a les 11.15. Un horari totalment diferent al plantejat fins ara.

Malgrat que els Warm Up de diumenge havien desaparegut en la proposta presentada inicialment, per petició dels pilots de la Comissió de Seguretat, el diumenge al matí se celebrarà un calentament, només per a la categoria de MotoGP, que es reduirà dels 20 minuts actuals a només 10 minuts. Ni Moto3 ni Moto2 tindran un contacte previ amb la pista abans de la cursa.

La poleposition determinara la posició a graella de la cursa sprint i de la del diumenge
La poleposition determinarà la posició a graella de la cursa sprint i de la del diumenge / MotoGP

Format cap de setmana Moto2 i Moto3

Els Pel que respecta a les categories de Moto2 i Moto3, els pilots gaudiran de tres sessions d’entrenaments, seguides de la classificació Q1-Q2. Els entrenaments 1 i 2 de Moto3 tindran una durada de 35 minuts, cinc minuts menys que les sessions vistes amb el format actual. Els entrenaments 1 i 2 de Moto2 continuaran sent de 40 minuts. Aquestes sessions tindran lloc el divendres i determinaran l’entrada automàtica a la Q2. Tant per a Moto2 com per a Moto3, la tercera sessió d’entrenaments tindrà lloc el dissabte al matí i durarà 30 minuts. Aquesta sessió no es tindrà en compte per a l’entrada a la Q2.

D’altra banda, no hi haurà sessions de Warm Up per a Moto2 i Moto3 el diumenge al matí. Les distàncies de cursa per a totes dues categories també s’escurçaran, i la durada aproximada de les proves serà de 36 minuts per a Moto2 i de 34 per a Moto3.

Format curses ‘sprint’

Pel que fa a les curses al ‘sprint‘ tindran lloc a les 15.00 (hora local) del dissabte de cada Gran Premi i seran aproximadament el 50% de la distància de la cursa completa. Sempre que el nombre sigui imparell, es rondejarà cap avall. És a dir, si la cursa del diumenge en té 26, la del dissabte en tindrà 12, tot i que la meitat és en realitat 13. El procediment de graella serà diferent del del diumenge, ja que comptarà amb 15 minuts, i les normes esportives seran les mateixes que les d’una cursa normal i corrent.

La graella de sortida de les dues curses de MotoGP (la sprint i la principal) serà l’establerta en les classificacions de la Q1 i Q2. No obstant això, si un pilot ha de complir una penalització de graella per pilotatge irresponsable o qualsevol altre tipus de sanció, aquesta penalització en la graella només es complirà el diumenge.

El repartiment de punts per al diumenge es manté sense canvis, premiant als primers 15 pilots. Pel que fa a les puntuacions de l’sprint, els primers nou pilots classificats sumaran punts de cara al mundial. Aquí t’expliquem el repartiment:

  • 1a posició (guanyador al sprint): 12 punts
  • 2a posició: 9 punts
  • 3a posició: 7 punts
  • 4a posició: 6 punts
  • 5a posició: 5 punts
  • 6a posició: 4 punts
  • 7a posició: 3 punts
  • 8a posició: 2 punts
  • 9a posició: 1 punt

Tal i com explica la direcció del campionat, “la introducció de les Carreres al Sprint permet que tots els dies d’un cap de setmana de carreres ofereixin als aficionats i als broadcasters la millor experiència possible dins i fora de la pista, amb l’acció en pista del divendres, dissabte i diumenge centrada en el màxim espectacle per a mostrar el millor de MotoGP”. “A més, el nou format proporcionarà majors oportunitats de engagement per als aficionats, els broadcasters i els mitjans de comunicació en tot l’esdeveniment i augmentarà l’impacte de la categoria de MotoGP sense reduir el de Moto2 i Moto3”, expresa Dorna.

L'entrada Com funcionaran les curses sprint a MotoGP? ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/com-funcionaran-les-curses-sprint-a-motogp/feed/ 0
Izan Guevara puja a Moto2 https://formularapida.net/izan-guevara-puja-a-moto2/ https://formularapida.net/izan-guevara-puja-a-moto2/#respond Wed, 05 Oct 2022 13:01:48 +0000 https://formularapida.net/?p=168064 Izan Guevara, que està disputant el campionat de Moto3 fins al punt que és el líder de la categoria i ja podria ser campió la setmana vinent a Austràlia. La temporada que ve podrem veure el jove talent espanyol a la categoria de Moto2 de la mà de l’equip de Jorge Martínez Aspar.

L'entrada Izan Guevara puja a Moto2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Izan Guevara, que està disputant el campionat de Moto3 fins al punt que és el líder de la categoria i ja podria ser campió la setmana vinent a Austràlia. La temporada que ve podrem veure el jove talent espanyol a la categoria de Moto2 de la mà de l’equip de Jorge Martínez Aspar.

L'entrada Izan Guevara puja a Moto2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/izan-guevara-puja-a-moto2/feed/ 0
Prèvia MotoGP a Tailàndia https://formularapida.net/previa-motogp-a-tailandia/ https://formularapida.net/previa-motogp-a-tailandia/#respond Fri, 30 Sep 2022 08:06:14 +0000 https://formularapida.net/?p=167785 Aquest cap de setmana es celebra l’última cursa d’un triplet que ens ha portat des d’Espanya fins al Japó per acabar a Tailàndia, al Chang International Circuit. Els tres campionats arriben plens d’emoció. Per una banda, tenim Moto 3, que sembla que Izan Guevara cada cop s’allunya més dels seus perseguidors. Tot seguit Moto 2, on Augusto Fernández encara manté el lideratge per 2 punts. Per últim, a MotoGP, Quartararo continua liderant la taula tot i […]

L'entrada Prèvia MotoGP a Tailàndia ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Aquest cap de setmana es celebra l’última cursa d’un triplet que ens ha portat des d’Espanya fins al Japó per acabar a Tailàndia, al Chang International Circuit.

Els tres campionats arriben plens d’emoció. Per una banda, tenim Moto 3, que sembla que Izan Guevara cada cop s’allunya més dels seus perseguidors. Tot seguit Moto 2, on Augusto Fernández encara manté el lideratge per 2 punts. Per últim, a MotoGP, Quartararo continua liderant la taula tot i que els seus perseguidors es troben més forts que mai.

EL CIRCUIT

Aquest circuit està situat a Burinam, a uns 400 quilòmetres de la capital de Tailàndia, Bangkok. El lloc on es troba es caracteritza per acollir molta humitat, temps inestable i altes temperatures. Tot i això, el seu nom significa “terra de felicitat”. Com a característiques més tècniques, és important saber que té una longitud de 4,6 quilòmetres i compta amb 5 corbes d’esquerra i 7 de dreta. A més la seva recta més llarga arriba a fer 1 quilòmetre.

MOTOGP

Com hem avançat abans, els principals aspirants al títol arriben en plena forma i preparats per lluitar fins al final. A Tailàndia, molts del que encara poden ser campions matemàticament cauràn, i només quedarán els quatre principals. Fabio QuartaraoPecco Bagnaia, Aleix Espargaró i Enea Bastianini, es juguen cada carrera com si fos una final. Cada punt conta.

Fa dos anys que el mundial de motociclisme no trepitjava aquest circuit. L’última carrera es va disputar l’any 2019, amb victòria de Marc Márquez a l’última corba. El circuit porta al calendari des de 2018, encara que no ha estat present en tots els anys següents, tan sols en 2019. Marc Márquez es l’home amb més victòries, ja que ha aconseguit les dues disputades. Per altra banda, les poles se les reparteixen entre el mateix Márquez en 2018 i Quartararo al 2019. Aquesta pole, va ser la més ràpida de la història del circuit, amb un temps d’1:29.719. Tot i això, la millor volta a carrera és del Márquez amb un 1:30.904.

MOTO 2

Molts dels competidors a la categoria de Moto 2 mai han trepitjat aquest circuit, per la qual cosa serà tota una novetat. A més, les coses estan molt ajustades a la lluita pel mundial, i per això un error es pot pagar amb un alt preu.

A la temporada 2018, Pecco Bagnaia va ser el guanyador seguit de Luca Marini i Miguel Oliveira. Pel que fa al 2019 el guanyador va ser Marini qui va pujar a l’esglaó més alt del podi, seguit de Brad Binder i Iker Leocuona.

MOTO 3

Ara mateix, a Moto 3, Izan Guevara s’està marxant respecte dels seus perseguidors, Sergio García Dols i Dennis Fogia. Encara no té bola de partit, però segons el que passi en aquesta carrera, la tindrà a Australia.

Respecte als resultats de la categoria de Moto 3 al 2018, cal destacar la victòria de Jorge Martín, acompanyat al podi per Fabio Diggianantonio i Marco BezzecchiAl 2019, el guanyador va ser Albert Arenas, seguit de Lorenzo Dalla Porta i Alonso López tancant el podi.

HORARIS

Divendres 30 de setembre del 2022
  • 04:00 – 04:40 Moto3
  • 04:55 – 05:35 Moto 2 Entrenaments lliures 1
  • 05:50 – 06:35 MotoGP Entrenaments lliures 1
  • 08:15 – 08:55 Moto3 Entrenaments lliures 2
  • 09:10 – 09:50 Moto2 Entrenaments lliures 2
  • 10:05 – 10:50 MotoGP Entrenaments lliures 2
Dissabte 01 d’octubre del 2022
  • 04:00 – 04:40 Moto3 Entrenaments lliures 3
  • 04:55 – 05:35 Moto2 Entrenaments lliures 3
  • 05:50 – 06:35 MotoGP Entrenaments lliures 3
  • 07:35 – 07:50 Moto3 Q1
  • 08:00 – 08:15 Moto3 Q2
  • 08:30 – 08:45 Moto2 Q1
  • 08:55 – 09:10 Moto2 Q2
  • 09:25 – 09:55 MotoGP Entrenaments lliures 4
  • 10:05 – 10:20 MotoGP Q1
  • 10:30 – 10:45 MotoGP Q2
Diumenge 02 d’octubre del 2022
  • 05:00 – 05:10 Moto3
  • 05:20 – 05:30 Moto2
  • 05:40 – 06:00 MotoGP
  • 07:00 Moto3
  • 08:20 Moto2
  • 10:00 MotoGP Carrera

L'entrada Prèvia MotoGP a Tailàndia ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/previa-motogp-a-tailandia/feed/ 0