FIA Formula 2 | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/monoplaces/fiaf2-ca/ FormulaRapida.net is a website that inform about Motorsport in Catalan, Spanish, English and French. Sun, 04 Jun 2023 20:52:25 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://formularapida.net/wp-content/uploads/2019/05/cropped-fr-twt-400x400-blue-32x32.jpg FIA Formula 2 | FormulaRapida.net https://formularapida.net/category/monoplaces/fiaf2-ca/ 32 32 Oliver Bearman no falla i guanya dominant des de la pole https://formularapida.net/__trashed-52/ https://formularapida.net/__trashed-52/#respond Sun, 04 Jun 2023 20:17:00 +0000 https://formularapida.net/?p=180797 Oliver Bearman ha aconseguit una còmoda victòria a la cursa principal de la Fórmula 2 al Circuit de Barcelona-Catalunya Oliver Bearman ha aconseguit una nova victòria aquest diumenge a la cursa principal de la Fórmula 2 a Barcelona. Ha estat la segona victòria de Prema a Montmeló, després que el seu company Frederik Vesti s’imposés […]

L'entrada Oliver Bearman no falla i guanya dominant des de la pole ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Oliver Bearman ha aconseguit una còmoda victòria a la cursa principal de la Fórmula 2 al Circuit de Barcelona-Catalunya

Oliver Bearman ha aconseguit una nova victòria aquest diumenge a la cursa principal de la Fórmula 2 a Barcelona. Ha estat la segona victòria de Prema a Montmeló, després que el seu company Frederik Vesti s’imposés a la cursa al sprint del dissabte.

Lluitant contra Enzo Fittipaldi a la sortida, Bearman va ser capaç de deixar-li sense DRS a la sisena volta per a mantenir un avantatge d’1.6 segons, mentre el brasiler lluitava amb Theo Pourchaire pel segon lloc. A mesura que els pilots van passar pel pitlane, el britànic va ser capaç d’aguantar a pista més temps que els seus rivals, gestionant bé els seus pneumàtics abans de canviar el compost tou pel dur a la volta 13 i sortir en 12a posició.

default image
Copyright: Formula 2

Així, Bearman va retallar distàncies amb els quals li precedien, que encara no havien parat, i va reprendre el lideratge a la volta 25, quan Victor Martins, que corria amb l’estratègia alternativa després de sortir setè, va fer la seva aturada des de la primera posició.

Fittipaldi i Pourchaire es disputaven la segona posició, mentre que Ayumu Iwasa intentava acostar-se als tres primers, però va haver de conformar-se amb la quarta posició, amb Jack Doohan caient a la cinquena.

default image
Copyright: Formula 2

Martins va entrar en boxs en la volta 25 i va sortir cinquè, mentre que Vesti va sortir novè abans de col·locar-se sisè a la volta 27 avançant a Pourchaire a la recta principal amb l’ajuda del DRS. El francès va passar a Doohan en el gir següent abans que Vesti fes el propi per l’exterior de la corba 10, i tots dos s’acostessin als tres primers.

Iwasa i Martins van lluitar per l’últim calaix del podi durant diverses voltes abans que el francés de l’acadèmia d’Alpine es fes amb ell en la volta 35, aprofitant-se de l’aleró mòbil. Iwasa es va conformar amb la quarta plaça, mentre que Vesti va ser cinquè després de sortir vuitè. Doohan i Pourchaire van ser sisè i setè, amb Dennis Hauger, Arthur Leclerc i Richard Verschoor completant el top 10.

L'entrada Oliver Bearman no falla i guanya dominant des de la pole ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/__trashed-52/feed/ 0
Frederik Vesti guanya sota la pluja https://formularapida.net/frederik-vesti-guanya-sota-la-pluja/ https://formularapida.net/frederik-vesti-guanya-sota-la-pluja/#respond Sat, 03 Jun 2023 13:44:17 +0000 https://formularapida.net/?p=180706 Frederik Vesti aconsegueix la victòria al Circuit de Barcelona-Catalunya en una cursa sprint amb condicions canviants La cursa de Fórmula 2 ha començat darrere del cotxe de seguretat a causa de la intensa pluja. Vesti i Jak Crawford han patit un toc a la sortida. Aquest últim ha hagut d’abandonar la cursa. Vesti no ha […]

L'entrada Frederik Vesti guanya sota la pluja ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Frederik Vesti aconsegueix la victòria al Circuit de Barcelona-Catalunya en una cursa sprint amb condicions canviants

La cursa de Fórmula 2 ha començat darrere del cotxe de seguretat a causa de la intensa pluja. Vesti i Jak Crawford han patit un toc a la sortida. Aquest últim ha hagut d’abandonar la cursa.

Vesti no ha patit per avançar a Amaury Cordeel. A partir d’aquí, ha liderat tota la cursa. A més, Cordeel ha perdut posició amb Victor Martins. Cordeel ha sofert molt durant tota la cursa i en un moment s’ha anat a la grava, fent que Dennis Hauger guanyés una posició.

default image
Copyright: Formula 2

A deu voltes del final, alguns pilots han decidit muntar slicks, però seguien sense ser molt més ràpids que els pneumàtics de pluja.

Juan Manuel Correa, un cop muntats els slicks, ha perdut el control del seu cotxe a la primera corba i ha anat a la grava, la qual cosa ha provocat la sortida del cotxe de seguretat. Això ha ofert als pilots que encara no s’havien detingut una excel·lent opció de parar per a muntar els pneumàtics de sec, que ara eren més ràpids.

El cotxe de seguretat ha marxat a tres voltes del final. Theo Pourchaire ho ha aprofitat per passar ràpidament del quart al segon lloc, però no ha pogut avançar a Vesti. Martins ha completat el podi.

L'entrada Frederik Vesti guanya sota la pluja ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/frederik-vesti-guanya-sota-la-pluja/feed/ 0
Oliver Bearman s’emporta la pole a la Fórmula 2 https://formularapida.net/oliver-bearman-semporta-la-pole-a-la-formula-2/ https://formularapida.net/oliver-bearman-semporta-la-pole-a-la-formula-2/#respond Fri, 02 Jun 2023 17:27:34 +0000 https://formularapida.net/?p=180629 La classificació de la Fórmula 2 a Barcelona no s’ha decidit fins als últims segons, tenint com a poleman a Oliver Bearman Durant els primers vint minuts, Dennis Hauger ha tingut el millor temps amb un 1.23.923. Durant últims deu minuts de la classificació, Theo Pourchaire s’ha col·locat primer amb un temps d’1.23.744, però Enzo […]

L'entrada Oliver Bearman s’emporta la pole a la Fórmula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
La classificació de la Fórmula 2 a Barcelona no s’ha decidit fins als últims segons, tenint com a poleman a Oliver Bearman

Durant els primers vint minuts, Dennis Hauger ha tingut el millor temps amb un 1.23.923. Durant últims deu minuts de la classificació, Theo Pourchaire s’ha col·locat primer amb un temps d’1.23.744, però Enzo Fittipaldi ho ha millorat amb un 1.23.623.

En les últimes voltes, tres pilots més han arribat amb possibilitats de disputar la primera posició: Ayumu Iwasa, Jack Doohan i Oliver Bearman.

Iwasa s’ha situat segon, abans que Oliver Bearman fes un 1.23.546 i es posés al capdavant.

Doohan ha tingut una gran oportunitat. El pilot australià, que semblava disposat a fer-se amb la pole després dels seus dos primers sectors, ha perdut molt de temps en l’últim i s’ha hagut de conformar amb la tercera posició.

Imagen
Copyright: Invicta Virtuosi Racing

Bearman ha aconseguit així la segona pole de la seva carrera esportiva en la Fórmula 2, seguit de Fittipaldi, Doohan, Iwasa, Pourchaire i Hauger, que ha acabat sisè malgrat no donar aquestes últimes voltes.

Victor Martins, un dels aspirants al títol, ha acabat setè, mentre que el líder del campionat, Frederik Vesti, ha finalitzat en vuitè lloc. Després de guanyar la cursa principal a Mònaco, Vesti sortirà demà en la cursa a l’sprint amb graella invertida des de la pole position.

Jak Crawford i Amaury Cordeel han completat les deu primeres posicions.

L'entrada Oliver Bearman s’emporta la pole a la Fórmula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/oliver-bearman-semporta-la-pole-a-la-formula-2/feed/ 0
OFICIAL: El Gran Premi de l’Emília-Romanya no se celebrarà aquest cap de setmana https://formularapida.net/oficial-el-gran-premi-de-lemilia-romanya-no-se-celebrara-aquest-cap-de-setmana/ https://formularapida.net/oficial-el-gran-premi-de-lemilia-romanya-no-se-celebrara-aquest-cap-de-setmana/#respond Wed, 17 May 2023 15:38:32 +0000 https://formularapida.net/?p=179791 Les precipitacions han desbordat el riu Santerno, que passa just pel costat del traçat, i no es pot “garantir la seguretat” de la cursa La FIA ha confirmat que el Gran Premi de l’Emília-Romanya no se celebrarà a Imola aquest cap de setmana degut a la persistent pluja i a la situació d’inundació a la […]

L'entrada OFICIAL: El Gran Premi de l’Emília-Romanya no se celebrarà aquest cap de setmana ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Les precipitacions han desbordat el riu Santerno, que passa just pel costat del traçat, i no es pot “garantir la seguretat” de la cursa

La FIA ha confirmat que el Gran Premi de l’Emília-Romanya no se celebrarà a Imola aquest cap de setmana degut a la persistent pluja i a la situació d’inundació a la regió, en la qual s’ha donat prioritat a la seguretat.

La pluja ha estat incessant durant setmanes i, fins i tot, amb algun respir entremig, ha causat estralls a la regió de l’Emília-Romanya.

A la reunió que ha tingut lloc avui s’ha decidit suspendre el Gran Premi, i el govern italià també ha demanat a les autoritats que no celebrin l’esdeveniment.

Curiosament, no han esmentat res sobre la cancel·lació total o l’ajornament. Queda per veure si afegeixen el Gran Premi de Fórmula 1 més endavant o si el calendari es redueix a 22 proves després del recompte inicial de 24, que va veure una cancel·lació a la Xina.

“És una tragèdia veure el que ha passat a Imola i a l’Emília-Romanya, la ciutat i la regió en la qual vaig créixer, i els meus pensaments i oracions estan amb les víctimes de les inundacions i les famílies i comunitats afectades”, ha dit Stefano Domenicali.

“Vull expressar la meva gratitud i admiració als increïbles serveis d’emergència que estan treballant sense descans per a ajudar als qui ho necessiten i alleujar la situació: són herois i tota Itàlia està orgullosa d’ells. La decisió que s’ha pres és la correcta per a tots en les comunitats locals i per a la família de la Fórmula 1, ja que hem de garantir la seguretat i no crear una càrrega addicional per a les autoritats mentre s’ocupen d’aquesta situació tan horrible”.

Al mateix temps, el President de la FIA, Mohammed Ben Sulayem, ha afegit: “Els meus pensaments i els de tota la família de la FIA estan amb els afectats per la terrible situació a la regió de l’Emília-Romanya. La seguretat de tots els implicats i els esforços de recuperació són la màxima prioritat en aquests moments”.

Aquesta és la nota de premsa de la FIA:

La comunitat de la Fórmula 1 vol enviar els seus pensaments a les persones i comunitats afectades pels recents esdeveniments a la regió de l’Emília-Romanya. També volem fer un homenatge a la labor dels serveis d’emergència que estan fent tot el possible per a ajudar als necessitats.

Després de les converses mantingudes entre la Fórmula 1, el President de la FIA, les autoritats competents, inclosos els ministres pertinents, el President de l’Automòbil Club d’Itàlia, el President de la Regió de l’Emília-Romanya, l’alcalde de la ciutat i el promotor, s’ha pres la decisió de no seguir endavant amb la celebració del Gran Premi.

La decisió s’ha pres perquè no és possible celebrar l’esdeveniment de manera segura per als nostres aficionats, els equips i el nostre personal, i és la decisió correcta i responsable donada la situació a la qual s’enfronten els pobles i ciutats de la regió. No seria correcte exercir més pressió sobre les autoritats locals i els serveis d’emergència en aquests difícils moments.

L'entrada OFICIAL: El Gran Premi de l’Emília-Romanya no se celebrarà aquest cap de setmana ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/oficial-el-gran-premi-de-lemilia-romanya-no-se-celebrara-aquest-cap-de-setmana/feed/ 0
Brad Benavides, a per la cinquena ronda de la Fórmula 2 https://formularapida.net/brad-benavides-a-per-la-cinquena-ronda-de-la-formula-2/ https://formularapida.net/brad-benavides-a-per-la-cinquena-ronda-de-la-formula-2/#respond Tue, 16 May 2023 17:41:56 +0000 https://formularapida.net/?p=179744 El circuit d’Imola acollirà el meeting durant aquest cap de setmana Brad Benavides es prepara per a aquesta cinquena ronda del campionat de Fórmula 2 en el circuit d’Imola. El meeting es desenvoluparà durant els dies 19, 20 i 21 de maig. El pilot de Charouz Racing va tenir alguns problemes en la ronda anterior a Baku […]

L'entrada Brad Benavides, a per la cinquena ronda de la Fórmula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El circuit d’Imola acollirà el meeting durant aquest cap de setmana

Brad Benavides es prepara per a aquesta cinquena ronda del campionat de Fórmula 2 en el circuit d’Imola. El meeting es desenvoluparà durant els dies 19, 20 i 21 de maig.

El pilot de Charouz Racing va tenir alguns problemes en la ronda anterior a Baku que li van impedir rendir al 100%. Això sí, amb els tests realitzats la setmana passada al Circuit de Barcelona-Catalunya, Benavides es troba amb confiança per a aquestes tres setmanes seguides de competició:

“Estem a punt de començar el triplet de curses de la temporada. Són grans oportunitats en un curt termini de temps així que serà crucial aguantar el 100% d’enfocament a cada moment. Tot apunta al fet que cada vegada estem més preparats que mai per a donar guerra.”

L’horari d’aquesta cinquena cita del campionat de F2 és el següent:

DIVENDRES 19 MAIG

Entrenaments lliures > 11.05 – 11.50

Classificació > 15.55 – 16.25

DISSABTE 20 MAIG

Cursa sprint > 14.15 – 15.00

DIUMENGE 21 MAIG

Cursa > 10.10 – 11.10

L'entrada Brad Benavides, a per la cinquena ronda de la Fórmula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/brad-benavides-a-per-la-cinquena-ronda-de-la-formula-2/feed/ 0
Jehan Daruvala correrà a la Fórmula 2 https://formularapida.net/jehan-daruvala-correra-a-la-formula-2/ https://formularapida.net/jehan-daruvala-correra-a-la-formula-2/#respond Mon, 23 Jan 2023 17:19:02 +0000 https://formularapida.net/?p=172598 Jehan Daruvala correrà al campionat de Fórmula 2 de la FIA amb l’equip MP Motorsport la temporada 2023. Després d’haver estat amb l’equip MP Motorsport a Abu Dhabi, semblava probable que Daruvala es quedés en F2 durant un altre any tot i que es va anunciar que l’indi era la reserva de l’equip Mahindra a la Fórmula E. Jehan Daruvala i Dennis Hauger tornaran a ser companys d’equip com a l’equip Prema […]

L'entrada Jehan Daruvala correrà a la Fórmula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Jehan Daruvala correrà al campionat de Fórmula 2 de la FIA amb l’equip MP Motorsport la temporada 2023.

Després d’haver estat amb l’equip MP Motorsport a Abu Dhabi, semblava probable que Daruvala es quedés en F2 durant un altre any tot i que es va anunciar que l’indi era la reserva de l’equip Mahindra a la Fórmula E.

Jehan Daruvala i Dennis Hauger tornaran a ser companys d’equip com a l’equip Prema la temporada 2022, però aquest cop a l’equip MP Motorsport. No obstant això, Daruvala no tindrà colors de Red Bull, a diferència del seu company d’equip noruec.

Jehan Daruvala i Dennis Hauger, una dupla que promet èxits a la Fórmula 2 tot i que sabem que no hi ha res segur, podríem parlar d’un futur imminent a la fórmula 1 dels dos pilots. Amb una gran progressió és el seu clar objectiu a curt termini.

 

Presència catalana a la FR Middle East

L'entrada Jehan Daruvala correrà a la Fórmula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/jehan-daruvala-correra-a-la-formula-2/feed/ 0
Juan Manuel Correa torna a la Fórmula 2 https://formularapida.net/juan-manuel-correa-torna-a-la-formula-2/ https://formularapida.net/juan-manuel-correa-torna-a-la-formula-2/#respond Thu, 22 Dec 2022 14:43:15 +0000 https://formularapida.net/?p=171107 Juan Manuel Correa disputarà la temporada 2023 completa a la Fórmula 2 després de dues temporades a la Fórmula 3. La temporada vinent serà el retorn de l’equatorià a la categoria després del seu dur accident l’any 2019. El pilot equatorià competia a la F2 l’any 2019, abans que un tràgic accident al circuit belga […]

L'entrada Juan Manuel Correa torna a la Fórmula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Juan Manuel Correa disputarà la temporada 2023 completa a la Fórmula 2 després de dues temporades a la Fórmula 3. La temporada vinent serà el retorn de l’equatorià a la categoria després del seu dur accident l’any 2019. El pilot equatorià competia a la F2 l’any 2019, abans que un tràgic accident al circuit belga de Spa-Francorchamps, on Anthoine Hubert va perdre la vida, li deixés serioses lesions en totes dues cames.
Juan Manuel Correa va tornar a les curses l’any 2021 a la F3 amb ART Gran Prix, on ha disputat aquestes dues últimes temporades.

L'entrada Juan Manuel Correa torna a la Fórmula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/juan-manuel-correa-torna-a-la-formula-2/feed/ 0
Així queda cada equip de Fórmula 2 per 2023 https://formularapida.net/aixi-queda-cada-equip-de-formula-2-per-2023/ https://formularapida.net/aixi-queda-cada-equip-de-formula-2-per-2023/#respond Thu, 15 Dec 2022 15:34:54 +0000 https://formularapida.net/?p=170867 Queden pocs dies per a finalitzar l’any 2022 i entrar de ple en 2023, on arrencarà una nova i apassionant temporada de Fórmula 2. És cert que encara no estan tots els seients ocupats o anunciats en cada equip, però ja coneixem gran part de la graella, donant la benvinguda a noves cares i acomiadant-nos […]

L'entrada Així queda cada equip de Fórmula 2 per 2023 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Queden pocs dies per a finalitzar l’any 2022 i entrar de ple en 2023, on arrencarà una nova i apassionant temporada de Fórmula 2. És cert que encara no estan tots els seients ocupats o anunciats en cada equip, però ja coneixem gran part de la graella, donant la benvinguda a noves cares i acomiadant-nos d’unes altres.

Encara hi ha 3 equips que no han donat el nom de cap dels dos pilots que formaran part de la seva estructura en aquesta F2. Aquests són Carlin, ART Grand Prix, Hitech Grand Prix i Van Amersfoort Racing. No haurien de trigar molt a fer-ho públic, perquè en breu ja entrarem en 2023.

A més d’aquests, encara queden més seients per esbrinar, perquè equips com MP Motorsport o Trident només han donat a conèixer el nom d’un dels seus pilots.

EQUIP MP MOTORSPORT
  • Dennis Hauger
  • Sense anunciar

De moment només coneixem la participació del jove noruec amb l’equip campió de la F2 la temporada passada. Ell, és un dels pilots que canvia d’equip i prova sort en una altra escuderia. Malgrat que va demostrar velocitat, la veritat és que el seu any amb l’equip Prema no va ser del tot bo, mostrant molta irregularitat i no destacant en absolut. Va acabar 10è en el campionat i cerca triomfar en major mesura amb MP.

EQUIP PREMA
  • Oliver Bearman
  • Frederik Vesti

Ja es coneixen també tots dos pilots de l’equip Prema. És una renovació total, perquè cap dels seus pilots de 2022 repeteix. Oliver Bearman debutarà en aquesta Fórmula 2, després del gran final de temporada que va tenir en la F3. Va acabar 3r com rookie, quedant per davant dels seus companys d’equip, Arthur Leclerc i Jak Crawford. Caldrà veure com li va en aquesta nova categoria, perquè està en una situació molt similar a la de Dennis Hauger, i en el seu cas no va acabar de sortir del tot bé.

L’altre pilot que se suma a les files de Prema és Frederik Vesti, qui canvia d’aires. Es va de l’equip ART GP buscant destacar més amb l’equip italià. Vesti va acabar 9è el campionat, sent eclipsat per Théo Pourchaire, encara que va tenir molt bones actuacions en moltes de les carreres.

EQUIP DAMS
  • Arthur Leclerc
  • Ayumu Iwasa

 

L’equip DAMS ha decidit apostar per Arthur Leclerc, el germà del talentós Charles Leclerc. L’equip ha volgut brindar-li aquesta oportunitat per a ascendir a la F2 desprès d’alguns anys a la F3. La veritat és que el jove Leclerc ha demostrat molta velocitat en la F3 encara que a vegades pecava de sang calenta i acabava contra el mur. Per això, va acabar el campionat de F3 en 6a posició. Ja es veurà si en la F2 aconsegueix madurar i exercir una gran temporada.

D’altra banda, Ayumu Iwasa repeteix de nou amb DAMS. La veritat és que el jove japonès va tenir una molt bona temporada, sobretot en la recta final. Va acabar 5è en la general i va per totes en aquesta nova temporada.

EQUIP VIRTUOSI RACING
  • Jack Doohan
  • Amaury Cordeel

El pilot australià de l’acadèmia de joves pilots de Alpine repeteix en l’estructura de Virtuosi Racing. Després d’acabar 6è el campionat, va a la recerca de la lluita pel títol. Comptant amb l’experiència prèvia del 2022 i la velocitat que va demostrar aconseguint alguna pole i victòria, no seria estrany veure a Doohan barallant pel títol en 2023 i fent-se amb ell.

La nova incorporació a l’equip és Amaury Cordeel, qui no ha aconseguit destacar molt en Van Amersfoort Racing. Tan sols va poder ser 17è en el campionat la temporada passada. A més, s’ha conegut la notícia que li han retirat el permís de conduir per superar els límits de velocitat establerts. Ni més ni menys, anava a 179 km/h, com bé es va poder veure en un vídeo que ell mateix va pujar a les seves xarxes socials. Es desconeix si aquest fet tindrà conseqüències de cara a 2023 en la seva carrera esportiva, encara que de moment continua sent pilot de l’equip Virtuosi.

EQUIP PHM RACING
  • Roy Nissany
  • Brad Benavides

Aquest és un altre dels equips que renova per complet la seva imatge. Han decidit comptar amb el pilot de 28 anys, Roy Nissany, qui va quedar 19è en la temporada passada del campionat de F2, en el qual estava amb els homes de DAMS. Aquesta serà una de les seves últimes temporades en la categoria, perquè porta en aqui des de l’any 2018.

D’altra banda, Brad Benavides és l’altre integrant de l’equip. Puja a la Fórmula 2 després de quedar 23è en el campionat de la Fórmula 3. L’equip ha volgut donar-li l’oportunitat al pilot dels Estats Units. Caldrà veure com es desembolica el jove en aquesta categoria de Fórmula 2.

EQUIP TRIDENT
  • Clément Novalak
  • Sense anunciar

El pilot francès, Clément Novalak és l’únic confirmat en l’alineació de l’equip Trident. Ell, canvia d’equip després d’haver estat el company d’equip de Felipe Drugovich, el campió de la passada edició en l’equip MP Motorsport. Juntament amb el seu equip van aconseguir la primera posició del campionat de constructors, encara que en l’individual només va poder ser 14è.

EQUIP CAMPOS RACING
  • Ralph Boschung
  • Kush Maini

Un altre any més, Ralph Boschung repeteix de la mà de l’equip Campos en aquesta Fórmula 2. La passada edició va acabar 15è, a causa dels seus problemes d’esquena, pels quals es va perdre alguna carrera. Enguany torna per a treure-li el màxim partit al monoplaça i intentar quedar el més alt en la classificació possible.

El segon pilot de l’equip, serà Kush Maini, qui puja de la F3, després de quedar 14è en 2022. El pilot indi puja a aquesta categoria per a provar el seu talent i veure com es desembolica en un monoplaça lleugerament més gran.

 

Entre els noms mes destacats que no estan en aquesta llista, predominen el de Enzo Fittipaldi, que, encara que no estigui confirmat oficialment, tot apunta al fet que participarà en aquesta F2 amb l’equip Carlin en 2023. A més, grans figures com Liam Lawson, Juri Vips, Théo Pourchaire, Jehan Daruvala o Felipe Drugovich, entre altres, ja no estaran en aquest campionat la temporada que ve. La majoria d’ells provarà sort en altres campionats amb l’esperança de tornar a Fórmula 1 algun dia.

L'entrada Així queda cada equip de Fórmula 2 per 2023 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/aixi-queda-cada-equip-de-formula-2-per-2023/feed/ 0
Jack Doohan repeteix a Fórmula 2 https://formularapida.net/jack-doohan-repeteix-a-la-f2/ https://formularapida.net/jack-doohan-repeteix-a-la-f2/#respond Wed, 30 Nov 2022 13:35:40 +0000 https://formularapida.net/?p=170275 Jack Doohan i Amaury Cordeel formaran l’alineció de Virtuosi Racing, en la temporada 2023 de Fórmula 2, després d’haver-ho confirmat l’equip. El jove talent, fill del cinc vegades campió de MotoGP Mick Doohan prefereix estar a la categoria de plata de la Fórmula 1 que ser pilot reserva d’un equip com podria ser Alpine a la màxima categoria del món del motor.

L'entrada Jack Doohan repeteix a Fórmula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Jack Doohan i Amaury Cordeel formaran l’alineció de Virtuosi Racing, en la temporada 2023 de Fórmula 2, després d’haver-ho confirmat l’equip. El jove talent, fill del cinc vegades campió de MotoGP Mick Doohan prefereix estar a la categoria de plata de la Fórmula 1 que ser pilot reserva d’un equip com podria ser Alpine a la màxima categoria del món del motor.

L'entrada Jack Doohan repeteix a Fórmula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/jack-doohan-repeteix-a-la-f2/feed/ 0
Jack Doohan debutarà a la Fórmula 1 https://formularapida.net/jack-doohan-debutara-a-la-formula-1/ https://formularapida.net/jack-doohan-debutara-a-la-formula-1/#respond Wed, 26 Oct 2022 09:49:42 +0000 https://formularapida.net/?p=168871 Jack Doohan, un altre jove talent de les categories inferiors de la Fórmula 1, farà el seu debut en la categoria màxima de l’automobilisme aquest cap de setmana en el primer entrenament lliure al Gran Premi de Mèxic. L’equip Alpine donarà l’oportunitat al jove pilot que actualment corre a la Fórmula 2.

L'entrada Jack Doohan debutarà a la Fórmula 1 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Jack Doohan, un altre jove talent de les categories inferiors de la Fórmula 1, farà el seu debut en la categoria màxima de l’automobilisme aquest cap de setmana en el primer entrenament lliure al Gran Premi de Mèxic. L’equip Alpine donarà l’oportunitat al jove pilot que actualment corre a la Fórmula 2.

L'entrada Jack Doohan debutarà a la Fórmula 1 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/jack-doohan-debutara-a-la-formula-1/feed/ 0
Prèvia F2 i F3: Tornem a Zandvoort https://formularapida.net/previa-f2-i-f3-tornem-a-zandvoort/ https://formularapida.net/previa-f2-i-f3-tornem-a-zandvoort/#respond Thu, 01 Sep 2022 16:02:56 +0000 https://formularapida.net/?p=166682 El Gran Premi dels Països Baixos arriba per primera vegada per a la categoria de Fórmula 2 i repeteix amb la Fórmula 3.  Entrem en la recta final del campionat. Pel que respecta a la F2, la seva cita final no arribarà fins al Gran Premi d’Abu Dhabi, sent aquest el seu antepenúltim cap de […]

L'entrada Prèvia F2 i F3: Tornem a Zandvoort ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El Gran Premi dels Països Baixos arriba per primera vegada per a la categoria de Fórmula 2 i repeteix amb la Fórmula 3. 

Entrem en la recta final del campionat. Pel que respecta a la F2, la seva cita final no arribarà fins al Gran Premi d’Abu Dhabi, sent aquest el seu antepenúltim cap de setmana. En canvi, la F3 arribarà a la seva fi en poc més d’una setmana, en el circuit de Monza. Abans que arribi aquest final, han de tornar a veure’s les cares en Zandvoort, Països Baixos.  

En el campionat de Fórmula 2 hi ha un líder molt destacat: Felipe Drugovich que, amb la seva regularitat i bons resultats cada vegada es va escapant més dels seus perseguidors. Encara així, els rivals no tiraran la tovallola i barallarán pel títol fins que les matemàtiques diguin el contrari.

D’altra banda, la lluita pel títol està que crema en la categoria més petita: Fórmula 3. Hi ha 4 pilots en 5 punts, des de Isack Hadjar amb 106, seguit de Bearman i Martins, fins a arribar a Arthur Leclerc amb 101 punts.

Qui sortirà victoriós d’aquest cap de setmana? Qui tirarà per la borda les seves opcions d’aconseguir el campionat?, Hi haurà algú més a la lluita?…

HORARIS

FÓRMULA 2 
Entrenaments lliures (Divendres): 10.05 – 10.50
Classificació (Divendres): 15.00 – 15.30
Carrera sprint (Dissabte): 17.00 – 17.45
Carrera principal (Diumenge): 10.20 – 11.20

FÓRMULA 3 
Entrenaments lliures (Divendres): 08.55 – 09.40
Classificació (Divendres): 14.00 – 14.30
Carrera sprint (Dissabte): 10.25 – 11.10
Carrera principal (Diumenge): 08.45 – 09.30

EL CIRCUIT

El circuit de Zandvoort va tornar al calendari la temporada anterior, després de 36 anys d’absència. A més, va ser la primera vegada que va córrer la nova Fórmula 3. Aquesta temporada s’incorporarà també la Fórmula 2.

El traçat està al costat del mar i es caracteritza per una corba peraltada icònica que aconsegueix els 19 graus de desnivell en la part externa. El circuit té un total de 4.259 metres (4,2 quilòmetres). La volta ràpida en classificació d’un Fórmula 3 va ser d’1.24.580.

Per norma general, avançar en aquest circuit és tasca complexa, encara que no tant com a la Fórmula 1. No obstant, no és impossible i veient la igualtat que hi ha en totes dues categories hi haurà suficients.

PREVISIÓ METEOROLÒGICA

Pel que respecta al temps, pot acabar passant qualsevol cosa. Encara i això, és preveu pluja tant el dissabte, de manera més ferma, com el diumenge, una mica més escassa. Cal destacar que faci el temps que faci hi haurà molta humitat perquè la mar està justament al costat del traçat.

Pel que fa a la probabilitat de pluja, indica un 51% el dissabte a l’hora de la carrera sprint de Fórmula 2. Mentre que per a la de Fórmula 3 només existeix un 4% de probabilitat de pluja. Pel que respecta al diumenge, hi ha un 7% durant totes dues carreres. D’altra banda, el divendres hi haurà temperatures baixes per setembre i el cel estarà parcialment ennuvolat encara que sense risc de pluja.

ANTECEDENTS D’AQUEST GRAN PREMI

La Fórmula 2 ve completament a cegues a aquest traçat. No té referències anteriors en les quals fixar-se pel que respecta a la seva categoria. Però, en Fórmula 3 sí que hi ha antecedents que narren el victoriós cap de setmana de l’actual pilot de Prema en F2, Dennis Hauger. Ell va ser l’home que millor va sortir de terres neerlandeses, aconseguint la pole i la victòria de la carrera principal. Arthur Leclerc va guanyar la primera carrera mentre que Victor Martins es va fer amb la segona carrera de dissabte.

Caldrà esperar que aquest cap de setmana arribi a la seva fi per a poder aportar una mica de llum a l’hora de pronosticar els resultats finals d’aquestes dues categories. Mentre això arriba, a gaudir del cap de setmana de carreres!

L'entrada Prèvia F2 i F3: Tornem a Zandvoort ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/previa-f2-i-f3-tornem-a-zandvoort/feed/ 0
Roberto Merhi protagonista a la Fórmula 2 https://formularapida.net/roberto-merhi-protagonista-a-la-formula-2/ https://formularapida.net/roberto-merhi-protagonista-a-la-formula-2/#respond Mon, 11 Jul 2022 09:47:05 +0000 https://formularapida.net/?p=164957 Roberto Merhi estava segon abans de perdre el podi per una sanció de cinc segon Sense la sanció, la victòria hauria estat seva per la desqualificació de Verschoor Després d’una altra sanció a Daruvala, Merhi ha pogut tornar al podi amb un tercer lloc. Igual que Verschoor, Daruvala ha perdut la victòria després de ser sancionat amb un drive through pel fet […]

L'entrada Roberto Merhi protagonista a la Fórmula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Roberto Merhi estava segon abans de perdre el podi per una sanció de cinc segon
Sense la sanció, la victòria hauria estat seva per la desqualificació de Verschoor
Després d’una altra sanció a Daruvala, Merhi ha pogut tornar al podi amb un tercer lloc.

Igual que Verschoor, Daruvala ha perdut la victòria després de ser sancionat amb un drive through pel fet que els seus mecànics han assecat part de la seva casella de sortida per a obtenir un avantatge il·legal en la primera volta. Això li ha donat la victòria a Sargeant, que ha acabat en primera instància tercer, Fittipaldi ha estat segon i Merhi ha tornat al tercer lloc. Caldwell, amb tot el caos, ha avançat també al sisè.

Fittipaldi va ser quart, amb Hauger sisè, Hughes setè i Olli Caldwell va sumar els seus quatre primers punts a la Fórmula 2, molt valuosos per a Campos Racing, en acabar vuitè. Iwasa va ser novè i Vips es va haver de conformar amb l’últim punt en ser desè en una cursa en la qual tot podria haver estat molt diferent per a ell en cas de sortir amb pneumàtics de sec

L'entrada Roberto Merhi protagonista a la Fórmula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/roberto-merhi-protagonista-a-la-formula-2/feed/ 0
Doohan i Sargeant guanyen a la Fórmula 2 https://formularapida.net/doohan-i-sargeant-guanyen-a-la-formula-2/ https://formularapida.net/doohan-i-sargeant-guanyen-a-la-formula-2/#respond Mon, 04 Jul 2022 09:52:30 +0000 https://formularapida.net/?p=164730 Jack Doohan va aconseguir la seva primera victòria a la Fórmula 2 aguantant els atacs de Ayumu Iwasa per a guanyar en la cursa sprint de Silverstone. Jack Doohan va aconseguir una diferència de gairebé cinc segons d’avantatge de cara a la volta 16. Abans que Iwasa comencés a remuntar, marcant voltes ràpides en el […]

L'entrada Doohan i Sargeant guanyen a la Fórmula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Jack Doohan va aconseguir la seva primera victòria a la Fórmula 2 aguantant els atacs de Ayumu Iwasa per a guanyar en la cursa sprint de Silverstone.

Jack Doohan va aconseguir una diferència de gairebé cinc segons d’avantatge de cara a la volta 16. Abans que Iwasa comencés a remuntar, marcant voltes ràpides en el seu intent de donar la primera plaça al seu equip.

Iwasa va marcar la volta ràpida dos girs més tard, reduint la diferència amb el líder a 3,5s, i després a 2,5s en la penúltima volta.

Però Doohan va aguantar per a assegurar-se la seva primera victòria a la Fórmula 2. Després d’haver pujat per última vegada pel cap alt del podi a Sotxi, a la Fórmula 3. La temporada passada.

Cursa 2:

Logan Sargeant ha estat aconseguit la victòria a la carrera llarga de la F2 en Silverstone. Disputada en condicions de sec i que s’ha vist alterada en els primers minuts per un esgarrifós accident de Roy Nissany i Dennis Hauger.

Tots dos han sortit miraculosament ben lliurats. El de Carlin ha aconseguit la seva primera victòria en Fórmula 2. Per davant de Théo Pourchaire. Que ha acabat segon i retallant punts en el campionat enfront del líder Felipe Drugovich. Quart al final. Liam Lawson ha completat el podi a Gran Bretanya.

L'entrada Doohan i Sargeant guanyen a la Fórmula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/doohan-i-sargeant-guanyen-a-la-formula-2/feed/ 0
Frederick Viesti aconsegueix la seva primer victòria a la F2 https://formularapida.net/frederick-viesti-aconsegueix-la-seva-primer-victoria-a-la-f2/ https://formularapida.net/frederick-viesti-aconsegueix-la-seva-primer-victoria-a-la-f2/#respond Mon, 13 Jun 2022 09:48:43 +0000 https://formularapida.net/?p=164015 Victòria per Frederick Viesti a la Fórmula 2 en una cursa molt accidentada en la qual el Saftey Car va ser el principal protagonista en un circuit on no perdonen els errors. Primer va anar Hauger que en tractar d’avançar a Pourchair va patir un bloqueig i es va anar contra el mur. Segon Enzo […]

L'entrada Frederick Viesti aconsegueix la seva primer victòria a la F2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Victòria per Frederick Viesti a la Fórmula 2 en una cursa molt accidentada en la qual el Saftey Car va ser el principal protagonista en un circuit on no perdonen els errors.

Primer va anar Hauger que en tractar d’avançar a Pourchair va patir un bloqueig i es va anar contra el mur. Segon Enzo Fittipaldi que també va bloquejar amb tan mala sort que va colpejar a Vips. Però el tercer va ser el més impactant. Lawson i Verschoor anaven lluitant pel podi quan el pilot de “Trident” va xocar contra les proteccions, quedant el cotxe enmig de la pista.

Per darrere venien aparellats Calen Williams i Cen Bolukbasi i no van poder evitar colpejar el cotxe en el qual encara es trobava Verschoor. L’imapcte al cotxe va causar foc en la roda davantera dreta del monoplaça de Williams. Per sort tot va quedar en un ensurt.

Finalmet va ser Frederick Viesti qui es va emportar la victòria. Acompanyat al podi per Jehan Deruvala i Liam Lawson.

 

L'entrada Frederick Viesti aconsegueix la seva primer victòria a la F2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/frederick-viesti-aconsegueix-la-seva-primer-victoria-a-la-f2/feed/ 0
Felipe Drugovich guanya les dues curses a Barcelona https://formularapida.net/felipe-drugovich-guanya-les-dues-curses-a-barcelona/ https://formularapida.net/felipe-drugovich-guanya-les-dues-curses-a-barcelona/#respond Sun, 22 May 2022 13:58:38 +0000 https://formularapida.net/?p=163155 Felipe Drugovich sortia des de la desena posició i a culminat una gran remuntada per acabar guanyant la segona cursa del Gran Premi de Catalunya. Doohan ha estat segon i Vesti Tercer. Felipe Drugovich ha arrasat a Barcelona i ha guanyat les dues curses del cap de setmana. En aquesta del diumenge ha fet una […]

L'entrada Felipe Drugovich guanya les dues curses a Barcelona ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Felipe Drugovich sortia des de la desena posició i a culminat una gran remuntada per acabar guanyant la segona cursa del Gran Premi de Catalunya. Doohan ha estat segon i Vesti Tercer.

Felipe Drugovich ha arrasat a Barcelona i ha guanyat les dues curses del cap de setmana. En aquesta del diumenge ha fet una autèntica exhibició, en la qual malgrat sortir des de la desena posició, ha fet funcionar a la perfecció la seva estratègia i ha avançat a tots els seus rivals directes. Jack Doohan ha estat segon i Frederik Vesti tercer, en el qual ha estat el primer podi de tots dos a la Fórmula 2.

A falta de deu voltes pel final, Drugovich va completar la caça i va avançar a pista a Doohan per a posar-se com a líder de la cursa. Exhibició de Felipe que anava a donar-li un cop d’efecte a la Fórmula 2 i fins i tot va sorprendre els enginyers i mecànics del seu mateix equip. Doohan no tenia res a fer la seva cursa ja tractava d’arribar a meta i mantenir un segon lloc molt valuós per a ell.

 

L'entrada Felipe Drugovich guanya les dues curses a Barcelona ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/felipe-drugovich-guanya-les-dues-curses-a-barcelona/feed/ 0
F2: De Vries i Hubert dominen el cap de setmana a Mònaco https://formularapida.net/f2-de-vries-i-hubert-dominen-el-cap-de-setmana-a-monaco/ https://formularapida.net/f2-de-vries-i-hubert-dominen-el-cap-de-setmana-a-monaco/#respond Sun, 26 May 2019 18:07:23 +0000 https://formularapida.net/?p=78850 Nyck de Vries i Anthoine Hubert s’han endut les victòries de les curses de divendres i dissabte de la Fórmula 2 a Mònaco aquest cap de setmana. Mentre que la primera va ser caòtica i polèmica, a la segona vam tenir una cursa més tranquil·la.  La cursa del divendres va tenir com a protagonista Mick […]

L'entrada F2: De Vries i Hubert dominen el cap de setmana a Mònaco ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Nyck de Vries i Anthoine Hubert s’han endut les victòries de les curses de divendres i dissabte de la Fórmula 2 a Mònaco aquest cap de setmana. Mentre que la primera va ser caòtica i polèmica, a la segona vam tenir una cursa més tranquil·la. 

La cursa del divendres va tenir com a protagonista Mick Schumacher. Després de perdre posicions amb una mala sortida, l’alemany es trocava amb el líder del campionat Latifi, que hauria d’entrar a substituir el seu aleró. Unes voltes més tard, Schumacher intentava avançar a Calderon a la Rascasse i bloquejaven la pista, provocant un tap que obligava a direcció de cursa a treure la bandera vermella.

Quan la cursa es va reprendre, encara hi havia pilots que havien de fer la seva aturada. No obstant, un error dels comissaris va fer que els pilots darrera Calderon i Schumacher abans de l’accident quedessin una volta per darrera de la resta. En no solucionar-ho deixant que es desdoblessin, les posicions capdavanteres estaven pràcticament decidides.

Finalment, De Vries dominava tota la cursa des de la pole per davant de Ghiotto. No obstant, l’italià era exclòs després de la cursa per irregularitats tècniques amb el seu cotxe. Això deixava a Matsushita 2n i Sette Câmara 3r. Boccolacci, Zhou, Markelov, Delétraz, Hubert, Boschung i Mazepin completaven el top 10.

A la cursa del dissabte, Hubert començava des de la pole i ningú li podria treure la posició de privilegi, tot i que Delétraz l’apretava de valent a les últimes voltes. Darrera d’ells acabaven Zhou, Markelov, Boccolacci, Sette Câmara, De Vries, Mazepin, Matsushita i Latifi.

Amb els mals resultats de Latifi aquest cap de setmana, De Vries es col·loca a un sol punt del liderat. A Ghiotto i Aitken se’ls ha complicat la lluita pel títol amb els dos 0 que s’emporten d’aquest cap de setmana. La propera cursa serà el proper 22 de juny al Paul Ricard, França.

L'entrada F2: De Vries i Hubert dominen el cap de setmana a Mònaco ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/f2-de-vries-i-hubert-dominen-el-cap-de-setmana-a-monaco/feed/ 0
Luca Ghiotto, líder de la F2 després de la primera ronda https://formularapida.net/luca-ghiotto-lider-de-la-f2-despres-de-la-primera-ronda/ https://formularapida.net/luca-ghiotto-lider-de-la-f2-despres-de-la-primera-ronda/#respond Sun, 31 Mar 2019 14:37:30 +0000 https://formularapida.net/?p=75278 Aquest cap de setmana s’ha disputat la primera ronda de la temporada de F2 al Circuit Internacional de Bahrain. Tot i la presencia de debutants amb molta projecció, han estat els més veterans de la categoria els que s’han imposat. Les victòries se les han endut Nicholas Latifi i Luca Ghiotto en dos excel·lents actuacions […]

L'entrada Luca Ghiotto, líder de la F2 després de la primera ronda ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Aquest cap de setmana s’ha disputat la primera ronda de la temporada de F2 al Circuit Internacional de Bahrain. Tot i la presencia de debutants amb molta projecció, han estat els més veterans de la categoria els que s’han imposat. Les victòries se les han endut Nicholas Latifi i Luca Ghiotto en dos excel·lents actuacions individuals. Ells dos y Sergio Sette Camara s’han repartit els sis podis i l’italià d’UNI-Virtuosi partirà a Bakú com a líder del campionat.

Cursa llarga: Latifi guanya en la seva millor cursa a la F2

Tal com ve succeint en aquest circuit durant els últims anys, l’estratègia i el desgast dels pneumàtics van jugar un paper clau en les dues curses. A la primera, Luca Ghiotto partia com a favorit després d’aconseguir la seva primera Pole a la categoria. No obstant, una pèssima sortida el va relegar a la sisena posició abans del primer revolt.

Els primers compassos de la cursa van estar comandats pels Carlin i per Nyck De Vries. Nicholas Latifi també es trobava en aquesta lluita per la victòria, mentre que el seu company, Sergio Sette Camara, es veia obligat a remuntar després d’una mala classificació. Durant la primera part de la cursa es va produir l’únic incident de la mateixa. Sean Gelael va perdre el control del seu Prema després que el DRS no es tanqués en frenar.

S’apropava l’equador de la cursa i molts pilots començaven a patir amb l’estat dels seus pneumàtics. Especialment els Carlin, que van ser els primers a visitar els boxes. Latifi va fer-se amb el liderat i va obrir una distància de 6 segons que va perdre quan va aturar-se, ja que a DAMS van fer un canvi de pneumàtics pèssim i el canadenc va tornar a pista en quart lloc.

L’estratègia, però, va afavorir els que van tardar més a fer l’aturada, ja que els altres van tornar a patir molt durant les últimes voltes. Així, Latifi va tornar al liderat i va acabar emportant-se la cursa davant Ghiotto i Sette Camara. De Vries (6è) i Nobuharu Matsushita (9è) es van enfonsar en la classificació en les últimes voltes. Anthoine Hubert va aconseguir un positiu quart lloc en el seu debut i Mick Schumacher va ser vuitè, és a dir, tenia la Pole per a la segona cursa.

Cursa ‘sprint’: Exhibició de pilotatge de Ghiotto

La segona cursa va propiciar una situació poc freqüent a les curses de diumenge de la F2, però que ja s’havia donat amb anterioritat en aquest circuit: Aturar-se a boxes va resultar ser l’estratègia correcta.

Schumacher tenia la Pole i va conservar el liderat durant les primeres voltes, mentre Aitken, Louis Deletraz i De Vries lluitaven, amb algun ensurt, per la segona posició. Els DAMS van arribar des de la setena i vuitena posició de sortida i Sette Camara es va arribar a posar líder. Ghiotto, Latifi i De Vries també donarien compte del fill de l’heptacampió i Ghiotto va arribar a posar-se líder.

La durabilitat dels pneumàtics era una qüestió preocupant per als equips, i alguns van decidir fer aturar els seus pilots. Va ser el cas de Ghiotto, que va perdre el liderat però era el pilot més ràpid. La victòria era entre ell i Sette Camara, que no s’havia aturat. Els DAMS es mantenien a pista, tractant d’arribar fins al final sense canviar pneumàtics, i Latifi va intentar, sense èxit, atacar el liderat del seu company.

Tot i la distància que hi havia, Ghiotto tenia l’estratègia guanyadora. L’italià va anar guanyant places i era uns 3 segons més ràpid per volta que els DAMS. Finalment els va atrapar i superar sense excessives dificultats i es va endur el triomf. Sette Camara i Latifi es van mantenir en les posicions de podi tot i tenir una estratègia més lenta. Guanyu Zhou també va ser molt ràpid en les últimes voltes i va aconseguir la quarta plaça, per davant de Deletraz, Schumacher, De Vries i Jordan King.

La segona ronda de la temporada de Formula 2 es disputarà els dies 27 i 28 d’abril a Azerbaidjan, al Circuit Urbà de Bakú; que l’any passat va veure les primeres victòries d’Alex Albon i George Russell a la categoria.

Classificació del campionat:

Pos. Pilot Equip Resultat cursa 1 Resultat cursa 2 Punts
1 Luca Ghiotto UNI-Virtuosi 2 (Pole) 1 37
2 Nicholas Latifi DAMS 1 3 35
3 Sergio Sette Camara DAMS 3 2 27
4 Louis Deletraz Carlin 5 5 16
5 Anthoine Hubert Arden Motorsport 4 9 12
6 Nyck De Vries ART GP 6 7 (VR) 12
7 Guanyu Zhou UNI-Virtuosi 10 (VR) 4 11
8 Mick Schumacher Prema Racing 8 6 8
9 Jack Aitken Campos Racing 7 11 6
10 Nobuharu Matsushita Carlin 9 12 2
11 Jordan King MP Motorsport 17 8 1
12 Sean Gelael Prema Racing Out 10 0
13 Ralph Boschung Trident 11 14 0
14 Giuliano Alesi Trident 12 18 0
15 Tatiana Calderón Arden Motorsport 13 15 0
16 Nikita Mazepin ART GP 19 13 0
17 Callum Ilott Charouz Racing 14 16 0
18 Dorian Boccolacci Campos Racing 15 17 0
19 Juan Manuel Correa Charouz Racing 16 19 0
20 Mahaveer Raghunathan MP Motorsport 18 20 0

L'entrada Luca Ghiotto, líder de la F2 després de la primera ronda ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/luca-ghiotto-lider-de-la-f2-despres-de-la-primera-ronda/feed/ 0
Ilott, Correa i Zendeli entre els pilots per a Sauber Junior Team de 2019 https://formularapida.net/ilott-correa-i-zendeli-entre-els-pilots-per-a-sauber-junior-team-de-2019/ https://formularapida.net/ilott-correa-i-zendeli-entre-els-pilots-per-a-sauber-junior-team-de-2019/#respond Tue, 19 Feb 2019 18:54:14 +0000 https://formularapida.net/?p=71901 S’han revelat els noms dels pilots que competiran sota el nom de Sauber Junior Team al 2019. La llista de pilots té noms com Callum Ilott, Juan Manuel Correa i Lirim Zendeli. El Sauber Junior va ser format l’any passat quan els suecs es van unir a l’equip txec “Charouz Racing System”. Fins ara, Sauber […]

L'entrada Ilott, Correa i Zendeli entre els pilots per a Sauber Junior Team de 2019 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
S’han revelat els noms dels pilots que competiran sota el nom de Sauber Junior Team al 2019. La llista de pilots té noms com Callum Ilott, Juan Manuel Correa i Lirim Zendeli.

El Sauber Junior va ser format l’any passat quan els suecs es van unir a l’equip txec “Charouz Racing System”.

Fins ara, Sauber ha tingut un canvi a la F1, éssent reanomenat a Alfa Romeo Racing, mentre que el nom principal segueix sent Sauber Motorsport AG. Sembla ser que l’equip júnior també mantindrà l’etiqueta de “Sauber”.

No obstant, no queda clar si competiran sota aquest nom o sota el nom de Charouz en el campionat de la FIA Formula 2, el campionat de la FIA Formula 3 o en les dos series de Formula 4 (Alemanya i Italiana) – on competeix juntament amb US Racing.

L’equip de F2 presentarà al pilot júnior de Ferrari, Callum Ilott, ja que el pilot britànic ve del seu any de debutant a la GP3 Series després d’acabar tercer amb l’equip ART Grand Prix. Se li afegirà Juan Manuel Correa, que també va competir a la GP3 amb Jenzer al 2018, acabant el campionat com dotzè.

El rendiment de la pilot Tatiana Calderón amb Sauber al 2018 fa que no trobi un lloc al pla, però encara pot competir a la F2 amb un altre equip. Per altra banda, els tres pilots de F3 seràn, el campió de la F4 Alemanya, Zendeli, el campió de la F3 Asiàtica, Raoul Hyman i Fabio Scherer.

Mentre que l’alemany té nivel de F3, el pilot suec Scherer canvia la F3 Europea per la nova F3 Series després de pilotar per a Motopark al campionat de 2018. Hyman ve amb una gran experiencia en monoplaces júnior.

L’alineació de la F2 per a 2019 fins ara:

ART Grand Prix – Nyck de Vries & Nikita Mazepin

Prema – Mick Schumacher & Sean Gelael

Carlin – Nobuharu Matsushita & Louis Deletraz

UNI-Virtuosi – Guanyu Zhou & Luca Ghiotto

Trident – Giuliano Alesi

DAMS – Nicholas Latifi & Sergio Sette Camara

Campos Racing – Jack Aitken

BWT Arden – Anthoine Hubert

Charouz Racing System – Callum Ilott & Juan Manuel Correa

2019 F3 line-up so far:

Prema – Marcus Armstrong, Jehan Daruvala & Robert Shwartzman

Jenzer – Yuki Tsunoda

HitechGP – Juri Vips, Leonardo Pulcini

ART – David BeckmannChristian Lundgaard & Max Fewtrell

Campos Racing – Sebastian Fernandez, Alex Peroni

Carlin – Teppei Natori, Felipe Drugovich & Logan Sargeant

HWA Racelab: Keyvan Andres, Bent Viscaal

Charouz Racing System – Fabio Schrer, Lirim Zendeli & Raoul Hyman

L'entrada Ilott, Correa i Zendeli entre els pilots per a Sauber Junior Team de 2019 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/ilott-correa-i-zendeli-entre-els-pilots-per-a-sauber-junior-team-de-2019/feed/ 0
En directe: l’última hora del món del motor 8/1/19 https://formularapida.net/en-directe-ultima-hora-motor-8-1-19/ https://formularapida.net/en-directe-ultima-hora-motor-8-1-19/#respond Tue, 08 Jan 2019 12:00:08 +0000 https://formularapida.net/?p=68497 Segueix tota l’actualitat del món del motor amb el recull de notícies d’última hora de la mà de FormulaRapida.net. 18:00 – Sébastien Loeb i Matthias Walkner s’imposen en la segona etapa del Dakar En la categoria de cotxes, Sébastien Loeb s’ha imposat en la segona etapa del ral·li Dakar 2019, el sud-africà Giniel de Villiers […]

L'entrada En directe: l’última hora del món del motor 8/1/19 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
Segueix tota l’actualitat del món del motor amb el recull de notícies d’última hora de la mà de FormulaRapida.net.

18:00 – Sébastien Loeb i Matthias Walkner s’imposen en la segona etapa del Dakar

En la categoria de cotxes, Sébastien Loeb s’ha imposat en la segona etapa del ral·li Dakar 2019, el sud-africà Giniel de Villiers es converteix en el nou líder. En canvi a la categoria de motos, Joan Barreda manté el liderat tot i acabar en tercera posició, Matthias Walkner és qui s’ha imposat en els 342 quilòmetres d’avui.

https://twitter.com/dakar/status/1082798263919656961

17:00 – McLaren treballa en la fiabilitat abans de centrar-se en el rendiment durant els test

El cap de l’equip McLaren-Renault, Zak Brown ha comentat que la formació anglesa està treballant durament per assegurar que el seu cotxe serà fiable durant els test de pre-temporada, fet que els permetrà treballar en el rendiment del cotxe.

McLaren working on reliability in off-season to focus on performance in test

16:00 – Dan Ticktum i David Schumacher participaran a la Fórmula 3 Asiàtica Hivernal

La temporada 2019 de la Fórmula 3 Asiàtica tindrà com a grans figures al jove pilot de Red Bull, Dan Ticktum i el fill del ex-pilot de Fórmula 1 Ralf Schumacher, David Schumacher.

Ticktum, Schumacher to compete in 2019 Asian F3 winter series

15:00 – Armstrong i Auer protagonitzen la llista d’inscrits de la Toyota Racing Series

Els joves pilots de Ferrari i Red Bull, Marcus Armstrong i Lucas Auer figuren entre els 16 pilots inscrits per competir a la Toyota Racing Series.

Armstrong, Auer lead 2019 Toyota Racing Series entry list

14:00 – Confirmades les dates dels entrenaments de pre-temporada de Fórmula 2 i Fórmula 3

Les dates per als test de pre-temporada de la temporada 2019 de la FIA Fórmula 2 i Fórmula 3 han estat confirmats amb quatre circuits que acolliran 5 jornades d’entrenaments.

Pre-season test dates for 2019 F2 and F3 championships revealed

12:55 – Helmut Marko creu que Honda està per sobre de Renault pel que fa a potència

Un dels principals responsables tècnics de Red Bull, Helmut Marko, ha mostrat el seu optimisme davant els mitjans de cara a la propera temporada en què portaran motors Honda. “El motor Honda ja està lleugerament per sobre del de Renault. Avaluant les nostres dades de GPS combinats amb les dades proporcionades per Honda, crec que estarem a prop de Mercedes i Ferrari“, ha declarat.

10:45 – Tot llest per a la segona etapa del Dakar

D’aquí poc menys d’una hora es posarà en marxa la segona etapa del Dakar 2019 en territori peruà entre les localitats de Pisco i San Juan de Marcona. En total, es recorreran 552 km, 342 d’especial. Els cotxes obren pista a les 11:50 i el primer en sortir serà Nasser Al-Attiyah, vencedor de l’etapa d’ahir i un dels grans favorits al triomf final.

L'entrada En directe: l’última hora del món del motor 8/1/19 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/en-directe-ultima-hora-motor-8-1-19/feed/ 0
Aitken firma amb Campos per a disputar la temporada 2019 de Formula 2 https://formularapida.net/aitken-firma-campos-formula-2-2/ https://formularapida.net/aitken-firma-campos-formula-2-2/#respond Tue, 08 Jan 2019 11:23:32 +0000 https://formularapida.net/?p=68511 El pilot júnior de Renault, Jack Aitken, ha signat amb Campos Racing per a disputar la seva segona temporada al Campionat de Formula 2 de la FIA el 2019. Després d’haver competit amb l’ART Grand Prix la temporada del seu debut a la Formula 2, Aitken es converteix en el primer pilot confirmat de Campos […]

L'entrada Aitken firma amb Campos per a disputar la temporada 2019 de Formula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
El pilot júnior de Renault, Jack Aitken, ha signat amb Campos Racing per a disputar la seva segona temporada al Campionat de Formula 2 de la FIA el 2019.

Després d’haver competit amb l’ART Grand Prix la temporada del seu debut a la Formula 2, Aitken es converteix en el primer pilot confirmat de Campos Racing per a la temporada 2019. El pilot amb doble nacionalitat britànica i coreana va tenir un rendiment irregular amb ART i va acabar el campionat en 11a posició aconseguint una gran victòria al Circuit de Barcelona-Catalunya i un podi.

Aitken va començar l’any amb bon peu donant continuïtat a la gran temporada que va fer a la GP3 el 2017. Però, a mesura que la temporada va avançar, cada vegada es va fer més difícil veure-li lluitar per les posicions capdavanteres. En les últimes cinc rondes, només va sumar tres punts, mentre veia com el seu company d’equip George Russell s’enduia el títol de campió.

Fa setmanes ART va anunciar a Nikita Mazepin i Nyck de Vries com a pilots confirmats per a la temporada que ve i Aitken ja sabia que havia de buscar-se un seient. Després de provar amb el Campos Racing en el test de post temporada d’Abu Dhabi, ambdues parts van arribar a un acord i ahir es va fer oficial la notícia.

El nou pilot de Campos Racing es va mostrar il·lusionat amb la nova etapa. “Estic encantat de començar a treballar amb Campos Racing després d’un prometedor inici en els test de final de temporada. Tenen l’ambició i capacitat per estar al capdavant i, malgrat que hi ha molta feina per fer, estic segur que arribarem a la primera cursa preparats. Aspirem al màxim, res més que això “, ha declarat.

Per la seva banda, Adrián Campos, el president de Campos Racing, també va valorar positivament l’arribada d’Aitken: “Estem molt il·lusionats amb la incorporació de Jack. No hi ha dubte que té talent i estem convençuts que, al seu costat, lluitarem per estar al capdavant. Amb el nostre treball, unit a les condicions que té en Jack, se’ns presenta un any en el que per què no, pretenem aspirar a tot“.

Salvatore Gandolfo, CEO de Campos Racing, creu que amb Aitken estaran al davant en totes les carreres. “És molt important per a Campos Racing poder comptar amb pilots de la talla de Jack perquè, tant ell com nosaltres mateixos, estiguem lluitant per la victòria en totes les carreres“, va explicar.

Pilots confirmats fins ara per a la Formula 2 2019:

ART Grand Prix – Nyck de Vries i Nikita Mazepin

Prema – Mick Schumacher i Sean Gelael

Carlin – Nobuharu Matsushita i Louis Deletraz

UNI-Virtuosi – Guanyu Zhou i Luca Ghiotto

Trident – Giuliano Alesi

DAMS – Nicholas Latifi i Sergio Sette Camara

Campos Racing – Jack Aitken

L'entrada Aitken firma amb Campos per a disputar la temporada 2019 de Formula 2 ha aparegut primer a FormulaRapida.net.

]]>
https://formularapida.net/aitken-firma-campos-formula-2-2/feed/ 0