Motociclisme | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/motociclisme/ FormulaRapida.net is a website that inform about Motorsport in Catalan, Spanish, English and French. Fri, 29 Sep 2023 10:28:20 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://formularapida.net/wp-content/uploads/2019/05/cropped-fr-twt-400x400-blue-32x32.jpg Motociclisme | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/motociclisme/ 32 32 El Japó, una nova oportunitat de progressar per a l’equip Repsol Honda https://formularapida.net/el-japo-una-nova-oportunitat-de-progressar-per-a-lequip-repsol-honda/ https://formularapida.net/el-japo-una-nova-oportunitat-de-progressar-per-a-lequip-repsol-honda/#respond Fri, 29 Sep 2023 10:28:20 +0000 https://formularapida.net/?p=186383 Marc Márquez i Joan Mir disputaran aquest cap de setmana el Gran Premi del Japó a Motegi, traçat local d’Honda HRC Després de viure un cap de setmana competitiu per a l’equip Repsol Honda en el Circuit Internacional de Buddh de l’Índia, MotoGP aterra en el Twin Ring Motegi del Japó. En aquesta pista, Marc Márquez […]

L'entrada El Japó, una nova oportunitat de progressar per a l’equip Repsol Honda ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Marc Márquez i Joan Mir disputaran aquest cap de setmana el Gran Premi del Japó a Motegi, traçat local d’Honda HRC

Després de viure un cap de setmana competitiu per a l’equip Repsol Honda en el Circuit Internacional de Buddh de l’Índia, MotoGP aterra en el Twin Ring Motegi del Japó. En aquesta pista, Marc Márquez ha pujat nou vegades al podi, sempre com a primer o segon classificat – 5 victòries, 1 en 125cc, 1 en Moto2 i 3 en MotoGP i 4 segons llocs a MotoGP.

El pilot de l’equip Repsol Honda arriba al circuit local de la marca japonesa després d’aconseguir el seu segon podi de l’any a la cursa sprint de l’Índia i de realitzar un positiu cap de setmana. Marc i el seu equip continuaran treballant en aquesta línia amb l’objectiu d’anar millorant a poc a poc aquests resultats.

Joan Mir afronta una nova setmana de competició després del seu cinquè lloc en el Gran Premi de l’Índia, completant el seu millor cap de setmana com a pilot de l’equip Repsol Honda. Mir arriba a un traçat a priori favorable per a l’Honda RC213V i aquí intentarà tornar a estar disputant les posicions del top5 durant la cursa.

L'entrada El Japó, una nova oportunitat de progressar per a l’equip Repsol Honda ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/el-japo-una-nova-oportunitat-de-progressar-per-a-lequip-repsol-honda/feed/ 0
Revelat el calendari provisional de 2024 del Campionat del Món FIM de MotoGP https://formularapida.net/revelat-el-calendari-provisional-de-2024-del-campionat-del-mon-fim-de-motogp/ https://formularapida.net/revelat-el-calendari-provisional-de-2024-del-campionat-del-mon-fim-de-motogp/#respond Thu, 28 Sep 2023 17:00:59 +0000 https://formularapida.net/?p=186341 MotoGP aconsegueix un nou nivell de cara a 2024, amb 22 Grans Premis a 18 països que faran vibrar a tots els aficionats Ja es pot conèixer el calendari provisional del Campionat del Món FIM MotoGP de 2024. L’esport més emocionant del món acollirà 22 Grans Premis a 18 països l’any 2024, preparant-se per a […]

L'entrada Revelat el calendari provisional de 2024 del Campionat del Món FIM de MotoGP ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
MotoGP aconsegueix un nou nivell de cara a 2024, amb 22 Grans Premis a 18 països que faran vibrar a tots els aficionats

Ja es pot conèixer el calendari provisional del Campionat del Món FIM MotoGP de 2024. L’esport més emocionant del món acollirà 22 Grans Premis a 18 països l’any 2024, preparant-se per a la major temporada de la seva història.

Serà un any històric, ja que MotoGP celebrarà el 75è aniversari dels Grans Premis de motociclisme durant 2024. L’esport també marca la fita amb un altre en començar la transició a un combustible 100% sostenible. A partir de 2024, el combustible haurà de ser com a mínim un 40% d’origen no fòssil abans que augmenti al 100% l’any 2027. El calendari de 2024 també manté el seu caràcter regionalitzat, amb curses agrupades geogràficament i al llarg de rutes que permeten una major eficiència a mesura que el transport de mercaderies i personal travessa el món. Amb 11 curses abans de la pausa estival i 11 després, és un equilibri perfecte.

Copyright: MotoGP

Per on comencem? L’acció començarà sota els focus amb el Gran Premi de Qatar, que obre la temporada, i l’espectacular Circuit Internacional de Lusail, seguit per l’igualment espectacular Autòdrom Internacional do Algarve a Portugal. A continuació, MotoGP es dirigeix a les Amèriques i a la primera cita consecutiva, Termas de Río Hondo i el Circuit de les Amèriques, a l’abril.

D’aquí, de tornada a Europa per al clàssic Circuit de Jerez-Ángel Nieto, abans que Le Mans intenti batre el seu propi rècord històric d’assistència al maig. A continuació, el GP de Catalunya torna a un horari més primerenc i es disputa consecutivament amb l’impressionant Autòdrom Internacional de Mugello.

MotoGP obrirà nous horitzons a l’Autòdrom Internacional de Sokol a mitjan juny. El circuit es convertirà en la 75a seu d’una carrera de la categoria estrella i Kazakhstan en el 31è país que acull un Gran Premi de motociclisme. A continuació, una altra cursa consecutiva tanca el teló de la primera meitat de la temporada: el Circuit TT de Assen precedeix a Sachsenring abans de les vacances d’estiu.

L’acció torna a Silverstone i al Red Bull Ring abans que MotorLand Aragó torni al calendari, just per davant de Misano. A partir d’aquí, el pàdoc es posa en marxa per a dues curses triples plenes d’acció.

Després del celebrat debut del Gran Premi de l’Índia aquest 2023, el Circuit Internacional de Buddh serà la nostra primera parada a Àsia també l’any 2024. A continuació, ens dirigirem al Pertamina Mandalika International Circuit d’Indonèsia abans que el Mobility Resort Motegi posi fi a la primera triple cita al Japó.

Després d’un cap de setmana de descans, l’última etapa comença a Austràlia. MotoGP s’enfronta a Phillip Island abans de tornar al nord, a Buriram (Tailàndia) i al Circuit Internacional de Sepang (Malàisia). Finalment, es tanca el teló en el clàssic Circuit Ricardo Tormo i conclou una temporada que ha fet història.

L'entrada Revelat el calendari provisional de 2024 del Campionat del Món FIM de MotoGP ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/revelat-el-calendari-provisional-de-2024-del-campionat-del-mon-fim-de-motogp/feed/ 0
Entrevista a Albert Arenas: “Un cop ets guanyador, ho vols ser sempre” https://formularapida.net/entrevista-a-albert-arenas/ https://formularapida.net/entrevista-a-albert-arenas/#respond Tue, 12 Sep 2023 19:00:35 +0000 https://formularapida.net/?p=184887 Albert Arenas valora la seva primera temporada amb el Red Bull KTM Ajo i es mostra optimista per la segona part del Campionat. El cap de setmana de l’1 al 3 de setembre, el món del motor a Catalunya es va vestir de gala. El Circuit de Barcelona-Catalunya va acollir el Gran Premi Monster Energy de Catalunya […]

L'entrada Entrevista a Albert Arenas: “Un cop ets guanyador, ho vols ser sempre” ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Albert Arenas valora la seva primera temporada amb el Red Bull KTM Ajo i es mostra optimista per la segona part del Campionat.

El cap de setmana de l’1 al 3 de setembre, el món del motor a Catalunya es va vestir de gala. El Circuit de Barcelona-Catalunya va acollir el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP, l’onzena prova del calendari de 2023. Des de FórmulaRàpida vam tindre el plaer de poder entrevistar a Albert Arenas, pilot del Red Bull KTM a la categoria de Moto2 i Campió del Món de Moto3 l’any 2020.

El pilot català, que enfronta la seva tercera temporada a la categoria, es va sincerar durant el dijous de Gran Premi sobre el gran canvi que ha significat per a ell deixar enrere el seu equip des de 2017, l’Aspar Team, per a unir-se aquesta temporada 2023 a les files d’Aki Ajo, un dels equips més destacats de la graella i també el vigent Campió. Un procés d’adaptació a un nou equip, moto i company, que ha estat difícil. No obstant això, encara amb optimisme la segona part de la temporada i assegura que es veu preparat per a fer passos endavant d’aquí a l’última cita, al Circuit Ricardo Tormo de València.

Fórmula Ràpida: Actualment, et trobes catorzè a la lluita pel campionat, amb 43 punts. El inici de temporada ha estat complicat… Com valores les deu primeres curses de la temporada?

Albert Arenas: Ha estat una primera part de la temporada en la qual hem començat amb les expectatives altes. Anàvem a totes, i igual em vaig precipitar amb el fet de saber que m’havia d’adaptar a un equip nou, nou mètode, un nou company d’equip… tot això forma part d’un procés que també considero que he après, hi ha hagut coses positives. No he aconseguit els resultats que hagués volgut, però això, com ja he dit, em dóna força per encarar aquesta segona part de la temporada amb les coses més alineades i els objectius més clars per sobretot, gaudir pilotant, corrent i un cop fas això, la resta arriba.

Albert Arenas al Circuit de Assen / KTM media
Albert Arenas al Circuit d’ Assen / KTM media

FR: Quins són els objectius que et marques d’aquí a València?

AA: L’objectiu és consolidar tot el que he après en aquesta primera part de la temporada, tant amb la moto com amb l’equip, i alinear totes aquestes coses i gaudir del cap de setmana i ser consistent. Estic segur que si compleixo els objectius de ser consistent i alinear-ho tot, els resultats que vull i que crec que és on està el meu potencial, que és lluitant per les posicions de davant, ho podré assolir.

FR: Ha estat una temporada de molts canvis. Aquest any has canviat per primer cop de box des de l’any 2017, quan vas fitxar per l’Aspar Team en la teva primera temporada completa en el Mundial, a la categoria de Moto3. Què et va motivar a fer el pas de despedir-te de l’equip de Jorge Martínez ‘Aspar’?

AA: Està clar que em motivava moltíssim el canvi, perquè sempre m’he considerat un pilot molt competitiu i guanyador. Venir aquí [al Red Bull KTM Ajo] coincidia amb els meus objectius i els meus valors. Com has dit, era important ser conscient d’aquest canvi, i igual no vaig ser-ho, vaig anar a totes. S’ha de ser conscient que arribes a un lloc nou, tot funciona diferent, i a Moto2 és una categoria on tot està molt igualat, per molt ràpid que vagis si no ho tens tot alineat, dues dècimes et fan estar al deu. Sóc conscient del que ha passat aquesta primera part de la temporada i tinc les coses clares per la segona part de la temporada.

FR: Parlant de canvis… Moto2 és una categoria que requereix cert temps d’adaptació. De fet, en els últims anys hem vist pilots molt ràpids i amb bons resultats a Moto3, com és el cas de Lorenzo Dalla Porta, Campió del Món de 2019, o Izan Guevara, actual campió,  amb problemes d’adaptació a la categoria. Què és el que fa que el canvi de resultats de Moto3 a Moto2 sigui tan brusc?

AA: No et podria dir una cosa, crec que cadascú té diferents factors que li poden complicar l’adaptació. La categoria està molt apretada, totes les motos són molt semblants, i els pilots anem tots molt ràpid. Marcar la diferència costa més, per això està tot tan igualat. No obstant això, per tots és el mateix, i hem de saber treure l’avantatge.

Albert Arenas, Campió del Món de Moto3 al 2020 / Instagram: Albert Arenas
Albert Arenas, Campió del Món de Moto3 al 2020 / Instagram: Albert Arenas

FR: L’any 2020 vas viure, probablement, el millor moment de la teva trajectòria professional. Com es gestiona a escala mental que les coses no acabin de sortir quan vens de guanyar el títol?

AA: És difícil perquè, un cop ets guanyador, ho vols ser sempre. Has de veure com gestionar-ho, però crec que l’esport en general, encara que no ens agradi viure aquestes situacions, són necessàries per créixer, per aprendre i sobretot per consolidar quina és la base sòlida per assolir el màxim i crec que és necessari per avançar. Si ho sé superar, estic segur que les coses que m’esperen per davant son genials.

FR: També el teu equip sap el que és ser campió. El Red Bull KTM Ajo s’ha endut el campionat les dues últimes temporades, l’any 2021 amb Remy Gardner i el passat any amb Augusto Fernández. Com és competir per l’equip que és vigent Campió?

AA: Quan ho vas a buscar, és quan poden sorgir problemes, sobretot quan no estàs alineat del tot amb totes les coses. Quan alguna cosa es mou, costa fer que tot tingui la seva sintonia. Com he dit, quan ets conscient, molt conscient, de com has d’afrontar cada situació és una mica més fàcil gestionar-ho, ara ho veig, però al principi vols arribar i fer el que saps fer, que al final és anar amb moto molt ràpid i guanyar, però m’ha tocat gestionar això, però estic bastant satisfet d’estar en aquesta part de la temporada i poder parlar d’això així. M’he adonat de com afrontar-ho i queden deu curses, crec que no és el fet de buscar-ho, sinó atraure-ho. Ara estem en aquest punt i més d’hora que tard, crec que estaré al lloc on em toca.

FR: MotoGP busca, en les últimes tempordes, apropar-se més al aficionat i oferir més espectacle. Aquesta temporada hi ha hagut diversos canvis en el format de cap de setmana, especialment a la categoria reina. Aquests moviments han afectat a les categories inferiors, i un dels factors més polèmics va ser el fet que no hi hagi un Warm Up diumenge. Afecten aquests canvis a les sensacions a l’hora de sortir a pista diumenge?

AA: Al final, com comences des de la primera cursa així, i és per tots el mateix, t’acabes adaptant. Abans hi havia moltes hores des del Warm Up fins a la cursa, així que a mi tampoc m’ha afectat massa.

Albert Arenas al Red Bull Ring d'Àustria /
Albert Arenas al Red Bull Ring d’Àustria / KTM media

FR: Un altre dels canvis que ha aportat aquest nou format han estat les curses curtes de dissabte a la categoria reina. Suposo que com a pilot de Moto2 que treballa per a pujar un dia a MotoGP hauràs estat seguint-les… 

AA: Sí, la majoria sí que les he seguit. Més que les curses en , crec que es converteix en un cap de setmana molt intens de curses, això és bo per una part, potser per l’altre no tant, però jo crec que és positiu per al campionat.

FR: Com a aficionat, les curses dissabte són un gran reclam. Com a pilot, creus que ha agradat als de la categoria reina?

Bueno, poder no tant al principi, però quan et va bé, jo crec que sí que agrada, i tens més temps per a preparar la cursa del diumenge.

Ens movem cap a un tema d’actualitat, fa unes setmanes es va oficialitzar que les categories de Moto2 i Moto3 canviaran els neumàtics Dunlop per Pirelli, que serà el pròxim subministrador. De fet, dilluns proveu els nous neumàtics aqui a Circuit. Creus que el resultat pot ser postitiu?

Jo crec que al final és bo pel campionat que hi hagi canvis. Serà un canvi per tots, inclòs pot arribar a ser positiu de cara a les diferències. Ara està tot molt apretat, perquè, com he dit, les motos són iguals, i potser aquest canvi pot fer que es tornin a obrir una mica les diferències. Però bé, no crec que hi hagi un gran canvi l’any que ve, els neumàtics seran semblants.

I per acabar, parlem d’aquest cap de setmana, especial per a la majoria de pilots catalans. Com afrontes el Gran Premi de casa? Al final, per tots els que sou d’aquí és especial…

Sí, és especial, sobretot ho afronto amb moltíssimes ganes i il·lusió i amb molta energia positiva. Després d’aquest inici de temporada, he entrenat molt i m’he preparat molt, però sobretot tinc ganes de gaudir aquest Gran Premi, de rebre tota l’energia dels aficionats i de fer el que m’agrada, que és anar amb moto… i a veure fins on podem arribar. A més, m’agrada moltíssim aquest traçat.

Finalment, després d’aquesta entrevista, Albert Arenas va aconseguir el seu primer podi a la categoria acabant tercer a la cursa de casa. El pilot de Girona va demostrar durant tot el cap de setmana ser ràpid, i va acabar compartint podi amb Jake Dixon, que es va endur la victòria, i amb Aron Canet, qui va ser segon.

L'entrada Entrevista a Albert Arenas: “Un cop ets guanyador, ho vols ser sempre” ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/entrevista-a-albert-arenas/feed/ 0
Prèvia MotoGP: Gran Premi Red Bull de San Marino i la Riviera de Rímini 2023 https://formularapida.net/previa-motogp-gran-premi-red-bull-de-san-marino-i-la-riviera-de-rimini-2023/ https://formularapida.net/previa-motogp-gran-premi-red-bull-de-san-marino-i-la-riviera-de-rimini-2023/#respond Thu, 07 Sep 2023 18:25:56 +0000 https://formularapida.net/?p=185414 Després de la celebració d’un Gran Premi de Catalunya de MotoGP caòtic i accidentat, les tres categories del mundial (més MotoE) es desplacen aquest cap de setmana cap a territori italià. El Circuit de Misano Marco Simoncelli acollirà una nova ronda del campionat, concretament, la dotzena. ANTECEDENTS  Tot i que la Ducati és la moto […]

L'entrada Prèvia MotoGP: Gran Premi Red Bull de San Marino i la Riviera de Rímini 2023 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Després de la celebració d’un Gran Premi de Catalunya de MotoGP caòtic i accidentat, les tres categories del mundial (més MotoE) es desplacen aquest cap de setmana cap a territori italià. El Circuit de Misano Marco Simoncelli acollirà una nova ronda del campionat, concretament, la dotzena.

ANTECEDENTS 
Francesco Bagnaia fent voltes a Misano / Motorsport.com

Tot i que la Ducati és la moto que millor s’ha adaptat a les exigències de la pista italiana, a algunes fàbriques com Honda i Yamaha, actualment, en situació crítica, mai no els ha acabat d’anar malament en el passat. En els darrers cinc anys, la marca amb seu a Borgo Panigale ha aconseguit tres victòries (2 de Francesco Bagnaia i 1 d’Andrea Dovizioso), sent l’equip que més triomfs s’ha endut. Al darrere, ens trobem amb les dues d’Honda de Marc Márquez, una d’elles, el 2021, en època de COVID, i una de Yamaha (Franco Morbidelli).

DESCRIPCIÓ DEL CIRCUIT

El Misano World Circuit Marco Simoncelli és un circuit situat a la franja de Misano Adriàtic, pertanyent a la província de Rímini, a la regió d’Emília-Romanya. L’extensió de la pista és de 4.180 metres. Aquesta distància queda repartida en un total de setze corbes (deu a dreta i sis a esquerra). A la pista italiana ens hi podem trobar zones de baixa i alta velocitat, en aquestes darreres, sobretot, és important traçar bé per no perdre ni una sola dècima. Al tram final arriba el ‘Curvone’, compost per algunes corbes entrellaçades a dreta i dues finals a esquerra abans de passar per línia de meta. Aquesta és una zona on pràcticament no s’utilitzen els frens, per tant, es realitza amb una velocitat considerable.

PILOTS AMB MÉS VICTÒRIES A MOTOGP
Marc Márquez a sobre de la seva Honda al Misano World Circuit / Box Repsol

Molts han estat els pilots que han tingut el privilegi de rodar sobre l’asfalt d’un dels traçats més icònics del mundial. Tot i això, alguns han deixat la seva empremta en el seu pas per Misano. Un exemple és Marc Márquez. El pilot d’Honda és el que s’ha consagrat més vegades com a guanyador (7). Per darrere, Jorge Lorenzo el segueix amb quatre victòries. Finalment, al darrere tenim Valentino Rossi (3), Francesco Bagnaia (3), Fausto Gresini (2), Randy Mamola (2), Ricardo Tormo (2) o Dani Pedrosa (2), entre d’altres.

COM ARRIBA CADA CATEGORIA A MISANO?

Després de la celebració del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP, la categoria reina arriba amb Francesco Bagnaia com a líder indiscutible del campionat (260 punts), malgrat el zero al Circuit de Barcelona-Catalunya arran d’un esgarrifós accident. Jorge Martín, qui va ser tercer a la cursa de Barcelona, ​​és el segon de la general amb 210 punts. Tancant el top-3 ens hi trobem amb un altre dels pilots de casa per aquest cap de setmana, Marco Bezzecchi (189 punts). La quarta posició és ocupada, actualment, per Brad Binder (166 punts). I a la cinquena tenim el guanyador a Montmeló, Aleix Espargaró (154 punts).

A la categoria de Moto2, la igualtat continua sent màxima. I més després de la celebració del Gran Premi de Catalunya. Jake Dixon, guanyador del segon GP de l’any a terres espanyoles i tercer al mundial de pilots (142 punts), va aconseguir retallar punts amb Tony Arbolino (164 punts) i Pedro Acosta (186 punts), el segon i primer classificat de la general, respectivament. També, Arón Canet, quart al campionat de corredors (116 punts) va aprofitar el sisè lloc del pilot del Port de Mazarrón i el zero d’Arbolino.

Finalment, a Moto3 la situació s’assembla a la de Moto2. En aquest cas, el pilot del Red Bull KTM Tech3, Daniel Holgado, segueix líder de la categoria malgrat el zero a Barcelona (161 punts). El ‘rookie’, David Alonso (GASGAS Aspar Team), va aconseguir la seva segona victòria del vigent curs i ja és sisè a la general (115 punts). Jaume Masià va ser segon i va passar a Deniz Öncü al mundial de pilots per posar-se tercer (129 punts). Un altre dels rookies, José Antonio Rueda, va completar l’últim esglaó del podi. Mentrestant, el segon de la classificació, Ayumu Sasaki (148 punts), no va poder aconseguir més que un quart lloc.

HORARIS
Horaris del Gran Premi de San Marino de MotoGP / MotoGP

DIJOUS 7 DE SETEMBRE

  • 17:00 hores: Roda de premsa

DIVENDRES 8 DE SETEMBRE

  • 08:30 hores: Entrenament Lliure 1 MotoE
  • 09:00 hores: Entrenament Lliure 1 Moto3
  • 09:50 hores: Entrenament Lliure 1 Moto2
  • 10:45 hores: Entrenament Lliure 1 MotoGP
  • 12:35 hores: Entrenament Lliure 2 MotoE
  • 13:15 hores: Entrenament Lliure 2 Moto3
  • 14:05 hores: Entrenament Lliure 2 Moto2
  • 15:00 hores: Practice MotoGP
  • 17:00 hores: Classificació 1 MotoE
  • 17:20 hores: Classificació 2 MotoE

DISSABTE 9 DE SETEMBRE

  • 08:40 hores: Entrenament Lliure 3 Moto3
  • 09:25 hores: Entrenament Lliure 3 Moto2
  • 10:10 hores: Entrenament Lliure 2 MotoGP
  • 10:50 hores: Classificació 1 MotoGP
  • 11:15 hores: Classificació 2 MotoGP
  • 12:15 hores: Cursa 1 MotoE
  • 12:50 hores: Classificació 1 Moto3
  • 13:15 hores: Classificació 2 Moto3
  • 13:45 hores: Classificació 1 Moto2
  • 14:10 hores: Classificació 2 Moto2
  • 15:00 hores: Cursa a l’esprint MotoGP
  • 16:10 hores: Cursa 2 MotoE
  • 17:00 hores: Roda de premsa

DIUMENGE 10 DE SETEMBRE

  • 09:45 hores: Warm Up MotoGP
  • 11:00 hores: Cursa Moto3
  • 12:15 hores: Cursa Moto2
  • 14:00 hores: Cursa MotoGP

L'entrada Prèvia MotoGP: Gran Premi Red Bull de San Marino i la Riviera de Rímini 2023 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/previa-motogp-gran-premi-red-bull-de-san-marino-i-la-riviera-de-rimini-2023/feed/ 0
Jake Dixon venç a Arón Canet a Montmeló https://formularapida.net/jake-dixon-venc-a-aron-canet-a-montmelo/ https://formularapida.net/jake-dixon-venc-a-aron-canet-a-montmelo/#respond Sun, 03 Sep 2023 15:39:10 +0000 https://formularapida.net/?p=185256 Jake Dixon ha aconseguit la segona victòria de la temporada, imposant-se a Arón Canet i a Albert Arenas, qui ha aconseguit el seu primer podi en la categoria intermèdia. Ha estat un bon diumenge per a l’equip de Jorge Martínez ‘Aspar’. A Moto3, David Alonso aconseguia la seva segona victòria de la temporada, una fita que també ha aconseguit Jake […]

L'entrada Jake Dixon venç a Arón Canet a Montmeló ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Jake Dixon ha aconseguit la segona victòria de la temporada, imposant-se a Arón Canet i a Albert Arenas, qui ha aconseguit el seu primer podi en la categoria intermèdia.

Ha estat un bon diumenge per a l’equip de Jorge Martínez ‘Aspar’. A Moto3, David Alonso aconseguia la seva segona victòria de la temporada, una fita que també ha aconseguit Jake Dixon, qui, després de la seva victòria en Assen, tornava a la part més alta del podi. Prop d’aconseguir l’or Arón Canet, qui encara no ha aconseguit una primera plaça en la categoria intermèdia. Albert Arenas s’ha pujat per primera vegada al podi a Moto2.

L’anglès partia des de la Pole Position i en els primers compassos de la carrera va tractar d’escapar-se, no obstant això, no va poder. Van ser diversos els pilots que van intentar seguir-li, com Arón Canet, Manuel González i Pedro Acosta. La carrera es va convertir ràpidament en una bonica lluita amb molts avançaments. Va sorprendre la ràpida arribada de ‘El tauró de mazarrón’ a la lluita pel podi, ja que partia des de la novena plaça de la graella.

Doblete para el Aspar Team este fin de semana / Aspar Team
Doblet per el Aspar Team aquest cap de setmana / Aspar Team

Malgrat que Pedro Acosta es va prendre la carrera amb calma, a poc a poc va anar escalant posicions… i finalment va arribar. Ho va fer en la volta 14, mancant vuit voltes per al final. En un parell d’ocasions, va tractar d’avançar a Arón Canet, qui va arribar a liderar la carrera. No obstant això, el pilot valencià tenia ganes de podi, però sobretot, de guanyar, per la qual cosa va posar tot la seva obstinació a donar el millor de si. No va poder finalment avançar a Dixon, però va aconseguir una consolidada segona plaça, equivalent al seu tercer podi aquesta temporada.

Pedro Acosta va acabar sisè

D’altra banda, ‘El tauró de Mazarrón’ acabava la carrera en sisena plaça. Les seves gomes van quedar desgastades després de les dures condicions de pista i la gran obstinació que va posar en la seva batalla amb la resta de pilots. De fet, Acosta va tenir un toc amb Alonso López durant una de les seves lluites, una acció que va enfadar al murcià. El seu company d’equip, Albert Arenas, va acabar sent l’altra cara de la moneda. El català va ser de menys a més, i després de partir cinquè, va poder aconseguir el seu primer podi en la categoria i, a més, en el circuit de casa.

Quant a la resta d’espanyols, cal destacar l’actuació de Manuel González, qui va arribar fins i tot a liderar la carrera. Finalment, va acabar cinquè. Es tracta de la sisena vegada que el pilot madrileny aconsegueix aquest resultat, sent el millor que ha aconseguit en la categoria. També va signar una gran actuació Sergio García Dols, qui va acabar quart, el seu millor resultat en la categoria. Cal recordar que el pilot de Borriana és rookie. Alonso López va acabar vuitè i el seu company d’equip, Fermín Aldeguer, va ser tretzè. Jeremy Alcoba, en la seva carrera de casa, va tancar els punts.

L'entrada Jake Dixon venç a Arón Canet a Montmeló ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/jake-dixon-venc-a-aron-canet-a-montmelo/feed/ 0
Un llegendari Aleix Espargaró aconsegueix el doblet al seu Gran Premi de casa https://formularapida.net/aleix-espargaro-barcelona-motogp-3/ https://formularapida.net/aleix-espargaro-barcelona-motogp-3/#respond Sun, 03 Sep 2023 13:42:09 +0000 https://formularapida.net/?p=185234 Igual que ahir, la màxima categoria començava la seva prova amb el cel totalment cobert de núvols negres que amenaçaven amb canviar la meteorologia d’un moment a un altre. I amb el guanyador de l’Esprint, Aleix Espargaró, amb ganes de més. La carrera s’iniciava, però poc duraria l’acció a la pista del Circuit de Barcelona-Catalunya. […]

L'entrada Un llegendari Aleix Espargaró aconsegueix el doblet al seu Gran Premi de casa ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Igual que ahir, la màxima categoria començava la seva prova amb el cel totalment cobert de núvols negres que amenaçaven amb canviar la meteorologia d’un moment a un altre. I amb el guanyador de l’Esprint, Aleix Espargaró, amb ganes de més. La carrera s’iniciava, però poc duraria l’acció a la pista del Circuit de Barcelona-Catalunya. Després de la sortida, en el primer revolt, es produïa un accident múltiple que acabaria en bandera vermella.

El pilot del Ducati Corse, Enea Bastianini, perdia el control de la seva Ducati Desmocedici GP23 i, en conseqüència d’això, produïa la caiguda d’altres companys com Álex Márquez, Marco Bezzecchi, Johann Zarco i Fabio Di Giannantonio. Per això, va ser sancionat amb una long lap penalty. Encara que no va poder complir-la perquè va ser traslladat immediatament al centre mèdic. Però això no era tot. Al tercer revolt, el vigent campió del món, Francesco Bagnaia, sortiria disparat per l’aire després de patir un lleig highside. Per si no fos prou, el de Torí seria atropellat per Brad Binder, qui, després, acabaria caient també. Les cares dels enginyers de la marca italiana eren un poema.

Quinze minuts després de produir-se l’incident, el pit lane tornava a obrir i els pilots sortien, novament, a pista. En la resortida, tot seria molt més net. Sense cap incident. Jorge Martín es col·locava com a líder provisional de la cursa en un lluita amb les dues Aprilia que faria que Maverick Viñales es posés al capdavant en el primer pas per meta. Pol Espargaró, per part seva, es veia obligat a abandonar prematurament a causa de problemes tècnics en la seva moto. El mateix li succeiria a Binder, encara que, en el seu cas, per una caiguda.

Mentrestant, Viñales guanyava distància amb els seus perseguidors. Per darrere, seguia la lluita acarnissada entre Aleix Espargaró i Martín. En aquesta ocasió, el de Granollers aconseguia passar al pilot del Pramac. També ho faria Miguel Oliveira uns instants després. El portuguès es col·locava en posició de podi provisional (tercer). De moment, el podi, al complet, estava format per tres Aprilia (dos oficials i una satèl·lit).

Amb nou voltes ja completades, les posicions davanteres continuaven estables, amb la marca de Noale adjudicant-se els tres primers llocs de la graella i les dues Pramac de Martín i Zarco, respectivament, al darrere. A la meitat de taula, els canvis de posició i les batalles es produïen continuament. Augusto Fernández, que sortia dinovè, seguia amb la seva progressió i avançava Marc Márquez per a posar-se a la posició número deu.

Raúl Fernández, que ahir es va mostrar content amb la moto malgrat els resultats obtinguts, abandonava mancant tretze voltes pel final. Els problemes mecànics de la seva moto van arruïnar els plans del madrileny. Bezzecchi, després de veure’s involucrat en l’incident de la sortida, escalava posicions i passava al vuit vegades campió del món d’Honda per a ser onzè.

Maverick Viñales i Aleix Espargaró seguien en primera i segona posició. No obstant això, Jorge Martín es posava tercer havent avançat Oliveira. Per tant, teníem podi de pilots espanyols en el Gran Premi de casa per tots ells. Mancant sis voltes pel final, Espargaró s’enganxava de nou al pilot de Roses. Menys de tres dècimes era la distància entre tots dos.

Seguien les hostilitats entre els corredors del darrere. Johann Zarco avançava Oliveira en la ‘Zona de l’Estadi’ i se situava en quart lloc, per darrere del seu company, Jorge Martín. En el mateix moment, Aleix Espargaró encapçalava la cursa, mancant tres voltes per a acabar, després de fer fora de pista Viñales en el primer revolt. D’igual manera, l’1-2 d’Aprilia estava vigent, però amb un ordre diferent.

Completades les vint-i-tres voltes de la cursa, el major dels Espargaró es consagraria com a guanyador del GP de Catalunya. Segon seria el seu company, Maverick Viñales. I tercer, Jorge Martín. Tot això en el marc d’una prova marcada pel greu incident del principi, on nombrosos pilots es van veure afectats.

L'entrada Un llegendari Aleix Espargaró aconsegueix el doblet al seu Gran Premi de casa ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/aleix-espargaro-barcelona-motogp-3/feed/ 0
David Alonso aconsegueix la seva segona victòria a Moto3 https://formularapida.net/david-alonso-aconsegueix-la-seva-segona-victoria-a-moto3/ https://formularapida.net/david-alonso-aconsegueix-la-seva-segona-victoria-a-moto3/#respond Sun, 03 Sep 2023 11:13:15 +0000 https://formularapida.net/?p=185210 David Alonso s’ha imposat en una carrera d’allò més emocionant, on més d’onze pilots han rodat al grup capdavanter. La carrera de Moto3 en el Circuit de Barcelona-Catalunya ha resultat ser un clar exemple del que és una carrera en la categoria inferior del Campionat de MotoGP. El semàfor en vermell s’apagava a Montmeló a les 11 en punt i era Deniz Öncü el […]

L'entrada David Alonso aconsegueix la seva segona victòria a Moto3 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
David Alonso s’ha imposat en una carrera d’allò més emocionant, on més d’onze pilots han rodat al grup capdavanter.

La carrera de Moto3 en el Circuit de Barcelona-Catalunya ha resultat ser un clar exemple del que és una carrera en la categoria inferior del Campionat de MotoGP. El semàfor en vermell s’apagava a Montmeló a les 11 en punt i era Deniz Öncü el pilot que prenia la iniciativa de liderar la carrera, robant-li la posició de privilegi a Iván Ortolá, qui sortia des de la pole position. Després d’ell, van sortir impecables Kelso i Masiá, els qui partien tercer i quart, respectivament.

Qui no sortia especialment bé era l’actual líder del Campionat, Daniel Holgado. El pilot valencià, qui partia de la oncena posició, va passar per meta per primera vegada en la catorzena posició, perdent tres places respecte a la seva posició en graella. Mentrestant, en el grup capdavanter, Deniz Öncü imposava un gran ritme, però Masià no estava disposat a passar-ho per alt. Era llavors quan es disposava a avançar tant a Kelso com Iván Ortolá, dos dels tres pilots més ràpids del dissabte. De fet, el pilot d’Algemesí aprofitava el rebuf per a col·locar-se al comandament a la fi de recta. Per enrere, Holgado anava escalant posicions després d’una de les seves pitjors sortides d’aquesta temporada.

 

David Alonso se impone en Montmeló / MotoGP
David Alonso s’imposa a Montmeló / MotoGP

Pel seu costat, David Alonso, el pilot del Aspar Team, començava a demostrar que tenia velocitat i, sobretot, bon ritme. L’hispà-colombià no trigava a liderar la carrera, malgrat que sortia des de la dotzena posició. En aquest moment, Masiá passava de primer a quart. Filippo Farioli queia, anotant el primer incident de la carrera. Després d’una sortida una miqueta desastrosa, Holgado aconseguia atrapar al grup cabecero, i mancant 12 voltes es col·locava com a líder.

Fins a catorze pilots es trobaven en el grup de devant, entre ells, David Muñoz, qui demostrava tenir ganes d’aconseguir el seu segon podi de la temporada. Öncü tornava a liderar la trepidant cursa, però Holgado volia tornar a guanyar. En aquest moment, començaven a arribar avisos per excedir els límits de la pista a alguns pilots, com David Muñoz. David Salvador també havia de complir una long lap.

Dani Holgado, víctima d’una caiguda en la corba 10

A tres voltes del final, Jaume Masià prenia la iniciativa a final de recta. El valencià estava decidit a pujar al podi, i després d’ell, Öncü tocava a Holgado, fent que el pilot del Tech3  es veiés desplaçat fins a la sisena posició. No obstant això, en el següent pas per meta, Holgado remuntava cinc posicions per a col·locar-se primer. Dani semblava disposat a emportar-se la quarta victòria de la temporada, però no comptava amb portar a David Alonso. El rookie venia amb tot i s’enredava en una batalla amb Dani Holgado i Jamue Masià… i el pilot del Tech3  s’emportava la pitjor part.

El 96 queia a la corba número deu i Muñoz es col·locava primer. No obstant això, el punt més tibant i emocionant de la carrera arribava en l’última corba. Masiá i Alonso passaven i Öncü tirava a Muñoz. Una maniobra que va acabar en sanció per al turc. Direcció de carrera decidia ficar-li sis segons de sanció, per la qual cosa finalment acabava en la dotzena plaça. Com a conseqüència pujava al podi el rookie José Antonio Rueda, del Red Bull KTM Ajo.

L'entrada David Alonso aconsegueix la seva segona victòria a Moto3 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/david-alonso-aconsegueix-la-seva-segona-victoria-a-moto3/feed/ 0
Augusto Fernández sobreviu a la cursa Sprint de Barcelona: “No ha sortit malament, però ens ha costat” https://formularapida.net/augusto-fernandez-motogp-barcelona/ https://formularapida.net/augusto-fernandez-motogp-barcelona/#respond Sat, 02 Sep 2023 23:57:08 +0000 https://formularapida.net/?p=185167 Aquesta jornada de dissabte, com ja és habitual durant tot l’any en el mundial de MotoGP, els pilots de la categoria reina s’han enfrontat a la Sprint Race. Aleix Espargaró s’ha emportat el triomf després de passar per sobre d’un Francesco Bagnaia que, malgrat no tenir el seu millor dia, ha conclòs la prova com […]

L'entrada Augusto Fernández sobreviu a la cursa Sprint de Barcelona: “No ha sortit malament, però ens ha costat” ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Aquesta jornada de dissabte, com ja és habitual durant tot l’any en el mundial de MotoGP, els pilots de la categoria reina s’han enfrontat a la Sprint Race. Aleix Espargaró s’ha emportat el triomf després de passar per sobre d’un Francesco Bagnaia que, malgrat no tenir el seu millor dia, ha conclòs la prova com el segon millor classificat. Maverick Viñales ha acabat de deslligar l’eufòria en el box d’Aprilia amb un tercer lloc històric, ja que els de Noale mai havien tingut als seus dos pilots en el podi. No ha tingut la mateixa sort Augusto Fernández.

Pel pilot del GASGAS Factory Racing Tech3 el dia, en general, no ha estat ni molt menys negatiu malgrat el resultat. Segons el mallorquí, la lluita constant amb Jack Miller li ha fet perdre temps. Un temps valuós que li ha condemnat a les darreres posicions després del seu pas per línia de meta:

No ha sortit malament, però ha costat. Ha costat agafar Jack (Miller). He trigat molt. De fet, no li he acabat de passar. Hem tingut una lluita en la qual, en comptes d’anar cap endavant, anàvem cap endarrere. Hem perdut el grup del davant i tampoc hem pogut treure un bon ritme. El feeling que tenim amb el pneumàtic davanter és que cau molt ràpid. Després, quan he tingut una mica de pista lliure, tampoc he pogut tirar com he volgut pel pneumàtic davanter. Demà caldrà treballar, a veure si podem arribar al grup davanter”.

“La lliçó que he après avui és que hauria d’haver passat abans a Jack. Potser, també, que cal cuidar una mica els pneumàtics. Me n’he oblidat de cuidar el pneumàtic davanter i he pilotat com si no hi hagués desgast en la Sprint. No esperava que fos tan alt. Així que res, demà caldrà cuidar bastant els pneumàtics. Això d’avui es pot millorar. Clar que es pot millorar, espero”.

Respecte al seu futur, un tema incert en les darreres setmanes, en part, gràcies als múltiples rumors que vinculaven l’actual pilot de Moto2, Pedro Acosta, amb la marca de les begudes energètiques, ha posat punt i final a la situació. La seva resposta ha estat clara: “Amb el meu futur està tot clar. M’han dit que estic dins (de l’equip)“.

Finalment, el mateix Augusto Fernández ha donat algunes de les claus per la cursa de diumenge, així com una particularitat d’aquest traçat: la veloç caiguda del pneumàtic davanter de les motos:

“Amb les condicions de la pista i la baixa adherència, esperàvem una gran caiguda en el pneumàtic davanter, però no tan gran per a ser honest, així que va ser una mica més difícil de controlar la situació. Afortunadament, no va fer tanta calor aquesta tarda. Si demà fa més calor, la cursa serà encara més difícil. De totes maneres, quan va començar la cursa, ràpidament vam perdre el grup degut a aquesta caiguda (del pneumàtic), així que vaig intentar sobreviure amb el meu pneumàtic davanter. Treballarem intensament aquesta nit per a intentar evitar que el pneumàtic davanter caigui tan ràpid. Espero que puguem fer-ho millor que avui en la cursa principal“.

L'entrada Augusto Fernández sobreviu a la cursa Sprint de Barcelona: “No ha sortit malament, però ens ha costat” ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/augusto-fernandez-motogp-barcelona/feed/ 0
Raúl Fernández: “Estem treballant bé, però hem de millorar en la classificació i les sortides” https://formularapida.net/raul-fernandez-motogp-barcelona/ https://formularapida.net/raul-fernandez-motogp-barcelona/#respond Sat, 02 Sep 2023 23:51:18 +0000 https://formularapida.net/?p=185168 La temporada de Raúl Fernández amb el CryptoDATA RNF MotoGP Team no està sent dolenta del tot. No obstant això, el subcampió de Moto2 segueix sense estar lluitant, permanentment, per les posicions de cap de cursa. Aquest dissabte, en la Sprint, no ha pogut ser més que catorzè. A la tarda, durant les seves declaracions […]

L'entrada Raúl Fernández: “Estem treballant bé, però hem de millorar en la classificació i les sortides” ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La temporada de Raúl Fernández amb el CryptoDATA RNF MotoGP Team no està sent dolenta del tot. No obstant això, el subcampió de Moto2 segueix sense estar lluitant, permanentment, per les posicions de cap de cursa. Aquest dissabte, en la Sprint, no ha pogut ser més que catorzè.

A la tarda, durant les seves declaracions pels mitjans, reconeixia que la lluita amb Jack Miller a la cursa li va fer perdre molt de temps. Però no tan sols ha estat aquest el problema. I és que, segons les seves pròpies paraules, l’Aprilia del seu company d’equip, Miguel Oliveira, podria tenir una mica més de velocitat punta que la seva, cosa que no ha acabat d’entendre del tot:

Honestament, aquest matí vam tenir el mateix problema amb la moto amb les vibracions i no podia anar ràpid. Ens vam preparar per la cursa Sprint amb l’altra moto i des de la primera volta em vaig sentir bé amb ella. Estava lluitant amb Jack (Miller) i vaig perdre molt de temps, però després vaig poder fer al voltant d’1.40.3 i estava molt feliç perquè sabem que podem millorar».

“Hem d’entendre per què una de les dues motos (la d’Oliveira) tira més que l’altra. És una cosa que no m’havia passat mai amb Aprilia. Mai hi ha hagut una moto diferent de l’altra. Sempre ha estat tot exactament igual. Hem d’entendre per què una moto era diferent de l’altra i després millorar en classificació. Això és una cosa en la qual hem de millorar sí o sí”.

De la mateixa manera, Raúl Fernández ha confessat algunes de les claus per a poder canviar a millor la dinàmica actual: «Hem vist que he acabat a catorze segons. I només en la primera volta n’he perdut sis. I entre baralles i d’altres coses, uns set o vuit més. Estem treballant bé. Però hem de millorar en classificació i en les sortides. Si ho fem, segur que donarem una bona sorpresa».

Llavors és només qüestió de quadrar-ho tot bé. L’equip m’està donant molta tranquil·litat. Aprilia em dona una molt bona moto i molta tranquil·litat. Llavors, només ens queda posar totes les coses en el seu lloc. Estic molt feliç amb els passos que anem donant i, honestament, encara que no es vegi, sabem que estem treballant”.

No obstant això, ha agraït al seu equip tot el treball realitzat fins al moment en aquests dos dies d’activitat al Circuit de Barcelona-Catalunya, però ha posat èmfasi en la necessitat de solucionar els problemes actuals per a millorar els resultats:

«El sortir aquest matí amb un problema molt greu, perquè s’ha vist a la telemetria que el que teníem era un problema greu, i fer 39.3 només ha estat increïble. Jo ho deia. Si teníem l’altra moto preparada, podia fer un 38 segur. I, en comptes de tenir tres Aprilia en el top-4, tenim de ben segur quatre Aprilia en el *top-6. Llavors, tot això és una cosa que hem d’analitzar bé i que no torni a passar. Crec que anem per la bona direcció. Demà crec que podrem fer una molt bona carrera«.

Finalment, Raúl Fernández ha esmentat un dels aspectes que més maldecaps li està donant aquest cap de setmana: el pneumàtic tou. També, ha explicat quina serà la clau per a realitzar una bona cursa i aconseguir un bon resultat pel seu interès i el de la seva marca:

«Hi ha una cosa que aquest cap de setmana m’està costant molt: córrer amb el pneumàtic tou. No m’agrada perquè té massa grip. Crec que demà amb el mitjà el podré gestionar-ho tot molt millor. També, penso que el ritme de demà serà bastant lent, perquè tothom sortirà a guardar gomes. Jo, no obstant això, atacaré, perquè crec que jo no tinc tant de desgast en la roda posterior com els altres pilots. Ho gestiono molt bé (el control de pneumàtics)».

«He de no perdre la goma davantera i tampoc perdre moltes posicions, perquè al final de cursa podria ser bastant, bastant bo. Estic feliç que la nostra moto estigui funcionant bé. Però òbviament hem de treballar per a millorar la primera part de la cursa».

L'entrada Raúl Fernández: “Estem treballant bé, però hem de millorar en la classificació i les sortides” ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/raul-fernandez-motogp-barcelona/feed/ 0
Fabio Quartararo, desesperat: “No tenim bones sensacions amb la moto” https://formularapida.net/fabio-quartararo-desesperat-no-tenim-bones-sensacions-amb-la-moto/ https://formularapida.net/fabio-quartararo-desesperat-no-tenim-bones-sensacions-amb-la-moto/#respond Sat, 02 Sep 2023 23:45:14 +0000 https://formularapida.net/?p=185166 Les curses continuen transcorrent. Amb la temporada, succeeix el mateix. I, malgrat tot, els problemes de l’equip Yamaha semblen no tenir fi. Després d’una mala estrena en el Circuit de Barcelona-Catalunya, aquest dissabte, cap dels seus dos pilots, ni Franco Morbidelli ni Fabio Quartararo, van aconseguir el passi a la Q2 per a lluitar per […]

L'entrada Fabio Quartararo, desesperat: “No tenim bones sensacions amb la moto” ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Les curses continuen transcorrent. Amb la temporada, succeeix el mateix. I, malgrat tot, els problemes de l’equip Yamaha semblen no tenir fi. Després d’una mala estrena en el Circuit de Barcelona-Catalunya, aquest dissabte, cap dels seus dos pilots, ni Franco Morbidelli ni Fabio Quartararo, van aconseguir el passi a la Q2 per a lluitar per la pole.

En la seva compareixença davant els mitjans de comunicació reunits en el Circuit, ‘El Diablo’ ha tornat a explicar quin és el principal problema de la seva Yamaha YZR M1: “No sé ni per on començar. Vaig fer una bona sortida, però ens falta potència. Quan vaig arribar cinquè al primer revolt, vaig frenar molt tard. Volia intentar alguna cosa, però no podia parar la moto. He estat a pocs centímetres de colpejar a un altre pilot. Vaig haver de deixar anar els frens i seguir recte”, va dir.

“Ha estat més difícil del que esperava, sobretot avui, perquè l’any passat el divendres no va ser fàcil, crec que vaig acabar 11è. Esperava que avui estiguéssim millor, però aquest matí no ha estat així. Ens ha costat molt. Amb el meu estil de conducció, és difícil quan hi ha poca adherència. Haig de ser una mica més suau”, explicava.

Intento sobrepilotar massa quan hi ha resultats així. Intento frenar una mica més tard, per a ser més ràpid, però la moto no m’ho permet. Cometo errades i no soc suau amb el meu estil de pilotatge. Ha estat un dia en què no he estat en harmonia amb la moto i és una pena, perquè durant tot el cap de setmana hem estat provant milers de coses per a trobar una solució”, va valorar.

Malgrat intentar tractar la situació amb optimisme, la paciència de Fabio Quartararo s’acaba i la desesperació i el nerviosisme van in crescendo: “M’agradaria, per una vegada, provar alguna cosa que funcioni però, aparentment, tot el que provem no funciona. Intentem trobar coses que no estan a la moto. Porto tres o quatre anys estancat i no hem aconseguit trobar alguna cosa que funcioni millor“.

És una mica frustrant, però desgraciadament és així. És realment difícil. No tenim feeling amb la moto, aquest és el problema. Normalment, hi ha un punt en el qual realment costa en un circuit, però aquí, no sé ni per on començar: costa frenar, costa accelerar, costa l’angle. És difícil donar una resposta a l’equip. No direm que estem perduts, però gairebé”.

“Al final no es tracta només de la classificació. Veus a gent davant durant dues voltes. Després, ja no els veus més. Conec el meu potencial en aquesta pista. Conec el meu potencial, en general. Però no en tinc la potència sobre la moto per a lluitar amb ells (els seus rivals). No puc barallar-me amb els meus rivals i això és més frustrant que la posició en la qual acabo, perquè no estic gaudint damunt de la moto i això és principalment el que busco, gaudir sobre la moto”.

L'entrada Fabio Quartararo, desesperat: “No tenim bones sensacions amb la moto” ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/fabio-quartararo-desesperat-no-tenim-bones-sensacions-amb-la-moto/feed/ 0
Aleix Espargaró s’imposa a Pecco Bagnaia a la Sprint de Barcelona https://formularapida.net/aleix-espargaro-simposa-a-pecco-bagnaia-a-la-sprint-de-barcelona/ https://formularapida.net/aleix-espargaro-simposa-a-pecco-bagnaia-a-la-sprint-de-barcelona/#respond Sat, 02 Sep 2023 15:16:43 +0000 https://formularapida.net/?p=185124 Aleix Espargaró ha aconseguit la victòria a la cursa del dissabte i Pecco Bagnaia i Maverick Viñales han estat segon i tercer, respectivament. Està sent un bon cap de setmana per a les Aprilia. Després de dominar les pràctiques 1 i 2 del divendres, Aleix Espargaró i Maverick Viñales han aconseguit colar-se en el podi de la Sprint Race amb una victòria i una tercera […]

L'entrada Aleix Espargaró s’imposa a Pecco Bagnaia a la Sprint de Barcelona ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Aleix Espargaró ha aconseguit la victòria a la cursa del dissabte i Pecco Bagnaia i Maverick Viñales han estat segon i tercer, respectivament.

Està sent un bon cap de setmana per a les Aprilia. Després de dominar les pràctiques 1 i 2 del divendres, Aleix Espargaró i Maverick Viñales han aconseguit colar-se en el podi de la Sprint Race amb una victòria i una tercera plaça, respectivament. Tan sols Pecco Bagnaia ha estat capaç de plantar cara a la fàbrica de Noale, aconseguint situar-se entre tots dos pilots i consolidant una satisfactòria i profitosa segona plaça.

No ha plogut finalment en el traçat barceloní. Els núvols amenaçaven amb donar una mica d’emoció a una carrera al Sprint que ha començat dominant Pecco Bagnaia en els primers compassos. No obstant això, res va poder fer l’actuar líder del Mundial, ja que Aleix Espargaró, qui coneix molt bé aquest traçat, va poder avançar-li al cap d’unes voltes sense cap mena de problema, imposant una distància d’1.9 entre ell i l’italià.

Pecco Bagnaia en la Sprint del sábado / Michelin

Pecco Bagnaia a la Sprint de dissabte / Michelin

Tercer va acabar Maverick Viñales, qui va fer una gran sortida, col·locant-se segon en la primera corba, avançant per fora. Va ser així com va començar la caça a Bagnaia. També va fer una bona sortida Marc Márquez, qui va aconseguir guanyar cinc llocs i va arribar a col·locar-se setè en la frenada de la 1. Una situació que contrastava fermament amb la resta de motos japoneses, Yamaha i Honda, els qui seguien en les últimes cinc posicions.

La primera volta va ser dominada per Pecco Bagnaia, guanyador de quatre carreres a l’esprint i cinc carreres de diumenge. Les Aprilia, al seu deixant. No obstant això, es podia intuir que Aleix tenia un plus respecte a l’italià.  A l’inici de la volta sis, semblava que podia avançar-li… i just en aquest moment el seu germà petit, Pol, s’anava al sòl. En el següent pas per meta, Aleix aconseguia avançar al líder del Campionat i va aconseguir un buit de tres dècimes. A poc a poc la distància es va consolidar, i Pecco no va poder fer més que defensar la seva posició davant un famolenc Viñales, que tenia ganes d’escalar posicions.

Aleix Espargaró a la Sprint de dissabte / Michelin
Aleix Espargaró a la Sprint de dissabte / Michelin

Mentrestant, per la part posterior, Márquez anava caient posicions a poc a poc. Finalment, va acabar en la oncena posició, sent superat pel seu germà petit, Álex Márquez, qui acabava dècim i aconseguia puntuar. D’altra banda, un altre mal resultat per a Fabio Quartararo, Campió del món de MotoGP l’any 2021, qui acabava en la divuitena posició. Joan Mir, per la seva part, acabava en l’onzena plaça.

Les males sensacions dels japonesos contrastaven amb la felicitat en Aprilia. La fàbrica de Noale aconseguia, per primera vegada en la seva història, pujar a dos dels seus pilots en el podi. Ara tots dos intentaran consolidar el seu domini en la carrera del diumenge a les 14 hores, on segur que les Ducati no posaran les coses gens fàcils.

L'entrada Aleix Espargaró s’imposa a Pecco Bagnaia a la Sprint de Barcelona ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/aleix-espargaro-simposa-a-pecco-bagnaia-a-la-sprint-de-barcelona/feed/ 0
Iván Ortolá i Jake Dixon s’emporten la pole a Moto3 i Moto2, respectivament https://formularapida.net/ortola-dixon-moto3-moto2-barcelona-2/ https://formularapida.net/ortola-dixon-moto3-moto2-barcelona-2/#respond Sat, 02 Sep 2023 15:14:37 +0000 https://formularapida.net/?p=185117 Una de les incògnites d’aquest dissabte era la meteorologia. Un gran conjunt de núvols han cobert el cel del Circuit de Barcelona-Catalunya durant totes les sessions. No obstant això, malgrat estar tan relativament a prop, la pluja no ha acabat d’arribar. La categoria de Moto3 s’encarregaria de donar el tret de sortida al segon dia […]

L'entrada Iván Ortolá i Jake Dixon s’emporten la pole a Moto3 i Moto2, respectivament ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Una de les incògnites d’aquest dissabte era la meteorologia. Un gran conjunt de núvols han cobert el cel del Circuit de Barcelona-Catalunya durant totes les sessions. No obstant això, malgrat estar tan relativament a prop, la pluja no ha acabat d’arribar. La categoria de Moto3 s’encarregaria de donar el tret de sortida al segon dia d’acció.

Com és habitual, el dia ha començat amb els Lliures 3 de Moto3. En ells, el pilot de l’equip Liqui Moly Husqvarna Intact GP, Collin Veijer, s’ha adjudicat el temps més ràpid (1.48.003s). Al darrere, separat per una mica menys de tres dècimes, ha quedat Jaume Masià (+0.298s), el dominador del primer Lliure del cap de setmana. Stefano Nepa ha tancat el top-3 (+0.366s).

Després de trenta minuts de rodatge, al migdia arribava el foc reial. Fins a un total de setze corredors es veien les cares en la Q1 de Moto3. Tots compartien el mateix objectiu: classificar entre els quatre primers i accedir a la Q2. Després d’una lluita acarnissada entre tots, els classificats per la següent ronda del classificatori eren els següents: Daniel Holgado, Joel Kelso, Taiyo Furusato i Scott Ogden. Pilots com Xavier Artigas, David Muñoz o Diogo Moreira es quedaven fora.

Iván Ortolá rodant al Circuit de Barcelona-Catalunya / Motorsport.com

Ja a la Q2 de Moto3, per si no hagués estat suficient, tot s’estrenyia encara més. De fet, fins a tretze pilots, dels divuit que participaven, estaven separats per menys d’un segon. Un dels pilots de casa, Iván Ortolá, de l’Angeluss MTA Team, s’emportava la pole position en el Circuit (1.48.205s). El turc, Deniz Öncü, un pilot de dissabtes, aconseguia classificar en segona posició (+0.304s). Al darrere, Joel Kelso, una de les sensacions, fins al moment, del Gran Premi de Catalunya, finalitzava en tercer lloc (+0.358). El líder del mundial, Daniel Holgado, per part seva, només va poder ser onzè (+0.850s).

En la categoria de Moto2, el guanyador del Gran Premi dels Països Baixos, Jake Dixon, començava el dissabte com el més ràpid a pista. El seu millor crono va ser un 1.43.983s, el millor temps si tenim en compte els altres dos entrenaments lliures. Al britànic el van seguir un notable Arón Canet (+0.390s) i Ai Ogura (+0.511s). El líder del campionat, Pedro Acosta, només podia ser setè (0.582s). Mentrestant, el segon de la general, Tony Arbolino, iniciava el dia amb una vint-i-dosena plaça.

Alguns pilots de nom com Somkiat Chantra, Filip Salac, Tony Arbolino o, el rookie, Sergio García, es van veure obligats a passar per la Q1. Al final, tres dels quatre van aconseguir  el seu passi a la Q2. Sorprenentment, era l’italià qui es quedava sense opcions de lluitar per la pole. Als altres tres se li sumava el belga, Barry Baltus.

Jake Dixon i el desafiant primer revolt del Circuit / Motorsport.com

Finalment, el líder del FP3 d’aquest matí i pilot del GASGAS Aspar Team, Dixon, va aconseguir el temps més ràpid. Amb això, per tant, la primera posició per la cursa de demà (1.44.089s). El pilot valencià, Arón Canet, molt sòlid durant aquest cap de setmana, tancava la sessió de classificació en segon lloc (+0.095s). Ai Ogura seria el tercer classificat (+0.125s). Mirant la classificació general, Acosta no va poder aconseguir res millor que una novena posició (+0.285s). No obstant això, el seu immediat perseguidor, Arbolino, com es comentava en línies anteriors, no aconseguia passar de la Q1 (P20).

L'entrada Iván Ortolá i Jake Dixon s’emporten la pole a Moto3 i Moto2, respectivament ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/ortola-dixon-moto3-moto2-barcelona-2/feed/ 0
Pole de rècord per a Pecco Bagnaia a Catalunya https://formularapida.net/pole-de-record-per-a-pecco-bagnaia-a-catalunya/ https://formularapida.net/pole-de-record-per-a-pecco-bagnaia-a-catalunya/#respond Sat, 02 Sep 2023 11:56:34 +0000 https://formularapida.net/?p=185062 Pecco Bagnaia va batre el rècord absolut de la pista durant la Q2, un rècord que havia aconseguit aquest divendres Aleix Espargaró amb la seva Aprilia. Totalment imparable. Dues paraules que resumeixen a la perfecció la temporada de Pecco Bagnaia i que, segons sembla, s’estenen també per a aquest Gran Premi. El pilot italià s’ha […]

L'entrada Pole de rècord per a Pecco Bagnaia a Catalunya ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Pecco Bagnaia va batre el rècord absolut de la pista durant la Q2, un rècord que havia aconseguit aquest divendres Aleix Espargaró amb la seva Aprilia.

Totalment imparable. Dues paraules que resumeixen a la perfecció la temporada de Pecco Bagnaia i que, segons sembla, s’estenen també per a aquest Gran Premi. El pilot italià s’ha endut aquest dissabte la pole position al Circuit de Barcelona-Catalunya, privant del millor temps a les dues Aprilia oficials, Maverick Viñales i Aleix Espargaró, que semblaven els clars favorits per configurar les dues primeres posicions de primera fila.

Els núvols amenaçaven aquest dissabte en portar la pluja al traçat català. De fet, durant la Q1 els pilots veien com algunes gotes d’aigua apareixien a les seves cúpules, provocant que els comissaris haguessin d’alçar les banderes de pluja. No obstant això, no ha anat a més, i la sessió s’ha pogut disputar en plena normalitat. La realitat és que, durant tot el cap de setmana, les Aprilia havien destacat per sobre la resta de constructores. Ahir Maverick Viñales i Aleix Espargaró tancaven el divendres amb els millors registres.

Pecco Bagnaia, pole en el GP de Catalunya / Ducati Corse
Pecco Bagnaia, pole al GP de Catalunya / Ducati Corse

Un patró que s’ha repetit aquest dissabte al matí. Miguel Oliveira (CryptoDATA RNF MotoGP Team) ha marcat un registre d’1.40.201 durant la FP2, convertint-se en el pilot més ràpid de la sessió. El portuguès es postulava com un dels candidats a la posterior Pole Position. Després de passar de la Q1 a la Q2, Miguel aconseguia una sòlida tercera plaça per a la graella de sortida de dissabte i diumenge, amb un registre d’1’38.748. El seu company de marca, Aleix Espargaró, assolia la segona plaça durant la Q2, amb un registre d’1’38.743, quedant-se a tan sols 0.104 dècimes.

Una pole position que, com dèiem, s’enduia Pecco Bagnaia. L’italià obtenia el seu sisè rellotge aquesta temporada, anotant un registre d’1’38.639, batent el rècord que havia fet aquest mateix divendres Aleix Espargaró, 1:38.686. Tot i que durant la sessió semblava que hi hauria diversos candidats a la pole position, finalment ningú ha pogut batre al dominador absolut de la temporada, guanyador de quatre curses a l’esprint i cinc curses de diumenge.

Pecco Bagnaia bat el rècord de pista que va marcar Aleix aquest divendres

També estaven lluitant per endur-se la pole Maverick Viñales i Jorge Martín, qui han acabat quart i cinquè, respectivament. El company de Jorge Martín, Johann Zarco, sortirà sisè, tot i haver patit una caiguda durant la Q2. La tercera fila de la graella estarà presidida per Àlex Márquez i el seguirán Fabio Di Giannantonio, Brad Binder i Marco Bezzecchi tancant el Top 10, respectivament. El pilot del Mooney VR46 Racing Team també ha patit una caiguda al principi de la sessió, que l’ha privat de lluitar per les posicions capdavanteres.

Com va sent un patró, mal dia pels pilots Honda. Marc Márquez aconseguia passar a la Q2 sent segon a la Q1, amb un registre d’01’39.070. No obstant això, durant la lluita per la pole quedava lluny del temps referent, sortint des de la posició número 12 i a 1.062 segons de Pecco Bagnaia Joan Mir, el seu company d’equip, sortirà de la posició número 20. Problemes també per a Fabio Quartararo, qui després d’una molt mala jornada de divendres, sortirà des de la dissetena posició. Pol Espargaró, pilot de casa, sortirà des de la catorzena, encara recuperant-se de la lesió que l’ha privat de la competició durant els últims mesos.

L'entrada Pole de rècord per a Pecco Bagnaia a Catalunya ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/pole-de-record-per-a-pecco-bagnaia-a-catalunya/feed/ 0
Maverick Viñales, satisfet amb el treball realitzat aquest divendres a Barcelona: “Ha estat un bon dia” https://formularapida.net/maverick-vinales-satisfet-amb-el-treball-realitzat-aquest-divendres-a-barcelona-ha-estat-un-bon-dia/ https://formularapida.net/maverick-vinales-satisfet-amb-el-treball-realitzat-aquest-divendres-a-barcelona-ha-estat-un-bon-dia/#respond Sat, 02 Sep 2023 07:59:50 +0000 https://formularapida.net/?p=185041 Si els haguessin dit als pilots de l’equip Aprilia, Aleix Espargaró i Maverick Viñales, que avui, els seus dos pilots, liderarien les dues primeres sessions del cap de setmana i no sols això, sinó que també signarien dos doblets, possiblement, ningú s’ho hauria cregut. Però aquesta ha estat la realitat del primer dia de motociclisme en el Circuit de Barcelona-Catalunya. […]

L'entrada Maverick Viñales, satisfet amb el treball realitzat aquest divendres a Barcelona: “Ha estat un bon dia” ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Si els haguessin dit als pilots de l’equip Aprilia, Aleix Espargaró i Maverick Viñales, que avui, els seus dos pilots, liderarien les dues primeres sessions del cap de setmana i no sols això, sinó que també signarien dos doblets, possiblement, ningú s’ho hauria cregut. Però aquesta ha estat la realitat del primer dia de motociclisme en el Circuit de Barcelona-Catalunya.

El pilot de Granollers, Espargaró, ha tornat a començar el Gran Premi de casa tal com ho va fer l’any passant. ‘Il capitano‘ ha liderat tant el Lliure 1 del matí com el Practice de la tarda. Tampoc s’ha quedat enrere el seu company de marca, Viñales, que ha finalitzat en segona posició tant al matí com a la tarda.

Maverick Viñales durant la P1 / Aprilia

El de Roses, després d’acabar tota l’activitat en pista, ha passat pels mitjans de comunicació. Davant ells, ha reconegut que la moto ha funcionat correctament. Segons el que esperaven. També, que cada vegada s’adapta més al seu estil de pilotatge, alguna cosa que ell considera crucial:

“Gairebé sempre (sol funcionar bé la moto). La veritat és que ha estat un bon dia, he gaudit damunt de la moto, pilotant bé. Una cosa molt important és que, cada vegada, el meu tècnic entén més que necessito en aquesta moto, llavors això és superimportant per a mi. Perquè estrenyent, a l’igual, puc anar una mica més ràpid i això és un extra que et dóna per a la carrera i, sobretot, per a poder manejar correctament el cap de setmana”.

Però no tot ha estat un camí de roses. En el PracticeViñales va contenir bé a la seva moto en la sortida de la corba 13 per a evitar el highside i sortir disparat. Les seves condicions habituals d’entrenament van ser la clau per a evitar l’accident segons ell mateix reconeix:

“Per a mi no hi ha hagut res al que no estigui acostumat. Normalment, entreno en circuits en els quals hi ha molt poc, grip. Llavors, estic molt acostumat a aquesta sensació que patini la moto tot el temps, vas molt al límit. No sé, sincerament, m’he trobat com sempre. I això és crucial, perquè, en circuits en els quals la grip no és tan bo, continuem sent aquí i això és molt positiu”.

“Porto poc control de tracció, molt poc. Llavors, té això. He notat aviat la derrapada i he pogut tallar gas a temps i salvar-la (la caiguda). Però m’agrada pilotar sense tant de control de tracció, encara que té això a vegades. És el que té pilotar sense control de tracció. Porto una mica, però una mica menys que els altres pilots. I l’Aprilia, a vegades, té això. Jo uso molt el gas per a girar i té això. Sóc jo el que ho controla tot”.

D’igual manera, se li ha preguntat per la diferència d’embragatge que, presumptament, existeix entre l’Aprilia oficial i el satèl·lit (RNF MotoGP Racing):

“No estic informat de si ells porten un embragatge nou. Ells ho saben millor que nosaltres. Jo és que no ho sé. No sé realment si està portant un embragatge nou perquè no m’ho han dit. No és el nostre treball. Nosaltres intentarem fer la millor sortida amb el que tenim i fer el màxim. És clar que podem jugar encara molt amb les potències, que això és, al final, una cosa important, perquè si no acceleres, la moto tampoc accelera. Amb el que tenim, jo crec que encara hi ha una miqueta de marge i aquest marge ens manté aquí. El que té de bo Montmeló és que la recta és llarga i si no surts molt bé en la primera frenada te la jugues. Però no és una cosa difícil”.

També, ha reconegut que l’objectiu per a aquest cap de setmana, tant a l’esprint com a la cursa del diumenge, serà lluitar per les primeres posicions. I, en cas que així fos necessari, lluitar amb Aleix Espargaró per la victòria:

Zarco ha anat molt bé. Bagnaia, també. Nosaltres també. És a dir que hi haurà gent (en la baralla). I demà la gent millorarà. Però la qüestió és que nosaltres també haurem de millorar. Jo em veig tranquil, perquè sóc aquí. Em veig en la baralla, lluitant per les primeres posicions i aquest és el meu objectiu. Podem dir que el divendres ha estat un dia de què podem estar satisfets. Hem recollit molta informació i ara per a demà cal fer un altre salt. Pilotar, potser, una mica més suau en una pista on no hi ha tant grip pot ajudar una mica més, així que veuré com puc millorar jo també”.

“Crec que estem fent, una mica, la diferència amb la resta d’Aprilia (Miguel Oliveira i Raúl Fernández) en el pilotatge. Però, també, la coneixem més. Llavors, aquí tenim avantatge. Va haver-hi un dia que ells em van superar. Aquest dia tenia una goma més tova, cal ser sincers. Teníem concessions, llavors, això feia la diferència. Em fixo també molt en les altres Aprilia, però és que Miguel (Oliveira) ha fet bé la primera tanda, però després no he seguit si li ha passat alguna cosa o no. No sé realment la continuació. Ho investigaré, perquè a l’inici era aquí”.

“Per descomptat! A mi m’encantaria i per a Aprilia seria un somni. El fet d’estar els dos en el podi, jo crec que és un dels somnis que té Aprilia i podem aconseguir-lo, així que anirem per totes”.
Finalment, el pilot de Roses ha admès ser “ràpid” en condicions de sec o de mullat. No obstant això, hi ha alguna cosa que se li ennuega més i és així on ha de millorar: les condicions mixtes. També, malgrat no donar-li massa importància als resultats del divendres, veu la gestió de pneumàtics com una cosa clau per a treure petroli del Gran Premi de Catalunya:

“Jo vaig ràpid igual en aigua o en sec. No em preocupa. El que no m’agrada és quan hi ha condicions mixtes. Aquí encara no conec molt la moto, però en aigua he anat molt ràpid sempre”.

“Sempre tot és molt relatiu. I el divendres ho és. En la meva ment sí que penso que pugui guanyar el diumenge o el dissabte, però cal estar preparat per a totes les condicions. El més important, crec jo, d’aquesta finalitat de setmana és saber com fer durar el pneumàtic, tant el davanter com el darrere, perquè tots dos van per a baix. Així que és molt important entendre-ho bé. Tenim encara molta feina per davant”.

L'entrada Maverick Viñales, satisfet amb el treball realitzat aquest divendres a Barcelona: “Ha estat un bon dia” ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/maverick-vinales-satisfet-amb-el-treball-realitzat-aquest-divendres-a-barcelona-ha-estat-un-bon-dia/feed/ 0
Jaume Masià lidera el primer día d’activitat a pista al Circuit de Barcelona-Catalunya https://formularapida.net/jaume-masia-moto3-3/ https://formularapida.net/jaume-masia-moto3-3/#respond Fri, 01 Sep 2023 14:41:52 +0000 https://formularapida.net/?p=184965 Com ja és habitual en tots els caps de setmana, els pilots de la categoria de Moto3 inauguraven el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP. La primera sessió d’entrenaments lliures de la categoria petita donava el tret de sortida al CatalanGP. Igual que sempre, eren (gairebé) tots els pilots els que sortien a […]

L'entrada Jaume Masià lidera el primer día d’activitat a pista al Circuit de Barcelona-Catalunya ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Com ja és habitual en tots els caps de setmana, els pilots de la categoria de Moto3 inauguraven el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP. La primera sessió d’entrenaments lliures de la categoria petita donava el tret de sortida al CatalanGP. Igual que sempre, eren (gairebé) tots els pilots els que sortien a pista només alçar-se la bandera verda.

Amb el pas dels minuts, les condicions de la pista anaven millorant. En conseqüència d’això, els temps queien i queien sense aturar-se. Eren molts els pilots que lluitaven pel lloc més alt en la classificació del primer lliure. Al final, el pilot valencià del Leopard Racing, Jaume Masià, es va acabar emportant el millor temps del dia (1.48.300s). A gairebé set dècimes de distància, ho seguia el jove corredor turc del Red Bull KTM Ajo, Deniz Öncü (+0.656s). Per a completar el top-3, per sorpresa, apareixia l’italià, Matteo Bertelle, de l’equip Rivacold Snipers Team (0.712s).

Sense cap mena de dubte, el FP1 va ser una sessió una mica atípica. Alguns pilots com Collin Veijer (Liqui Moly Husqvarna Intact GP), Ricardo Rossi (SIC58 Squadra Corse) o Ryusei Yamanaka (Gavina GASGAS Aspar Team) van finalitzar en les primeres posicions, concretament, en la cinquena, sisena i onzena posició, respectivament.

Per la seva part, l’actual líder del campionat de Moto3, Daniel Holgado, de l’equip Red Bull KTM Tech 3, no va poder passar de la desena posició (+1.061s) en la seva primera presa de contacte amb el traçat català. El segon de la general, Ayumu Sasaki, company de Veijer, tampoc va poder mostrar la seva millor versió. El seu resultat final va ser el dotzè lloc (+1.300s). Ivan Ortolà, del Angeluss MTA Team i quart de la classificació del mundial de pilots, va tenir una mica més de fortuna. Al final, va aconseguir acabar la primera prova del dia en setena posició (+0.980s).

Resultats del primer entrenament lliure / Twitter MotoGP

En el segon entrenament lliure, semblava que el cel començava a tapar-se cada vegada més. Això ens feia presagiar que la pluja s’aproximava cada vegada més. No obstant això, el FP2 es va desenvolupar, completament, en condicions de sec.

Ivan Ortolà aconseguia el millor crono, encara que amb un temps lleugerament inferior al de Jaume Masià en el primer lliure. El seu 1.48.702s li va servir per a adjudicar-se el Lliure 2. Per darrere, confirmant les seves bones sensacions en aquest inici del Gran Premi de Catalunya, apareixia Collin Veijer (+0.*214s). Per a tancar les tres primeres posicions arribava el pilot japonès del Leopard Racing, Tatsuki Suzuki (+0.322s).

Després d’aquesta sessió, vam veure una clara millora de Daniel Holgado. L’alacantí no va tenir opcions de brillar, al matí, en la seva primera sessió del dia. Sisena posició pel de Sant Vicent del Raspeig al final del dia (+0.469s). Per davant seu, es trobava l’últim guanyador de la categoria, el rookie, David Alonso, corredor del Gavina GASGAS Aspar Team (+0.405s). Ricardo Rossi també es presentava com a clar candidat a estar en la lluita per les primeres posicions aquest cap de setmana. El de Gènova acabava el FP2 en quart lloc (+0.340s). Mentre que el dominador del Lliure 1, Jaume Masià, només ha pogut ser setè (+0.508s).

Resultats dels entrenaments combinats (FP1 + FP2) / Twitter MotoGP

Finalment, com a dada a tenir en compte, la igualtat en la segona sessió d’entrenaments de Moto3 ha estat més que evident. Fins a un total de setze pilots han estat separats per menys d’un segon de diferència. En el FP1, només han estat nou.

L'entrada Jaume Masià lidera el primer día d’activitat a pista al Circuit de Barcelona-Catalunya ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/jaume-masia-moto3-3/feed/ 0
Ai Ogura domina el primer dia d’acció a pista al Circuit de Barcelona-Catalunya https://formularapida.net/ai-ogura-domina-el-primer-dia-daccio-a-pista-al-circuit-de-barcelona-catalunya/ https://formularapida.net/ai-ogura-domina-el-primer-dia-daccio-a-pista-al-circuit-de-barcelona-catalunya/#respond Fri, 01 Sep 2023 14:20:35 +0000 https://formularapida.net/?p=184952 Ai Ogura ha sigut el més ràpid a la combinada de divendres, seguit del líder del campionat, Pedro Acosta, i el madrileny Alonso López. El Circuit de Barcelona-Catalunya es vesteix de gala per a la primera jornada d’acció a pista dels pilots del Campionat del Món de MotoGP. Després del domini absolut de Jaume Masià […]

L'entrada Ai Ogura domina el primer dia d’acció a pista al Circuit de Barcelona-Catalunya ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Ai Ogura ha sigut el més ràpid a la combinada de divendres, seguit del líder del campionat, Pedro Acosta, i el madrileny Alonso López.

El Circuit de Barcelona-Catalunya es vesteix de gala per a la primera jornada d’acció a pista dels pilots del Campionat del Món de MotoGP. Després del domini absolut de Jaume Masià a la categoria de Moto3, els pilots de Moto2 sortien a pista per a afrontar les primeres sessions del cap de setmana, la P1 i la P2. Tot i que en un principi les previsions apuntaven un temps inestable per la zona, finalment la jornada ha transcorregut sense cap tipus de complicació meteorològica, amb temperatures altes.

Resultats de la P2 de Moto2
Resultats de la P2 de Moto2

Ai Ogura (IDEMITSU Honda Team Asia) s’enduia el millor registre de la combinada de Moto2 gràcies al seu registre d’1’44.804 a la primera sessió, tot i que era Manuel González (Correos Prepago Yamaha VR46 MasterCamp) el pilot més ràpid a la sessió de la tarda. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo), actual líder del Campionat, ha acabat la jornada de divendres en segona posició, quedant-se tan sols a 0.002 mil·lèsimes del japonès. Alonso López (Beta Tools SpeedUp) ha estat el tercer pilot en els resultats de la combinada, quedant-se a 0.018 mil·lèsimes del registre del japonès.

Resultats de la combinada de Moto2 / MotoGP
Resultats de la P2 de Moto2 / MotoGP

Finalment, Aron Canet (Pons Wegow Els 40) ha quedat quart en la combinada de divendres amb Manuel González (Correos Prepago Yamaha VR46 MasterCamp), el més ràpid de la tarda a Moto2, cinquè. Per part seva, Joe Roberts (Italtrans Racing Team) va aconseguir signar la sisena plaça en acabar per davant d’Albert Arenas (Red Bull KTM All). El pilot, de fet, ha estat el tercer més ràpid a la tarda, i ha estat un dels pilots capaços de millorar el registre durant la P2. Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) ha acabat vuitè, mentre que Sergio García Dols (Pons Wegow Els 40) i Jake Dixon (Asterius GASGAS Aspar Team) han completat el Top 10.

A la espera del que passi a la P3 del dissabte, els pilots que han acabat de situar-se en posició de Q2 han estat Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team), Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia), Celestino Vietti (Fantic Racing) y Fermín Aldeguer (Beta Tools SpeedUp), respectivament. Pel que fa a Jeremy Alcoba (A QJMOTOR Gresini Moto2), pilot de casa, ha acabat en la posició número 16. Demà els pilots s’enfrontaran a una nova sessió al matí i a la Pole Position.

L'entrada Ai Ogura domina el primer dia d’acció a pista al Circuit de Barcelona-Catalunya ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/ai-ogura-domina-el-primer-dia-daccio-a-pista-al-circuit-de-barcelona-catalunya/feed/ 0
Francesco Bagnaia calenta el Gran Premi de Catalunya: “Aquesta és una de les meves pistes favorites” https://formularapida.net/francesco-bagnaia-barcelona-motogp/ https://formularapida.net/francesco-bagnaia-barcelona-motogp/#respond Fri, 01 Sep 2023 12:49:44 +0000 https://formularapida.net/?p=184928 Aquest dijous, en la tradicional jornada de mitjans de comunicació, es va dur a terme la roda de premsa de MotoGP en la vigília del començament del Gran Premi a partir del divendres amb els primers entrenaments lliures. La categoria reina arriba amb algunes novetats respecte al passat. El primer dia d’activitat en pista, per […]

L'entrada Francesco Bagnaia calenta el Gran Premi de Catalunya: “Aquesta és una de les meves pistes favorites” ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Aquest dijous, en la tradicional jornada de mitjans de comunicació, es va dur a terme la roda de premsa de MotoGP en la vigília del començament del Gran Premi a partir del divendres amb els primers entrenaments lliures. La categoria reina arriba amb algunes novetats respecte al passat. El primer dia d’activitat en pista, per tant, el divendres, els pilots disposaran d’un primer entrenament lliure i, a posteriori, el ja batejat com a Practice, una sessió d’una hora on els deu primers classificats accediran directament a la Q2.

El pilot del Ducati Corse i actual líder del campionat, Francesco Bagnaia, es presenta en territori català com el rival a batre. Seixanta-dos punts són la distància que el separen del segon classificat, Jorge Martín (Pramac Racing) i a seixanta-vuit punts es troba el seu amic i company de la VR46 Riders Academy, Marco Bezzecchi.

La conferència de premsa de MotoGP va dividir-se en dues tandes. En la primera han participat els primers quatre classificats de la general: Francesco Bagnaia, Jorge Martín, Marco Bezzecchi i Brad Binder. Al final d’aquesta, un total de fins a quatre pilots més han aparegut en escena davant la premsa: Johann Zarco, Aleix Espargaró, Marc Márquez i Pol Espargaró.

DECLARACIONS DELS PILOTS

FRANCESCO BAGNAIA: “Sento que estic gaudint i que tinc una gran connexió amb l’equip i amb la meva MotoGP. Estem treballant molt i millorant la nostra situació, començant cada vegada no de la millor manera el divendres al matí, però cada vegada anem millorant més i a Àustria es va veure. Vam descobrir una cosa que em va ajudar molt a millorar la nostra situació, el nostre rendiment i estic molt content”.

“Aquesta (Barcelona) és una de les meves pistes favorites, sempre m’ha encantat còrrer aquí. Mai he aconseguit un bon resultat, el millor va ser el sisè lloc al 2020 i segur que hi ha alguna cosa a millorar. L’any passat vaig ser competitiu, vaig començar al davant. El ritme durant tot el cap de setmana va ser ràpid i tothom sap el que va passar al primer revolt. Com sempre, si treballem bé podem ser ràpids i competitius per a lluitar per les primeres posicions”.

“Per mi, va ser increïble. Una mica menys per algunes persones en l’altre vaixell que estaven sentint les onades. Es van marejar una mica, però jo em vaig sentir increïble en el vaixell. La velocitat que poden aconseguir a l’aigua és increïble. Vaig fer un gran gir i la força G és com la d’un cotxe de F1. No m’ho esperava, però va anar realment genial. També ho vaig conduir. Em va fer una mica de por perquè el vent i les onades són bastant impredictibles, però em vaig sentir genial”.

JORGE MARTÍN: “Estic desitjant que arribi (diumenge). Crec que serà un cap de setmana realment interessant. En termes de ritme de cursa, em sento molt competitiu. He tingut una mica de mala sort, però sí, intentaré ser-ho. Estar concentrat i no cometre cap errada serà la clau per a fer una bona cursa diumenge”.

“Només em falta fer podis en algunes curses més complicades per mi. Vaig quedar tercer a la cursa Sprint a Àustria, però mai és suficient. Amb sort, podrem tornar al podi aquest diumenge. Si ho aconseguim, serà molt important”.

“Crec que he tingut bastant mala sort a causa de les caigudes i les banderes grogues, o a Àustria a causa dels límits de la pista. Ara està realment a prop el límit. Sento que el que era el meu punt més fort ara és el meu punt feble. Així que espero poder revertir la situació. Si em concentro, soc capaç de fer una bona volta i espero que puguem fer-ho aquest cap de setmana”.

MARCO BEZZECCHI: “Gràcies, abans de res. No va ser una decisió fàcil, segur, perquè quan tens la possibilitat d’aconseguir una moto de fàbrica (Ducati) sempre és interessant, però, per ser honest, des del meu punt de vista, la part humana, és a dir, l’equip, era molt important per mi. He construït una relació molt bona amb ells durant molts anys i, per mi, és molt important prendre aquesta decisió”.

“No estava segur de poder construir una relació tan sòlida amb un altre equip en poc temps. A MotoGP hem de rendir molt ràpidament. Així que, per mi, va ser una mica més fàcil decidir quedar-me en aquest equip i també veure a Valentino demanant-me que no marxés va facilitar-me la decisió. Ell va creure en mi durant molts anys i, sense ell, probablement, no hauria estat possible arribar al campionat mundial, així que vaig decidir quedar-me”.

“Ha estat dur, però Ducati ens està donant suport. No tenim la moto nova, però el suport de l’equip és fantàstic. Sempre intenten ajudar-nos i donar-nos consells per a ajudar-nos a rendir de la millor manera”.

“M’agradaria ser competitiu, segur. És una pista que m’agrada, però l’any passat, desafortunadament, a la cursa vaig caure. Era bastant competitiu, però vaig cometre aquesta errada. Enguany, espero continuar com ho vaig fer l’últim any. A Àustria vaig ser molt ràpid a part de la Sprint, així que sí, espero gaudir sobre la moto. Finalment, demà correrem i serà més fàcil”.

BRAD BINDER: “Arribo a aquest cap de setmana amb molta confiança. Hem tingut bons caps de setmana. És cert que aquesta pista ens ha desafiat sempre al passat, però en cada pista per la qual hem passat enguany, hem estat prop d’un segon més ràpid que altres anys. Així que sí, crec que podem ser competitius. Tinc moltes ganes de començar. Crec que aquesta pista pot ser bona per a la nostra MotoGP. Sempre he estat bé a una volta, però mai vaig aconseguir ser ràpid en tanda llarga, així que he après molt en les darreres temporades i estic buscant canviar això”.

“Sento que en la primera meitat de l’any vaig cometre moltes errades i vaig fer moltes coses que no volia o no hauria d’haver fet. En les últimes curses, realment, sento que hem començat a millorar. Hem avançat molt i les coses ens han anat bé. Em sento competitiu, em sento bé sobre la moto i l’equip ha fet un treball fantàstic, així que vegem què ens ofereix aquest cap de setmana”.

“Pecco està en un moment de manera increïble i ho ha estat durant tot l’any, però en les últimes curses ha estat súper bé. Nosaltres som aquí, llestos per a donar el millor de nosaltres mateixos i, si és prou bo el ritme, fantàstic, i si no, continuarem treballant en això”.

Els quatre integrants de la primera part de la roda de premsa d’aquest dijous / MotoGP

JOHANN ZARCO: “Tinc molta energia. He tingut una setmana completa per a agafar temps amb la decisió que vaig prendre (de deixar Pramac) i veure que tot va bé. Ha estat una bona setmana, entrenant i descansant bé. Vaig prendre aquesta decisió a Spielberg i després, immediatament, tot s’ha tornat més tranquil per mi. Ara puc centrar-me només en competir. Sentia que a casa les coses anaven millor mental i físicament, i aquí a Barcelona tinc bons records. Suposo que és una pista millor pel meu estil, perquè és gairebé l’oposat a Spielberg. Vaig estar lluitant més del que esperava diumenge, però em va decebre el meu resultat. Vegem què puc fer. La meva MotoGP és guanyadora”.

“Del Circuit, m’encanten els revolts llargs com el 3 i el 4 i també les dues últimes corbes. També hi ha una bona fluïdesa, no hi ha molts punts de frenada ni corbes tancades, per la qual cosa puc manejar-ho millor. També hi ha un problema amb l’escalfament del pneumàtic posterior, però, quan estic centrat, puc controlar-lo bé. Per això vaig obtenir bons resultats aquí a Barcelona. M’encantaria repetir-ho. Potser tenim condicions difícils, però puc adaptar-me ràpid”.

“He participat en moltes curses (fins a 253). Estic molt orgullós, perquè, quan vaig començar, només volia ser un pilot ràpid i ara he arribat als 253 GP. He estat prou ràpid com per a fer tots aquests GP i repetir-ho. Crec que són 15 anys de carrera professional”.

ALEIX ESPARGARÓ: “Això d’enguany no es tracta de venjança. Vaig cometre una gran errada l’any passat. Al principi, va ser molt, molt difícil seguir endavant, però al final és una errada i, com a ésser humà, en puc cometre moltes. Vull dir, ja va passar i vaig ser molt, molt ràpid l’any passat aquí. Vaig liderar totes les sessions abans de la cursa, així que això és positiu. Estic desitjant sortir a la pista, perquè l’Aprilia 2023 és millor que la de la temporada passada, així que vull veure fins a on podem arribar”.

“El casc diu una volta més. Ho faré. Ho recordaré. Els comissaris han d’anar amb compte perquè quan vegi la bandera a quadres continuaré empenyent una volta més per si de cas. Però hem d’intentar concentrar-nos. Segur que puc cometre moltes errades, però aquesta no la tornaré a repetir”.

“M’encanta aquest traçat perquè es tracta més de corbes ràpides i és favorable per la meva MotoGP. Com Silverstone Malàisia, Assen i l’Argentina. A Àustria, va ser tot el contrari: simplement frenar i accelerar. No soc realment competitiu en aquesta mena de traçats. I tampoc ho és l’Aprilia, perquè l’he estat utilitzant durant molt de temps i l’he adaptada al meu estil. Crec que l’estructura (del circuit) és realment bona, perquè pots deixar anar el fre davanter i arribar a l’àpex, així que crec que és una un bon escenari perquè intentem brillar”.

MARC MÁRQUEZ: “(El *Circuit de Barcelona-Catalunya) No és el mateix que Silverstone i Àustria. Hem de donar el 100 o el 95%, però sempre entendre els límits del nostre projecte ara mateix. És un circuit en el qual vaig lluitar per la victòria en els meus millors anys, així que enguany lluitaré encara més, però ara tenim 8 curses en 10 setmanes, per la qual cosa tindrem un calendari molt exigent. També, serà important mantenir el rumb i seguir endavant”.

“Immediatament, a l’FP1 hi haurà una gran diferència, perquè provaré els nous alerons i alguns back-to-backs, perquè en un circuit diferent els agrada provar-los (als mecànics). El temps del dissabte i el diumenge sembla que podria ser inestable, especialment el dissabte. Nosaltres decidirem. Si necessito intentar alguna cosa, ho faré, perquè estem en un punt en el qual hem de fer-ho”.

“(Stefan Bradl) Va estar provant a Misano amb la MotoGP i, concretament, la moto amb la qual vaig córrer a Àustria i també va estar provant a Motegi. No sé si ho estarà fent ara, però sí, sembla que estem intentant millorar, passada a passada i tots junts. Crec que podem fer-ho”.

POL ESPARGARÓ: “El més emocionant (d’Àustria) va ser que vaig mantenir a Aleix (Espargaró) darrere meu durant tota la cursa. El guanyador de l’últim GP. Va ser una cursa emocionant. Vaig saber des del començament del cap de setmana que aquest era el meu moment. De fet, li vaig dir al meu equip que aquest era el moment en el qual volia ser ràpid, perquè sabia que estava més o menys fresc per a competir per les posicions de la meitat de la graella de cursa. I de fet, tot va sortir bé”.

“El que va passar en la primera corba em va ajudar una mica a guanyar algunes posicions, però després el ritme i la velocitat de la meva MotoGP van ser molt bons i vaig poder mantenir a Aleix al darrere, la qual cosa va ser realment increïble. Diumenge, vaig tenir problemes. Estava bastant cansat i la moto era molt diferent. Ara, necessito adaptar-me ràpidament, però tot va molt de pressa. Després, el nou horari (amb el Practice i la Sprint) i tot és bastant diferent i estressant. A això cal sumar-li que la meva condició física no és, actualment, la millor. M’estic acostumant a tot, així que anirem fent”.

“No sé si Alex ho recordarà, però quan vam començar a còrrer aquí al Circuit de Barcelona-Catalunya, no ens van permetre rodar per tota la pista completa. N’hi havia una drecera enmig de la recta següent. Crec que va ser la bandera a quadres que tallava la corba sis. Ni tan sols fèiem la pista completa. T’atures a mirar-ho actualment i veus tot el que has aconseguit fins a arribar a MotoGP. Però, tant de bo, el millor estigui per venir!”.

Els altres quatre integrants de la segona part de la roda de premsa d’aquest dijous / MotoGP

L'entrada Francesco Bagnaia calenta el Gran Premi de Catalunya: “Aquesta és una de les meves pistes favorites” ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/francesco-bagnaia-barcelona-motogp/feed/ 0
MotoGP aterra al Circuit de Barcelona-Catalunya https://formularapida.net/motogp-aterra-al-circuit-de-barcelona-catalunya/ https://formularapida.net/motogp-aterra-al-circuit-de-barcelona-catalunya/#respond Thu, 31 Aug 2023 14:17:04 +0000 https://formularapida.net/?p=184838 Després d’un cap de setmana frenètic a Àustria fa dues setmanes, MotoGP aterra al Circuit de Barcelona-Catalunya, un traçat molt especial per als pilots catalans.  El Campionat del Món de MotoGP torna a casa. De l’1 al 3 de setembre, el Circuit de Barcelona-Catalunya, situat a localitat barcelonina de Montmeló, es vesteix de gala per un dels caps […]

L'entrada MotoGP aterra al Circuit de Barcelona-Catalunya ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Després d’un cap de setmana frenètic a Àustria fa dues setmanes, MotoGP aterra al Circuit de Barcelona-Catalunya, un traçat molt especial per als pilots catalans. 

El Campionat del Món de MotoGP torna a casa. De l’1 al 3 de setembre, el Circuit de Barcelona-Catalunya, situat a localitat barcelonina de Montmeló, es vesteix de gala per un dels caps de setmanes més importants de l’any per al motociclisme català. Els pilots de les tres categories del Campionat s’enfronten a l’onzena cita del calendari, mentre que el traçat també acollirà una nova cita del Campionat de MotoE.

Es tracta d’una pista de 4.675 metres, fet que la converteix en una de les més llargues del Campionat de MotoGP. La seva espectacular recta, molt reconeguda per ser presidida per la seva emblemàtica torre, també és especialment llarga, ja que compta amb 1.047 metres. El revolt número 1 és una de les corbes més espectaculars del Campionat, pel fet que sol ser escenari de grans avançaments i un punt de màxima tensió en el moment de la sortida de les curses. Pel que fa a detalls tècnics, disposa de 14 revolts, 8 a dretes i 6 a esquerres.

El Circuit de Barcelona-Catalunya acull aquest cap de setmana MotoGP / Michelin
El Circuit de Barcelona-Catalunya acull aquest cap de setmana MotoGP / Michelin

La realitat és que el Circuit està molt vinculat a la tradició esportiva. Va ser l’any 1989, gràcies als esforços de la Generalitat de Catalunya, l’alcaldia de Montmeló i el Real Automòbil Club de Catalunya (RACC), quan es va iniciar la tasca de construir un circuit que estigués a l’altura d’una de les més atractives capitals europees. El traçat es va afegir al calendari del Mundial l’any 1991 per aprofitar la gran afició que hi havia a Catalunya al món de les dues rodes. Precisament aquell mateix mes, va acollir la seva primera prova internacional, el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1. Amb una capacitat per a més de 104.000 espectadors, el Circuit de Catalunya és considerat un dels traçats més moders a nivell internacional.

Pel que fa a l’àmbit competitiu, la passada temporada, la victòria a la categoria reina se la va endur Fabio Quartararo, a qui se li dona especialment bé aquest traçat. Van tancar el podi Jorge Martín i Johann Zarco, respectivament. Està sent un any especialment bo per les Ducati. Pecco Bagnaia arriba a Barcelona amb quatre victòries a la butxaca, l’última a Àustria. L’italià va firmar un cap de setmana brillant fent la pole position i guanyant les dues curses del cap de setmana, ja que també es va endur la Sprint Race. El pilot Ducati arriba líder del Campionat amb 251 punts, 62 per davant del seu perseguidor, Jorge Martín.

Pecco Bagnaia va endur-se la victòria a la categoria de MotoGP el passat curs / MotoGP
Pecco Bagnaia, dominador d’aquesta temporada / MotoGP

Pel que fa a les categories inferiors, a Moto3, l’any passat es va endur la victòria Izan Guevara, qui actualment es troba a la categoria de Moto2. David Muñoz i Tatsuki Suzuki van completar el podi. No obstant això, en l’anterior cita al Red Bull Ring, la victòria va ser per Deniz Öncü, i molt de prop el va seguir Dani Holgado, que va ser segon. Ambdós poden ser dos clars candidats aquest cap de setmana. De fet, el pilot valencià arriba líder del Campionat amb 161 punts, 26 per davant del segon classificat, Ayumu Sasaki.

La temporada passada, va ser un italià qui es va endur la victòria al Circuit a la categoria de Moto2. Celestino Vietti va imposar-se a Aron Canet i Augusto Fernández. Precisament, Vietti va endur-se la victòria a Àustria, seguit de Pedro Acosta i Ai Ogura. Acosta es troba actualment líder del Campionat, i li treu 12 punts a Tony Arbolino, a qui també hem de tindre en compte per aquest cap de setmana.

L'entrada MotoGP aterra al Circuit de Barcelona-Catalunya ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/motogp-aterra-al-circuit-de-barcelona-catalunya/feed/ 0
El Circuit de Barcelona-Catalunya presenta el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP https://formularapida.net/el-circuit-de-barcelona-catalunya-presenta-el-gran-premi-monster-energy-de-catalunya-de-motogp/ https://formularapida.net/el-circuit-de-barcelona-catalunya-presenta-el-gran-premi-monster-energy-de-catalunya-de-motogp/#respond Wed, 30 Aug 2023 22:05:32 +0000 https://formularapida.net/?p=184823 L’acte, celebrat al Born Centre de Cultura i Memòria, ha comptat amb alguns dels pilots catalans de les tres categories del Mundial de MotoGP. El Circuit de Barcelona-Catalunya ha presentat oficialment aquesta tarda de dimecres el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP 2023. Ho ha fet en una ubicació molt especial: el Born […]

L'entrada El Circuit de Barcelona-Catalunya presenta el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
L’acte, celebrat al Born Centre de Cultura i Memòria, ha comptat amb alguns dels pilots catalans de les tres categories del Mundial de MotoGP.

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha presentat oficialment aquesta tarda de dimecres el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP 2023. Ho ha fet en una ubicació molt especial: el Born Centre de Cultura i Memòria. Fins allà, mitjans de comunicació, representants institucionals i pilots, s’han desplaçat per a donar el tret de sortida a un dels caps de setmana més especials per al món del motor a Catalunya.

L’esdeveniment ha estat presidit per Roger Torrent, president del Circuit i Conseller d’Empresa i Treball; que ha estat acompanyat per Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna Sports; Josep Mateu, president del RACC; Pere Rodríguez, alcalde de Montmeló; Pau Solanilla, Comissionat de Relacions Internacionals i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona; i Josep Lluís Santamaría, director general del Circuit de Barcelona-Catalunya.

 Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna Sports, durant la presentacií d'aquest dimecres / Miquel Rovira
Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna Sports, durant la presentació d’aquest dimecres / Miquel Rovira

Com dèiem en anteriors línies, tampoc ha faltat la representació de pilots del Mundial, ja que també hi han assistit els germans Aleix i Pol Espargaró de la categoria de MotoGP. Tampoc han faltat en Marc i l’Álex Márquez, i com a representants de Moto2 i Moto 3, Albert Arenas i Xavier Artigas, respectivament.

El conseller d’Empresa i Treball i president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat avui que “la celebració del Gram Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP vol dir continuar acollint les millors competicions i avançar en la implantació del Pla Estratègic”. Torrent ha destacat que amb aquest esdeveniment Catalunya tornarà a ser “el centre del món”. El responsable d’Empresa i Treball ha recordat l’aposta que s’ha fet per a “millorar el Circuit i continuar amb la celebració de diferents competicions amb una infraestructura més sostenible i que beneficiï als pilots, a l’espectacle i a l’experiència del públic”.

El director general del Circuit, Josep Lluís Santamaría, ha volgut fer constar que “està tot a punt per acollir a MotoGP. Enguany, a més, tornem a tenir MotoE, que se suma a les habituals MotoGP, Moto2 i Moto3. És una prova que ens fa molta il·lusió, ja que està organitzada per una empresa catalana, Dorna, i un dels seus màxims exponents, Carmelo Ezpeleta, va ser precisament part d’aquest projecte anomenat Circuit de Barcelona-Catalunya en els seus inicis”. Santamaría tampoc ha passat per alt les novetats que tant el Circuit com Dorna han implementat en aquesta edició. “Ens hem centrat en fer l’experiència del públic molt més satisfactòria, amb fonts d’aigua, ombres i noves propostes d’entreteniment”, ha dit.

Els pilots de MotoGP, Moto2 i Moto3 durant la presentació / Miquel Rovira
Els pilots de MotoGP, Moto2 i Moto3 durant la presentació / Miquel Rovira

Pel que fa als pilots, el primer a parlar sobre el GP de casa ha estat Pol Espargaró. El de Granollers ha afirmat que “és per a mi un orgull estar competint amb els millors pilots del món. Després d’un temps sabàtic bastant llarg per la meva lesió, torno al Circuit, un lloc en el qual han estat molt pendents de la meva recuperació, i ho agraeixo. Ells han format part de la meva pretemporada i m’han ajudat molt. A més, en el temps que he estat fora la moto ha millorat moltíssim gràcies a la gran aposta de GASGAS”.

Aleix Espargaró, ha destacat “la gran tasca que estan fent a Aprilia, ja que som molt competitius. La idea és estar en el podi a finals d’any, el nou format de MotoGP reparteix molts més punts, així que tot estarà molt més obert fins al final”. Com no podia ser d’una altra manera, el gran dels Espargaró ha fet referència a la passada edició del CatalanGP, esdeveniment en el qual va perdre el podi al donar per finalitzada la prova una volta abans. “Enguany, al casc porto un missatge en anglès que diu una volta més, i no he posat el nou marcador del Circuit perquè no m’hi cabia al disseny”, ha dit entre riures.

Àlex Márquez també ha fet un balanç sobre el que portem de temporada. “Està sent una temporada bona per tot el que estem aconseguint. Encara que una victòria a l’esprint no és el mateix que una el diumenge, és un pas endavant molt gran. Això es deu al fet que la moto funciona molt bé, i estem tots molt contents, perquè dona gust anar a les curses i saber que pots optar a posicions davanteres i lluitar amb els rivals, en un circuit a més en el qual gaudeixo molt”, ha puntualitzat el pilot de Ducati.

No obstant, l’altra cara de la moneda arriba amb Marc Márquez, qui es troba en un moment complicat de la seva trajectòria professional. ”Enguany està costant una mica, però anem millorant. Intentarem fer gaudir als espectadors com sempre, a més sembla que el temps pot ser canviant així que això ens pot ajudar. En els bons moments és fàcil tenir suport, però ara, que no tot va tan bé, és quan més valores l’escalfor de l’afició. Jo ho tindré gràcies a la grada Marc Márquez”.

Per la seva part, Albert Arenas, pilot de Moto2, ha reconegut que “és una categoria molt difícil i hem de quadrar-ho tot perquè realment la moto és molt bona i tenim potencial. No hi hauria millor manera de celebrar el GP de casa que amb un podi”. Xavi Artigas, en una direcció molt semblant, ha declarat que “encara que el principi de temporada va anar bé, no hem pogut mantenir aquest ritme. Hem de veure què és el que ens fa més febles i millorar. És un circuit en el qual sempre m’he trobat còmode”.

L'entrada El Circuit de Barcelona-Catalunya presenta el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/el-circuit-de-barcelona-catalunya-presenta-el-gran-premi-monster-energy-de-catalunya-de-motogp/feed/ 0
El Circuit es prepara per acollir un Mundial de MotoGP amb format renovat https://formularapida.net/el-circuit-es-prepara-per-acollir-un-mundial-de-motogp-amb-format-renovat/ https://formularapida.net/el-circuit-es-prepara-per-acollir-un-mundial-de-motogp-amb-format-renovat/#respond Fri, 25 Aug 2023 11:10:40 +0000 https://formularapida.net/?p=184569 El Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP s’enfronta a la seva primera edició amb canvis com la nova distribució dels assaigs lliures i cronometrats, la Sprint Race i el seu podi, el Hero Walk o Riders Fan Parade De l’1 al 3 de setembre, el Circuit de Barcelona-Catalunya complirà amb la seva cita […]

L'entrada El Circuit es prepara per acollir un Mundial de MotoGP amb format renovat ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP s’enfronta a la seva primera edició amb canvis com la nova distribució dels assaigs lliures i cronometrats, la Sprint Race i el seu podi, el Hero Walk o Riders Fan Parade

De l’1 al 3 de setembre, el Circuit de Barcelona-Catalunya complirà amb la seva cita anual amb la família MotoGP celebrant el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP, esdeveniment en el qual es veurà un ple de categories. MotoGP, Moto2, Moto3 i MotoE envairan l’asfalt en una edició que destaca pels canvis de format que presenta.

Si bé és cert que Dorna ha implementat ja des de principis d’any una sèrie de novetats en la categoria reina del motociclisme, el CatalanGP s’estrena en aquests canvis significatius. Serà, per tant, la primera vegada que els aficionats que assisteixin al Circuit puguin gaudir de la nova distribució d’assaigs lliures, així com de la Sprint Race, la qual dota al dissabte de més hores de competició del que habitualment estaven acostumats. A més dels canvis esportius, a nivell d’entreteniment també es veuran noves propostes com ara el podi de la Sprint Race, el Hero Walk o la Riders Fan Parade.

Els protagonistes d’aquesta atractiva edició

La vigent temporada de MotoGP té un dominador absolut, el qual s’ha convertit en un inconvenient per a la part alta de la taula de la classificació. Es tracta del vigent Campió del Món, Pecco Bagnaia. L’italià de Ducati acumula ja cinc victòries enguany, així com cinc pole positions i quatre primeres posicions en el format Sprint Race. Tot això el situa en la posició d’honor amb 251 punts i un imponent avantatge de 62 punts.

El pilot que més a prop es troba del líder és Jorge Martín, amb resultats molt destacables també. Malgrat un inici d’any dur, l’espanyol ha aconseguit pujar al podi en diverses ocasions. Marco Bezzecchi és el tercer en discòrdia en aquesta batalla, a tan sols 6 punts del madrileny. Si alguna cosa deixen clar aquestes posicions és l’absoluta supremacia de les Ducati, monopolitzant el podi provisional del curs esportiu.

Brad Binder, encara que sense cap victòria, s’ha deixat veure en un parell d’ocasions en la Sprint Race, situant-se en la primera plaça. La seva candidatura és sòlida, i és que el de KTM acumula 160 punts. Johan Zarco (125) i Lucca Marini (120) tornen a situar les Ducati entre els millors, amb la seva cinquena i sisena plaça respectivament. El pilot de casa Aleix Espargaró és el seu immediat perseguidor, amb 117 punts. La diferència entre aquest grup de pilots és tan petita que un bon paper al GP de casa podria ajudar a pujar al català en la taula de punts. Espargaró buscarà una victòria que tan sols ha pogut signar en una ocasió aquesta temporada, per a també rescabalar-se de la passada edició del CatalanGP.

Nou sistema d’assaigs lliures i oficials

MotoGP s’enfronta enguany a frenètiques jornades tant el divendres com el dissabte de Gran Premi. Recentment, l’organització del Mundial ha ajustat el funcionament dels entrenaments lliures i la classificació. D’aquesta manera, el CatalanGP tindrà el següent format: el divendres, la categoria reina farà la Free Practice 1 al matí i, el dissabte, la Free Practice 2, sent totes dues sessions únicament destinades a les proves del certamen, sense tenir cap validesa per a la classificació. No obstant això, el divendres a la tarda s’incorpora la denominada Practice, la qual sí que es té en compte per a passar els 10 millors temps directes a Q2.

Sprint Race i Sprint Podium

El dissabte, després dels assaigs cronometrats, els pilots s’enfrontaran a la Tissot Sprint Race, una cursa classificatòria en la qual també es reparteixen punts. Aquesta cursa curta ha demostrat enguany aportar molta emoció i moltes sorpreses al Mundial, sent un gran reclam per als espectadors.

A més, aquesta prova celebra una cerimònia de lliurament de premis independent en algun lloc emblemàtic de cada circuit. La ubicació triada al Circuit, i per primera vegada en la seva història, serà una zona accessible per al públic. Es tracta de l’Àrea Monster Energy situada darrere de la Tribuna B. Allà, els aficionats gaudiran del podi en directe, amb els seus ídols a pocs metres.

Hero Walk

El Hero Walk permetrà que tant el dissabte com el diumenge al matí els pilots passin per un espai delimitat en l’entrada al pàdoc (al costat de la benzinera del Circuit) per a parlar amb els fans, fer-se fotos, etc. El dissabte passaran per aquí únicament els pilots de MotoGP, mentre que el diumenge ho faran els representants de les tres categories: MotoGP, Moto2 i Moto3. El Hero Walk és una activitat reservada als Abonats del Circuit, col·lectiu que rebrà per e-mail l’operativa per a poder gaudir d’aquesta experiència.

Riders Fan Parade

El diumenge a les 10 h tindrà lloc la Riders Fan Parade, una activitat centrada en els pilots i els aficionats. Aquesta iniciativa, que se celebrarà poc abans de l’inici de les curses del diumenge, permetrà que els pilots de MotoGP passegin pel traçat pujats a un tràiler, per a saludar i animar als assistents del Circuit. En el recorregut, els pilots realitzaran alguna parada davant de les tribunes en les quals pugui haver-hi clubs de fans. A més, els pilots aniran sent entrevistats perquè el públic pugui conèixer quines són les seves sensacions abans de la cursa.

Entrades

El Circuit compta amb una atractiva oferta d’entrades per a assistir al Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP. A partir de 72€, els aficionats poden gaudir de tres dies de competició sobre l’asfalt i de moltes propostes fora de la pista. A més, alguns dels pilots del mundial de motociclisme compten amb zones reservades per als seus clubs de fans en diferents tribunes, una opció molt recomanable per a viure moltes emocions.

L'entrada El Circuit es prepara per acollir un Mundial de MotoGP amb format renovat ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/el-circuit-es-prepara-per-acollir-un-mundial-de-motogp-amb-format-renovat/feed/ 0